Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009.

14 svi 2015, 08:36

jutro :kavica
Znaci ceka se zubic vila. Dalibor je prvi mlijecni zubic pojeo :) Joj kad se sjetim, koja je to bila drama. Tako da je zubic vili ostavio crtez ispod jastuka umjesto zubica ;). Zato je druga kod mene na sigurnom : yess
Kod nas oblacno,rucak se kuha,kruh dize,klinci se igraju, a ja se odoh iskrat na balkon popit kavicu

Edit: pa zeno kupi mu kekse :)

14 svi 2015, 09:01

jutro i od mene,

tanja, torta će bit na kat. dolje jedna fina čokoladna s bloga bake noir s čokoladom i narančom, a gor ejedna manja sa žutim biskvitom i mousseom od jagoda. treba mi dolje neka čvrsta jer ću ih presvuć tičinom, ta krema od naranče kojom se inače premaže mi dođe umjesto buttercreama, pa njome mislim obje namazat ... ma filozofija teškoa kod mene, ali šta bude bit će. Maša i medo suspremni od prošlog tjedna i jedno 80-ak leptira, da imam i za tortu i za na muffine ;)

inače, ja vam uopće ne znam šta je taj Minecraft? :ajme

neve, kupi djetetu kekse. i daj mu soka da zalije :p

i kod nas oblaćno. ja se jutros budim u 6.30 i čujem kako kiša kreće, a meni veš ostao vani od sinoć :ajme pa sam trčala pokupit ga i bubnula malo u sušilicu, barem neću morat peglat kasnije.

14 svi 2015, 09:02

ništa keksi, kupila sam krastavce :lol

14 svi 2015, 09:12

svježe nadam se, nemoj mi tu neke kisele djetetu davat :lol

zaboravila sam reći da sam jučer vidjela sliku na panou kak nas je dijete obuklo za dan obitelji i krepala od smijeha. naime, stavrno imam kožne hlače, a jučer sam na sebi imala i bijelu košulju i crnu jaknicu, doslono ko na njegovoj slici. a druge je isto totalno skinuo - mm ima istu takvu majicu kakvu mu je dao, seka nije u rozom, on ima majicu s jurićem (što u biti više nema, ali voli te majice s jurićem od prije) i tak.

evo vam slika:
slika

14 svi 2015, 09:20

Latice bravo za malog umjetnika. Pa zna on sta vi nosite. ;) a Masa ti je super ispala
Moji jedu samo kisele,obicne ne zele ni pomirisati

14 svi 2015, 09:22

voli tin kisele krastavce :lol ali uzela sam obične :lol

mato je odličan, fashion guru

14 svi 2015, 10:37

nevenera je napisao/la:mato je odličan, fashion guru
stvarno je :dada!

14 svi 2015, 11:45

Latice, hvala ti :)
Baš je fora Mato osmislio vaše outfite, zgodna aktivnost :dada
Želim vam super provod za vikend :rodj

Ana, ti si prof njem? I ja sam. Ali ne radim u školi. Moja starija uči njem već četiri godine, dvije prije škole je išla u njemačku igraonicu, a od kad je u školi, ide privatno. Super joj ide, ja sam jako zadovoljna. Baš zato sam i Ivonu mislila upisat negdje sljedeće godine. Ove još nisam jer sam dala prednost Suvagu, ali sljedeće ću svakako. Samo još ne znam gdje.

Kad smo kod krastavaca, kakvi su vaši sa salatama? Ivona jede rajčicu, krastavce, ciklu i kupus, ostalo ne želi. Tu i tam uzme listić zelene, ali to je tak rijetko da ni ne računam.

14 svi 2015, 11:55

Sreca najveca je napisao/la: Ana, ti si prof njem? I ja sam. Ali ne radim u školi. Moja starija uči njem već četiri godine, dvije prije škole je išla u njemačku igraonicu, a od kad je u školi, ide privatno. Super joj ide, ja sam jako zadovoljna. Baš zato sam i Ivonu mislila upisat negdje sljedeće godine. Ove još nisam jer sam dala prednost Suvagu, ali sljedeće ću svakako. Samo još ne znam gdje.

