Sada je: 03 kol 2026, 20:11.

Generacija 2009. - 5. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2009. - 5. dio

PostPostao/la latica » 30 lis 2015, 10:23

joj žene, evo danas ja tu od jutra sjedim s laptopom i pišem, a oni se igraju ko da je sutra smak svijeta pa treba vrijeme iskoristit. duša me boli što moram tu sjedit umjesto da sam s njima tamo u sobi jer su toliko divni kad se tako zaigraju, braco smišlja, a seka izvršava, od krevetića su napravili brod, opremili ga svime i svačim, uključujući veš mašinu i sad putuju, sakrivaju se i spavaju u šumi :lol :le pa se malo posvade, pa se zagrle i izljube da se pomire, seka usta nije zatvorila, pjeva, naređuje, raspoložena je ko zmaj!
vrijeme je predivno, kasnije ćemo se ići prošetat malo do groblja i do trgovine, onda ručak i popodne ja idem na teren a mm je s njima. vidi se da je antibiotik odmah počeo djelovat, temperature više nema, a oni veseli i puni energije!
s vrtićem ću vidjet šta će bit, zvala sam i rekla sve još jučer, rekli da su da će i oni vidjet šta se može napravit. ali čitala sam malo po netu, kliconoše ne piju antibiotik tak da i da nađu tko je, ništa se tu posebno ne može. samo bildat imunitet da ga opet ne uhvati ... uzela im je sveki neki nodijal ampule za imunitet pa sad to piju od prekjučer, ona je to predstavila naravno ko sveti gral koji ja eto nisam uzela djeci na vrijeme, ali OK, to me zaboli sad...

neve, jel ti bolje ili te baš uhvatilo?
ana, nadam se da ti se neće temperatura vraćat!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Liv Tyler » 30 lis 2015, 15:15

Ma kako ne piju, što nismo nekada pisali o tom koku. Mislim da se kod ene jedno vrijeme stalno javljao pa su se svi oni i doma testirali i pili turu atb. jer je otkriveno da netko od njih drugih ga ima. Jer možete i vi doma biti kliconoše, a da ni ne znate, ne mora nužno biti neki vrtićanac, mada je viš eizglednije.
Ajme sad se ne sjećam više, možda se i pogrešno sjećam ali nadam se da će se ena uskoro javiti pa nek ona napiše kako je bilo s njima.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la latica » 30 lis 2015, 16:12

baš me zanimaju iskustva drugih. čitala sam na nekim forumima i općenito na netu da ako dijete nema simptome, a kliconoša je ne mora piti antibiotik jer njemu taj antibiotik onda i tako ne bi djelovao da uništi bakteriju :dunno i da roditelji tog djeteta ne moraju pristati da on pije antibiotik ako nije bolestan... drugo je vjerojatno ako obitelj sama pristane da svi uzmemo bris i popijemo antibiotik ako treba, ali ovako ne znam...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la enabacko » 30 lis 2015, 19:24

Latice, Liv je u pravu. Kod nas se jedno vrijeme vrtio streptokok, svi smo se testirali i popili tura antibiotika i to svi silapen, i iskreno nakon toga se nije javljao, to je što se tiče grla.
Jednom prilikom je meni za nos pokazalo da sam kliconosa i isto su mi dali antibiotik.
Ja sam u gužvi jer nam seka sutra slavi 11. rođendan pa pršte kolači na sve strane.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 31 lis 2015, 20:50

mi smo danas bili van
meni puhalo
nikši naravno nos odmah procurio :roll
a dan divan. sunčan. samo je eto, puhalo.
skupljali smo lišće. radili smo natpis za vrata i vazu jesensku.
damjan nije htio sudjelovati ni u čemu :(
tin je zato sam napravio natpis za vrata i napisao flomasterom prezime naše
mjerili smo mu visinu danas, iz fore, 140cm. :shock
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 31 lis 2015, 22:07

Moja starija nije toliko visoka.

