Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 4. dio

04 ruj 2015, 22:20

Nakon premaza za gljivice ide normalne dvije ruke boje.

I da, Tin spada u tu skupinu za besplatnu kosarku. Upisi ga, nek proba. Ionako ces se raspitati o detaljima kad ga budes mislila dati.

05 ruj 2015, 09:16

upisala sam tina u školu košarke. bit će prvu godinu besplatno :yess
prvo liječnički. više od košarke je nešto ala sportska radionica. idu i na bazen.
2x tjedno. uto i čet 17-18-. nama paše :yess

05 ruj 2015, 09:21

Super, bit ce mu zabavno, a ti onda mozes odluciti hoces ga dati i dalje ako mu bude pasalo.

05 ruj 2015, 09:46

Super za kosarku :).
Jelena ide od lani na zbor, isla je i na njemacki koji sam ja drzala - s tim sad pauziramo (ako bude sve ok, nastavili bi nakon Nove godine). Sad bih voljela da krene na engleski. Mm je slikao 2 plakata na ulazu u vrtic, moramo vidjet koji engl nam bolje odgovara...
Ona spominje i talijanski, ali to bi joj (i nama) bilo previse zasad...

06 ruj 2015, 21:18

J je na nogometu, najvise zbog trcanja i boravka na svjezem zraku. Nesto jako malo budu u dvorani, ostalo sve na travi.

Sutra nam je prvi dan vrtica. On jos zuji, jedini ne spava od djece.

06 ruj 2015, 22:01

Mi nismo baš navudreni na sport. Više smo umjetničke duše, tak da Vita ide na predškolski crkveni zbor i nadam se da nastavlja s baletom.

Mislim, svašta njoj padne na pamet ali tko bi sve isfinancirao i razvažao.

07 ruj 2015, 09:22

jutro!

liv, kako je prošlo danas? vidjela sam ih da su bili uzbuđeni, preslatki su :luv
neve, ja i dalje ne mogu zamislit da ja idem krečit po kući, svaka ti čast još jednom! i super za košarku, mislim da je to baš za njega zbog visine, nadam se da će mu se svidjet!!!
bella, nek netko bude i umjetnički tip :luv
ana, super za njemački!

ja zapravo ne znam šta će moj sin ove godine :lol ide na engleski na Helen Doron, to sam dogovorila, imamo popust na drugo dijete, a nemamo više dadilju tako da taman mogu to preusmjerit financijski. u vrtiću isto ima engleski, i ove godine ima zumbu, umjesto folklora :hahaha
i sad smo pričali oko sporta, zapravo s mišlju da nastavi gimnastiku, mislim da će tako i bti na kraju. ali je za vikend kod mojih našao teniski reket. e ljudi moji, ko da nikad reket nije vidio. nosi ga, grli i ljubi, kupao se s njim (kod bake je stvarno svašta dozvoljeno), spavao s njim, kad smo jučer došli doma pokazuje mu kuću: reketiću, tu je kuhinj,a tu je dnevna reketiću, a tu je još jedna soba..." :hahaha i sad bi onna tenis, ali bi on i na gitaru jer je i svirao na tom reketu ko da svira gitaru :ajme ma mislim d aništa od toga, gimnastika će bit po starom, samo mislim da ćemo krenut od 10. mjeseca jer sad želim još iskoristit dok možemo bit na zraku da se vozimo biciklima i tako...

07 ruj 2015, 09:32

Samo ću reći da je jutros tin uvjerio damjana da je Mm umro Jer je kasnio sat i sitno
:lebdi

07 ruj 2015, 09:43

Ah, Neve... ja bih sad na tvom mjestu nazvala svekrvu i to joj ispričala, onak u šali, ha, ha, ha :ajme

Latice, a da proba s tenisom, možda se u njemu skriva pravi mali as ;)

Ivona će ovaj tjedan biti jedinica, sekica nam je otišla na petodnevni izlet sa školom. Još je došla i moja teta iz Njemačke na koji dan, ima da se razmaziiii. Već danas je skuplja u vrtiću iza ručka pa idu u Mueller :lol

