Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2013. - 8. dio

16 lis 2015, 14:52

Ja L i nama svako jutro cijedim naranče i limune, naviknuo se popiti svoj "sokić s vitaminima da ne bude bubani"... planiram mu uzeti Citrofit (to kupim u ljekarni? kak ga dajete klincima?)... uzela sam mu zimski balzam na bazi eteričnih ulja ravensare i jele - djelotvorno pomaže u prevenciji i lječenju infekcija dišnih puteva (prehlade, viroze, gripe...). Djeluje protuvirusno, baktericidno, pomaže kod iskašljavanja i izbacivanja sluzi iz nosa. Podiže imunitet. Koristi se tako da se umasira u prsa, čelo u predjelu sinusa i sljepoočnica ili ispod nosa. Aroma Kutak na Facebooku ako koga zanima, to radi sestrična od frendice ;)
L isto jako voli slikovnice, taman mu danas u Narodnim novinama uzela Vuka i 3 praščića i Crvenkapicu plus na kiosku one 365 priča za laku noć. Moram vidjeti kakvi su programi za klince u nama najbližoj knjižnici...
biljkas :hug glavno da se zub smirio
šok ako si za, budemo se vidjele na porodiljnom pa da se iskukamo tada jedna drugoj na kavi ;)

16 lis 2015, 15:01

tinice kak je inhaliraš svaki dan s fiziološkom - ono 10 minuta s inhalatorom ili na što misliš?

mi ujutro i navečer dajemo žličicu Petrovićevog meda za imunitet i ponekad to zamijenimo ujutro sa žličicom c vitamina od child lifea.
ja ne čistim fiziološkom ni nikakvim sprejevima osim ako šmrca, ovako inače ne.
ulje ravensare smo isto koristili prošle godine, ja napravim mješavinu, već sam se ispraksirala pa im ako šmrcaju umasiram u prsa i leđa, nikad blizu lica ili po licu. i to je to. prošle godine smo bili zdravi cijelu zimu, a ove smo već krenuli s ovom "prehladom" iako nisu još počeli šmrcat, to je stvarno bio antibiotik za grlo. seki je bio prvi, ali eto i to smo probali!
i naravno ujutro braco zeleni shake, seka uglavnom kozje mlijeko, kravlje skoro da ni ne pije i domaća kuhinja ;) e da, nekad piju sok od aronije po čašicu ili tako nešto što mi uleti!

ja čekam svekije da me pokupa da idem doma jer su se opet izgubili po putu i radim u kafiću, uvijek sam mislila da je to isfuravanje, ali mogu vam reći da je dobra fora :lol

mariachi kak ste?

16 lis 2015, 15:27

Latice sretan povratak u domovinu :joy
Da da svaki dan joj stavim tu fiziološku na 10 minuta i onda poslije onaj hipertonični marimer i voila :joy
Evo ona u ovih dvije i pol godine imala samo vodene kozice ;) puj puj da ne ureknem :faca
Ne curi joj nos, ne kašlje a zbilja je već godinu dana u kolektivu manje više svaki dan ;)
Ali iskreno mislim da je najbolje što smo mogli napraviti ono plivanje, ono te inhalira hoćeš nećeš :lol
Evo pojela je već drugu teglu propolisa i danas idem po novu turu ;)
Ja se sjećam kad je Franči bio mali da su postojali oni ozolpulmin čepići za iskašljavanje šlajma.
I da još se sjećam da sam ga jednom odvela na čok čok i da je doktor punu onu čašu od 2 dcl napunio njegovog šlajma :ajme

16 lis 2015, 15:40

Tinica je napisao/la: Da da svaki dan joj stavim tu fiziološku na 10 minuta i onda poslije onaj hipertonični marimer i voila :joy

tinice moja, skidam kapu! ja nikad nisam ni razmišljala o tome. starijeg sam znala kad je krenuo u vrtić često inhalirat fiziološkom kad bi šmrcao ili suho kašljucao, ali čak i s njim koji nije imao problem s inhalatorom mi je to bilo tlaka, da ih zdrave inhaliram mi nije ni palo na pamet :lol posebno ovu malu zvijer :lol

i slažem se za bazen, to j najbolje za čišćenje nosa ;)

joj ja jeeedva čekam da ih vidim i izljubim!

