Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2012. - 3. dio

20 kol 2015, 08:50

sve je stvar organizacije i neorganizacije :lol bar kod mene
nisam vježbala drugu turu jer kad sam taman sredila gljivice se nikša probudio a već je bilo 21.
hladnije je, definitivno.

putnice - :luv još malo i obitelj na okupu

20 kol 2015, 08:53

putnice, nisam te stigla prije iskomentirat, stvarno si super trudnica, rodilja (odradila ti to expresno) a vjerujem i mama :luv Cestitam jos jednom. Sigurno ce ti sva djeca uzivat u bebici, mazit ga i pazit.
Moj kad smo negdje stalno naglasava to je moja beba, i kad ga pitaju ljudi dali ce im ga dat kaze da ne, znaci ipak si je zadovoljan sa bratom ;)

20 kol 2015, 11:14

Pozdrav cure, evo i nas malo.

Zahladilo nam je i nema nas na plaži pa smo vrijeme malo iskoristili za neke pripreme za predstojeće školsko vrtićke obaveze. Ali nismo još gotovi do kraja.
Mi se ne kupamo već skoro tri tjedna jer smo imali neke viroze pa dobih prvu mengu pa onda opet viroze i eto sad zahlađenje. Malo mi žao što se nismo toliko kupali, možda uspijemo iskoristiti koji dan ako bude more toplo ali sumnjam. A kad počne škola i vrtić onda definitivno više ne idemo.

M je upala u vrtić tako da će i ona od ove šk. god. biti važna kao i stariji sestra i brat joj. Uzela si je ruksak i papuče na frozen, očarana je tim crtićem.
Mislim da su je macke popustile. :lol

20 kol 2015, 16:20

Frozenmanija je kod nas na vrhuncu. I maramice moraju biti s likovima iz crtica. Neki dan je dobila gace na Elzu i imali smo vrazjeg posla uvjeriti ju da ih navecer treba skinut i bacit na pranje. Da ne pricam da je hodala u haljinici i svima ju dizala da vide kak ima super gace :hahaha
Plivice i ja prvi put vidjela kad smo ih dobili. Za narudzbe iz inozemstva placam preko visa devizne kartice koja mi je linkana na paypal i nikad nije bilo problema. Na racun stavim odredjenu cifru i to je to. Neka djidja nam nije dosla nakon dva mjeseca i uredno smo dobili nazad novce.
I kod nas je zahladilo i napokon sam dosla na radnu temperaturu.

21 kol 2015, 10:06

kod nas nema frozenmanije ali meni je olaf mrak.
ja sam svojima puštala frozen ali im nije nešto :lol

putnice- što kaže obitelj? jel se maleni buni gdje si?

liv- nije te 100 godina bilo. super za vrtić. :yess

crna ofca je napisao/la: Za narudzbe iz inozemstva placam preko visa devizne kartice koja mi je linkana na paypal i nikad nije bilo problema. Na racun stavim odredjenu cifru i to je to.

e tako i ja. isti sistem.

erina - sretno u ZG, bit će vam odlično

jučer je damjan bio prvi put u logopedice nakon mjesec dana. žena je oduševljena napretkom. oduševljena. :yess a meni srce ko kuća

21 kol 2015, 17:11

Nije me bilo, da. Ljeto me spopalo. I prekovise obaveza usput, umjesto planirane laganice. Ali dobro.

J s babom i didom sadi krumpire u vrtu. :dada

Imace u ulicu nam se doselio jedan djecak koji je isto godiste s J i generacijski spadaju u istu skolsku skupinu. Sad su predskolarci, a tko zna, mozda zavrse i skupa u razredu.

Inace njemu je iz frozena isto Olaf zakon i onaj sob i njegov gospodar, ne znam im imena. Kako ima sestre u brojcanovecem stanju, on u svakom crticu nadje nesto za decko obozavanje. Ali tako i cure u nekim manje curicastim crticima. Npr. u ekipi za pet one su se poistovjetile s one dvije cure. A nekad se poistovjecuju sa zivotinjama ako nema ljudskih likova. :lol

Super za odusevljenu logopedicu? To je ona privatno ili u bolnici?

21 kol 2015, 17:13

Ah, napisah ja post o sinku umjesto o kceri, cija i je ovo generacija. :hahaha

M je spavala do maloprije tako da ona jos nije skuzila da se sadr krumpiri. I da bi moglo biti zabavno. Ja sutim. Ona nista ne ispituje gdje je tko. :nata

21 kol 2015, 19:28

Liv Tyler je napisao/la:Super za odusevljenu logopedicu? To je ona privatno ili u bolnici?

ne ide u bolnicu. bio je 2x tamo. ona će radit s njim kad prestanu drugi :whew

obojala sam se. kako sam i htjela u lubičasto. ali je trajalo. blajhanje i blajhanje i bojanje i blajhanje.... vječnost :nesvist 3.5h sam bila. nikad dulje.

