Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2013.- 7. dio

11 ruj 2015, 11:17

Mi smo probali s gledanjem predstave ali je nakon 5 min odustala od gledanja ali zato s košarke ne skida pogled i još usput komentira Deko (dečko ) koš dao,baci loptu,deko pane itd

11 ruj 2015, 12:25

Joj curke moje ja sam ludaaaaaaa ludaaaaaaa. Autić je zbilja prekrasan ali ja nisam navikla na te funkcije i jednostavno se ne mogu snaći. Jučer sam bila bijesna ko ris, bila sam na nekom brijegu a nemam normalnu ručnu koju sam imala zadnji 20 i kusur godina nego neki gumb da ne bude prosta koji nikako ne mogu iskoordinirati sa kuplungom i kočnicom i propustila sam 4 semafora a ljudi trube ja upalila sva 4 žmigavca izašla sam van iz auta i posvađala se sa jednom ženom i rekla joj da nek uđe u moj auto pa da ću ja njoj trubiti pa nek vidi kak je to, da trubiti zna svaka budala i rekla sam joj nek se odmakne iza mene jer mi je prvi dan i ne znam još voziti po brijegu, a da ne govorim da ima neki eco sistem i čim stanem u kolonu i stavim ga u ler on se gasi pa se sam upali i to me sve zbunjuje totalno, zamislite da svako malo čujete ono kad palite auto pa gasite pa palite pa gasite, moram se malo privinuti na njega, on je zbilja super ali malo too much za mene u jednom danu, onda sam poslije roditeljskog išla na zelenu magistralu vježbati taj brijeg ručna kreni, ručna kreni...ko da sam u auto školi.. ...autić je isti koji sam i sad vozila samo ovogodišnji...ma zbilja je krasan ali ja sam tako plakala navečer, mm je otišao na tekmu, po noći sam proučavala uputstva za autić, ma joj...i ujutro se probudila u 5 kad i mm jer je letio već u 6:30 za Split, navečer se vrača, a meni srce kuce kad se sjetim da trebam voziti.... i još k tome kiša, ma joj baš sam pod stresom...
Na roditeljskom je bilo sve ok, pitala je profesorica da je planirano da ih vode na izlet sad ovisi o nama dal bi jednodnevni ili dvodnevni i naravno opet svi šute, i ja velim pa ja mislim da su oni već dovoljno odgovorni da mogu otići na dva dana u hotel i ona se nasmije i veli vidi se da ste Franova majka i on je upravo to stavio pod argument. Birali su vodstvo razreda i veli da su za predsjednicu izabrali jednu curu i onda su za zamjenika htjeli jednog dečka koji je jedva prošao peti razred i kad profesorica to nije dozvolila onda se našao jedan učenik (i gleda u mene) koji je rekao da ovo nije aristokratska država nego demokratska država u kojoj se mora poštovati glas naroda a u ovom slučaju su to učenici...ali im je na kraju sve listiće poništila...
Najbolji razred su u školi po ocjenama, imali su dvije 5,0, 13 petica i 4 četvorke...
Jučer navečer je pisao zadaću do 22 sata, ujutro je imao trening od 6-10 u 10:30 ima pregled kod ortodonta za aparatić i u 11:30 školu do 18:15.
Joj zbilja mu je naporan dan...nema praznog hoda...ali sutra feštamo a drugi tjedan ga nema jer ide u Umag u nedjelju. Srećom ovo je (pre)jaki turnir europsko prvenstvo do 14 godina gdje on zbilja nema šansi pa se nadam da će odmah ispasti u prvom kolu i u utorak ili srijedu ići u školu.

A znate kaj sad radim...čitam priručnik za eko vožnju i u biti skužila sam da me baš briga za postotak i remisiju goriva... važno mi je da ostanem živa...
i zvala sam servis i pazite ovo veli meni čovjek "Gospodična (valjda si misli da gospođa u godinama ne može biti toliko glupa i to sve izverglati mu preko telefona) pa imate samo jedan gumbić sa strane na kojem piše A to stisnete i više ne vozite u eko vožnji" :ajme
Da ne kažem da mi je sam ponudio svoj broj mobitela pa si ga čak mislim pozvati da mi objasni sve funkcije preko vikenda :hahaha
A kad sam ga počela ispitivati o tom glupom gumbu umjesto ručne kočnice počeo je crkavati od smijeha i veli on meni "Pa samo trebate stisnuti gas i kočnica se sama od sebe spušta" :gaah :gaah :
Lastane moj jel moguće u četrdesetima biti toliko bedast???? :ajme

