Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Re: Trojkice i dvojkice o svemu i svačemu - 5.

29 lip 2009, 22:19

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:33; ukupno mijenjano 1 put/a.

29 lip 2009, 22:40

Ahahahah......a ja mislila da samo mene bole koljena....vec sam mislila da imam reumu :mrgreen:
Dobra ti je recenica heheheh, kod mene je obrnuto, mm im napravi puno bolje frizure od mene :mrgreen:

29 lip 2009, 23:08

Cure...vježbati treba :mrgreen:
Evo, ja ću se odlučiti za rečenicu "Ja kupam dijete" (ja ih zapravo ne kupam, već ih ubacimu kadu pa kad se razmoče il počnu radit pi......e vadim van :mrgreen: )...baš me zanima kaj ćeš mi reći....možda upadnem i ja u onaj poražavajući dio statistike :lol

29 lip 2009, 23:13

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:13; ukupno mijenjano 1 put/a.

29 lip 2009, 23:25

Strašno Lora....ja ću opet... vježbati treba :mrgreen: .....šalu na stranu... nije mi se desilo tak nešt ko tebi al sam bila stalno strašno umorna, sve me boljelo, jedva sam se kretala, u dvije godine mi se 2x uklještio živac u leđima i dobila po 10-ak blokada...od kad sam krenula na pilates (2xtjedno) ko da sam se ponovno rodila. konačno me ništa ne boli i super se osjećam.

Moji suše kosu bez nekih problema no ipak ne s takvim oduševljenjem ...sve potrpe tako dugo dok fen ne puše jako :lol.....a to onda traje...

29 lip 2009, 23:54

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

30 lip 2009, 09:26

mene do sada niš nije zakočilo i osjećam se čist dobro, ali da sam totalno zakržljala jesam i te kako. kondicija mi je nula bodova, ne idem na nikakvo vježbanje niti imam uopče vrijeme za sebe pa me to malo kontaminira nervozom, ali naučila sam i bez toga biti normalna :lol
kako sam već rekla sad sam GO, ali idemo na more samo tjedan dana pa imam tajnu misiju da taj odmor iskoristimo do zadnje sekunde, laganini, kupanje, igranje, šetnja... idemo u all inclusive aranžamu tako da ne moram voditi računa o ama baš ničemu :klanja .
klompa, biram rečenicu Ja kupam dijete. mogu to i obrazložiti :mrgreen: , a možda sam na totalno krivom putu. nismo niti dijete niti ja štampanim slovima jer mislim da se ničije potrebe u tolikoj mjeri ne trebaju stavljati ispred tuđih iako priznajem da potrebe svoje djece stavljam na prvo mjesto, ali ne u tolikoj mjeri da domoniraju. iako naglasak bi mogao biti na radnju jer kad kupam pa da ih i okupam :lol - na GO sam cure pa brijem opasno :mrgreen:

30 lip 2009, 11:11

Jojjj blago vama..ja nemam pojma kad budemo isli na more, mm ide na teren u Dubrovnik pa mislim da klompice i ja odletimo tamo avionom, al neznam...trebamo na more pod obavezno jer prosle godine nismo bili i Jan je imao 2 puta bronhitis (i ja i mm smo ko djeca bili skloni bronhitisu, meni je skoro u astmu proslo i isto su me vodili na more, samo kaj sam ja u jednoj godini svaki cas imala bronhitis :/ )...nikad do vrtica nije imao bronhitis i nismo pili antibiotik, al eto morali smo i to odraditi...on je osjetljiviji od seke :/