Ivona kuri. Bili na vjencanju, tj svadbenom rucku. Prvo bilo sve ok, onda se oci zacaklile, i na kraju vruca. 38.1. Sad nema, spava.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 01 stu 2015, 19:51

mi smo bili vani, divan dan. mrvu puše.
radila sam popečke od blitve (lchf). dečki ni taknut (možda radi psilijuma) jer inače vole popečke od blitve.
ja sam se zato udavila, predobri su
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 01 stu 2015, 21:48

Pozdrav svima!
Jelena opet ima sarlah! Od petka kuri, mm otisao s njom na Kantridu i kazu da su jezik i grlo tipicni za sarlah. Osipa po tijelu jos nema, bar mi nismo skuzili jos... I tako, jovo nanovo, 10 dana penicilina.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 01 stu 2015, 22:00

joj ana :hug točno te kužim. to je isto streptokok, samo moj M nije ni kurio ni ništa, malo temperature i evo novi antibiotik.
moji su doma. ja sam tako u poslu da sam i jučer i danas išla radit po dio dana, jako sam umorna, ali imam jako kratak rok za neke stvari i zato sam toliko jadna da su mi sad doma kad moram radit. sutra i prekosutra će bit s dadiljom, dalje ćemo vidjet. bili smo jučer na rođendanu, ujutro u gradu u knjižnici tako, šetali po vani i uživali. danas smo se ujutro išli šetat u park i slikat. slikali smo se tako prije 2 godine kad je seka bila mala i sad smo htjeli ponovit. čekam fotke da mi prebace i srede ;)

ja sam ovih dana kroz neke stvari oko posla prošla dosta nekih obitelji s djetetom ko moj M i zaključila da mu uvodim radnu stegu :lol stvarno, on ne zna tko mu glavu nosi, sav je u oblacima. ovi drugi svi mahom imaju periode u danu kad nešto uče i vježbaju i pišu, a moj se igra legićima ili sa sekom glumi avanture i izmišlja igre. nije meni bed što se on igra i što ne zna sva slova, meni je bed što on o ničemu ne misli. ja mu danas pokazujem di mu je roba za sutra ujutro, a on meni da nek ja to kažem dadilji sutra :gaah pa govorim tebi jarane, mućni glavom?!?! neki dan smo išli u knjižnicu, žene moje, on je skinuo pidžamu, skinuo potkošulju, tad sam skužila da je sinoć gaće obukao naopako, onda je obukao majicu bez potkošulje, trenirku naopako i ladno se istovrmeno igra i oblači i ništa, ali ništa ne gleda, ne misli, boli njega dupe :drink
s druge strane seka se probudi, izvadi si sama iz ladice trenirku, skine pidžamu, obuće trenirku, pidžamu OBJE nogavice okrene na pravu stranu i složi je ko po špagi i stavi na krevet :zivili i to bez da joj je itko išta rekao!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Liv Tyler » 02 stu 2015, 11:03

Jao Ana, grli nam curu. Ja mislila da se to moze samo jwdnom dobiti kao i kozice. :ajme

Latice to ti je tipicna razlika izmedju cura i decki. A usput on zna da to njemu i za njega netko odradi i lezeran je skroz. Ne sekira se puno. Tipicna muska odlika. :lol
Ne trebas ti njemu zadavati skolske zadatke da bi on stekao radnu naviku, nek malo po kuci pomogne. Osim slaganja igracaka, naravno. Nek nesto u nekom trenutku oko seke treba odraditi ili pripaziti. I slicno. Ili ti dohvatiti nesto iz drugog djela kice ili iz dvorista. Ma vec ces ti to skuziti.