Evo to sam pisala svojim curkama na generacijskom pa da se ne ponvaljam dvaput.
Super za kazalište, Sunčeko i mi smo par puta bili u Maloj sceni i baš su predstave napravljene za njih. ;)
Diana - znaš kak se veli kad Bog na jednom mjestu zatvori prozor na drugom mjestu otvori vrata :hug
Smatraj ovo produženim porodiljnim jer ćeš žaliti kad ti bude Advent a ti u uredu i smišljaš šta da malcu kupiš za pod bor :lol

11 ruj 2015, 12:46

tiniceeeee :hahaha :hahaha
i mene je taj eko sustav bunio u početku, ali sad mi je to skroz normalno. jel imaš automatik ili s mjenjačem?

biljkas imaš sportašicu u nastanku :luv

11 ruj 2015, 12:54

latica je napisao/la:
biljkas imaš sportašicu u nastanku :luv

I meni se čini! Kako je braco?

Mi i dalje ne plačemo u vrtiću, ali to zato nadoknadimo doma :nata
Pogotovo prije spavanja, histerični plač i bacanje. Nova riječ nam je "neću". Tj. ne "neću" nego "neeeeećuuuuuuuuu"!! :nata
Sad je isto urlikao i prostro se po podu. Uspjela sam ga nekako dići (ko da je olovan!) zagrliti i pjevati mu "Kao košuta". To ga je uspavalo.

11 ruj 2015, 13:13

tiniceajme kako si me nasmijala! To ko da sebe slušam no ja tek počinjem voziti. Malo sam u početku trudnoće to stavila na stand by jer mi je bilo užasno zlo, sada će uskoro ružno vrijeme i ljuta sam na sebe kaj nisam prije se ispraksala s vožnjom.
biljkas mala sportašica :srca L je jučer navijao dok smo gledali košarku i dere se "dečki zabite koš" :lol i plješće bjaaaavooo kada zabiju naši!
mariachi :hug nadam se da vam ta faza neće dugo trajati...

11 ruj 2015, 19:28

Pozdrav curke

Moji otišli kod svekija,a ja malo sama sa sobom se družim. Danas sam "izgorila" na poslu i baš mi treba malo tišine i mira.

Tinice,tebi veselo vidim!!! :p Ali ne sumnjam da ćeš se ti brzo snaći i za koji dan pričati kako si oduševljena autom ;)

Diana001 je napisao/la:Mene zvali opet jutros iz te firme da im se nešto zakompliciralo i da će me zvati ipak kroz 10. mj. :( a tako sam se nadala napokon početi raditi. 3 godine sam doma i stvarno više ne mogu, fali mi raditi i kontakt sa svijetom. Radim ja nešto od doma al nije to to, želim izaći raditi 8 sati van kuće :gaah

Baš mi je žao. Nadam se da će te ipak pozvati uskoro ili da će se nešto drugo pojaviti.
Potpuno te razumijem . I ja sam jedva čekala da počnem raditi i iako sam bila skeptična prema ovom poslu tj. nikad,ali nikad nisam mislila da bi ovo radila,na kraju je sve super ispalo. Šef mi je super,a i radne kolege također-do sad nisam radila u boljem radnom okruženju-još samo da potraje.....

Latice super za kazalište. I mi ćemo možda,ako se uspijemo dogovoriti sami sa sobom :mrgreen Da li se karte moraju rezervirati ili ih kupiš na blagajni prije predstave?

Biljkas ti imaš malu sportašicu ;)

Mariachi i Šok samo :hug

11 ruj 2015, 20:01

Tinice kako si svladala mnoge druge stvari u životu tako ćeš i to, uživaj u prekrasnom poklonu i samo polako. MARIACHI braco super napreduje. Odnos im je iz dana u dan sve bolji,on joj se smije i veseli a ona mu više ne pokušava cicu oteti. I da ona je baš motorički napredna loptu nogom dodaje bez problema i u sobi ima mali koš u koji uz loptu ubacuje i sve drugo što može proći kroz mrezicu. Djed joj je nastavnik tjelesnog pa možda na njega vuče a i ja sam rukomet nekada trenirala

11 ruj 2015, 21:56

Sunči, i ja se nadam! :nata

Cici, super za posao! To je tako lijepo kad se pronađeš negdje i uživaš. Teško je s mukom ići na posao.

