Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2013. - 8. dio

05 stu 2015, 13:10

već sam se tinice zabrinula di si ti :luv
dakle ne vjerujem da si ti već poklone pokupovala?
ja sam ove godine skroz zakazala :ajme samo da se izvučem iz ovih izvještaja, uzet ću koji dan godišnjeg da sve nadoknadim :lol

05 stu 2015, 13:18

Doslovce sve poklone za klince sam pokupovala...a hvala bogu imam klinčadije oko sebe da bi mi mogao i pravi djedica pozavidjeti :lol
Franu sam uzela sve iz TWE i znam da tu nikako ne mogu fulati ;)
A ova mala stalno pleše na Frozen joj tak mi je smiješna sva ali bi željela da se ipak malo više zadrži na kockicama :lol

05 stu 2015, 16:58

cure moje ja sam super!
hB na dadilji i na baki i na mm i na ovoj maloj bebolini koja je još uvijek bebolina minimalnih zahtjeva :drink

radim, gledam tv, izrađujem igračke sa caricom, idemo u park, u igraonicu u knjižnici, kuhamo... lijepo nam je. ali moram reći da mi je još uvijek doma najlakše, a izlasci su mi stres... ali i to će biti lakše.. valjda :)

walter i latica! ma vidi ti njih... i ja bi s vama gospođaama na sastanak :mrgreen :zivili
sunčeko --- obavezno druženje čim se ufuraš u porodiljni!

evo mudrica se probudila! odoh ju ljubiti i grliti! ostale komentiram kasnije... valjda :nata

05 stu 2015, 17:34

nastavak:
tinicesvaka cast :up ja jošš nisam izracunala niti kad počinje advent :nata

gagamogu vas zamisliti, njih trojica i ti i knjiga :le bas lijepo :le
mi neki dan krenuli s pikovim pričama za laku noć. i stali na prvoj jer oće stalno da joj pričam tu prvu... o papirnatom zmaju... pa smo napravili i zmajeve za mene i nju i drvo u koje se zapetlja zmaj.. pa ćemo večeras napraviti i šešir... radimo cijelu priču :dada

diana kakve su to unicef radionice? posao ili roditeljstvo?

biljkas drži se draga! lako meni sada ohrabrivati kad smo u dobrom razdoblju... znam da i mene čekaju nespavanja i ludi dani :znoj

sad fakat odoh. idem se spremiti za povratak carice i mm. bila je danas kod bake pa ju sad jedva čekam :luv
trudit ću se javiti češće!!

05 stu 2015, 18:36

Da se i ja uključim. Ana je opet ona stara. Zdrava je i super raspoložena. Pjeva,pleše i nasmijava sve oko sebe. Malo je počela šefovati pa kaže. Daj mi vode,odmah, sad! I onda milozvucno doda Moooolim te. Stvarno je super zabavna.

05 stu 2015, 19:41

Pozdrav svima.

Ulijećem kao padobranac ,samo da vas pozdravim.
Pročitam vas s vremena na vrijeme,ali sam u zadnje vrijeme malo u strci,pa nemam mira ni forum otvoriti,a na poslu nam nije dozvoljeno,a preko moba mi se ne da tipkati.

Uglavnom na poslu strka,nisam sigurna koliko ću još dugo raditi,a baš mi je žao zbog toga :(
Dino od prošlog četvrtka na atb-upala grla (nije duuuuuugo bio bolestan,pa nije moralo ni sad,ali što ćeš), MM sad s L otišao kod dr jer se žalila da je boli uho,sinoć nam i hitna bila,jer mi sveki imala previsok tlak 230/150 i nikako ga nisu mogli spustiti. U početku nisu htjeli ni doći,a kad su konačno došli (nakon 45min :roll ) i izmjerili tlak-strka,dobila tri injekcije dok konačno nije počeo padati...
Uglavnom non stop nešto.... :ajme

Walter i latice super za upoznavanje :dada

Tinice i ja sam već riješila 90% darova za blagdane. Kad naletim na nešto zgodno i povoljno (čitaj rasprodaja) kupim :mrgreen !! Uvijek dobro dođe.
Mi smo Frozen (hvala Bogu) prerasli-još uvijek ga pogleda i poigra se s igračkama,ali nije više zaluđena kao prošle godine-sad su "My Little pony" ,"Monster High" i "Ever after High" na redu,a Dino samo "Super Why","Poštar Pat", "Maša" i razne pjesmice za djecu na netu....

