Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2014. - 1. dio

20 kol 2015, 22:40

drage "proljetnice" , poželite dobrodošlicu "ljetnicama" :buket

sada vam se pridružuju:
danijela81 dečko 11.06.
mamMary dečko 22.6.
morena Damjan 27.06.
Suncokret Filip 09.07.
Nikky cura 11.07.
Tonkicapalonkicafrr dečko 11.7.
olja2208 Petar 04.08.
lusi Anamarija 06.08.
suncica77 cura 18.8.

tako da dalje nastavljate zajedno, kao godište 2014!
pišite, upoznajte se, družite i uživajte :kiss

21 kol 2015, 16:38

:srca

21 kol 2015, 17:03

Hello curke i decki!!!! Dobro nam dosli!!

Sonja kako je bilo na moru? Moram priznati da je meni more hladno nakon ovih kisa. Ja sam zimogrozna po tom pitanju.

I zasto bi te pedica trebala zvati? Vi ste mladji od nas, a mi cekamo jesen za cijepljenje. :dunno

21 kol 2015, 17:57

Nismo se kupali, bilo mi hladno ujutro.
Ma mislila sam da kad ona zove da cemo ici, ne prije.

21 kol 2015, 20:56

Bok žene, ne znamo se sve, pa ukratko...D. je mali huligan, uskoro će 14 mj, već dugo hoda (trči zapravo), jede sve što mu se ponudi i kada vidi nekog drugog da jede, obavezno žica bez obzira da li se najeo prije 5 min. Jaaaako je aktivan i ima ga posvuda, najviše po starijem bratu (kojem to ide na živce). Kad se ljuti ( a to je uvijek kad nije sve po njegovom) baca stvari i vrišti :zub Brblja nešto na svom jeziku, razumijemo jedino Njam. Ali voli se maziti, i voli pjevati (mumlja neke melodije i kopira baku kad pjeva). Maltretira me noću i stalno se budi (i cica, očito i po noći mora jesti koliko i po danu). A uspavljujem ga tako da ga češkam po glavici :luv

24 kol 2015, 13:16

Eto vremena, mislim da nije više za plažu. Kiša će. Još samo oni najjači odu đir ali se i brzo vrate.
Ma vani je 23 - 25 i uopće me ne vuče na more. Nije mi dovoljno vruće da mi organizam traži rashlađenje. Iako bi voljela još koji put utoćat žnjute dok zaozbiljno ne zahladi. :nata

24 kol 2015, 23:08

Mi smo jucer bili cijeli dan na plazi.
Danas nismo jer je vrijeme bilo bljakasto ali sutra cemo valjda.

Morena :bis
I ja bi uspavljivanje ceskanjem po glavici ;) , zna decko sto je dobro.

26 kol 2015, 09:07

Eeeeee :)

Mi smo proslavili 1 rodjendan
E još ne hoda
Imamo zub već mjesec dana i nigdje drugog
Nista ne jedemo samo cica
Izluđuje me to ...ne znam šta ću s njom

26 kol 2015, 09:10

Još se nismo naručili na pregled i cijepljenje sve nešto odgadjam , bas mi se neda vodit je da je pikaju

26 kol 2015, 09:22

Ni R jos ne hoda.
Blago je hipoton, pa ni ne cudi, ali ne brinem jer cijeli notoricki razvoj ide po PSu, sve pokrete skroz pravilno izvodi, samo sa malim kasnjenjem.
Za sada je u fazi hodanja uz namjestaj, malo je slobodniji, drzi se tek jednom rukom, ali nije sprwman za pustiti se.

Jede katastrofalno :ajme
Nije sitan, buckast je iako ne previse. Valjda zato jer sam mu zbog straha od neuhranjenosti ostavila dvoje bocice adaptoranog dnevno, ujutro i navecer. To su mu ujedno i jedini konkretni obroci :ajme ako pojede visr od 3 zalogaja necega, to je uspjeh. Posebno ne voli povrce. Meso i kruh npr odgriza i zvace bez problema, a na povrce se davi, povraca, cak i na gnjeceno. Uzas.

Zubi imamo 14, jos 2 su na pomolu, nateceno je, bijeli se...