07 ruj 2015, 12:58

ja da mogu bih tina dala isključivo na helen doron. čini mi se kvalitetan pristup. a sport.... ok mi je .... ali nemam pojma kako to sve skupa. to je 2-3x tjedno po dvije aktivnosti. čini mi se dosta. ne njima, već meni, za razvoziti :hahaha

tin voli zezati damjana. cijeli dan. svaki dan. stalno ga zeza i provocira. stalno :lebdi

07 ruj 2015, 13:19

nevenera je napisao/la:ja da mogu bih tina dala isključivo na helen doron. čini mi se kvalitetan pristup. a sport.... ok mi je .... ali nemam pojma kako to sve skupa. to je 2-3x tjedno po dvije aktivnosti. čini mi se dosta. ne njima, već meni, za razvoziti :hahaha

to ja stalno govorim oko tih aktivnosti. ja ne znam kak drugi s više djece uspijete, meni sam imaju svatko jedan jezik i to jednom tjedno i on dva puta tjedno gimnastiku ako bude išao, ali to je meni 4 dana u tjednu zauzeto popodne i još ne znam šta ću recimo s njim dok sam s njom na engleskom, drugo mi njega uvijek možemo čekat. to sve pišem tako jer uglavnom sve padne na mene, na mm-a teško računam. i sad da i ona ide na gimnastiku ili da idemo zajedno na mame i bebe gimnastiku, nemam kome starijeg ostavit? a da ne pričam da nemam kad to ubacit...

uglavnom, na kraju danas idemo na probni sat tenisa - bacili mi bubu u uho i ja pogledala, imaju besplatnih prva 2 tjedna da klinci probaju, tatica ga fura danas popodne da malo bace oko ;)

a ovo neve za izazivanje, ja poludim kad M seki govori: za tebe x (iks)! a on to njoj kad god ne zna šta bi sam sa sobom, a ona mu uleti i onda odmah: za tebe iks, a ona: nije za mene iks, evo tebi iks i tako u krug. a uopće nitko ne kuži šta to točno znači, valja ko neki minus u školi?! zabranila sam mu da joj to govori i sad joj samo vikne: Marta, ona ga pogleda a on: za tebe - i pokaže prstima iks :ajme :ajme

07 ruj 2015, 13:34

meni tin govori tipa- ja sam dobio više nego ti (nrp ručak), ovo je moje a ne tvoje, ja ću ići vani a ti ne.... stalno nešto :lebdi

08 ruj 2015, 09:03

jutro :kavica
pregledom robe sam zaključila da je tin prerastao i 128. :lebdi
moram u šoping. sutra je plaća. vidjela sam zgodne stvari u h&m pa budem tamo kupila
a treba mu i lagana jaknica. bude i zimsku odmah probao da vidmo jel paše da se ne iznenadimo

08 ruj 2015, 09:25

Neve, bome je velik Tin. Damjan nije tako visok u odnosu na svoje vršnjake, ili?
Jel ti uspije šta robice doći od Tina do Nikše?

Princezica uživa na entu kako je sva pažnja posvećena samo njoj :nata ali fali joj seka. jučer je već rekla, kad će više proći tih pet dana da se P vrati :srca

08 ruj 2015, 09:27

bome neve stvoren je za košarku. mi smo sad na 128, jer mu je 122 malo, ovo jemalo veliko - kako koji komad doduše, ali to je to. ja sam pomalo uzela svega zadnjih dana u Zari i nešto ću naručit s Nexta. bila sam u njihovoj trgovini pa sam vidjela i opipala, ali naručit ću se neta jer je sve puno povoljnije on line, a dostava je besplatna! ima u zg i jedan novi dućan Reserved, isto imaju lijepu robicu za klince, a svako malo imaju sniženja, sad je bilo sve 20% sniženo, ma super!

bili jučer na tenisu, recimo da takav antitalent nisu skoro vidjeli :lol ali bilo mu je zabavno prvi dio, a onda je odustao jer je trenerica rekla neka pokušava reketom lopticu udarat o pod da vježba, a drugi su svi išli napucavat loptice. ali oni idu već neko vrijeme, on je došao tek vidjet. mislim da ćemo možda još jednom otić ako budde htio vježbat s lopticom doma do tad, ako ne - gimnastika se vraća :lol

srećo, puse princezi - na zrnu graška rekla bih ;)

08 ruj 2015, 09:27

Sreca najveca je napisao/la:Neve, bome je velik Tin. Damjan nije tako visok u odnosu na svoje vršnjake, ili?
Jel ti uspije šta robice doći od Tina do Nikše?

damjan je isto viši od vršnjaka. mislim da je on sad ima oko 105-110 cm i 20 kg, broj noge 30
sve mi stigne do nikše. uflekano pa je za po doma, a dobar dio je za vani.