21 kol 2015, 20:29

O, neve, pa ti si to bila na izletu! :lol
I? Jesi li prezadovoljna bojom (frizurom)?

A je strpljiv i sve prihvaca kao veliki. Na sve srecu i mseka je jos tu pa svaki dan idu negdje (do grada, Marjan...). A samo povremeno pita Di je mama?
I onda je dovoljno da mu se kaze da je isla u rodilisterodit M i da ce se brzo vratit.
A njegov odgovor bude samo Aaaa! U znak prihvacanja - i to je to!

Obitelj odusevljena, samo - kako M moraju napraviti jos neke pretrage zbog sumnje na DS - onda su malo razocarani sto ne dolazimo kuci sutra, nego vjerovatno u ponedjeljak.
Ali - izdrzat ce nekako.

Kazu da A gleda slike M i komentira kako je mali, a najzabavnije su mu slike di zijeva. :-)

Danas sam pitala zeli li pricat sa mnom na telefon, ali nije htio. Rekao je N da me ona pita kad cu doc i normalno je prihvatio odgovor da mora jos samo malo pricekat.

21 kol 2015, 20:31

E, da - neve, mogu mislit kako ti je bilo drago kod logopedice! Super osjecaj!

:yess
Bravo D!

21 kol 2015, 20:52

putnica je napisao/la:O, neve, pa ti si to bila na izletu! :lol
I? Jesi li prezadovoljna bojom (frizurom)?

jesam. isti je frizer već 15g pa se "znamo". palo mi je na pamet kako bi trebalo meni platit da me se blajha a ne obrnuto. :lol sve u svemu super. teško je fotkati a da se kuži boja al ajmo reć ljubičasto lavanda.

putnica je napisao/la:Obitelj odusevljena, samo - kako M moraju napraviti jos neke pretrage zbog sumnje na DS - onda su malo razocarani sto ne dolazimo kuci sutra, nego vjerovatno u ponedjeljak.
Ali - izdrzat ce nekako.

:hug pošto su pretrage u pitanju, nema druge. koliko god neizvjesnosti bilo vjerujem da ti odvojenost od vanjskog svijeta u ovom trenu godi. samo vas dvoje skupa :luv

22 kol 2015, 07:51

U pravu si neve.

Iako bas volim sa svima pricati o tome jer vidim kako se tokom razgovora ljudi promijene, tj pocnu to gledat drugim ocima - drago mi je sto imam u ovim trenutcima toliko vremena za sebe, njega i moje misli.
Jer sam uistinu uvjerena da sam ibigacena ovim trenutcima.

A doma - tesko da bi se i jedna misao mogla probit kroz onu guzvu :lol
Eventualno samo po pocetna rijec od svake misli. :lol

(Jucer su mi opet u posjete na kratko svratili N i R s bakom i vec je bilo - daj, prestanite. Pa nemojte se ovdje tuci (ono, poceli su se usitno zadirkivat - a sta ce kad ke M spavao) - tucite se doma!
:lol
A N mi je samo odgovorila: Ma, ne brini mama - tamo to stalno radimo! :nata

Tako da sam se bolje podsjetila u kojem sam miru trenutno.
Lijepo su mi rekli da sam ja ovdje na GO :hahaha )

Tata jutros hvali A da se uopce nije budio nocas (proslu noc je isao 2 puta na wc).
Ma, bas mi je mali veliki.

Ovu promjenu je dobro izgurao, a uskoro cemo vidjetkako ce ici prilagodba za vvrtic.

22 kol 2015, 10:58

meni je vrijeme u bolnici, koliko god mrzila bolnicu bilo dragocjeno vrijeme 1 na 1. ono, samo mi. upoznavanje :luv
meni je jako jako dugo trebalo da kažem nekome da je damjan dijete s teškoćama. i to ne zato jer mi je neugodno, niti zato jer se sramim već zato što je on meni Damjan. i to je to. kužim te totalno :luv
I uvijek se iznova uvjerim kako svaka nova trudnoća i svako novo dijete donese majci neku skroz novu dimenziju :luv

damjan je danas rekao da će biti svemirac. penjemo se na ljestvici. čarapa, nosorog, svemirac.

naručila sam ga na šišanje :znoj

24 kol 2015, 11:59

prvi dan na poslu prošao ok
tin i damjan se naguravali i damjan opalio arkadom ravno u kut kuhinje :lebdi ima čvorugicu ali nije ništa puklo, samo je neki kao modri trokut na arkadi :znoj
reče sveki da je voli, žena procvjetala :lol

24 kol 2015, 13:08

Putnicepa naravno da će promijeniti mišljenje kad vide tvoj stav, prihvaćanje i pozitivu. Ljudi se inače boje nepoznatog. Ali hvala dragom Bogu pa se to mijenja.