16 lis 2015, 15:48

latice welcome back!
kak jedu propolis, na žličicu solo ili? L nije probao još med no poznavajući njega i kako nije fan ničega slatkog sumnjam da bi prihvatio solo na žlicu...

16 lis 2015, 16:35

Ja mu dajem citrofit i srebrenu vodu po potrebi, kada pocne kasljucati koristim balzam od eukaliptusa i u lampi sa svijecom stavim ulje eakaliptusa. danas mi je stigao balzam od Pie Aleggre, navodno je jako dobar za prehlade. Dodatne vitami mu ne dajem, ne voli piti ista osim mlijek ai vode, ali zato jede velike kolicine voca.
Ja sam jako sretna sta su ga poceli zanimati slikovnice, imamo ih doma puno, ja volim jako citati ali on dugo ih nije dozivljavao. Jucer je bio bas super, uzeo bi jednu slikovnicu, prolistao bi je, pa bi se digao vratiti je, pa bi uzeo novu. Urednost prije svega :)

Sutra ujutro idemo sa frendicom i njenim malim na Lego radionicu, sigurno ce im biti zanimljivo.

19 lis 2015, 21:37

cure pozdrav sa sjevera ;) slabo mi pišete!

ja sam se jučer naputovala, ono baš pošteno. bilo je problema sa letovima i tak, ali ja sam bila i umorna i iskreno, jako tužna što sam opet klince ostavila. bilo nam je super taj jedan dan što smo bili skupa, mazili se, uživali, bili na rođendanu, ma super. jako im je godilo što me nije bilo par dana, iskreno - toliko sitnih pozitivnih promjena u odnosima, ma super.
ali mi je onda bilo baš teško opet otići i to na 7 dana...
i tak.
mm se nešto sad razbolio, izgleda da je neku virozu pokupio i sad me samo brine da i djeca ne pokupe :ajme

ma neće valjda, bit će sve OK!

M je bila silna kad sam se vratila. donijela sam joj neku kornjaču za modeliranje plastelina, oduševljena je bila, na kraju me pitala: gdje siti našla tu čančaru? tak ona zove sve kornjače, jer naša je čančara :lol onda joj braco nešto nije dao, a on kaže dobro, idem se ja malo pomazit kod svoje mamice :srca

joj kako mi fale :hug

20 lis 2015, 08:20

Stvarno mislim da klincima godi koji dan bez nas...malo se resetiraju, a i mi...latice, pa gdje si opet zbrisala??
ja cekam tetu cistilicu...popit cemo kavu i dogovirit se oko ciscenja. Mm odvezao klince u vrtic, jos me ceka rucak i ves i druga smjena u rudniku, hahaha..

20 lis 2015, 08:56

Nama je vikend tako brzo preletio da se nisam stigla ni javiti. Sve je po starom, nema apsolutno nikakvih novosti osim što se po cijele dane vrti Frozen... :ajme
Navukla se na njega totalno...i sad je dobila hrpu robice iz Amerike a sve iz Disney stora pa možete misliti kako mi izgleda ormar od svih tih silnih haljina, dekoracija sa Anom i Elsom :ajme
Ali već sad znam kako će joj izgledati rođendanska torta :hahaha nadam se samo da neće do tada biti na onoj Dori ili Pepi Pig...ufff..kako ne volim te likove :lol
Latice uživaj i ne brini...snaći će se oni bez tebe vrlo lako...a ti napuni baterije :kiss