08 ruj 2015, 10:50

Ja stignem razvesti i dovesti G i J potreninzima uz školu i vrtić samo zato jer su im termini u isto vrijeme ili ima malo lufta između dva treninga taman za pokupiti jednog i odvesti drugog. Ili svaki dan netko ima svoje.
Prošle godine mi je G imala trening taman kroz dan između dvije smjene (u 13:00 jo je bio pa tako bi stigla i poslje i prije škole, ovisno o smjeni) i sama je to sve odrađivala tako da ga nisam ni osjetila. I veliko je olakšanje bilo. I večeri slobodne. :nata
Njima nije frka ali bi se ja polomila. Ove godine još moram vidjeti tko će što točno jer im se i treća pridružuje u obavezama.

Neve tvoj D je sigurno veći od tog jer je M ravnih 104cm, a on je veći od nje dosta.

Latice uzbuđeni skroz.
On ušao u svoju sobi, ni okrenuo se nije. A M se skupila na početku, nije mi dala da se mrdnem od nje nekih sat vremena. Kasnije nije htjela doma. Čak mije i nacrtala svoj prvi vrtićki crtež. :luv
Ne sjećam se jesam li spomenula da joj je soba opremljena svime iz Ikee, od namještaja do igračaka. Jedino mi beze što se kuhinjica pokvarila pa ona ploča ne svijetli. I nemaju toliko posuđa.

Preuredili su im lijepo wciće. dobili su i tuš.

08 ruj 2015, 17:04

Fino vi to uspijevate razvoziti. Ja 3 dana u tjednu dođem u 21 a dva u 18. Tak da nemam puno manevarskog prostora.
SLobodne aktivnosti se moraju unutar toga utrpati ;)

Neve ja poludim na to zafrkavanje. Moje je jako dugo držalo tko će što dobiti, doći, ići prvi :roll
Sve, ali baš sve je bilo natjecanje. Od toga kome sam prvome stavila u tanjur, ko je prvi ušao u stan, kog je mama prvog poljubila...
Jedino se se nikada nisu trgali tko će prvi na tuširanje ili pranje zubiju.

A ja sam jučer trčala na vlak i pala na tračnice :shock . natukla sam si koljeno da ne mogu uopće hodati.
Na ledu sam :lol

Dobro, ako ništa barem sam malo doma sa M na početku školske godine.

08 ruj 2015, 18:44

Bellatrix je napisao/la:Jedino se se nikada nisu trgali tko će prvi na tuširanje ili pranje zubiju.

Isto, isto i kod nas.

A za pad na tračnice jao! Jesi li bolje?

08 ruj 2015, 18:57

Kod nas je i za tusiranje borba, ali tu je bitno koja ce druga :lol

Bella, ajme, nadam se da ne boli jako :hug to ti je sigurno jer si trcala da budes prva :p
Brz oporavak :buket

08 ruj 2015, 19:47

Sreca najveca je napisao/la:
Bella, ajme, nadam se da ne boli jako :hug to ti je sigurno jer si trcala da budes prva :p
Brz oporavak :buket

Štedim nogu i nadam se boljemu :p

08 ruj 2015, 20:45

ajme bella :strah ja kad sam morala autom prelazit prugu sam umirala od straha. a da sam pala bilo bi me strefilo :lebdi

08 ruj 2015, 22:18

Bella, ajme :uzas. Brz oporavak zelim :hug.

08 ruj 2015, 22:21

Jelena nosi 116 i 122. Hlace 122 su joj npr vecinom jos dugacke.
I moji se stalno prepucavaju. Sto puta mi je lakse brinut se za bebu nego spremat starije u krevet - to je muzev zadatak :).

