11 sij 2012, 20:24
Krumpirić je napisao/la:moja djeca imaju seljačka imena, jer smo mi seljaci![]()
inače, sva su mi imena lijepa, ne volim jedino kad se netko iživljava na djetetu, ono nazove dijete Australija Kobasica, Predivna Torbica i sl.
11 sij 2012, 20:32
11 sij 2012, 20:52
mmar je napisao/la:Tadej je baš lijepo ime, meni je prekrasno, možda u familiji dobijemo prinovu kojoj je Tadej ime u užem izboru![]()
I moja djeca imaju seljačka imena, skroz, najstarija po prabaki, slučajno jer nam je ime prelijepo, sin po evanđelistu jer je meni bilo lijepo, a najmlađoj smo ime našli na groblju, bilo ga je na puno spomenika, isto jedno starinsko seljačko ime
sorry al zvuči ko crni humor haha
11 sij 2012, 21:05
11 sij 2012, 21:09
11 sij 2012, 21:14
apeitheia je napisao/la:moja kci se zove Freya Lorelei.u biti u nekim zemljama nije uopce neuobicajeno ime,ali ljudi ovdje budu pomalo sokirani.Freya je skandinavska bozica ljepote,a Lorelei sirena iz germanske mitologije...ali svidaju mi se stara imena,i nasa i strana. ne znam da li sam u pravu ali nekako mislim da i ime ima veze sa nekim dijetetovim sansama u zivotu.gledaju po sebi uvijek ti prvo zapne za oko neobicno ime,pa te zanima i kakva osoba stoji iza njega,sto i nije lose kada predas zivotopis i tvoje ime odskace
11 sij 2012, 21:19

11 sij 2012, 22:43
apeitheia je napisao/la:moja kci se zove Freya Lorelei.u biti u nekim zemljama nije uopce neuobicajeno ime,ali ljudi ovdje budu pomalo sokirani.
Pored ovih imena kao neuobičajenija upala su nam u oko i sljedeća imena: Viggo (dva dječaka), Rio (dva dječaka), Come, Džan (dva dječaka), Gentijan, František, Inel, Indi, Hiro, Eldar, Ehem, Egon, Koja, Kian, Khan, Erol, Lole, Kaan, Jusuf, Kanai Ke Ze, Orges, Nehat, Niklas, Nardi, Rinor, Resul, Ravi,Maicol, Madox, Lukaljoni, Mišel, Minir, Mikele, Mićo, Sokol, Taulant, Ujar, Veselić, Veselko i Altin.
....
Među neuobičajenija imena koja je dobilo više djevojčica možemo navesti: Nea (11 djevojčica), Erin (osam djevojčica), Ajla (osam djevojčica), Uma (pet djevojčica), Noemi (pet djevojčica), Zita (tri djevojčice), Ruta (dvije djevojčice), Ajna (dvije djevojčice), Luka (dvije djevojčice) i Kanita (dvije djevojčice)
Imena nekih djevojčica su iznimno rijetka ili gotovo jedinstvena na našem području poput: Klelia, Kayah, Lući, Lexi, Lemis, Leeloo, Lee Lu, Erlisa, Erleta, Elvisa, Genovea, Freja, Fikrije, Astrid, Aysela, Ashanti, Biona, Chanel, Ejšan, Đastina, Durar, Zo°, Zerina, Zenepa, Toma, Timea, Tirsa, Tipi, Yuxi, Talestra, Šenaz, Sidny, Orka, Marilu, Marsone, Modita.
11 sij 2012, 22:54
11 sij 2012, 23:05
11 sij 2012, 23:44
11 sij 2012, 23:45
pinky je napisao/la:Mala se zove dolina nila. Beat that!
11 sij 2012, 23:55
Gaylord Focker
12 sij 2012, 09:00
12 sij 2012, 09:44
ciklama24 je napisao/la:pinky je napisao/la:Mala se zove dolina nila. Beat that!
![]()
![]()
12 sij 2012, 10:31
snowwhite je napisao/la:meni su sva ta strana imena u kombinaciji s našim prezimenima![]()
npr. lupam sad bez veze chiara noa šišković![]()
a da ne kažem koliki je problem u pisanju jer nema šanse da ona neće morati svaki pu reći kako se piše njeno ime.
Mato znači "dar božji" po nekim knjigama o imenima i to mi se isto sviđalo. mi živimo u Slavoniji, gdje je to ime nekad davno bilo popularno, a sada ... pa rekla bi jako rijetko, iako je nakon mog sina, još dvoje poznanika dalo djetetu isto ime. to mi je isto odgovaralo, da je ime iz našeg kraja, a opet rijetko. osim toga, mm i ja imamo klasična hrvatska imena i prezime isto, zadovoljni smo njima, pa nismo htjeli da nam dijete odskače od toga, nego da i po imenima budemo obitelj, ako me kužite
a sad, ako ode u svijet - gdje god da ode bit će stranac, pa što onda ne bi bio stranac s hrvatskim imenom 12 sij 2012, 11:00
već Mediana..i kad kažem ime bar 99 od 100 puta moram ga ponoviti jer ljudi nisu sigurni što su čuli..
12 sij 2012, 11:09
ajd dobro si prošla, 12 sij 2012, 11:11
newmom je napisao/la:seve nemoj se ljutiti ali.. po televiziji![]()
ajd dobro si prošla,
mediana ne zvuči loše, imaš sreće što tad nije bilo samsunga i sl.
ne ljutim se..TV je ipak bio u coloru
12 sij 2012, 11:12
moj sin se zove Mato, dobio je ime po obožavanom djedu mm-a
).
12 sij 2012, 11:19
12 sij 2012, 11:22
JiA je napisao/la:Da, tata joj je Mate, a ona je trebala biti sin
isti slučaj, 2. ili 3.dijete, opet kći, pa onda dobiju ime po tati
12 sij 2012, 11:24
i katastrofalno.
.
12 sij 2012, 11:25
12 sij 2012, 11:32
tratinčica1711 je napisao/la:Radim u školi pa se nagledam svakakvih imena, a djeca iz pripiz*ine.. ono tipa: tony raphael, mia giancarla.. itd itd... a prezime pravo hrvatsko. E to mi je![]()
12 sij 2012, 11:36
12 sij 2012, 11:41
snowwhite je napisao/la:a kad smo kod imena:
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualno ... vla_315732Pored ovih imena kao neuobičajenija upala su nam u oko i sljedeća imena: Viggo (dva dječaka), Rio (dva dječaka), Come, Džan (dva dječaka), Gentijan, František, Inel, Indi, Hiro, Eldar, Ehem, Egon, Koja, Kian, Khan, Erol, Lole, Kaan, Jusuf, Kanai Ke Ze, Orges, Nehat, Niklas, Nardi, Rinor, Resul, Ravi,Maicol, Madox, Lukaljoni, Mišel, Minir, Mikele, Mićo, Sokol, Taulant, Ujar, Veselić, Veselko i Altin.
....
Među neuobičajenija imena koja je dobilo više djevojčica možemo navesti: Nea (11 djevojčica), Erin (osam djevojčica), Ajla (osam djevojčica), Uma (pet djevojčica), Noemi (pet djevojčica), Zita (tri djevojčice), Ruta (dvije djevojčice), Ajna (dvije djevojčice), Luka (dvije djevojčice) i Kanita (dvije djevojčice)
Imena nekih djevojčica su iznimno rijetka ili gotovo jedinstvena na našem području poput: Klelia, Kayah, Lući, Lexi, Lemis, Leeloo, Lee Lu, Erlisa, Erleta, Elvisa, Genovea, Freja, Fikrije, Astrid, Aysela, Ashanti, Biona, Chanel, Ejšan, Đastina, Durar, Zo°, Zerina, Zenepa, Toma, Timea, Tirsa, Tipi, Yuxi, Talestra, Šenaz, Sidny, Orka, Marilu, Marsone, Modita.