J u petak boljelo uho toliko da je od boli plakao do ponoci skoro, a sirupu mu je trebalo vise od sat vremena da prodjeluje. Vec sam mislila da cemo morati na hitnu. Ostatak vikenda nista, cak je i noc prospavao bez imalo budjenja. Sad si sumnjam da je to od gornje sestice. :dunno
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Sreca najveca » 02 stu 2015, 11:25

Ana, vibrice za J ~~~~~~~~~~~~~~~
I ja nekako brijala da se šarlah dobije samo jednom :dunno

I jučer popodne imala 39, nakon sirupa zaspala. Prvo je malo palo, na 38.5, ali onda predvečer na 37 nešto i od onda tako stoji, nikako ispod 37 ne ide. Spavala ok, malo buncala.
I mene je ulovilo, liječim se. I naravno da je na poslu gužvara :baja
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 02 stu 2015, 21:25

ajme šarlah opet :hug
kad ga je tin dobio ja sam rekla da sam mislila da je to iskorjenjena bolest :ajme :znoj
baš mi je žao :(

skupila sam materijale za adventski za djecu. moram još uzeti neke stvari. ove godine ću radit novo
bit će kao i inače teški kič :hahaha

latice- jesi ti to tina opisala? :hahaha on je ponekoliko puta obukao majicu preko pidžame, ili aako bih mu rekla da presvuče gaćice (jer se sad sam kupa i presvlači) on obukao jedne povrh drugih :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 04 stu 2015, 22:06

gdje ste cure?
ja sam tinu danas isprinatala u školi (kućni prineteroskener je i dalje krepan, počivao u miru) spužva boba, izraze lice. pa mu dala doma karton da si radi sličice
čovjek lijepio pa izrezivao, bojao i šarao flomićima
napravio pravila igre (koja ne kužim) i zabavio se cijelo popodne :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 05 stu 2015, 09:41

neve, bravo za tina!

moj u zadnje vrijeme opet crta stripove i to baš puno crta.

danas su u vrtiću. da mogu ostavila bi ih još doma koji dan, ali nažalost ne mogu. nema mi ih tko čuvat, sveki se nije ponudila ni jedan dan, dadilju mi ne mogu više pustit iz firme, a ja ne znam di mi je glava od posla. samo da to sad izguram pa će bit lakše. totalno sam otkačila u zadnje vrijeme. imam amneziju i selektivno vidno polje kad su u pitanju kućanski poslovi i kuhanje, nije to tako ni loše mogu vam reći :lol dođem s posla i budem s njima, igramo se, crtamo i tako, a ako uzmem laptop i radim onda oni gledaju crtiće, to mi je najgote, ali nemam puno izbora. srećom, to je kratko razdoblje, da mi je tako stalno propucala bi se...
sljedeći tejdan krečimo, čisto da nam ne bude dosadno ;)

i tak. di ste ostali zapeli?

e da liv, dobro si mi rekla treba ih i drugim stvarim više upregnut, ne mora biti pisanje i slično. neki dan se prvi puta sam otuširao, dakle uzeo veš, pidžamu, otuširao se, obukao i sve :luv meni je inače lakše njih dvoj eskupa otuširat i gotovo nego njega natjeravat samog, jer onda ova ako je gotova ranije stoji kraj njega kraj kade i nema te sile koja će je maknut od njezinog "bata" ;) alie vo, mali pomaci ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 05 stu 2015, 21:34

evo slika kravatice i leptirki (te još neke extra stvari)- moram se pohvaliti :luv
slika
u skladu s tim sam danas trajni lak napravila u bojama duge, svaki lak svoje boje. da vidim koje boje pašu uz ovo :hahaha

tin nije bio zadovoljan kartama pa ih nije nosio u vrtić :lebdi
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 06 stu 2015, 09:32

neve baš su fora :le
moj sin nema šanse da to stavi na sebe, on nikakvo sređivanje ne trpi :lol
jučer se opet sam tuširao. joj bolje zapravo neću o tome. otuširao se i to je pozitivno :mrgreen

ne zna dane u tjednu. prije godinu dana kad smo išli u Belgiju znao je i na hrvatskom i na engleskom i na njemčakom nabrojat i sad ne zna. i samo da ne zna, nego tu i tamo ubaci njemački naziv :ajme kao što rekoh, ništa taj ne misli.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 06 stu 2015, 22:09

moji su rijetko sređeni, ali budu ovo nosili pod prisilom :lol
nije bebasto pa će moći dugo
čekaju nas rođenja, krštenja, pirevi... pa da bude spremno

danas sam poharala lidl
uzela stvari za božić i izradu adventskog kalendara
napravila sam i sensory bottle za damjana
i jedan pano
tin je našao naljepnice za prozor, snjegovića te pahuljice. pa ih je polijepio
onda je ostatak dana crtao i izmišljao karte (dino verzija)

u vrtiću su se pojavile uši pa sam uzela šampon za prevenciju
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la enabacko » 07 stu 2015, 21:25