20 lis 2015, 09:43

Latice, uzivaj i napuni baterije. Nebrini, bit ce njima super,ipak su ostali sa tatom. Drzim fige da viroza sa tm-a nepredje na klince
Walter bas te je lijepo citati,slabi nam se javljas na face-u. Pusa svilenki
Frozen mi je bas fin crtani, odgledan dva puta, ali su se moji sad navukli na Jana i gusare, pa smo se dogovorili da ce iduca knjiga iz knjiznice biti Petar Pan. Bas volim kad sjednemo navecer svi zajedno pred spavanje pa citamo za laku noc :luv. Zgotovili smo Pipi dugu carapu, pa idemo popodne po Petra Pana

20 lis 2015, 10:39

Mi danas ujutro išli vaditi krv za alergiju na km - bio je jako hrabar, nije ni zucnuo iako mu je vadila krv iz vene. Dobio je diplomu za hrabrost i sada svima priča kako će piti mlijeko i kakao :srca
latice napuni baterije i ne brini, biti će sve super s klincima! Jedino držim fige da tm prizdravi brzo. mm je isto bolestan, neka viroza ga čopila, ima laganu temp, grlo i sve ostalo ga boli (muško je pa je to na n-tu :ajme )
tinice nama je i dalje Maša i medo broj 1 :lol iako je neki dan bio oduševljen s dokumentarcem sa životinjama :)
Mi smo napokon odlučili što ćemo s krevetom. Frend kaj nam je radio sav namještaj će mu napraviti veliki krevet, njegova soba je dostav velika i uz takav krevet mu svejedno ostane puno mjesta za igranje. To je i dugoročno rješenje jer ovi kreveti u obliku autića i dječji kreveti nisu baš bogzna kaj kvalitetni, a koštaju dosta.
Tako da za kojih 2 tjedna će dobiti svoj veeeliki krevet - tako on priča i kaže da će Žabac Regi (trenutno najdraži plišavac), mrkva i brokula (one ogromne iz ikee) i on spavati u njegovom krevetu, da tati neće dati u krevet :lol , a mama da će spavati s njim dok ne zaspe pa će ujutro kada se probudi doći mami i tati u krevet. Još jednom, držite fige da stvarno tako bude!

21 lis 2015, 08:40

Gaga, nemam vremena pisat na sve strane...al citam ja vas na face
Svilenka gleda Oblutka i Masu. .Masa mi je super, al san skuzila da kupi gluposti i oponasa sve sto Masa radi. Zica onda da neko od nas bude Medev, haha

21 lis 2015, 21:02

i kod nas jedna mala koja misli da je Maša :lol

moji pilići su danas išli u vrtić. tatica je navodno u takvoj gužvi da ne može pustit dadilju da ih čuva, nego mu treba u firmi i tak je on njih spakirao i fiju. ja sam u pauzi za ručak zvala vrtić, kaže teta da je sve bilo OK. za seku sam se brinula, ne za velikog. malo je plakala ujutro,mm mi je rekao u stilu:naravno da je ona vrištala :ajme odmah mi je muka došla, nisam mogla dočekat pauzu da nazovem. ali kaže teta da je bilo OK, da se brzo smirila i poslije se uključila u sve, jela, spavala i tak.
veliki krenuo je na gimnastiku i tata ga je uspio i na engleski odvest. ide sve svojim tokom, čak i kad ja nisam tamo :lol ne znam šta sam ja očekivala :lol :ajme
ali da mi fale, faleeeee

22 lis 2015, 08:52

Uspori malo mama, nemoj tako žuriti
Uspori malo mama , nije potrebno vikati
Uspori malo mama.... šalica čaja će ti goditi
malo ćeš se opustiti i kvalitetno vrijeme sa mnom provesti..