Mi bili jučer kod B kumova popodne na malom druženju, a kaže kuma narasli ste mi svi. :shock
Nismo se vidjeli mjesec dana, taman za najvećih gužvi turista kod nas tako da joj vjerujem. Odmah sam se ponadala da sam i ja narasla. :nata ali nisam, naravno. :lol

25 kol 2015, 08:12

neve ti radiš već??

mi stigli u zagreb. u nedjelju navečer a u ponedjeljak ujutro uskočili u svakodnevnicu.
na poslu se ufuravam još. Djeca su na 2 strane. Vigo kod mojih na par dana a Maksa i Tomu čuva druga baka kod nas. onda će se mijenjati do 1.9.
za školarca još moram nešto smisliti do 7.9. :ajme

Maleni nam je skroz bez pelene napokon. na moru sam mu još stavljala noćnu jer nemam mašinu pa da se ne opterećujem možebitnom popišanom posteljinom pomaknula sam skidaje nećne za zagreb iako je on svaku večer govorio o neee opet pelena. strašni su ti klinci :mrgreen
i evo druga noć bez problema. pu pu pu
ali kašlje mi jako, očito je ove zadnje hladnije dane na moru bilo prehladno za njega da se kupa i glupira po plaži. ali što je tu je. baka ga mazi i pazi i valjda bude bolje. jučer sam čak i inhalator mislila upogoniti ali nismo imali fiziološke. budemo danas

25 kol 2015, 08:42

snowwhite je napisao/la:neve ti radiš već??

kako misliš već? ja se vratila 1.7. radila 10 dana pa na godišnji. godišnji je gotov. i eto nas. čekam sjednicu.

snowwhite je napisao/la: jučer sam čak i inhalator mislila upogoniti ali nismo imali fiziološke. budemo danas

čim prije da se sve to sredi. ja moram promijenit filter na inhalatoru

25 kol 2015, 09:08

pa najmanji ti nema još godinu kaj ne?
mislim i ja sam išla raditi ranije ali obično to nije praksa kod nas. Meni se i dalje ljudi čude da kaj nisam koristila 3 godine porodiljnog. je da s 1600 kuna da umremo od gladi :roll

a kolko često mijenjaš filter? ja mislim da mi to jednom godišnje mijenjamo.

25 kol 2015, 11:14

ja nisam ni znala da treba mijenjat filter :ajme. ja imam onaj omronov inhalator.

25 kol 2015, 12:02

snowwhite je napisao/la:pa najmanji ti nema još godinu kaj ne?

vratila sam se s tinom kad je imao 8 mj, s damjanom kad je imao 8 ali sam imala mjesec godišnjeg pa je imao 9mj, a s nikšom kad je imao 7,5 ali evo godišnji i ima 9, kao i oni. moja je plaća velika i od nje živimo. od mm-ove plaće platimo vrtić i gorivo.

snowwhite je napisao/la:a kolko često mijenjaš filter? ja mislim da mi to jednom godišnje mijenjamo.

bacim pogled. ako je prljav, mijenjam :dunno

Ana2010 je napisao/la:ja nisam ni znala da treba mijenjat filter :ajme. ja imam onaj omronov inhalator.
to su ti oni okrugli mali komadići plosnati koje si dobila s njim

25 kol 2015, 21:54

Evo, da i vama javim da je danas gotov nalaz i da je M potvrdjen DS.
Ostali smo jos jedan dan jer ce mu odmah iuvaditi krv da se vide hormoni stitnjace i provjere treba li rana terapija.
A i fizijatar ce nam doc pokazat vjezbice i baby h.

Jedva cekam vidjet kako ce A reagirat kad dodjemo doma.

25 kol 2015, 22:09

putnice :hug A će reagirati super. :luv bit će sve super dok ovaj ne krene na njegove stvari. :lol e tu se onda dogodi malo komplikacija.
imaš topik o babyhandlingu na 0-1 http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=48&t=70400

26 kol 2015, 13:43

Putnice, :hug. Svaka ti cast kako se nosis s tom informacijom :luv - skicnula sam i sto si pisala ovih dana na ljetnim bebama. Vi ste obitelj puna ljubavi koja ce znati djetetu pruziti najbolje.