Evo i nas, R. je ozdravio i cijeli tjedan je već u vrtiću ali sam zato ja sad od srijede na antibiotiku, vukla sam prehladu ali na kraju stislo grlo i moje angine se zacepile.
Zato smo danas cijeli dan u pogonu i na zraku. Išli smo na branje maslina i bome nabrali danas 400 kg, ali bilo nas je desetak odraslih i 5 djece. R. je bio odličan, baš je pomogao a bojala sam se da će njemu biti dosadno i da će izgaziti sve. Sutra nastavljamo, imamo ručak u prirodi, za sutra je dogovoren roštilj.
A ja krepana od cilog dana sad se uhvatila još raditi kolač za sutra a baš sam blesava.
Na kraju kad smo išli doma spustili smo se do plaže pogledati zalazak sunca koji je bio odličan. Spojilo se nebo sa morem, još to na takav način nisam vidila. Dojmilo se i R. jer je rekao "ja sam se naježio ".
Sad idem dalje u pripremu kolača za sutrašnji dan i branje maslina iako me noge i kicma rasturaju a R. u punoj snazi, nije mi jasno odakle mu više energije.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 08 stu 2015, 11:10

jučer je nebo bilo stvarno divno
gledala sam s balkona ali nisam slikala
eto da se i to desilo, ja nisam nešto fotkala :hahaha

radila sam s dečkima garažu za autiće, od kutija. ok je ispalo. tinu je zanimljivo. damjanu čas je, čas nije.

slažem u glavi plan za nikšin roćkas (pod plan mislim ljudi i hrana)
nemam namjeru komplicirati
samo sam ovaj put rekla da ću pozvati sve koje želim, a gdje će isti stati, e o tome neću misliti :hahaha
možda babe i neke ljudi zvati dan kasnije. nemam pojma
što se hrane tiče, ja ću raditi samo lchf stvari tj ono što mogu jesti ja. :mrgreen
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la gaga0305 » 08 stu 2015, 16:20

Ena brzo ozdravi.
Neve, bas ce decki biti predivni. Bas mi se svidja oblekica
Nekako nikako uhvatit vremena da se malo i javim. Polako sam zapocela s pravljenjem adventskih kalendarica, pa polako obilazim trgovine u potrazi za akcijama.
Dali se poceo zaliti da ga boli grlo, cak je i promukao. Samo da na tome i ostane.
I dalje je odusevljen sa predskolom, grafomotorika mu je super. Bas sam se iznenadila kako mu to dobro ide,inace kod kuce nikad nije pisao crte kako treba.
Jos da se pocne buditi u normalno vrijeme, a ne prije kokosaka. Ko zombi sam, zaspem vec u 21 dok uspavljujem najmladjega :ajme
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la latica » 09 stu 2015, 09:43

neve ti si puna inspiracije u zadnje vrijeme :le
ena, zavidim vam na branju maslina!
gaga ti si isto već vrijedna oko adventa. super za predškolu!

moji su jućer bili s bakom i didom na izletu na jankovcu cijeli dan. bilo im j epredivno, oduševljeni su bili, a bome i baba i dida s njima. kažu da su bili predobri! meni je to supe rispalo jer sam onda lijepo u miru cijeli dan radila, a ovako bi mi bilo krivo da ih ne vodim cijeli dan vani jer je vrijeme predivno!

danas moramo pripremit sobe za krečenje, sutra ujutro dolazi moler, a mi poslije vrtića idemo za zg, dakle moramo se i spakirat. kad ću to sve, ne znam ni sama. nisam ništ apočela oko adventa čekam da izguram ovaj tjedan pa ću vidjet šta ću. kalendar imamo od prošle godine, samo ga treba napunit, a ove godine mislimo pravit ukrase za bor od tijesta i kuglice neke, samo ne nzam hoće li to bit komplicirano još - te kuglice, vidjet ćemo.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 10 stu 2015, 10:49

Jesu bolesni ozdravili?