bit će da i nije tako neobično.
i uopće nije tako neobično i rijetko kako ti misliš
12 sij 2012, 11:50
seve je napisao/la:Moji sinovi su Filip i Krste. za Krstu je bilo pregovora jer je trebao biti Kristofor, a to nije prošlo kod mene..ja sam radje htjela neku normalnu domaću dalmatinsku verziju... Da je bio treći sin zvao bi se Baltazar..a meni je to bilo strašnoooo! Srića šta je curica..
,12 sij 2012, 12:14
silki je napisao/la:pih
mog kraljevića gondora nisu ni spomenulibit će da i nije tako neobično.
tadej mi je prekrasno imei uopće nije tako neobično i rijetko kako ti misliš

to je garant on
12 sij 2012, 12:15
snowwhite je napisao/la:apeitheia je napisao/la:moja kci se zove Freya Lorelei.u biti u nekim zemljama nije uopce neuobicajeno ime,ali ljudi ovdje budu pomalo sokirani.
živite u HR? BOme bi i ja ostala zatečena iako mi lijepo zvuči, ime mi je "prestrano".
a kad smo kod imena:
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualno ... vla_315732Pored ovih imena kao neuobičajenija upala su nam u oko i sljedeća imena: Viggo (dva dječaka), Rio (dva dječaka), Come, Džan (dva dječaka), Gentijan, František, Inel, Indi, Hiro, Eldar, Ehem, Egon, Koja, Kian, Khan, Erol, Lole, Kaan, Jusuf, Kanai Ke Ze, Orges, Nehat, Niklas, Nardi, Rinor, Resul, Ravi,Maicol, Madox, Lukaljoni, Mišel, Minir, Mikele, Mićo, Sokol, Taulant, Ujar, Veselić, Veselko i Altin.
....