Diana da li su to one Unicefove radionice za djecu "Rastimo zajedno"? I ja sam na to išla prije nekih 2g tj kad je L krenula u vrtić. Super su mi bile!!!

Šok i biljkas vas samo grlim :hug Drago mi je čitati da se situacija polako primirila. Sve je to novo i za vas i za dječicu.

Mene je L neki dan pitala (nakon 10-te svađe i čupanja s bratom- između igranja naravno):"Mama,zašto nisi poželjela dvije curice umjesto onog tamo brata"? :lol
A onda nakon 5 min su se grlili i ljubili,a njoj Dino kaže:"Seko ti si najboja!!!",a ona:"Ma i ti nisi loš!!!" :hahaha

Mariachi,gaga :kiss

Sunčeko i tebi jedan :hug i poljubac našem Luki!!

06 stu 2015, 09:41

:joy kako mi je lijepo pročitat vas malo :joy

šok super mi drago da su se stvari posložile, sad uživaj!
biljkas :luv vidim da i kod vas ide na bolje, odlično, neka samo tako potraje!!
cici, šta je s poslom da misliš da nećeš ostati? joj kad se izvučem iz ovog moramo na kavu obavezno!!

idem back to work, pišite i dalje :luv :luv

06 stu 2015, 10:28

kada se opet pocelo pisati, da s ei ja malo javim ;)
Mog stalno hvale u vrticu, stalno mi tete iz dezurstva govore kako je dobar, uredan, poslusan, teta cuvalica ga isto hvali ali zato sve meni nadoknadi. pa se ja tjesim, da je samnom na svom terenu pa moze sve svoje emocije podjeliti :)
Stalno citamo price, a i on svojim igrackama cita prica kada se sam zaigra..Crice i dalje malo gleda, a i ja mu ne pustam previse.
Cure iz Zg, molim preporuku za dobrog masera, moja dugogodisnja maserka ne masira vise i nikako da nadjem adekvatnu zamjenu

07 stu 2015, 11:48

radna mi subota pa sam došla na brejk ovdje...
Dobro smo, stariji ima longetu na nozi (ništ ozbiljno, istegao ligamente) pa ga vještura stalno izaziva. gurka, čupka, uzima mu knjige, igračke, ma nemoguća je. Oboje su nemogući, cijeli dan je natjecanje i naguravanje - ko je bolji, brži, ko je prije ovo ili ono. Zajedničko igranje - no way. Jadna moja teta, svisnila je s njima. Strah me i nazvati kući da vidim šta rade.
Samostalnost ispoljava kad god može, sve će sama a ja moram biti sveprisutni promatrač, ne smijem maknut i moram pozorno gledati i naravno, oduševiti se na kraju. Ima novu igru - našla platnene pelene pa joj moram jednu staviti preko tajica i dat imaginarnu dudu i onda šeta po kući i veli da je beba i da ne zna pričat, samo zna reći gu-gu. Neku večer nije htjela zaspati dok joj nisam stavila pelenu preko pidžamice i dudu :lol Pitam ju ja kako će sada sikiti kad ima dudu, a veli ona "evo stavit ću je tu pored, pa ću je poslije uzet". Mudrica..A najbolja je kad nešto jede što joj se jako sviđa, pa onda mora na wc. Tada ide prema wc-u i stalno se okreće i viče "nemoj mi pojest, sad ću ja doć...jesi čulaaaaa...nemoj mi poojeeesttt"
ŠokNaŠok je napisao/la:
walter i latica! ma vidi ti njih... i ja bi s vama gospođaama na sastanak :mrgreen :zivili

naravno draga...znaš da bi i ja to jako voljela...joj da vidiš našu Laticu kako je mila i draga!
Tinice, pokloni!!! Svaka čast, jako si organizirana. Još nemam niti otprilike ideju što bih mogla kupiti.
cici, pa što se događa s poslom?