Latice, jeste stigli sve obaviti? kad dolazite u zg? jeste za kafe?

Neve, kad slavite ročkas, ovaj vikend? bome, brzo mi je prošla ta godina, sigurno i tebi.

Mi smo u konstantnoj strci, to je već stvarno postalo kronično.
Posao, škola, vrtić, aktivnosti, doktori, rođendani. Na to mi se svodi život :roll

Novost je da nam je ispao prvi zubić :joy dok je jela kinder jaje :hahaha bila je i zubić vila, ostavila 20 kn pa si je išla kupiti konjića na kiosk. sama je odabrala, platila, vikala teti prodavačici "Tschüss" (bok na njem) :)
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 10 stu 2015, 10:58

meni fali još 4 rola wc papira da počnem adventski :lol

danas sam im radila kućicu za životinje iz mullera
slika

damjan je jučer imao neku šuć muć polutemperaturu pa ga nisam slala u vrtić
rekla sam svekru da ide po tina i odvede ga na trening, da ne izlazim s njim van.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 10 stu 2015, 11:13

Wow, Neve, pa ti se baš bacila u kreativne vode. Meni je to lijepo za vidjeti, ali me nimalo ne privlači. Nisam taj tip.
Zato smo mi sinoć radile kolač skupa, mala razbija jaja bolje nego mm. Miksa, dodaje, probava, prava slastičarka.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 10 stu 2015, 14:47

Nisam ni ja od toga. Ali zbog damjana sad to radim
Morala sam sve kupiti jer nemam doma ništa
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 10 stu 2015, 15:17

Naravno :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2015, 22:10

kupila sam tinu košulju.
ima divnih u H&m
meni je roza zakon. zakon! ali on neće :roll
pa sam uzela bijelu. ići će na sve. i svečanije i ležernije.
jako mu se sviđa što sam radila za damjana pa je rekao tetama da ćemo donijeti u petak da vide.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 13 stu 2015, 22:51

Bonsoir madames!

Šta ima? Ništa se ne piše?

Ja sam još danas u Francuskoj, sutra putujem doma. Poslovni dio je gotov hvala Bogu, poslijepodne sam malo lunjala okolo, popila čašu vina i kupila djeci poklone. Moji su dobro. U zaprešiću smo kad smo došli išli po bakicu u školu tu večer, pa smo malo bili u rezredu, seka je zaključila nakon toga da će ona kad bude velika "ucit đake i ic u skovu" :lol m je isto bio oduševljen školom, ali na svoj način, njega je oduševilo trčanje po hodnicima za vrijeme odmora :ajme

neve, zavidim na kreativnom radu, mi ćemo se bacit na posao kad dođemo doma i sredimo kuću nakon krečenja. ja to recimo baš volim i uživam u tome, samo u zadnje vrijeme nikako nisam ništa stigla...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 14 stu 2015, 08:50

latica je napisao/la:njega je oduševilo trčanje po hodnicima za vrijeme odmora
:hahaha ajoj ajoj
bar ga je nešto oduševilo :hahaha

ja sam tinu kupila košulju za roćkas. zadovoljna sam.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 15 stu 2015, 08:54

jutro :kavica
opet sama s dečkima
jučer sam počela raditi adventski. ne mogu sve u jedan put pa idem u dijelovima. računam da će do 1.12. biti gotovo.
usput vidim da će mi ostati ukrasnog papira pa sam mislila napraviti bor od ostataka. zalijepiti ga za balkonska vrata
u teoriji, tj mojoj glavi, sve izgleda i zvuči savršeno :lol

tin je svojih 30ak dino krati zalijepio u bilježnicu.
kako će se onda igrati s njima, nemam pojma.
danima ih je crtao, rezao, ukrašavao.
svaka karta je imala svoju moć- najbolja mi je moć crne rupe. protiv nje ne možeš. zapravo, što god misliš, ne možeš protiv karte koju on pokaže :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.