Uspori malo mama...idemo navući čizme i šetati
usput malo razgovarati i hrpe lišća gaziti...
Uspori malo mama... vidim da si umorna...
dođi i privij se uz mene..bit će smirenija

Uspori mama... ono prljavo suđe neće nikud pobjeći
Uspori mama..., ajmo se malo zabaviti-tortu ispeći
Uspori mama, znam da puno radiš
ali ponekad mama, najbolje je da se malo odmoriš
sjedni sa mnom minutu,
i slušaj kako sam proveo dan
provedi sa mnom trenutak-dva
sutra ću biti odrastao ja

Ne moram ni reći da tulim ko luđakinja... :place :place :place :place :place :place :place :place

22 lis 2015, 09:33

E Tinice,mislim stvarno....pa ko da ne tuli na ovo????

latice, kad se vracas?
jesam vam rekla da je mm neki dan odveo Svilenku u papucicama u vrtic?:kaze da nije mogao nac cipele, a papucice su bile lijepe, na leptirice, i bas su joj isle uz majicu. Da vam ne kazem da su to papucice nasljedjene od prijateljicine male, i to cijeli br vece.
A sta da kazem, bitno da su djeca u vrticu, jel..bez drame...

22 lis 2015, 10:16

ja to tinicino ne smijem sad čitat, poplavit ću Estoniju :ajme

Walter nasmijala sam se baš priči s papučama. to bi se i mm moglo ladno dogodit. kaže da sveki ujutro dođe pripremit im robicu, srećom pa on ne kombinira :lol

ja sam tu još danas i sutra, s tim da sutra zapravo imam slobodan dan napokon. imamo organiziran neki izlet, ali se ja još dvoumim oko toga, imam toliko posla na glavi da razmišljam ostat u hotelu i radit, vidjet ću još kak će danas bit.
inače cure, ja nikad nisam bila ovako sjeverno, ali mogu vam reći da je Tallinn jako lijepi grad i toplo preporučam ako netko bude htio ići na putovanjce. oni su pjevajuća nacija i kad sam stigla na aerodrom, poslije ponoći je bilo, a oni pjevaju one obavijesti na razglasu - please don't leave your luggage unattended ... ja sam krepala od smijeha!

22 lis 2015, 11:02

Latice obavezno iskoristi tu mogućnost izleta!!! :baba :baba Nemoj biti glupa pa se zabiti u hotelu :gaah
Zbilja mi nije jasno kak si uopće to i pomislila :conf ...kaj misliš da ćeš svako malo imati priliku ići gore :faca
Iskoristi sve što ti život pruža :up
Bio je Fran tjedan dana gore kad je išao u posjet djedu Božičnjaku u Rovaniemiju :xmassanta
Isto tako oduševljen koliko su ljudi pozitivni i uvijek veseli i nasmijani :xmaslaugh
Mislim si i ja bi da znam da malo dalje živi djedica sa poklonima :rolf

23 lis 2015, 19:11

tinice poslušala sam tvoj savjet i išla danas na izlet, bilo je diiivnooo :joy Estonija je stvarno lijepa, bila sam na obali mora, u nekim dvorcima, sve onako srednji vijek, tamo smo i ručali i sve, ma baš prekrasno.
ja sam se spakirala, joj toliko sam nestrpljiva da ujutro krenem doma ne mogu vam opisat. bitno je da u pokloni spremni! još sam im danas kupila pregače s pilićima - od neke male lokalne firmice koju smo posjeti - žene imaju strojeve za tkanje platna i sve prave tako, ma baš preslatko za moje male piliće!

di ste vi drage moje, nikog nema!

e da, moja cura danas nije plakala ujutro u vrtiću :joy sutra idu na rođendan kod njene vrtićke prijateljice, poslala sam MM-a danas da kupi poklon i sve dogovorila. a navečer su moji, ima da polude od pusa :luv :luv :luv

26 lis 2015, 14:13

a vidim ja kad mene nema, ništa se ne piše!