Biljkas, baš mi je drago za malce!
Ovaj koš je super ideja. I moj IP voli igre loptom. Loptu zove "koš" :lol

Tinice, kak tiiiii dobrog muža imaš, koja je to ljubav! :klanja :D
Mogo bi mom dat par instrukcija.... :ajme :nata

Rušim se u krevet, dosta mi je. Danas sam se načistila, a - niš se ne vidi! Promijenim posteljinu, dođu klinci i namrve. Pometem, za pet minuta isto. :gaah
"Dosta je svakom danu muke njegove!"
Laku noć!

13 ruj 2015, 11:11

Di ste? Nadam se da uživate u vikendu! :srca

Mi šmrkavi! IP, B i P, s tim da P ima i temperaturu. Dugo smo bili u vrtiću... :nata

Nego, čini se da imam doma potencijalnog budućeg ZETovca! IPa je čopilo!
"Ja bi jožijo tamvaj, mamiče!" Pa si uzme mali dječji koferčić i ide prema izlazu: "Ja idem jožiti tamvaj. Bok bok, mamiče!"
:hahaha joj, presladak je!
A baš danas ne bih išla s njim van, nije dobro. Vidim ja čim se on k meni stisne i samo se opusti.
Poslala sam mm-a, K i ME na misu a ja ću navečer. Kuham čajeve i mjerim temperature. Počelo je, počelo... al ne damo se! Iš boleštine! Fight! :belji

14 ruj 2015, 08:52

Mariachi blago se tebi tvoje dijete se već "pronašlo" :hahaha
Nadam se da je noć prošla u miru i da se ekipica uspjela rekuperati preko vikenda i da su danas svi puno bolje :srca
Mi smo u subotu feštali, jučer Fran otišao za Umag...

14 ruj 2015, 09:02

MI smo u subotu isli prvi put u kazaliste. Gledali ili bar pokusali gledati Pricu o oblaku :) Kada smo stigli odmah je htio ici van i opet se voziti tramvajem ( obozava tramvaje).
Gledao je nekih 15tak minuta predstavu, pa se onda setao i na kraju zaigrao sa auticem od jednog klinca. Ali zato je cijeli vikend pricao kako je bio na predstavi i da bi opet isao :)
Produzili smo kasnije na Trgu i na Cvjetnim, iskoristili lijepi suncani dan.
Uspio mi je plan, navikao se na tetu cuvalicu, pa sam mogla prosli tjedan ici na kosarku :)
A dolazak ujutro u vrticu svaki dan je drugaciji, ko da mu je prva godina. Neki dan je ok, drugi place i poceo je nositi igracke sto prosle godine nije uopce.

14 ruj 2015, 09:13

mi smo imali klasično ispunjen vikend, šetnje, kirvaj, igranje s ekipom kod nas, vožnje biciklima, ma baš ispunjen vikend! jutros se jedva probudila - govori: lezi tu mama, jos cemo mavo spavat :lol i onda u vrtiću suze kad sam išla, prvi put je baš onako pošteno zaplakala, ali ja sam odmah otišla, mislim da je tako najbolje da se odmah smiri, nego da se to razvlači, ali baš mi bude teško :( braco je ostao s njom!

u subotu su nam došla dva prijatelja od starijeg iz vrtića, a i ona ih zna, to je bilo igranje kod nas od 2 do 7 navečer :lol prekopali su mi dvorište, još je jedan susjed mali kojeg ni ne poznamo nego iz prolaza dok se vozimo biciklima, čuo da je kod nas graja i pozvornio i pitao jel se može on igrat kod nas :lol nisi znao za njih, udubili se u kopanje, pravili korniju kuću, ma ludnica!