07 stu 2015, 13:56

Curke bas mi falite no zadnjih tjedana mi je opći kaos na poslu. Ubijaju me s količinom posla, stresom, medjuljudskim odnosima i ljuta sam na sebe sto sam si opet dopustila da me trudnu tak zezaju. Jos 2 tjedna...
Drago mi je jako citati vas, klinci su vam svima zakon! L brblja i ne gasi se. Sad svako malo provali nekaj. Neki dan sam mu kupila Memory i jako mu se svidja. Fakat me oduševio kakvo dobro pamćenje ima i kak je sav ponosan kada nadje par!
tinice pokloni?! Joj svaka ti cast tako dobro organiziranoj! Ja sam iduca 2 tjedna neuporabljiva za sve takve stvari. A onda dolazi moje vrijeme.... Setnje, kupovanje poklona, pečenje kolača, napokon dovoljno vremena s L. Cim pomislim na sve to dodju mi suze od srece!
walter glavno da je samo longeta, neka brzo prodje! :hug Super mi je malecka kak se igra :srca
teona super za price, i L jako voli kada mu citam. Navecer čitamo 2 priče i uvijek žica jos i kaze "mama, bio sam jako dobar pa mi čitaj jos jednu" :lol Kaj se tice masaže meni je preodlicna u Savskoj - to je neki savez slijepih i slabovidnih masera koji imaju čarobne ruke. Ako hoces, posaljem ti broj u pp...
sok vidim da je sve sjelo na svoje mjesto kod tebe i beskrajno mi je drago zbog tebe, pusa velika tvojim curkama i tebi!!!! Veselim se nasim babinjacima na porodiljnom!
cici sto je bilo s poslom?! Jesu klinci bolje?
diana kakve su to radionice? Velika pusa K i tebi!
biljkas :kiss
Vrijeme je savrseno! Cijelo jutro u movingu, rucak napravila jucer navecer. L sada spava, pojedemo i idemo na djecji rockas popodne... Pusa svima i uzivajte u vikendu!

08 stu 2015, 10:08

Jutro

Mi se danas uspavali...
D još spava,a L gleda Tv zamotana u dekicu.
Ja cmoljim kavu,ali nikako mi ne sjeda.

Walter dobro da je samo longeta u pitanju ,nadam se da će brzo proći :hug
A malena je super. Biti će to jedna prava šefica,(ako već i nije) :luv

latica je napisao/la:cici, šta je s poslom da misliš da nećeš ostati? joj kad se izvučem iz ovog moramo na kavu obavezno!!

Držim te za riječ za kavu ;)
A što se posla tiče, s 01.01. kreće privatizacija firme. Tj. posao preuzimaju agencije-više neće piti prodajne mreže-polako je gase. Tko želi ostati raditi mora otvoriti ili svoju agenciju ili se zaposliti u nečijoj agenciji (a nitko za sada neće zapošljavati jer im je neisplativo obzirom na poticaje koje dobivaju ako samostalno otvore).
Već sam rekla da se NIKAD nisam prije vidjela u ovom poslu i da sam mislila da nikad neću takvo što raditi,na kraju mi je ispalo super....

sunceko29 je napisao/la:Curke bas mi falite no zadnjih tjedana mi je opći kaos na poslu. Ubijaju me s količinom posla, stresom, medjuljudskim odnosima i ljuta sam na sebe sto sam si opet dopustila da me trudnu tak zezaju. Jos 2 tjedna...

