Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
27 kol 2009, 17:37
Zira je napisao/la:mi smo kolica zadnji put koristili prošle godine na moru. tad u imale 26 mjeseci. mi u stvari nigdje ciljano ne hodamo, uglavnom smo u autu, a kad smo pehaka onda šetamo najčešće bez cilja pa imamo vremena za razgledavanje.
Vidis u tome je bit!
Nemoguce je igdje ciljano stici sa dvogodisnjakom koji ne zeli hodati ispravnim smjerom ili ne zeli upce hodati.. te trazi da ga se nosi- mislim mogu ja njega nositi i 5 minuta, ali ostaje nam jos 10-15 minuta hoda.. Danas sam jako pozalila jer nisma doma isla po kolica prije nego sto sam otisla po njega u jaslice- jer on nije bio raspolozen za hodanje- i dolazak iz vrtica nam se sveo na vriskanje, potezanje, plakanje, usmjeravanje.. a za to smo utrosili triput vise vremena nego sto nam je potrebno kad imamo kolica..
28 kol 2009, 11:09
Moj se nije htio voziti u kolicima kad je navršio nekih 18 mj. i to ga je držalo par mjeseci. Onda sam sve organizirala tako da svuda idemo autom,osim naravno šetnje i park. Ali odlazak u trgovinu je bio koma,on prohoda par koraka,pa bi da ga nosim zajedno sa stvarima.
Onda je skužio da po neku djecu u vrtiću dolaze mame sa kolicima i dobio i on volju. I sad mi je to super. Poslije vrtića ostanemo odmah u velikom parku u hladu,on se izdivlja sa svojim frendićima iz grupe i onda imamo 10-15 min pješke doma,sad kad je u kolicima. A dok nije bio morali smo odmah krenuti doma,jer je šetnja do doma trajala i po sat vremena i preko pola puta sam ga morala nositi i to po suncu.
I cijelo ljeto smo na plažu išli s kolicima. Tko bi nosio sve te stvari i onda i njega kad više ne može hodati.Lako kad je MM bio sa nama,ali kad smo ostali sami,nema šanse.
31 kol 2009, 11:31
Moja se ne buni kad je u kolicima, ali to je samo kad idemo negdje u kupovinu manjih kolicina stvari. Kad idem u veliki shoping sama, onda je stavim u ona sjedalicu za bebe ili u ona kolica u kojima sama okrece volan. No sto se tice hodanja, ravno i bez zastajkivanja sa svojih 21 mjesec moze ici ravno 10 koraka. Sljedecih 10 joj dam ruku i usput nesto objasnjavam da joj skrenem paznju jer ne voli hodati da se drzi za ruku. Nakon toga je nosim ako igdje zelim stici

Druga stvar je kad idemo u park ili vani cisto da se prosecemo. Onda ona vrluda a ja trckaram za njom. Totalno sam postala fit
31 kol 2009, 19:31
Meni A. ne zeli dati ruku pa ga radi sigurnosti moram vuci kad prelazimo cestu- a bude mi ga zao...
09 ruj 2009, 13:34
S. još od 13. mjeseca nije htjela sjediti u kolicima, stajati da, penjati se po njima također ali sjesti ni slučajno, par dana hodali za njom sa praznim kolicima i odustali, pjesacila bi kilometrima pa mi je ponekad bilo i žao što nikad ne odmara a viđem djecu i stariju od nje koja su još u kolicima, valjda oni o tome odlučuju. Da, ponekad koristi bicikl sa pomoćnim točkićima.
11 ruj 2009, 09:27
Moj nema šanse da sjedi u kolicima, odmah se diže i izvlači van iz njih, tako da sam odustala s godinu dana od kolica i sad izlazimo sa triciklićem na kojem se voli voziti, a i gurati ga. Prohodao mi je s 11 mj tako da sad već trči pa mi kolica nisu ni potrebna, na bicu do parka i nazad, duge šetnje izbjegavamo.
11 ruj 2009, 18:11
Moja Anamari ima 2 i pol god. i ne nekoristimo kolica više od pol god.
Nekad je gadno snjom ić u grad jer bježi hoće gospodična sama hodat, al kad smo u nekom trg. centru onda ju stavim u šoping kolica jer nema šanse da obavim šoping.
Nekad se i cendra kad ju stavim al onda ju sn ećim zabavim.
17 ruj 2009, 13:50
a ja glasala i tek onda vidjela otkad je ovaj topic