Da, prof njem i španjolskog. Ni ja ne radim u školi, ali već nekoliko godina držim tečajeve privatno (samo oko 6 mj. - od listopada do travnja; 2 dana u tjednu popodne imam to). Ove godine sam prvi put pokušala s djecom 4-6 g., i to je bila svojevrsna igraonica. Zadovoljna sam :dada.

14 svi 2015, 11:59

A ti nisi slučajno u ZG :p

14 svi 2015, 12:08

Nisam, nego na Krku :).

14 svi 2015, 12:13

Sreca najveca je napisao/la:Kad smo kod krastavaca, kakvi su vaši sa salatama? Ivona jede rajčicu, krastavce, ciklu i kupus, ostalo ne želi. Tu i tam uzme listić zelene, ali to je tak rijetko da ni ne računam.

Moj ni jedan nejede salate, jedino prolaze kiseli krastavci, cikla i kisela paprika. Svjeze nikako ne prolazi :(

14 svi 2015, 13:33

politika je samo nudit. i onda jedan dan pojedu i ja budem ovako :shock
:lol
il se "dogovorimo" da proba samo jedan. i ako neće ok, idemo dalje
no računam,svaki dan po komad rajčice il nećeg, nije loše, možda s vremenom razbijemo otpor :lol

14 svi 2015, 14:41

Evo da se i mi prijavimo na novi generacijski.

Toma 18.7.2009.

Iako mi se neda pisati ovaj uvodni dio, veselim se druženju s novim mamama.

Koliko se sjećam od zadnjeg mjerenja:
visok 126 cm, težak 26 kg, broj noge 32/33

Imamo i veliku seku od 13g, a toliko + koji mjesec imam i ja mib forumskog staža :dada

Toma ide u vrtić, u sportsku grupu (iako je malo trapav), ali radije bi da je svaki dan vikend ili barem da ga nono ili dida pokupe između 1 i 3. Na sport nikakav ove godine nece :conf Ide dodatno na engleski, a do nedavno i kod logopeda i vrlo cesto kod zubara jer ima koma zube (za razliku od seke koja je isto kao i on prala zube). Ispale su mu donje 2 jedinice i narasle sve sestice. Ti trajni zubi su zdravi i jako se trudimo oko njih zbog loseg iskustva. Sad sam se sjetila djece sa izjedenim, crnim sjekuticima, nije tako strasno, nama su zubi bijeli, ali ima plombe na svim mlijecnim cetvorkama i peticama.

U vrtići ima nekoliko prijatelja što mi je neobično jer se seka igrala sa svima, a on se više vezao za nekoliko djece.
Kad ove s kojima se ne igra sretnemo u parku, kaže da su mu to prijatelji u parku, ali ne u vrtiću i onda se u parku sa svima igra.
Nisam to baš skužila do kraja.

Predmet njegovog interesa su dinosauri, svemir i ljudsko tijelo. Igre Lego Ninjago i Star Wars-i. Proveo bi cijeli dan na elektroničkim napravama (mobitel, tablet,wii i TV), pa na to moramo paziti i strogo mu ogranicavati jer postane nesnosan cim je malo duze na toj drogi. Sad je super kad je lijepo vrijeme i dugi dan, ali recimo po zimi kad se jos k tome razboli, stvar se nekad odme kontroli.

Jede uglavnom sve, samo je problem u količinama. Sa salatama i voćem baš nismo na ti, nije da ne jede, pojede recimo jednu jagodu i jedan list salate ili 2 komadića cikle. Ali i to je napredak u odnosu na to kako je bilo prije. Slatko zato uvijek može. Njegova omiljena hrana je redom: 1. sushi, 2. mađarice, 3. griz na mlijeku.