Samo :hug . Mantraj si " Još 2 tjedna,još 2 tjedna.... :lebdi "
Brzo će to proći,a onda ostatak uživaj u L i trudnoći,jer brzo će veljača :kiss

Idem lagano ručak pristaviti,pa čekam mm da dođe sa dežure.

:kiss svima

08 stu 2015, 16:32

:mah
Jao, kad vidim kad sam se zadnji put javila, mrak mi padne na oci. Ali jednostavno ne stignem. Polako sam zapocela sa pravljenjem adventskih kalendara, i kao i Tinica sa kupovinom poklona. Jedino muci sta srednjem sineku kupiti. Taj skoro nista nevoli :ajme
Borna je iz dana u dan sve veca maza. Vise ne zeli ici dolje kod dide i bake, pa baka dodje gore da ih pazi dok najstarijeg odvedem u predskolu. Ali zato cim dodjem vice baki "idi kuki".
Ali od svega najvise volim kad ujutro oko 5 sati vikne iz svog kreveta "mama, ja bi pavo tate" :luv Iako nas izcipelari uzivamo u tim trenutcima, jer ce i on uskoro pobjeci iz naseg kreveta.
Walter i moj ima ritual prije spavanja. Obavezno u krevet nosi: malu mjau (neki bezubi tigar), gusarski brod i to ne mali, kapetana kuku, krokija (krokodil), svoju knjigu i svoju torbicu u kojoj su mu slicice od skockanog. :ajme :). Nemoram ni reci da ja jedva stanem u krevet :)
Sunceko jos samo malo, mozes ti to. :hug

09 stu 2015, 13:00

zaboravila sam jucer napomenuti da ima novu najbolju grickalicu- cvarke :hahaha Moram ih poceti sakrivati

09 stu 2015, 13:26

gaga mogu prijavit još jednu čvarkoljupku :luv obožava čvarke, ko i braco. obožava kulen i kobasicu, ali čvarci su im vrh :hahaha

moji su jučer bili s bakom i didom na Jankovcu cijeli dan, bilo im je predivno i bili su predobri. seka je sva važna danas u vrtić, po uzoru na brata, nosila prospekt da pokaže djeci di je bila "na izvetu". pitala me jučer da zašto ja neću bit tamo, a ja sam stvarno cijeli dan pisala na kraju, jako mi je bio žao da ne idem, ali mije drago da su oni išli i cijeli dan bili na zraku. i tako sam joj rekla da moram radit, a ona meni: onda ti tu budi i cekaj me :luv
danas poslije engleskog imamo tempo samo takav - moramo se spakirat za put, oprat veš, dolazi majstor neku struju rješavat, a mi moramo pola kuće iselit namještaj jer nam sutra ujutro dolazi moler. sitnica ;)

sunčeko, proći će to treptajem oka, a onda ćep nam uživat punim plućima :hug :luv

10 stu 2015, 09:42

e latice, kako ide onaj rad koji si spomenula djeca-tv utjecaj?
jesam dobro zapamtila temu?

walter, langeta.... :kiss
gaga, ni kod nas nema mjesta u krevetu kad carica navečer sve došlepa sa sobom. a onda mi se još u sred noći upikne nešto od tih piz*arija u leđa pa tapkam po mraku i pokušavam identificirati igračku i jesam polovila sve djelove :ajme

ja čekam da baka dođe...kad ona dođe k nama, ona se izgušta s nosanjem #2, a ja imam slobodne ruke za #1 pa uživamo sve 4 :srca

10 stu 2015, 10:05

šok, u recenziji je ;)
ali stvarno sam se udubila u temu i sad završavam izvještaj za našu zemljicu o maloj djeci i digitalnoj tehnologiji, zato sam tako polupsihotična jer sam mislila da imam do kraja godine vremena, a imam do kraja ovog tjedna :mrgreen tako da kad se vratim sad iz Francuske otvorit ću temu o tome, već sam obećala, samo nikako ne stignem...

kod nas isto gužva u krevetu u zadnje vrijeme :mrgreen moji sad zaspu kod mene u krevetu jer čitamo dugo i mazimo se i ona ih prenesemo kasnije u njihove krevete. to se sad tako poremetilo zbog mojih putovanja i eto, nekako mi nije jako krivo ;) onda oni pred jutro opet nekad oboje dođu k nama, ali ne često. noćas su spavali cijelu noć kod nas jer smo njihovu sobu rastavili, jutros je došao moler, kreči se ovaj tjedan dok nas nema. idem po njih ranije u vrtić i krećemo za zg.

walter, nisam pitala kako je braco?