09 ruj 2015, 09:42

bella, da brzo staneš na noge :hug :luv

moji još nisu otkrili to tk će prvi i tko će više, samo čekam trenutak kad će i to krenut :ajme :lebdi za sad su stvarno OK, osim tog s iksanjem, ili joj nekad kaže: onda ne ideš u kino (iako je kino njoj zadnje na listi želja :lol ) ali mala je opaka, doći će to njemu na naplatu samo kad ona sad pokupi koju vrtićku foru :lol
on je njoj jako velika potpora, a i ona njemu. uopće je ne mogu zamislit da postoji bez njega - od kad je ona s nama on je uvijek tu i ona je jako usmjerena na njega, oponaša ga do sitnica, stane isto kao i on i još pogledava je li u ravnini, ponavlja pokrete, riječi, ma sve. jutros u vrtiću opet tuga kad je bratac rekao da bi išao gore k svojima, ali toliko mi je to divno kad je on onda zagrli i ona njega i on kaže: ajd dobro, malo ću ostat :srca

09 ruj 2015, 10:56

natjerala sam tina jučer da isproba svu robu. :zub :lol ja kupujem za vrtić broj više. tako da su mu trenerke čak i ok. može njih 4 od 7. majice može sve :yess za vani trebaju jedne rebe, patike, tanja jakna i možda neka košulja :yess puno manji trošak nego sam mislila

09 ruj 2015, 11:01

Divno je to nadopunjavanje i međusobna potpora među braćom/sestrama :srca kod mojih dviju je to jako izraženo, tako reći od prvog dana i zbog toga mi je srce kao kuća :luv

Ivona je jučer bila u kinu s bakom i tetom. Onog nekog žapca su gledale. Kupila je Paoli neke tetovaže i onda je izrađivala ukrasnu omotnicu u koju je stavila te tetovaže da je čekaju na pisaćem stolu kad se vrati. A jutros je opet osvještavala koliko je to još dana do petka. Sekica :srca

09 ruj 2015, 11:32

Latice ja kazem da mom J ne treba ogledalo kad mu je M s njim. Onda znas kako to simultano izgleda. Ali oni se i koskaju.
Tvoji su mi pojam bratsko sestrinske ljubavi. :luv

Nama fali sve dugo od do. :ajme

09 ruj 2015, 17:39

Latice, kao što je rekla Liv i meni su tvoji pojam bratsko-sestrinske ljubavi. Kod mojih toga nema. Ona je već debelo u predpubertetu i on je živcira. A on siroce kao psić za njom i stalno seko ovo, seko ono a ona samo reži na njega.
Mi smo s vrtićem startali prošli četvrtak i zadovoljan je. Sljedeći tjedan nam startaju ostale aktivnosti tako da još ovaj tjedan kao odmaram. Od sljedećeg tjedna imate ću čak srijedu popodne slobodnu, a ostale dane razvoženje njih dvoje po njihovim aktivnostima.
Mi smo još u kratkim hlačama, nismo se još obukli u dugo, jedino samo u patikama.
Ja sam od ovog tjedna počela raditi od 8-4 i dan mi je prekratak. Da se mene pita ja bi cijelu godinu radila od 7-3 a ne samo ljetni period.
Ovaj vikend smo na krštenju tako da sam ja u subotu zauzeta pravljenjem kolača. Već me zamolili da napravim tri vrste pa ću se zabavljati s tim.

09 ruj 2015, 17:59

latica je napisao/la:bella, da brzo staneš na noge :hug :luv

Ma jesam, samo malo šepam ;)
Latice, kolika je razlika između tvoje djece? Nisam vas još sve polovila.

Ma i moji se jako vole, i kad god je M s nama u vrtiću, na e ode bez puse od sestrice. A često joj kaže i sretno u vrtiću :srca

Zahvaljujući našoj ogromnoj familiji, Ne trebam puno toga kupiti. Viti samo koje tajice, i čarape. M, koju majicu dugih rukava i potkušulje. I također čarape.
Ako krenu lude kiše mislim da će mi trebati i čizmice :ajme
Tema je zaključana