Rijeci imamo sve vise- mama, tata, baba, ba (brat), deda, am (jesti), bavo (bravo), Oko (Roko), Bogo (Bog), pa pa, vava (pas), mau (macka), pao (palo)...
Ima mozda jos, al ne mogu se sjetiti. Cini se ok sto se govora tice, al ne mogu ga ne usporedjivati sa bratom koji je u toj dobi naveliko spajao po dvije rijeci, i imao je bogat vokabular, nisam mogla ovako pobrojati rijeci.

Inace obozava loptu, autice i kupanje. To su mu najdraze aktivnosti. Brat mu ni loptu ni autice nije ni pogledao u toj dobi, ovaj mali je susta suprotnost sto se svega tice, igranja, spavanja, jela...

Spava cijelu noc, od 22 do 6 ujutro, ali po danu gotovo uopce ne spava, dva puta po pola sata. Turbo je aktivan, penje se svuda, na kauc, na komodu, na stepeniste, ne smijem ga ostaviti u hranilici, oslobodi se remenja, ustaje u njoj i penje, u kolicima isto tako. Ne moram govorit da mi je tusiranje povlastica, ni minutu ne smije ostati sam

26 kol 2015, 10:11

Nama je rekla cijepljenje na jesen. Odgodit cu sto je vise moguce. S bratom sam uspjela do skole

26 kol 2015, 11:30

Moja je sitnija ne znam točno koliko ima ali nema još 9 kg sigurno i niska je iako smo mi visoki ne znam
Strašno me to opterećiva ta njena prehrana
Na početku dohrane je jela super sve i odjednom počela birati i birati i sve odbacivati , meso neće ni u ludilu ma kakvi, a željezo joj nisko ,
Ne znam šta ću,,, strah me da ne napreduje jer ne jede
Doji samo traži cicu
Svu noć doji ko da ima mjesec dana a ne 12 mj
Ne spavamo nikako a preko dana 2x po 1 h
Ne znam koliko vise im snage i živaca
Ne jede em ne spava ...

26 kol 2015, 11:41

Mozda je takve gradje?
Genetika cuda cini.
R je preko 86cm i 13kg, a jedina konkretnija hrana mu je manje od 500ml adaptiranog dnevno

26 kol 2015, 11:45

Genetika? Pa ja i muž smo visoki
Muž preko 185 ja 175
Mene samo brine da ona ne napreduje dobro jer ne jede
Ne znam jel joj cica dovoljna, ne znam ni koliko pojede mlijeka i do kada će tako

26 kol 2015, 11:47

To daješ ad pa točno znaš koliko pojede mlijeka a ja ni to ne znam :/

26 kol 2015, 11:50

Naručila sam je na kontrolu slijedeći tjedan
Zanima me koliko ima kg i visine jel to u normali
Šta će Dr reci, a za vakcinu ne znam , vidjet ću jel mogu odgoditi , kao da joj od jajeta ponovo izbilo na nozi ko prije ( neki oblik dermatitisa)
Nisam sad sigurna 100% jel od jajeta ali nije imala dok joj nisam dala cijelo jaje prekjučer

26 kol 2015, 12:02

Moje kumce ima 23 mjeseca i 9kg. I sve je ok. Nemoj brinut dok dr ne kaze da nesto ne stima

26 kol 2015, 15:56

Suncica, a kako dojite? Na zahtjev odnosno kad hoće ili imate neki raspored? Ja sam svakako za dojenje, i na zahtjev do neke dobi. Ali kod nas se pokazalo da kad su uvedena već dva, a kamoli tri obroka, onda već treba uvesti reda u dojenje... Znam da ima djece koja s preko 2 godine samo po cijeli dan žicaju sisu, i ništa konkretno ne jedu. A kako će i ogladnit kad se cijeli dan nasisavaju. Tako da, ako tvoja curka doji stalno po malo, možda da probaš malo napraviti reda? Moj je 14 i pol mjeseci, i doji dnevno 4-5 puta (ranojutarnje, prije prvog spavanja, prije drugog spavanja, i prije noćnog spavanja. Plus po noći nekad jednom, nekad više puta, ovisno da li ga nešto muči).