ja sam na poslu, nakon tri tjedna, jedva sam jutros našla ključeve od ureda :lol

moja velika cura je jutros išla u vrtić bez ikakvih problema, u svoju grupu :joy joj kako smo se mazile jučer, jako mi je velika već! danas ima engleski i trebala bi se maskirat, ja sam naravno saznala za to prije sat vremena kad je teacher poslala poruku, jer mm od prošlom tjedna ima amneziju :lebdi veliki je jutros išao s vrtićem na izlet u voćnjak brat jabuke, ja sam se vraćala doma po drugu robu i gumene čizme jer je mm zaboravio napomenut, a ovaj isto ne zna tko mu glavi nosi! tak sad s tim kostimom, da imam do sutra, nešto bi napravila, a sad nemam pojma šta da napravim, tu ništa oko mene nema za kupit, a i bezveze mi je to ono sve u onom umjetnom materijalu, neke gluposti za cure. htjela sam da bude Frida Kahlo, ali sad nemam vremena tražit krunu od cvijeća :lol vjerojatno će bit spiderman, to imamo od brace neko odjelce, samo nemamo ništa za na glavu :lol

edit: tipfeler

27 lis 2015, 13:19

ja ne odustajem, valjda će se još netko javit :lol

nego, jutros ja idem nešto obavit recimo poslovno, i bla bla s tom dragom gospođom, nakon 5 minuta skužimo se ona i ja, dakle dobro da sam sjedila jer bi na dupe pala kad sam skužila da je to walter :lol :luv zapravo je ona mene skužila, ali eto, bitno da smo se prepoznale! zamislite, nas dvije radimo 100 m jedna od druge, a ja nisam znala ni da u istom gradu živimo :lol :zivili

inače kod nas po starom. moja vila se nije htjela jučer maskirat za engleski, ali nema veze. u subotu idemo na rođendan pod maskama pa će onda biti vila! dok me nije bilo slušali su neki CD s tatom u autu i sad su zapeli na tu pjesmu jer tu kao tata voli i sad stalno moramo na najjače slušat u autu i pjevat svi skupa - a to vam je Desperados, što je u filmu pjeva Antonio Banderas. tak da ja imam dva mariachia iza u autu koji zavijaju na sav glas u autu, presmiješni su :hahaha

27 lis 2015, 13:39

Latice, pusa tvojim mariachijima :kiss
Mene nema jer slavim rođendane!
Te doma s frendicama iz škole (ME) te u školi, te u jaslicama....

Sad bi sinko trebao spavati a ja raditi, pa malo škicam dok mi se ne smiluje i sklopi te vrckave okice :lol prije ću ja zaspat! :zzz

27 lis 2015, 19:01

latice, dat cu ti ja gospođo!!!!
sta nisi napisala da san visoka, plava, s oblinama...

Eto, šta da kažem, prekrasan susret, prekrasan razgovor. .još se sama sebi čudim kako sam sve povezala.

Tek sam sad došla s posla, Svilenka evo koristi trenutak mog tipkanja i tamani bombone...

27 lis 2015, 19:01

ja sam tu redovno, ali jednostavno nestignem nista natipkati.
za vikend bila bolesna, a gledam i klince sto vise drzati vani, izadjemo oko 11 dok se magla digne, pa opet oko 16 do mraka, koji bude vrlo brzo nakon toga. Malo nas je promijena sata zeznula, ali evo danas ipak malo podnosljivije.
latice kako je taj zivot cudan, od svih gospodja ti naletis na nasu walter :lol svaka cast kad ste se uspjele skuziti :dada
mariachi ja uvijek zaspem prije, neki dan mu je tako malo trebalo da on prije mene, ali me ipak prevarilo. :ajme
neki dan je bio na prvom pregledu kod zubarice, od pada kad je zubice lupio poceli mu se zubici kvariti, pa sad mazemo elmexom i tooth moussom da usporimo proces propadanja zubica i da probamo caklinu potaknuti da se remineralizira (valjda sam dobro napisala, lomi mi se jezik) :hahaha

27 lis 2015, 21:56

Ja bacim oko na forum no bas sam na poslu milijardu na sat, dobro da stignem na wc. Ucim zamjenu plus imam jos milijun stvari za zavrsiti. Tjesim se da jos malo.
latice, walter aaa suuuper, kako je svijet maleni! Pusa objema!
L je famozan, ne gasi se :lol , mm samo komentira sa strane da je na mene :hahaha
I mene je bas zeznulo ovo pomicanje sata jer dodjem doma s posla u 17h pa u tjednu vise be picimo tada bas van jer se vec mraci. Cekamo vikend, u subotu cemo u ZOO vjerojatno. U nedjelju na groblje pa kod mojih na rucak...