10 stu 2015, 11:21

Žene moje drage evo i mene...stvarno sam izmoždena zadnje vrijeme, u tolikoj gužvi sam da nestignem ništa, al sve to završava ovaj vikend napokon, i sljedeći vikend ako sve bude ok dolazimo za zg malo, da predahnem od ove ludnice zadnje vrijeme.
Svi smo inače super, K je prešao u svoju sobu i oduševljen je, spava u svom novom velikom krevetu, igra se u sobi..ma fantazija. Prijeđe on uredno pred jutro kod nas al ne bunimo se.

Kod mm na poslu neke velike promjene na poslu tako da smo i tu malo opterećeni jer postoji mogućnost da nas opet presele, tj vrate u Zadar, što bi za nas bilo užasno jer K ide u vrtić, ja počela raditi i stvarno se neželimo opet seliti. Najgore je to što nitko ništa ne govori ni jel ostajemo ni jel idemo. Uglavnom dosta smo pod stresom zbog toga, mm pogotovo. Al eto nadam se da ipak ništa od toga i da ostaje sve ovako kako je.

Netko me pitao za radionice, da, to su Unicefove ''Rastimo zajedno''. I ok su mi samo evo već dva tjedna nisam uspjela otići jer jednostavno ne stignem. I htjela bi maksimum svog vremena posvetiti K i da se družimo, igramo... Ima 10 dana je bio koma, svako popodne je bilo, urlanje, plakanje za svaku sitnicu, provokacija, ma ajme meni i jučer promjena totalna, ništa od toga, cijelo popodne se lijepo družili, igrali.. i ja skužim da mu se vratila teta u vrtiću, nije je bilo 10-ak dana i izgleda da ga je to poremetilo.

13 stu 2015, 22:56

Bonsoir madames!
Evo da se i ja malo javim iz zemlje Francuske! Jako volim Francusku mogu vam reći, tako je sve nekako šik i fino, baš kako mi paše :lol Grad je predivan, ali ono - predivan! poslovni dio je završio danas poslijepodne, hvala svevišnjem, jer sam na momente stvarno mislila da će mi se mozak ugasit :ajme onda sam danas par sati lunjala okolo i zračila mozak, kupila poklone i sad odbijam više išta oko posla radit, ima sutra cijeli dan u vlaku i avionu za nadoknadit...
bigulica je dobro, pričale smo prije nego je ipla spavat i kaže: sad još jednom spavam i onda mama dođe :luv velika moja cura!

ajde javite se malo, da čujem šta ima, šta se radi, šta se priča, sve me zanima :luv

14 stu 2015, 10:13

Pozdrav
Jutros otvorim novine i vidim da je bio bombaški napad u Parizu i da je u cijeloj zemlji proglašeno izvanredno stanje.
Prva pomisao mi je bila na našu Laticu :strah
Latice ne znam gdje si,ali nadam se da je sve u redu i da ćeš sigurno stići kući!!! :hug

Ostalima velika :kiss

14 stu 2015, 12:43

Sve ok kod mene, nadam se da ce tako i ostat ;) javim se ksd stognem doma, upravo sam u vlaku za pariz :znoj

14 stu 2015, 17:03

Latice u mislima si. Sretan ti put i neka sve bude uredu

14 stu 2015, 21:00

Cure ja sam s pilicima!!! Docekali su me na aerodromu, ne znam koja mi je sila dala snage da ne pocnem revat ns sav glas kad sam ih vidjela i zagrlila :srca
hcala vam sto mislite na mene!