E sad ovo sto se tice odgojnog stila, sve ste prosle test ;)....vi ste DEMOKRATSKI tipovi roditelja, Zira na pravom si putu bila kad si rekla da ne stavljas niti svoje, ali niti djecje potrebe na prvo mjesto: To znaci da roditelji imaju topao emotivni odnos prema djeci, razumiju djecje zelje i prilagodljivi su, znaju postaviti granice, ravnopravno komuniciraju, poticu samostalnost i odgovornost, provode kvalitetno vrijeme s djecom, svoj autoritet zasnivaju na međusobnom poznavanju, postovanju i razumijevanju, osobni primjer im je osnovno sredstvo u djelovanju na dijete, prirodno se ponašaju pred svojim djetetom, ne ustrucavaju se priznati kada nesto ne znaju ili kada su pogrijesili.....
Dijete suodlučuje što želi raditi i roditelji mu pružaju izbor između nekoliko dobrih opcija. Dijete se uključuje u život obitelji i na taj način njemu se ispunjavaju potrebe – osnovne tjelesne potrebe, potreba za ljubavlju i pripadanjem, potreba za igrom i zabavom, potreba za slobodom i potreba za osjećajem uspjeha i postignuća. Roditelji koji primjenjuju demokratski odgojni stil znaju da nisu savršeni te da mogu pogriješiti u odnosu na dijete, ali mu se onda ispričaju.

Djeca takvih roditelja su prijateljski sklona prema drugima, mogu se prilagoditi ali tako da ne ugroze sebe, samostalna i samopouzdana, znaju i mogu obuzdati svoje ponasanje sukladno situaciji..jednom riječju sretno dijete koje odrasta u zdravu ličnost.

Postoje jos STROGI (autoritativni) roditelj- to bi bilo ono JA tiskanim slovima - tu vam je sve jasno, previse krut roditelj, ne razmislja o potrebama i zeljama svog djeteta, komunikacija se svodi na zapovjed, prisutno je kaznjavanje, zabranjivanje, nepopustljivi su, neprilagodljivi....

Djeca takvih roditelja su uplasena, zastrasena, agresivna, zlovoljna, gube povjerenje u okolinu, niskog je samopouzdanja, problem s vrsnjacima.....

PREZAPOSLANI roditelj - to bi bilo ono KUPAM - previse slobode za dijete, nisu postavljene granice, prisutna emocionalna hladoca, dijete ne osjeca ljubav, zastitu, sigurnost....

Djeca takvih roditelja su razocarana, neposlusna, nesigurna, izgubljena i kod takve djece postoji opasnost od razvijanja ovisnosti, delikvencija.....

PREBRIZNI- to je ono DIJETE - vrlo topli,previse zastitnicki nastrojeni prema djetetu, žive u stalnom strahu da se njihovom djetetu nesto ne dogodi kada oni nisu s njima, dijete je centar svijeta....

Dijete je nezrelo, emocionalno nestabilno, preosjetljivo, nesigurno

Na radionici se roditelji obicno odluce ili za JA ili za DIJETE :/ a najvise u zadnje vrijeme za DIJETE.....eto mogu samo reci BRAVO CURE ;)

30 lip 2009, 11:58

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:13; ukupno mijenjano 1 put/a.

30 lip 2009, 12:02

Ajojjjjj i ja bi tak heheheheh......ovo ljulja i kavaa....to mi se najvise svidja :kavica

30 lip 2009, 12:03

A i ovo ne kuham mi se isto jaaakooo svidja :mrgreen:

30 lip 2009, 12:09

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

30 lip 2009, 12:22

O Boze.....cudno bas, mozda ti smeta smog u Zagrebu, ali mi je bas sogorica pricala da se njena jedna prijateljica iz Sibenika preselila kod nas u Podravinu jer malom nije odgovarao morski zrak :shock: , moj necak isto cijelo ljeto je znao provesti kod bake na Prvicu ali je do ove godine popio tonu antibiotika ko vodu ga je znao piti svaka 2 tjedna....bas je bilo cupavo...eto s 4. godine mu se to sve smirilo, njihov malisa mlađi isto tak do 1. godine popiso vec par antibiotika a ko beba je bio isto cijelo ljeto dole....
moj Jan je sad dobio bronhitis poslije vodenih kozica...usred ljeta...koma......kasljao je bas grozno.....temperaturu je imao 40,2...bas je sklon tim visokim temperaturama......ili dobije upalu grla ak nist drugo (mm je izvadio krajnike a ja sam isto muku mucila negdje do osnovne skole s krajnicima)...i ja svoje potopim dok smo na moru, onak svaki put kao slucajno nisam htjela :mrgreen:

A sto se tice jela ni moj nije mesar...krumpir moze na 100 nacina, ali meso jok ;) Katja je zato papalica prava, a sinko zivi valjda na cokolinu....nemam pojma visok je a mrsav ko grana, neznam od cega raste uopce...samo ide u visinu i predpostavljam da je zato i osjetljiviji od nje kad lose jede....al tjesim se da bude valjda do 1. razreda imao vise od 15 kg....tak sam ja bila teska kad sam upisala 1. razred...onda se ja cudim na koga je takav :mrgreen:

30 lip 2009, 13:33

lora ...to se stvarno zove odmor :dada ....sretan put i uživajte :mah

Mi idemo tek oko 15-og osmog na isto mjesto ko i prošle godine. Obzirom na njih, sigurnije mi je još uvijek ići na poznato. Planirali smo i mi nekakav all inclusive aranžman al na kraju ipak odustali...mislim da će sljedeće ljeto biti malo zreliji pa s time i malo lakši za hendlat u hotelu. A i raspored obroka nam još uvijek baš ne odgovara u tom slučaju...

Moji i dalje nisu svejedi iako su se dosta popravili... a i ja sam malo olabavila...curke su isto mesožderke (pogotovo L) a R jede meso jako rijetko, skoro nikad.
Što se tiče bolesti on je deeeefinitivno najosjetljiviji.

30 lip 2009, 14:53

ih, ja onda ne bih dobro prošla, jer bih izabrala rečenicu sa podebljanim DIJETE.
no, onaj opis dolje vezano za to mi baš i ne paše.

a, izabrala bih DIJETE samo iz razloga što pri navedenoj aktivnosti dopuštamo totalnu zabavu u kadi,
ono kupanje/pranje je usputna radnja.

Lora, zavidim ti na tvom odmoru. otkad sam rodila bliziće nisam imala dana odmora, niti jednom nismo bili odvojeni
i sad bih platila za 2 dana odmora.

30 lip 2009, 16:10

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:32; ukupno mijenjano 1 put/a.

30 lip 2009, 16:28

Moji su manekeni hehehe...K ima 12,5 ,a J - 11,5...bum ga vodila gastricu uskoro ako se nekam ne pokrene :mrgreen:
Vidjela sam na slikicama i meni se cak L cinila da je najjaca od svih, B se vidi da je sitnija i posebna mi je nekak (bez uvrede.. njoj sam najbolje vidjela lice, ona mi je favorit ;), a mali frajer je mali frajer nema kaj :mrgreen:

Vall sve je to ok...nema savrsenog roditelja i kod svih od nas se ponekad mjesaju svi oni navedeni stilovi ;), treba izbjegavati onaj JA ;) ovo drugo je tak normalno da im popustis kad glume male ribice ;) Mogla sam staviti neku drugu recenicu pa bi mozda drugacije odgovorila...npr. Ja volim dijete....

Bruna a to su nasi decki...male mimoze :mrgreen:

30 lip 2009, 19:06

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 20:49; ukupno mijenjano 1 put/a.

30 lip 2009, 19:15

Lora, tvoj opis, odgovara i mojem trojcu! :)

inače, evo razgovora između mene i B. jučer:
B:mama, kamo ides?
JA( gibam na kavu s frendicom): idem tražit novog tatu za vas, može?
B:daaaa
JA:ma, daj, pa što nije tvoj tata dobar? pa ne treba nam novi!!
B:ne tleba. nadi novog tatu djecici koja ga nemaju.
JA-????!!!!!???? :place

30 lip 2009, 19:57

Vall wow....svaka cast ;) Daj i ti baci slikice tam da vas malo vidimo :D
Lora a zakaj nisi stavila fotke u poseban topic..ja sam te tam jedva skuzila ;) Tak kak si ih opisala bas i izgledaju, on mi je bas fakin pravi, imam osjecaj da da je spreman na kojekakve vratolomije, L bas izgleda ko dobrica, onak mi je samozatajna, a na B se vidi da je mudrica, ima posebne oke ;)
Kod nas su maze oboje i strasno se vole natjecati, kopirati jedan drugoga, on mi cak sve prica u zenskom rodu :mrgreen: ...i kod nas isto J cesce ljuti seku :mrgreen:

30 lip 2009, 20:19

a, gdje ste stavili fotke? ja u album ne mogu.
postam samo na blizancima pa nemam puno postova.

nego, cure, vi se niste registrirale na onaj forum blizanaca?