Uživamo ovih dana u vožnji biciklom, prekjučer smo prvi put obišli jezero Jarun (6 km), ali nije problem u kilometraži nego u gužvi jer treba paziti kuda voziš i da se u nekoga ne zaletiš. Jučer smo se za promjenu "okupali" do pasa u Bandićevim fontanama :)

15 svi 2015, 13:32

maminmačak :zivili
kod nas jutros drama, nije zubić vila ništa ostavila :ajme mm zaboravio :roll pa sam ja nešto smuljala. sve u svemu rješeno

svekar ide po tina pa je pitao može li ga odvest kod sebe. rekoh može. zanima me kad će ga dovesti doma

15 svi 2015, 14:49

A joj. Zato ja volim takve stvari sama obavit, jer i moj zaboravi. U tome se nesmijem oslonit na njega ;)
Dali jucer uzivao na vikendici s didom i bakom. Pred kraj mi naisli,bilo nam usput, i bome je bio sretan. Zaljepio se za mene. Cak mi se ispricao sto mi nije imao vremena ubrati cvijece ( to uvijek donese) pa su on i dida isli po kisici brati. <3
Latice,kako tebi ide? Jel torta gotova?

15 svi 2015, 15:59

kod nas jutros drama, nije zubić vila ništa ostavila :ajme mm zaboravio :roll pa sam ja nešto smuljala. sve u svemu rješeno

ajme. tako sam ja jednom kceri zaboravila staviti, zaspala sam. i nekako sam ja to izmudrovala ujutro jer sam imala sve pripremljeno u drugoj sobi i mislila da sam to rješila, ali jok, i dan danas mi to pamti.

Jutros u vrticu mi je T lagao. :dada
Kaze cim je dosao da mu se kaka, a buka je u sobi strasna i ja mu kazem odi teti reci da ides kakati da te dodje obrisati, a on nejde, ali kaze hocu, hocu, ali nesto mi je sve cudan. I da mi pusu i kaze: Ajde mama idi i kad sam zasla iza coska ode on kakati bez da je teti ista rekao. Pojma nemam kako ce se obrisati ili kako ce dozvati tetu, ali mi je presmjesno kako mi nije htio to objasniti nego se odlucio da ce me prevariti. Sad popodne imamo ozbiljan razgovor, moram samo ostati ozbiljna :) tak mali, a vec mulja i to zbog kakanja :) Ocito sam trazila nesto izvan vrticke procedure, no trebao je samo reci da se to tako ne radi. Bas mi je smjesan, inace ga jos nisam nikada uhvatila u muljanju.

Ajme kolki teks o kakanju, ne znam kratko opisivati :ajme

16 svi 2015, 11:32

Kad si vec spomenula tu temu, Maminmacak, kako to inace funkcionira kod vas? Brisu li se sami ili vas zovu?
Doma je jos uvijek u 90 posto slucajeva mi brisemo, ali u vrticu tete ne. Od kad su presli iz jaslica u vrtic (to kod nas znaci iz prizemlja na kat) i najbolje tete na svijetu prisilno zamijenili katastroficnim. To je bilo prije dvije godine. Kao, da se djeca osamostale. Ona se s tri i pol godine nije znala obrisat nikako pa je dolazila usrana doma svaki dan. Onda je s vremenom ipak nekako naucila pa sad to cak i funcionira. Ali doma mi je draze da mi to napravimo.

vidi se da ne volim nase tete, jel :roll

16 svi 2015, 11:44

sam se briše. briđšem damjana. njega ne, već neko vrijeme.
na početku samobrisanja sam mu rekla da provjeri guzu u ogledalu. imamo ogledalo u hodniku taman ispred wc-a.
pa je tako izašao za vrijeme rođendana, naguzio se ispred ogledala i gleda. a uzvanici :shock
ajme :znoj

16 svi 2015, 12:45

nevenera je napisao/la:izašao za vrijeme rođendana, naguzio se ispred ogledala i gleda. a uzvanici :shock
ajme :znoj

:hahaha :hahaha

Moj se vec skoro godinu sam brise, srednjeg jos uvijek ja,al polako uvodimo i tu praksu da se sam.
najgore mi je sto kad Dali ode u wc, tamo provede sat vremena :ajme samo cujes mumljanje.nema mira ni pokakat se, nego se mora usput i igrati :p Sva sreca pa imamo odvojeni wc od kupatila ;)

16 svi 2015, 13:07

meni tin u wc-u pjeva :lol

16 svi 2015, 13:10

neve sad mi je lakse kad vidim da moj nije jedini. :hahaha

17 svi 2015, 08:08

Kod nas klasika pa se baš i ne javljamo.
Ja sam dva dana imala fibru i grlo me rasturalo pa sam išla raditi bris, sutra je nalaz pa ćemo viditi stanje.
Danas smo na pričesti pa ćemo imati laganini dan. Jučer sam napokon pretumbala kese s robom da vidim na ćemu smo, i zaključila da njemu ništa ne fali, osim kroksica koje sam mu kupila u petak, tako da smo na konju.
Ja njemu još uvijek odem pobrisati guzu iza njega iako u vrtiću to radi sam.

