Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
06 tra 2009, 16:11
nasa skolska dokica veli da priorixom cijepi pedijatar. a ona iskljucivo moparu. ako se odlucite za priorix, treba ju samo obavijestit (skolsku dokicu) da to ditetu upise su svoj karton.
06 tra 2009, 19:52
Moja je rekla kad ga bude cijepila p. da će to napisati u Lukin karton, koji nosimo na sistematski školskoj.
06 tra 2009, 22:42
Mi se cijepili Priorixom kod školske doktorice, kupili smo ga u obližnjoj ljekarni i donijeli, ona ga cijepila.
07 tra 2009, 09:00
Meni se čini da zbilja nema smisla savjetovat se u vezi ičega više, jer
sve ovisi o liječniku na školskoj i o pedijatru. Katastrofa
07 tra 2009, 09:03
Da, ista stvar kao i sa upisima...svatko ima svoju politiku.
kupili smo ga u obližnjoj ljekarni i donijeli, ona ga cijepila.
...ima ga u ljekarnama, mislim ne treba se naručivati ili je to do same ljekarne?
07 tra 2009, 09:04
koliko košta ?
07 tra 2009, 09:06
Bio je oko 150 kuna.
07 tra 2009, 13:42
Ja sam cjepivo platila nekih 89 kuna, baš sam se iznenadila kako je malo. Dan ranije sam provjerila u ljekarni ima li cjepiva da ne moram nositi od negdje dalje, ta je ljekarna u sklopu samog doma zdravlja. Također sam prije pregleda provjerila s liječnicom hoće li ga cijepiti Priorixom (ili praviti probleme), da je rekla da neće samo bih otišla kod pedijatra da to obavi pa onda kod nje na pregled.
07 tra 2009, 14:05
ja zvala jutros školsku i pitala, između ostalog, i za cijepljenje.
rečeno mi je da se cijepi domaćim cjepivom i ako je prvi put cijepljena s njim da mora i sada
e sad, ja jesam negdje pročitala isto pitanje, ali se ne mogu sjetiti gdje pa pitam
smije li se moje dijete cijepiti Priorixom ako je prvi put cijepljena domaćim cjepivom?
07 tra 2009, 14:07
rekla je naša pedijatrica da smije
07 tra 2009, 14:08
smije li se moje dijete cijepiti Priorixom ako je prvi put cijepljena domaćim cjepivom?
naravno da smije.
mi smo dobili novu pedijatricu...a stara u karton nije upisala s kojim cjepivom se cjepilo moje dijete, pa pretpostavlja da je ovim domaćim mo-pa-ru, a ja znam da sam svaki put na cjepljenju išla u ljekarnu i kupovala cjepivo

baš super!!!!
07 tra 2009, 14:13
e, to me zanimalo jer je ova bila prilično odrješita
07 tra 2009, 14:14
pitala sam na prijašnjoj strani i mislim da je IINA odgovorila da se smije, a i kad sam zvala Školskog dr. rekli su da može
.
07 tra 2009, 14:17
našla sam
Priorix may be used for both primary immunisation and revaccination of children over 9 months of age, adolescents and adults. For infants in their first year of life see section 4.4. The vaccine should be given according to the recommended schedule.
Priorix may be given to subjects who have previously been vaccinated with other measles, mumps and rubella vaccines.
07 tra 2009, 15:07
Ina66 je napisao/la:ja zvala jutros školsku i pitala, između ostalog, i za cijepljenje.
rečeno mi je da se cijepi domaćim cjepivom i ako je prvi put cijepljena s njim da mora i sada
e sad, ja jesam negdje pročitala isto pitanje, ali se ne mogu sjetiti gdje pa pitam
Provjereno može.
Moja je cijepljena sve redovnim do škole. Sad sam je cijepila Priorixom, bez problema.
Ne daj se muljat.
08 tra 2009, 08:06
ja nisam obavila ništa
sad sam zvala školsku , rekao mi je da on ima propisan mo pa pru i bez obzira ako ja kupim priorix on neće preuzeti odgovornost da je cjepi time
da ako nas želi pedijatrica on nema ništa protiv
a ona mi odgovorila isto ko i on
08 tra 2009, 08:08
Otiđi privatno da ju cijepe.
NIje bitno tko cijepi, samo da imaš u knjižici cijepljenja da je obavljeno.
Zbilja su nevjerojatni
08 tra 2009, 08:10
još ću jednom nazvati pedijatricu ako ne obavim ništa trebat ću neku privatnu kliniku u zg
i nećete vjerovati krenuo je ... ako je prvi puta cjepljenja s mo pa ru onda mora i drugi
08 tra 2009, 08:13
Možeš se slobodno pozvati ne mene i tvrditi da to nije istina.
Đizus, nevjerojatno
Kakav lobi, ha????
08 tra 2009, 09:14
Jel moraju izvaditi i KKS prije odlaska na školsku medicinu na pregled
08 tra 2009, 09:15
Da.
I zubara.
08 tra 2009, 13:27
zvala pedijatricu ona nesmije jer je hzjz može tužiti
rekla je da je nazovem za pola sata da ide ona to riješiti
08 tra 2009, 14:08
Vidjela sam na Cybermed-u i da se Richter sa Srebrnjaka nudi cjepiti djecu s Priorixom, ako ih njihovi pedijatri niti skolska medicina ne zele cjepiti s cjepivom sa manje nuspojava. A to je stvarno van svake pameti!
08 tra 2009, 14:15
Naša školska kaže da oni cijepe Mo Pa Ru i ne mogu ni sa čim drugim.
Isto tako sam razgovarala sa pedijatricom koja se slaže cijepiti dijete sa Priorixom, no zbog njenog godišnjeg ne mogu to napraviti prije pregleda kod školske.
Školska kaže da će oni onda pregledati a ja naknadno donijeti potvrdu o cijepljenju da ona upiše.
08 tra 2009, 14:21
I nama je školska rekla da ne moramo cjepiti prije pregleda za školu, nego da se samo odlučimo što ćemo.
09 tra 2009, 14:35
i nama je naša rekla da se možemo cijepiti poslije pregleda školske medicine

editiram, a kad se cijepe s onim Di Te???
09 tra 2009, 14:58
A mi smo odlucili da se necemo cjepiti do jeseni, pa me bas zanima sto ce nam sada reci skolska.
Nasa pedijatrica je imala slucaj horizontalnog prijenosa ruboele na mamu kod cjepljenja Priorixom,
tako da ocito da nista nije sigurno jer su oba cjepiva tzv. "ziva" i mi smo odlucili inzistirati na necjepljenju dok ja ne rodim.
Pa makar dijete ne primili u skolu

.
09 tra 2009, 15:06
pedijatrica će nas cjepiti sa priorixom
09 tra 2009, 17:55
Nasa pedijatrica je imala slucaj horizontalnog prijenosa ruboele na mamu kod cjepljenja Priorixom
Ma daj! Pa jel to prijavila? Čudno mi je da Richter nema tu info. A Priorix nije živo već umrtvljeno cijepivo. Jesi je dobro skužila?
10 tra 2009, 07:44
jeste nosile priorix u frižideru, rekla mi je da ga donesem u malom prijenosnom frižideru
čuvam ga na temp. od 4-8 stupnjeva i da mi se slučajnone smrzne do doma zdravlja
dobro to imam minute a dogovrit ću se ja s njom da me uzme prek reda potkraj radnog vremena
edit: i da ne smije biti šmrkava a da ne govorim kakva je