30 lip 2009, 20:33

A da ti nemozes jos u fotke jos, mi smo tamo stavile slike ;)

A koji je to forum blizanaca? Ja nemam pojma, nisam bas bila aktivna dok sam raydila, sad sam na GO pa se vidi ;)

30 lip 2009, 20:55

evo:
http://blizanci.forumn.net/

meni stalno nešto šteka i nisam baš aktivna tamo, ali sam skužila da vas tamo nema.

meni je baš drago što ste se sve malo aktivirale jer jako volim ovo naše piskaranje.

a, evo i naših fotkica (u potpisu-nakratko). a možete meni pp-at svoje.

30 lip 2009, 21:12

Ajme Vall predivni su ti Vallici, malecka je ko bomboncic i kak samo maze po jogurtu ;), frajer ima odlicnu frizuru bas je fakin, a principessa s vjetrom u kosi, preeedivnaaaa, krhka, :srca
poslat cu ti svoje, samo nek nekaj iskemijam ;)
A i meni je ovo nase piskaranje super, je malo smo se aktivirale :loce

30 lip 2009, 21:41

Ni ja ne mogu u album a htjela bih vas vidjeeetiiiii, šmrc :/

Da, male valliće sam vidjela i baš su preslatki, točno kako ih je lk opisala...i meni je najmanja zapala za oko - naime, obzirom na moju ekipu, ja se ne mogu nadiviti klincima koji lijepo i s guštom jedu :proljece

Kad vam klinci jedu, dohranjujete ih, il ih pustite pa makar su pojeli npr. samo dvije/tri žlice?

30 lip 2009, 21:47

hvala na komplimentima! :kiss

i moja L. ne jede, ustvari počela prije nekih tjedan dana. inače, je bila baš problematična.

30 lip 2009, 21:48

zaboravila...

počela sam skupljati ideje za ročkas. Lora, vi baš i niste za slavlja, koliko se sjećam. kakoje bilo?
zanimaju me torte-ubit će me ticino...

30 lip 2009, 21:58

ja torte naručim od susjede koja ih i inače peče i prodaje :roll: ....nisam baš na ti s kolačima a još manje s tortama :/ ....al da ih pečem, bila bi ko slonica :mrgreen:

30 lip 2009, 22:17

Sad sam se sjetila da sam nešt htjela pitati...ovak...S djecom ste na dječjem igralištu i jedno se npr. ljulja tj. stoji pokraj ljuljačke, silazi s nje i ponovo se penje, malo ljulja i tako u krug. Na to ulijeće drugo dijete i sjeda na tu istu ljuljačku i ovo vaše (inače povučeno u takvim situacijama) "izbaci" s nje. Da li i kako reagirate?
Danas se to desilo B i ona se makla u tišini. Meni se to nije dopalo jer bi htjela da se nauči izborit za sebe (a i bilo mi ju je žao) pa sam joj malo "pomogla". Rekla sam joj da se ona ne mora maknut ako ne želi (rekla je preplašeno/sramežljivo da ne želi) i da zamoli dečkića da joj vrati ljuju (baš se ubacio). Naravno da ga nije zamolila jer je bila skamenjena al ga je njegova mama onda maknula. Kaj vi mislite o tome? Uskačete il ih puštate da sve riješavaju sami?
U međusobnim interakcijama su sve samo ne takvi al vani :/...kad se nađu u takvoj situaciji uvijek ustuknu, nikad ne reagiraju baš su ovakvi :shock: ...ko da to doma međusobno ne rade :|

30 lip 2009, 22:27

bruna i mene ovo zanima. i moji isto reagiraju.

samo sam ja do sada puštala, nisam odmah tj. na glas komentirala.
a dođe mi da neke mame priupitam zašto one ne reagiraju (bilo je slučajeva gdje su klinci bili bahati).
Odgovori