14 ruj 2015, 09:16

jutro curke!
mariachi i ja držim fige da je ekipa bolje! :hug
tinice ne sumnjam da ste lijepo profeštali! :kiss
Mi imali jako aktivan vikend, padam s nogu danas :lol Bili na dječjem ročkasu u igraonici u sklopu karting centra Špansko. Vozio je autiće uz pomoć animatora, skakao po ogromnom trampolinu i bio oduševljen s velikom maskotom dinosaura koji mu je davao pet i plesao s njim. Bili puno u gradu. Na Zrinjevcu je bio Film food festival gdje nam je frend izlagao jer je chef u jednom restoranu pa smo tamo landrali (i tamo bila maskota za Dukatino pa je bio u transu od sreće, morali smo hodati za njim stalno i nije prestajo mu davati pet :) ...). Na Europskom trgu je bio Vintage festival, baš fora. Vozili smo se i u onom dječjem vlakiću po gradu. Bili smo na ručku kod mojih, baš uživali. Uglavnom, L je pun dojmova i ne prestaje pričati o svemu što je vidio i radio ovaj vikend :srca

14 ruj 2015, 11:53

Bok curke, i mi imali ispunjen vikend, šetali, družili se, igrali, jučer bili kod mojih na ručku pa su ga popodne oni čuvali, a ja i mm bili malo nasamo.

latice i K jutros prvi put baš onako pravo plakao, i govori nemoj ići mama al što ću, rekla sam mu da ću doći po njega kao i uvijek i otišla. Ja isto mislim da je najbolje odmah se okrenuti i otići, jer ostajanje s njima samo produžuje agoniju. Ma bit će oni super samo nek se malo naviknu.
A ja cijelo jutro po gradu, nosila još neke molbe za posao, pa morala na sud po uvjerenja o nekažnjavanju, a gužva svugdje, a jugo, onako baš koma dan, al uglavnom sam sve obavila. Sad ću po njega pa ćemo viditi kako je bilo. A popodne će mi mama doći pričuvati ga jer ja moram jos nešto posla obaviti oko 2 pa da bude s njim.

Pusa svima :kiss

15 ruj 2015, 10:58

Vidim da ste nam svi aktivni :)
diana pusa našem K, držimo fige da se brzo privikne i da suzice budu prošlost!
Ja 26.09. idem na team building s ekipom s posla, L će biti s mojima. Već se je on dogovorio s bakom i dedom da ide u kazalište i da će landrati cijeli dan :srca

15 ruj 2015, 11:16

Ja jučer dođem po djecu, a dogovorili smo se da veliki ide s jednim prijateljem iz vrtića na igranje, njegova mama ih pokupi i idu kod njih, a nas dvije poslije engleskog dođemo po bracu. Taj dečkić ima i mlađu seku koja sad ide s M u mlađu grupu. Dakle, kad sam ja došla po nju i kad je ona skužila da brat ne ide s nama, počela je toliko urlikat i bacat se da vam ne mogu to opisat :ajme Ja sve govorim da ne stane u auto, da ću je ja odvest tamo, ali nema šanse. Toliko je vrištala da su ljudi na ulici počeli izllazit van da vide šta se dešava :lebdi Jedva sam je unjela u auto i držala na krilo dok se bacala, sreća pa do doma ima par minuta. Doma je nastavila, niej se dala ni skinut iz cipela, ništa. I tako jedno 10 minuta. Doslovno temper tantrum po knjizi. Ja sam bila u šoku, iskreno, i jako sam bila uznemirena i tužna, zabrinuta. Nisam imala izbora, sad da sam ovom rekla da ide s nama doma, on bi počeo vrištat, taj prijatelj me isto čim me vidio zaskočio da M ide kod njega, a ne s nama, ma ono, nisam stvarno znala šta bi...
Udarala je nogama, vrištala i bacala se, preznojila se, a ja sjela pokraj nje i počela plakat :ajme I onda kad se smirila, izgrlile i izmazile, sjela za stol, jede juhicu, cvrkuće, sva vesela, da ne povjeruješ da je bio tasmanian devil prije par minuta :shock
onda neće na engleski jer ona ide od M i na onda kaže: idemo mamice ipak, ali samo malo na engleski. I super nam je bilo, baš je bila vesela. Poslije smo trebale po brata,a li ništa od toga, jer se njima isto nešto iskompliciralo, p anisu bili kod njih domanego kod njihovih bake i dide na kirvaju i da stvar bude gora bratac je naravno pao i onako se nagruvo i malo usnu razbio gornju :ajme mama od tog dečića je sva bila jadna, a stvarno šta ti možeš, ovaj od uzbuđenja valjda zapeo u dvorištu i dum. i dovozi ona njega doma, nas dvije sjedimo ispred kuće,jer mala neće uć dok brat ne dođe. kad su stigli, taj dečkić plače jer ovaj moj ide doma, Marta ulazi k njima u auto i igra se s njima, neće nitko van, eeeeeeeeee šta da kažem :drink