28 lis 2015, 07:43

Joj cure moje i ja bacim oko, al ne stignem ništa, na poslu milijun na sat, em još učim, em fali par cura, otišle na porodiljni, prije par dana primili još jednu radnicu, al sad dok se i ona nauči, uglavnom zatrpani smo skroz. I zatrpana s ovim što doma radim, imam rok za završit, a još puno posla, pa sad svaku večer radim kad K zaspe i vikendima turbo. Ovaj vikend smo subotu i nedjelju kroz jutro šetali i uživali, bili na Biograd Boat Showu a popodneva ga moja mama čuvala da ja mogu raditi. Uglavnom polovicom 11. Bi trebala sve završiti i nadam se opuštenijem vremenu, tj, neću uzimati puno posla, nego onako da imam lagano eventualno nešto.
Mislili smo prošli vikend na Plitvice al na kraju nismo uspjeli, ma bit će još lijepih vikenda pa ćemo otići.
K je super, tete ga hvale da je najbolji, da sve sluša što mu se kaže, uči manju djecu od sebe slagati puzzle, igra se super, najviše s kuhinjom, mamin mali chef :p pazi na ove malene, daje im ruku, mazi ih.. I onda dođe doma i okret za 180 stupnjeva, njari bezveze, nezna što bi sa sobom, plače za svaku sitnicu, zato se trudimo da izađemo još malo vani da nije u kući al zafrkalo i nas promjena pa nemamo baš vremena, prebrzo padne mrak.
E da, krenula i na unicefove radionice, pa mi i to oduzima vrijeme al tamo mi je lijepo pa je to ok.

latice i walter super za upoznavanje, baš lipo

28 lis 2015, 09:38

walter je napisao/la:latice, dat cu ti ja gospođo!!!!
sta nisi napisala da san visoka, plava, s oblinama...

hahaha walter to gospođo ide ne tebe nego tvog radnog mjesta, ja vas se tamo svih pomalo bojim (dok eto nisam tebe upoznala) - vidiš kako sam se ja štreberski odazvala na razgovor :hahaha joj još ne vjerujem da smo se mi tako upoznale!

drago mi je da su se i drugi javili, baš mi je gušt malo vas pročitat. nadam se da će svim ove gužve proći i da ćete imati više vremena za ljepše stvari. meni je ovo isto malo kritično razdoblje, danas opet idem na teren popdone, ali onda sam gotova s tim ovaj tjedan, samo ima posla za završit prije Francuske, uopće ne znam kako ću to sve stići, nadam se nekoj debeloj inspiraciji u ključnom trenutku :lebdi

moja vila po starom, kakvo je zapravo olakšanje to napisat. u vrtiću je vesela, jučer smo šetali kući da se malo prozračimo jer nam je kasnije isto mrak i hladno za ići van, gleda hrpe lišća i viče: jesen je stigla! i onda odmah pjesmica: pticice su male otisle na jug - tu zna cijelu otpjevat, baš voli pjevat ko i braco!

30 lis 2015, 22:54

Čitam tu i tamo ali pisati ne stignem. Ana je opet bolesna,ima bakteriju u mokraći,temp joj je divljala. Malom idu zubi,uz ti mu pedica na pregledu danas navlacila pimpaca i raskrvarila ga... Muž neku virozu ulovio samo čekam da i nas zarazi. Spavanje nam je koma,ujutro sam ko zombi teturam po kuću pol sata dok se ne priberem. Ugl pod hitno trebam odmor od svega,masažu neku ali super bi bilo i samo da mogu bar 2 sata u komadu odspavati. Kad razmislim više od dvije godine nisam spavala cijelu noć u komadu. Joj. Laku noć svima