2007
mi imamo kolica, vozimo je u njima kad idemo na neke duge setnje, kao npr na moru kad smo isli na veceru jer poslije vecere idemo setati pa da je ne moramo nositi jer je preteska.
a inace ne staje po cijeli dan jer zivi na livadi.
u grad kad idemo uvijek ponesem kolica jer mi trebaju za kese

i nikad se ne buni ako mora biti u kolicima, nikad nije

a nema problem ni da jako dugo hoda.
sto se tice saobracaja, imamo cestu u selu

i uvijek kad cujem auto kazem joj eto auta, ona dodje do mene, stane uz rub ceste i ceka da prodje auto. e na to sam ponosna
31 pro 2009, 20:28
mi od nove godine više nećemo koristiti kolica. vrijeme je da počne malo više hodati. čuvamo kolica za drugu bebu..
06 sij 2010, 10:53
Mi smo prije drugod rodjendana ostavili kolica. Bilo je trenutaka kad nije hjteo hoati ali i to je proslo. Meni se iskreno ne svidja da se djete od 2,5-3 godine vozi u kolicima, mislim da su malo preveliki za to. Ja Karlu nisam previse popustala kod tog nosenja, jedino kad bi vidila da je vec dugo setao i da je jako umoran ponesem ga, a ako iz cista mira ne zeli hodati ne zelim ga ni ja nositi.
06 sij 2010, 21:36
Koristim kišobran kolica kad negdje jurim ili imam predosjećaj da Maroje neće hodat u ključnim trenucima....iako je već magarac
08 sij 2010, 19:25
Koristim kolica samo kad nekud žurim ili kad idem u kupovinu pa sve stvari nabacam u košaru
09 sij 2010, 23:39
a ako iz cista mira ne zeli hodati ne zelim ga ni ja nositi.
I sta onda radite?
Mi koristimo jos uvijek kolica (on ima sad 2,5 godine) i to ga u njima odvezem najbrze do jaslica- inace nebi nikad stigla na posao jer do jaslica imamo 15-20 minuta pjeske.. Popodne on prohoda najcesce do doma- ali to traje.. ali tad imamo vise vremena.. Nositi ga nesmijem.. On se ponekad samo popne na onu precku odiza i stoji dok ja guram kolica- izgleda da vjezba kad nam dodje i druga beba..
09 sij 2010, 23:53
Mi nemamo još 2 godine , al smo svejedno glasali za ponekad...
I ja sam jedna od onih kaj je mislila da čim prohoda kolica idu bye-bye, i zgražala se nad velikom djecom u kolicima, ali moj prasac mali, iako je rano prohodal još uvijek neće hodati...sve manje koristimo kolica, ali ga onda večinu vremena nosimo...on jednostavno neće hodati u smjeru u kojem si si ti zamislil i nema šanse da da ruku, mora sve istražiti, detaljno pogledati i pošnjofati, pa tak nam do vrtića umjesto 5 minuta treba po 25
Kolica sad koristimo ak idemo nekud na dulje vrijeme , tipa cijeli dan ili ak idemo nas dva pješice u dućan...ak idemo s autom onda se u dućanu vozi u njihovim kolicima...
14 sij 2010, 15:55
kerry je napisao/la:Mi nemamo još 2 godine , al smo svejedno glasali za ponekad...
I ja sam jedna od onih kaj je mislila da čim prohoda kolica idu bye-bye, i zgražala se nad velikom djecom u kolicima, ali moj prasac mali, iako je rano prohodal još uvijek neće hodati...
sve manje koristimo kolica, ali ga onda večinu vremena nosimo...on jednostavno neće hodati u smjeru u kojem si si ti zamislil i nema šanse da da ruku, mora sve istražiti, detaljno pogledati i pošnjofati, pa tak nam do vrtića umjesto 5 minuta treba po 25
Kolica sad koristimo ak idemo nekud na dulje vrijeme , tipa cijeli dan ili ak idemo nas dva pješice u dućan...ak idemo s autom onda se u dućanu vozi u njihovim kolicima...

, ovako je i kod nas , mustra mala se samo okrene i ode u drugom smjeru , i kad je okrenemo da ide kamo treba onda se rasplače i neće hodati.