i onda je cijelu večer bilo tako iz jednog u drugi polaritet. čas se dere na podu, pa dođe k meni i kaže - zagrli me, pa me primi rukicama za lice: susaj, mamice, sutra idem u vutić i necu se derat :lol
ali jutro je opet plakala, mislim da je to sad neki prijelomni trenutak - 3. tjedan, kad to prođe, bit će valjda lakše ...

15 ruj 2015, 11:27

latice jedino kaj mogu je :hug znaš da će proći....

15 ruj 2015, 11:34

a čuj, sve to ide u rok službe, šta da se radi :lebdi

moramo se naviknut na vrtić, moramo se što više mazit dok smo skupa i moram nać snage da joj što više dam da se izrazi, čak i kad je ljuta, da je podržim da to izbaci iz sebe. .. jutros sam je u krevetu škaljala, smijala se ko blesava, mazile smo se prije dizanja, spremala se samnom, šminkala, obavezno parfem stavi prije vrtića i onda opet plač kad sam odlazila, ali Ok, to brzo prođe, poslije je sve kako treba, igra se i zadovoljna je. rado ide u vrtić, lijepo priča o njemu, samo je ujutro teško ostat tamo...

15 ruj 2015, 12:40

latica mora proći ta prilagodba...bolje je da to izbaci iz sebe tako nego da odbija jesti ili prestane kakati - čula sam puno takvih priča, kao klinci su super u vrtiću i ne plaču na početku no nekako to prožive na drugi način... medeno kako ona stavi parfem prije vrtića :srca

15 ruj 2015, 14:06

Ajme draga moja mogu si samo zamisliti kako si se osjećala :hug Srećom pa je brzo prestalo ;)
Jel to stavlja ovaj? http://2.bp.blogspot.com/-KfP8nvEElS0/U ... /kitty.jpg
Mi isto nikud ne idemo bez njega :lol

15 ruj 2015, 14:12

evo me!
ma niš ne pratim.
brbljave ste jako

15 ruj 2015, 14:24

pčelice :luv piši kad stigneš. prvo me zanima kak si i kak je bilo na ljetovanju?

tinice, ona ima onaj zvončica parfem iz DM-a i lijepo se ujutro 'napafema' prije izlaska. da ne kažem da se svako malo sjaji jer dok se ja šminkam uzima moje one shimmer kuglice pa se kistom maže po licu :ajme srećom pa se ne vidi jako. par put je uzela korektor u sticku i namazala usta :ajme :lol i ništ ni ne kaže nego dođe kad mi dok izlazimo i kaže: jesam jepa mama? jesam zgodna? -a sva bijela od korektora po ustima :luv a da ne kažem da i bratu nosi njegov parfem pa se i on mora našpricat!

15 ruj 2015, 14:52

na ljetovanju diiivno!!!
bilo smo smješteni malo skromnije, samostanski ali divota, društvo i sve ostalo, kupanje, ma mrak mrak!!!
iduće godine idemo opet, nadamo se da će opet organizirati.

zatim smo bili 3 tj. na bolovanju.
ja sa upalom sinusa još nisam ok. kašljem i iskašljavam,.... užas

Lidia je bila na pretragama povećanih limfnih čvororva iciste na vratu.
za sada samo promatramo a ako se ne povuku idemo na obradu u zg.

pavlo ful bolestan pšuko bubnjić...ma karneval

sad smo ok, ja radim opet
iako nemam više volje nikakve
bliži se i porod i tako..