Neve, hvala - bojim se da sam ja te filtere pogubila :ajme.

Moji su u vrticu... Jucer je mm bio s njima na plazi nakon 2 tj. Nadam se da cemo i danas otici.

26 kol 2015, 14:23

Putnice :hug
Ja sam isto zanemarila činjenicu da treba mjenjat filtere na inhalatoru. Moram bacit pogled u kutiju dali ih imamo.
crna ofca je napisao/la: Da ne pricam da je hodala u haljinici i svima ju dizala da vide kak ima super gace :hahaha .

:hahaha
moj mi počeo donosit tablet i pokazivat-mama ja ću ovo jest-peppa pig jede nekakvu crvenu tortu...il u slikovnici Ivica i Marica jedu šećer sa kućice, oće i on :whew
Ne znam zašto sam ja shvatila da nam vrtić počinje radit u ponedjeljak bez obzira šta je 1-i u utorak...i danas sretnem jednu mamu i ona mi govori da u utorak startamo :ajme dobro da nisam napalila malca u ponedjeljak za vrtić pa da smo poljubili vrata :p svaki put kad ga pitam dal mu fali vrtić kaže da da. Ma fali mu društvo djece.
Mi smo za vikend bili na moru a i sad ćemo iskoristit još ovih par dana šta su najavili toplo pa je to onda to za ovo ljeto

26 kol 2015, 15:10

Putnice :luv
On je dijete ljubavi stigao u obitelj pune ljubavi i kao takav ce biti cista ljubav od koje cete svi imati jos vise ljubavi.
Jesam malo njunjava, ha. :nata
I mislim da su ga tvoji doma vec prihvatili iako se jos nisu imali prilike druziti jer ste vi u bolnici. Znas li koliko jos?
Kako ide dojenje?

M je bilo cudno imati malu bebu doma kad nam je stigla B. Provjeraval je jel prava ili igracka, nikako to pojmiti.
Stalno mi je dohvacala stvari misleci svojim djecjim razmisljanjem sto bi mi moglo zatrebati kad bi ona zaplakala. A znala je biti i smijesna.
Sve u svemu sve dodje na svoje mjesto.

26 kol 2015, 20:52

Hvala! :luv
Nadam se da izlazimo sutra - danas je opet ostao zbog zutice i od 10 jutros je pod svjetlom (do ponoci) pa se iskreno nadam da ce sutra vrijednosti biti ok i da cemo ic doma. A kako je svjetlo doneseno u nasu sobu onda ga tu redovito dojim.
Samo mu, kada je budan, ide na zivce povez preko ociju. Plus radijator.
Ali izdrzat cemo s nadom da sutra nece vise bit povisen bilirubin.

Ovi veliki (to svi osim mrvice M) su bili jucer na moru i ici ce opet sutra.
Nek se izgustaju jos malo.

Uh, u utorak pocetak vrtica. Ne znam kako ce to ic dok su jos N i R doma i mseka isto.
Bilo bi mi jednostavnije krenut sljedeci pon.
Ma vidjet cemo jos.

26 kol 2015, 21:23

Pa ostaviš ih do sljedećeg tjedna onda još doma ako ti tako bude više pasalo.

Jel ti kaka? Bitno da dosta kaka kako bi što prije izbacio bilirubin van. Mislim, vjerujem da je jer dosta doji.

26 kol 2015, 21:34

Ma, je - svaka pelena je pri mijenjanju pokakana.
A sisa otprilike svaka 2-2,5 sata

27 kol 2015, 08:00

Dobro da se sam vidio. I što je odlično kaka. Ja sam nikšu budila na 2h danju i 3 noću.
Može li tko radit adaptaciju umjesto tebe?

27 kol 2015, 10:42

Moram vidjet kad dodjem doma hoce li mm moci.
U svakom slucaju mi se sve vise cini da je petnije vodit ga slj pon. Kao prvo prefrisko cu mu ja izaci sad za uto, a predugo me nije bilo. Bolje bi bilo da se malo vise izgusta sa mnom, a i da mu M postane svakosnevica.
Plus sto bi mu puno teze bilo u uto jer ostavlja doma i starijeg brata i seku i mseku. Sigurno bi mu bio dojam da ce sad svi tulumarit, a on mora ic.
A pon 9.7. mseka vec radi tako da vise nece bit tu, a iN i R ce izac prije njega jer pocinje skola.
Mislim da cu nazvat vrtic da im kazem.

A tko ce odraditi prolagodbu cemo tada procjenjivat (mozda M iz marame :lol)
Tema je zaključana