Tako da stvarno dosta doji, a opet ima dovoljan razmak između svih obroka da fino i pojede. Ni moj još ne hoda,
ali često se pusti pa stoji sam. Ali koračanje nula bodova.
Ima netko da spava cijelu noć, a doji? :mrgreen moj se inače budi u najboljem slučaju 1-2 puta, posisa i spava dalje, a u lošijim slučajevima po više puta i tako čvrsto drži sisu da ju ne mogu uzet, poludim na to :strah . Sve me strah pohvalit ga, ali zadnje dvije noći mi je prespavao, 21-7. Još sam u šoku i ne znam da li da se usudim ponadati da će tako i nastaviti, ili mu je to samo malo da me zavara :kima

26 kol 2015, 16:13

Evo i nas ovdje, skoro 15 mjeseci, skoro 9 kg i skoro 80 cm :nata
I nadamo se skoro prvom zubu :zub :dada

I ona doji najviše po noći, preko dana manje jer radim, ali zato čim se pojavim na vratima je vriska samo takva dok ne dobije cicu. Onda uz pobjednički osmjeh olakšanja navali ko mali lav. I nakon toga je mir.

Jede sve kaj joj damo i to u pozamasnim količinama tako da mi uopce nije jasno kako nema ni 9 kg. Doduše moji su svi bili oko 9 kg sa godinom dana ali ovak malo nisu imali.
Ped se ne zabrinjava jer jede sve i zbilja ne izgleda mršavo. Ustvari izgleda najdeblje od njih tri u toj dobi.

Ma bitno da je zdrava.

Prohodala je neki dan i sad juri ko vjetar :)

26 kol 2015, 20:16

Dojim na zahtjev
Po noći Non stop se budi i traži cicu
A preko dana nije bas tako puno
Možda 4x
A problem je kad se njoj spava traži cicu a vrijeme ručka npr i nema boga jest već cica samo dolazi u obzir
Nekad pomislim da nema nikakvog reda
Kuham kad imam vremena a vremena nemam jer od nje nista ne mogu kad sam sama
Kad je naspavana a gladna može i pojest nešto a kako to svaki put ustimati

26 kol 2015, 21:14

Jesi ti sa njom doma cijeli dan ili ju netko čuva?
Kako drugima jede, tati ili baki?

26 kol 2015, 21:20

Da ne copy/pasteam uglavnom smo na sličnoj razini u svemu.

Mi dojim još punom parom ali dohrana je komatozno stanje, tri žlice i basta. Po tom pitanju je najizbirljivija i najlošije je prihvatila dohranu od sve moje djece.
Jel mi ide na živce? Ou jes! Itekako. Ali! ne brinem jer vidim da motorički napreduje unatoč tome, svako malo provali neku novu riječ, raste. Ako izuzmemo dvije crijevne viroze ovo ljeto i to nedavno, ona je zdravo dijete. A nemamo nego 9 kg po našoj kućnoj vagi, ona u pedice pokazuje izdajničkih 300gr manje. Nama zna upaliti ručak ili nešto konkretno 15 min do pola sata iza podoja i to ako nije preumorna za spavanje. Znači ako nije nervozna tuta forca. Ali moram šetati za njom dok se ona igra, nema šanse to odraditi sjedeći. I to me dosta iscrpi jer tako obrok zna trajati i po pola sala. Ostali bi jeli što im se jede ali na sjedeći.

Spava isto jako loše danom, a noću malčice bolje ali se isto dosta budi za podoje.

Sad kad krene jesen odosmo prekontrolirati e. colli i kad zahladi još malo obaviti to cijepljenje s godine.

Na more trenutno ne idemo jer meni još nije dovoljno vruće vani da mezove na plažu. A ona je dosta zimogrozna tako da se sto posto ne bi kupala. Tako onda drugačije iskoristimo vrijeme.

26 kol 2015, 22:03

Vecinoms sama s njom
Muž radi kad dodje bude s njom ali on radi u smjenama
I moja napreduje odlično motorički , iako je rodjena 4 tj ranije vjerujem da će i prohodati uskoro
I priča i svašta zna
Jako je inteligentna , svaki dan me iznenadi nečim ,ali eto mene brine sto je nekako sitna i željezo joj nisko

26 kol 2015, 22:23

Ajme sve nejelice ;).Imam takvu,17 mjeseci i 9,6kg.Da nije banana bilo bi i manje.Sunci ja ju ne bi vise dojila na zahtjev,ali svatko za sebe odlucuje ;).Mi jos cicamo ali vise ne koliko zeli.Mami je dosta....Liv kolika vam je bila eserihija.I T.ju ima i na uzv se vidi prosirenje tj.dilatacija bubrega od 8mm.I kontrolni urin nakon antb je bio koma.Na kraju uk ok ali je eserihija u brisu.Uzas.I sad nas ceka uzv scintigrafija.A meni muka.