16 ruj 2015, 09:26

Curke samo info.. Do 19h večeras je na iherbu Childlife tekući vitamin C 1$ pa si naručite, ja već jesam ;)

16 ruj 2015, 09:30

Diana hvala za info :kiss
Pčelice daj ti malo sa ubaci u manju brzinu :hug ...do kad ćeš raditi?
Tebi je termin u 12. mjesecu jel tak? :luv

16 ruj 2015, 09:38

diana to je super cijena, a kako oni imaju shipping? Sad sam u gužvi, ali vidim da mi je je shipping nekih 134 kn za par tih bočica?

ja sam danas tu na nekom skupu cijeli dan, u apuzi idem po klince i doma ih ostavim s dadiljom. to će bit sigurno show kad mala vidi da idem nazad na posao :ajme

pčelice, uspori. to i sebi govorim, neki kašalj me muči već par dan an amahove, za poludit. mala me doma imitira i kašlje ko ja :ajme želim ti da se svi brzo oporavit eod boleština i svega i hrabro u nove radne pobjede, u tvom slučaju, porod :hug :kiss

16 ruj 2015, 10:48

latice odabereš ispod jeftiniji shipping, ja sam dvije stvari naručila i shipping mi je 4$, a kad samo ovaj c vitamin naručuješ shipping je 3$ i sve skupa te dođe oko 25 kn, što je odlična cijena.

pčelice samo polako...ozdravite svi i čuvajte se. Kad ti je on termin?
Jeste bili na Krapnju na ljetovanju? Mi bili ovo ljeto jednom, super mi je tamo, ful mi se sviđa i baš smo uživali.
latice joj,neće M sigurno biti drago kad vidi da opet ideš. A nama prvi tjedan prošao super al evo jučer i danas je počeo plakati, ujutro čim oči otvori ponavlja nemoj me mama ostaviti, nemoj mama ići raditi. A proći će i ta faza. Jučer smo probali spavanje, al nije zaspao, do 14 je ležao u krevetu, al nije zaspao pa sam išla po njega. Dans ćemo opet probati. A kad sam došla po njega govori mi došla si mama, uvik dođeš. To mu stalno ponavljam nek se on igra i doći ću po njega kao što uvik dođem.

16 ruj 2015, 11:01

ma naviknut će se sigurno, samo treba imat strplljenja i bit uporan...
ja sam jučer došla po nju i kako sam ušla a da nisam zvonila i javila se, nije joj teta rekla i ja stojim u hodniku i gledam ih u sobbi. a ona s curama u kolu pleše, pjeva ringe ringe raja, priča s njima, smije se, baš uživa. tako mi je to bilo lijepo. i onda joj je jedna curica pokazala na mene, a ona trk prema meni i u zagrljaj i krene nešto kmečat - ono kao da se ispričava što sam vidjela da joj je lijepo, da ne bi bilo da je vrtić super :lol

naručila sam 4 komada vitamina, podijelit ću sestri i sl., i neke bazame za usne i shipping mi je nekih 59-ak kn. ali sam skužila da valjda šalju iz dva skladišta, jer kad sam nešto drugo htjela ubacit, ne nudi mi tu najjeftiniju mogućnost shippinga i onda mi skoči na 200 kn :roll dobro, sad ću se malo informirat oko toga, pa ću vidjet. ali voo je stvarno super cijena!

16 ruj 2015, 11:25

ma i ne mogu više normalno raditi mozak mi je isključen ful

bili smo na krapnju,gore sam ispričala

termin 28.11 ili27. ne znam

16 ruj 2015, 11:29

pcelice :kiss baš mi je drago da si nam se javila! Iš boleštine! I uspori draga... to i sebi govorim, ja još 2 mjeseca radim, nije mi naporno na poslu jer volim to kaj radim i imam super kolege no svejedno navečer nakon cijelog radnog dana, trčanja za L i svim čudima kaj obavim po kući sam krepana i jedva dočekam kauč.
Imam feeling da je L ujutro bio pun nosić, ne curi mu no ko da je prehlađen. Izvukla s onim čudom za sauger i nadam se da će stati na tome... Jučer su on i mali bratić divljali po vani, sad su ko dva mala vražićka kada su skupa. L s njim krene raditi sve stvari koje zna da ne smije i samo ga pozovem i pogledam, a on "mama, bit ću dobaj, ne ići kući" :lol
dajte mi please link za naručivanje, totalno sam oglupila :ajme
Tema je zaključana