17 svi 2015, 08:19

Trazim recept za oreo tortu. :nata

Super su vam pokloni za majcin dan. Moj J je donio nacrtani cvijet na slamki, to su im tete pripremile da sami obojaju.

Sto se tice kakanja i brisanja, mi imamo bide pa su svi navikli perkanje iza nuzde i za to obavezno zovu. Ako nisu zvali, a izasli su van, onda se nisu ni obrisali nego samo obukli. Tek sad nesto J pocinje s brisanjem tu i tamo. Tako je i najstarija radila, tek nesto u predskolskoj dobi je to bas ono zapravo osvjestila i obavljala bwz greske.
J se isto igra u wc-u. I sjedi tamo po ure. A cesto idu skupa pa se tamo zajedno i igraju, raspravljaju i dogovaraju. Bilo tko da ide. :lol

On je u petak u vrticu imao malo vrticko natjecanje s medaljam i peharima tako da su se naskakali i izmorili da je on zaspao cim je ugledao kauc i spavao neka tri i vise sata.
Svi su dobili medalji za fer play. I bas su bili sretni.
Jucer je isao kod frenda iz vrtica i bio tamo cijelo popodne, vec sam mislila da ce i prespavati tamo koliko ga je bilo tesko odvuci. Nakon druzenja s tri sestre, ovo mu je bilo pravo musko osvjezenje jer mu prijatelj ima i brata.

Danas laganini, cekamo tatu s puta.

17 svi 2015, 16:05

mi smo bili do svekija na ručku, mislim da mi je ovo četvrti put u 6 mj :lol
dečki jeli jagode iz vrta
tin odmaglio kod susjeda igrat igricu na kompjuteru a damjan je tražio kornjače u vrtu. nije ju našao.
nikša je odspavao.
a ja sam posve zen samo klimala na glupasta pitanja i ideje. :lol savršen dan zasad :yess

17 svi 2015, 16:39

Bravo neve za super dan, :yess
Neka tako i ostane.
Ja evo odmaram zivce kod mame,dosla sam sa srednjim,on eno bere jagode i tresnje

17 svi 2015, 22:21

Nama seka nastupala u Lisinskom pa smo uzivali u lijepom koncertu. Osim sto sam snimala nju, po Ivoninom nalogu morala sam i Jacquesa :lol
Tek sad legli :nesvist sutra krecu koturaljkanje i tenis :yess

18 svi 2015, 11:38

pozdrav!

liv, super za natjecanje i medalje!
sreća najveća, super za koncert - pjeva u nekom dječjem zboru?

mi smo jučer bili na proslavi krizme mog nećaka, mm mu je bio kum. bilo je dosta djecice, a u restoranu je bilo i dječjih rekvizita i prostora za dječju igru pa im je bilo zabavno, a predvečer je još u etno kući u susjedstvu bila mala humanitarna izložba s nastupom klape. baš lijepo proveden dan :dada.
oni su sad u vrtiću, a ja sređujem neku papirologiju i kućanske poslove...
:mah!

18 svi 2015, 13:56

ja sam se danas uhvatila ćorava posla. prebacivanje robe koju nikša ne može nositi, damjan će tek nositi.... ubila se od posla. a nigdje se to "ne vidi" :lol

sinoć oko 2 tin imao šizu da mu je nos začepljen. nije. valjda je sanjao il nešto. sve nas je probudio. :roll

na treningu su radili skokove u vodu. sad ga to zanima. ja bih da imam love da on ide na neki jezik. naradije engleski. ali mi se vrtićki ne sviđa. a za nešto konkretno nema para.

18 svi 2015, 17:53

vidim tu se nešto promijenilo, dugo nisam ovdje zavirila jer nitko nije bio aktivan,kad ono društvo se proširilo :D
Tema je zaključana