23 kol 2011, 22:47
Hanna je napisao/la:Hej cure, molim vas za savjet, više ne znam što i kako da postupim...
znači mali ima 3,5 godine, ovo ljeto smo skinuli pelene, i što se piškenja tiče sve je super, piški na wc, no kakanje nam predstavlja popriličan problem. Znači prije nego što se pokaka a to zna često trajati i po tri sata, počne cupkati nogicama, postane nervozan plačljiv, trči do mene da ga čuvam, ili ako su bake prisutne da ga se nosi. Na pitanje jel mu se kaka viče ne, ne želi sjesti na wc a pogotovo ne na tutu. I onda nakon 2-3 sata povremenog skakutanja obavi to u ravno 2 sekunde u gaće. I tako svaki put već mjesec dana i nema naznake da bi se nešto promijenilo. Skoro će opet u vrtić pa me strah kako će to tamo ići a i beba dolazi za mjesec dana pa ne znam jel i to ima kakvu ulogu.
Uglavnom, još je gore što se MM i ja ne slažemo, kad se mali pokaka u gaće ja ga presvučem operem bez previše filozofiranja a on poludi, dere se na njega, stavlja ga na silu na wc a mali urla (njegovo je mišljenje da mali to namjerno radi, njemu za inat). Već sam umorna od svega toga....
, s nasom pricom o zadrzavanju stolice. moj sin je skinuo pelenu i neko vrijeme i piskio i kako bez problema, pa je ne znam ni sama vise kako poceo zadrzavati stolicu. doslo je do toga da po 6 dana nije kakao, a kad bi konacno obavio bilo je uz veliku muku. pomogli su nam savjeti psihologice: ne previse filozofirati oko toga, svi moraju kakati i gotovo. kad bi primjetili da mu je sila, kratko i jasno reci "vidim da ti se kaka, idemo!". nakon obavljenog posla
dati nagradu (u nasem slucaju kinder jaje, i to samo ako kaka). na pocetku nije bilo bitno gdje obavi nuzdu, moze i u gace, a kasnije je bitno da se obavi na wcu. ako ne kaka, nikom nista, nema kinder jaja, ali nema ni ljutnje ni filozofije (i ja sam se i ljutila i svasta izmisljala i pricala). meni je puno znacilo to sto sam dobila naputak kako da se ja (i mm) postavim. trebalo je oko mjesec, mjesec i pol da se situacija pocne kretati na bolje, a jos se sjecam kad mi je prvu put viknuo iz wca "mama, kako sam!". odmah sam zasuzila i htjela otplesati ples radosti
, a morala sam glumiti kao da je to nesto najnormalnije. 24 kol 2011, 10:54
03 ruj 2011, 21:25

03 ruj 2011, 21:44

03 ruj 2011, 22:05
03 ruj 2011, 23:04
(toliko o kakanjima na nonu, opsjednuti smo njima)
07 ruj 2011, 11:45
07 ruj 2011, 12:24
zauvijekmama je napisao/la:bas me iznenadio moj veliki decko
11 ruj 2011, 11:41
), pa nismo vratili pelenu i sad je samo u hlačicama s bakom u vrtu... Jednom smo imali nezgodu do sada, budemo vidjeli kako će ići dalje... Al svakako veliki pomak da se više ne boji tute, sad će i ostalo ići lakše...18 lis 2011, 15:19
Spiškenjem imamo pričicu o vodici-ono tipa to je vodica,bravo,sad si se popiškila i idemo baciti u wc i pustiti vodu,no nikako s tim kakanjem,svaki put samo zašuti,nekamo se malo sakrije,umiri i šutke obavi....neće reći da joj se kaka!!!
Savjet,iskustva,pričice-sve bi mi dobro došlo u ovoj fazi!!! hvala.....
18 lis 2011, 22:41
19 lis 2011, 13:00
20 lis 2011, 22:03
26 lis 2011, 13:58
26 lis 2011, 16:42
Piđamica je doduše malčice mokra, al to je super. Jučer se i popiškio i pokakio u gaće, prekjučer se bio dva puta popiškio. Problem je što on kad sjedne na wc treba malo da krene, da se opusti valjda, a oni nemaju vremena baš čekati kao mi doma. Al dobro je, napreduje, bitno da hoće ići s tetama.
01 stu 2011, 12:07
,moja T. je već skoro dva tjedna bez pelena,piškenje super ,ali kad treba kakati plač
,kaže da ju boli,da joj stavim pelenu,da joj "nejde dek!!!"!!!!
01 stu 2011, 16:40
01 stu 2011, 23:33
vani nikad ne zaboravi zvat na vrijeme i čekat! isto u gostima, ali doma, kao da je drugi svijet...
tak mi je već par puta rekao u nekoj situaciji da je on veliki dečko i da on neće nosit pelene, da veliki dečki piške na WC, a meni uvijek srce puca kad to čujem jer se bojim da ga ne forsiram s tim što mu kažem da zašto nije zvao na vrijeme, a s druge strane ne mogu stvarno nekad da ne popizdim jer kao da "namjerno" neće otići na WC, nego čeka i čeka dok se ne popiški ... šta da radim? 01 stu 2011, 23:38
), pa iiiiigram see i sl. 
- naoružaj se strpljenjem i podsjećaj, pričaj, objašnjavaj...
01 stu 2011, 23:56
02 stu 2011, 00:34
latica je napisao/la:ili recimo, uvijek zove da mora kakat i onda sjedne na WC, pokaka malo i trči dalje na igranje (a znam da nije gotov) i onda za 5 minuta opet trči i viče: "mama mojam opet kakat" i ide obavit ostatak. ali nema vremena sjest da obavi sve odjednom ....

02 stu 2011, 10:19
02 stu 2011, 10:26
olja je napisao/la:latica je napisao/la:ili recimo, uvijek zove da mora kakat i onda sjedne na WC, pokaka malo i trči dalje na igranje (a znam da nije gotov) i onda za 5 minuta opet trči i viče: "mama mojam opet kakat" i ide obavit ostatak. ali nema vremena sjest da obavi sve odjednom ....
isto, isto, isto i N.
šest godina, kažem, šest i pol zapravo
02 stu 2011, 16:57
02 stu 2011, 17:24
16 pro 2011, 13:53
23 pro 2011, 17:06
27 pro 2011, 20:30
po noći joj moram stavljati pelenu jer sam probala par puta bez i budila se mokra
znam da za to mora biti spremna ali do koje dobi se to shvaća prihvatljivo
27 pro 2011, 23:59
28 pro 2011, 00:04