02 stu 2015, 20:02

biljkas :hug nadam se da ćeš uhvatit malo vremena za odmorit uskoro! drži se draga :luv

nadam se da ću ja isto uhvatit malo vremena za predahnut dok ne izdahnem :lol ja sam u užasnoj gužvi na poslu, ne mogu opisat kak mi je i ne znam ni kak mi se to sve tako zakompliciralo. uz to, klinci su mi doma od četvrtka jer braco opet ima streptokok pa su oboje sad na antibiotiku. oni su super, nisu zarazni, idu na aktivnosti i sve, ali ne idu u vrtić. danas i sutra mi ih dadilja čuva, za dalje ćemo vidjet :lebdi seka ne spava popodne, umorna je već debelo i tak, gnjavi nas. danas joj dadilja daje sirupa a ona njoj: nemoj me zajebavat :ajme i to onako čisto. što je najgore, stvarno ne znam di je to čula, jako se svi pazimo kraj njih već dugo...
svima nam šefuje. kaže meni u autu: mama nemoj tako jako vozit, jer ja se malo bojim :lol ako joj nešto napravim kak je htjela onda dođe pa me onak nagradi po propisu: mamica moja evo ti pusa :lol
zadnjih dana se igraju doma groblja, pale svijeće ko fol i cijele priče izmišljaju :ajme općenito se jako puno igraju, malo se pokače i onda se sami pomire, kaže seka: ajmo se zagulit (zagrlit) - i lijepo se izgrle iizljube i furaj dalje :lol

05 stu 2015, 09:54

biljkas jel ide na bolje situacija?

cure moje, moram priznat da mij ebaš žao što kad god otvorim forum, kod nas se ništa ne piše, a toliko nas je i toliko smo prije čavrljale...

ja sam i dalje u gužvi nemoloj, ali sve ide svojim tokom, iako traje, tako da s neću žalit!
mala šefica je odlično hvala Bogu, danas su u vrtiću. kaže mi sinoć kad sam morala ići radit a ona nikako zaspat - dat cu ti pusu pa onda ne možeš nikud ić :luv
onda je nešto načula da ću ja morat opet na put i pita me jel idem ja opet nekud, ja kažem da ći ići kratko, a ona meni ozbiljno: dobro, ali onda idi kad se naspavas. jesi cula, kad se naspavas mozes ic :lol
jučer smo čekali bracu na engleskom, ja je upoznajem s jednom curicom, i kažem joj ajde reci my name is M i ona lijepo glasno: My name is Marta! ja kažem, sad joj reci What0s you r name i ona opet lijepo ponovi, imala sam dojam da je stvarno progovorila engleski- zna ona to i inače reći, ali rijetko kad hoće tako izgovorit rečenicu, baš sam bila ponosna. inač ena egleskom neće da ponovi životinje i neće i neće, samo šuti i nešto se tamo pravi važna i tako. išla je ond apiškit tamo i govori mi: ja ću sama, ti tu budi i čekaj ispred vata. onda doda: ali nemoj nikud ić, jesi čula, ni slučajno, tu me čekaj ispred vrata. pa se opet okrene: i nemoj lupat balonom, jesi čula, nemoj lupat balonom, tu me čekaj i nemoj nikud ić, ja idem piškit :hahaha

05 stu 2015, 12:38

Ma ja isto pročitam ali nekako se više zadržavam kod svojih baba koje su full aktivne pa stalno nešto pišemo.
Kod nas je sve po peesu ;) Naravno da ova moja niti približno ne govori kao Marta i sve idu u frazama "Maki se, dosta je bijo, ja nicam maja beba ja biti vejika cujica" :hahaha ali ja sam presretna što ona uopće bar nešto kaže.
Engleski joj daleko bolje ide nego hrvatski :lol Sad sam pokupovala poklone za predstojeće blagdane, uzela sam joj par setova legića, onaj kinetički pijesak, pa neke setove sa plastelinom Play Doohom...sve ću napraviti samo da mi što kasnije počne sa tim lutkama i barbikama jer mi već pjesma "Snjegovića sa mnom pravi..." ide na uši... :lol
Tema je zaključana