26 kol 2015, 22:23

Ajme sve nejelice ;).Imam takvu,17 mjeseci i 9,6kg.Da nije banana bilo bi i manje.Sunci ja ju ne bi vise dojila na zahtjev,ali svatko za sebe odlucuje ;).Mi jos cicamo ali vise ne koliko zeli.Mami je dosta....Liv kolika vam je bila eserihija.I T.ju ima i na uzv se vidi prosirenje tj.dilatacija bubrega od 8mm.I kontrolni urin nakon antb je bio koma.Na kraju uk ok ali je eserihija u brisu.Uzas.I sad nas ceka uzv scintigrafija.A meni muka.

27 kol 2015, 09:34

Sve mrvice neke :srca I moja je na 9 ili blizu 9. Ona jede ok. i jede sve što joj spremim, ne bira ni voće ni povrće, obožava ribu i meso a opet je sitna.
U pokretu je stalno, prohodala je sa 10.5 pa je sad već spretna i penje se, preskače i jako je stabilna pa se tješim da ona to potroši i da zato nije deblja. :lol

Zara scintigrafija nije ugodna ali ako je dobar dr. i sestra bude "samo" neugodno ne i bolno. moj stariji je prošao to 2-3 put i na kraju operaciju...i sve ok. od onda :dada

27 kol 2015, 09:53

i ja prijavljujem mrvu koja isto dobro papa. Juri po svuda, prohodala je iza rođendana. Ne želi dati ruku kad smo u šetnji - pa mi je to fini aerobik :basnecu
I nema straha, ode i ne osvrće se. Ponekad se smrznem kad vidim gdje mi ode.

od utorka krećemo s prilagodbom u jaslice.

27 kol 2015, 09:55

Moj je žderonja, kad se već priča o hrani :hahaha Ali isto sam imala problema s obrocima dok preko dana nisam nekako uvela reda u dojenje. Hvatala sam razdoblja kad bi već mogao biti gladan, a da nije pospan, pa su podoji ostali za uspavljivanja, a obroke je fino jeo (ručak je tad znao biti tek popodne nakon spavanja dok bi već ogladnio, ali nema veze).
Preko dana više ne doji puno, jer radim. Počeo je preskakati i podoj kad dođem s posla, ali obavezna je cica prije spavanja (ukoliko se nije toliko navečerao da mu se nakon cice diže želudac :zub ) i puno dojenja po noći. To me ubija. Ali mislim da su zubi u pitanju, zasad ih imamo 7, pa su sad na redu četvorke i trojke :znoj A općenito je bio nervozan kad su ovi prvi zubi izlazili, tako da pretpostavljam da ga ovi još više smetaju.

Odradili smo kontrolu i cijepljenje s malim kašnjenjem, visok je 78 (mislila sam da je viši, ali ok) i ima 11,5 kg. Ali recimo mala susjeda koja je dva mjeseca starija (znači nekih 16 mj) visoka je oko 80 cm i ima 9 kg. Tako da je sve to normalno.

A inače isto ne šljivi da li ga tko prati i pazi. Samo ode i napravi neki kvar ako ga nemamo 100% na oku. Totalna mi je suprotnost od starijeg brata.

27 kol 2015, 11:11

Po noći ako ne dam cicu cijela ulica je čuje teško se smiri
Znaci po noći je ona šefica i gotovo
A preko dana mogu razvuc mogu ne dati kad traži i tako činim

Opet pponavljam svoje pitanje
jel hrana utječe na to sto je ona meni niza za 12 mj
Ne znam koliko ali mislim da nije iznad 72 cm koliko ja mogu izmjeriti doma

27 kol 2015, 12:33

Sunčica, imaš tu neke tablice, pa možeš unijeti visinu i težinu, ali prema onome što si rekla (oko 9 kg, visina 72, stari ste godinu dana) malo ste ispod prosjeka, ali fino unutar krivulje (niste blizu donje granice). Makar ni da ste prema tablicama ispod ili iznad graničnih vrijednosti, opet ne mora značiti da nešto nije u redu. Ja se ne bi brinula, počet će jesti kad tad, ima beba koje su do godine i dulje samo na cici ili ad, pa sve dobro napreduju. Jedino je možda željezo škakljivo, provjerite ga prije kontrole kod pedijatra.

http://www.trudnoca.hr/razvojne-tablice ... 4-mjeseca/
Tema je zaključana