14 stu 2015, 21:04

Bogu hvala! Mislila sam na tebe! :hug

Čitam al ne stignem ništa.
Klinac je turbo! Opet mu curi nos. Danas smo usisali čudo iz njega. I hoću mu nakapati poslije, a on veli: "Nema teolije, mama!" :lol

Pozdrav svima!

14 stu 2015, 22:42

Hvala Bogu da je sve prošlo dobro.
Uživaj u dječici.
Veliku pusu šaljem!!! :kiss

Mariachi šaljemo i vama puse ozdravilice :kiss :kiss :kiss

15 stu 2015, 08:01

Potpisujem cure, bas mi je drago da je sve proslo u redu.
Mariachi evo i iz Slavonine ozdravilica, a ti se drzi :hug

15 stu 2015, 09:14

Latice drago mi je da si sretno stigla kući i da si sa svojim pilićima...mislili smo puno na tebe i hoće li zatvoriti aerodrome, ma nek si nam ti stigla kući :luv

K kašlje, luđački, jučer i prekjučer smo od 4:30 ujutro na nogama, uhvati ga kašalj i nemože se smiriti..bili smo jučer na inhalacijama, i dobio je rinolan, grlo ok, ni nos mu baš ne curi, sve ok soim kašlja. Čini mi se da ću mu morati uzeti inhalator doma jer očito je sklon kašlju, rijetko ima temperaturu, al zato kašalj svaka dva tjedna. Imate koju preporuku za inhalator?

15 stu 2015, 10:01

Jutro curke ;)

Diana baš mi je žao što je K bolestan. Šaljemo i vama puse ozdravilice :kiss
Kašalj je baš naporan. Ja sam prije 2g kupila omronov inhalator i to ovaj http://shop-medikor.hr/compair-c28/ Svi su ga preporučili kao najboljeg. Mi smo zadovoljni. Mogu i odrasli i djeca. Jedino je malo "glasan".

15 stu 2015, 15:16

I mi imamo isti takav! Toplo preporučam! Mogu se i dokupiti maskice.

16 stu 2015, 10:10

Curke moje dobro jutro!
Latice neka si se ti sretno vratila mogu zamisliti osjećaj kad si bespomoćan i kad ništa ne ovisi o tebi.
Mi smo isto imali grupu gore i hvala dragom Bogu sve je bilo u redu.
Ja isto obožavam Pariz ali ni upola tako kao London :luv
Isto sam si zamislila kad mi je Franči ove godine bio tamo na Roland Garossu...ufff :ajme
Diana kupnja inhalataora je vjeruj mi najbolja investicija što ćeš dati za njegovo zdravlje :hug
Mi imamo ovaj: http://www.saturo.hr/inhalatori-i-aspir ... lator.html
Dakle star je već 12 godina i radi besprijekorno. :up To je pravi profesionalni inhalator kakav koriste u bolnicama i po domovima zdravlja ;)
Ančicu svaki dan inhaliram sa fiziološkom otopinom i njoj još niti jednom nije curio nosić :luv Ma najsavršenija stvar koju sam u životu kupila :lol
Latice dakle sad si pokupovala poklone za klince...pazarila po Parizu :luv Što si kupila?
Ja sam još jučer uzela kinetički pijesak, bila na Interliberu u subotu nateglila se bome opako sa knjigicama :luv to mi je profesionalna deformacija od prije :liza

16 stu 2015, 11:20

jutro cure,

diana, to je laringitis? možeš mu po noći namazat masti na prsa onako deblje i onda to zamotat gazom i preko toga plastičnom folijom, tako nekako se to radi i tojako pomaže kod takvog suhog nadražajnog kašlja. i naravno inhaliranje. mi imamo omronov inhalator i jako smo zadovoljni njime. nadam se da ćete brzo biti bolje :hug

tinice, nisam bila u parizu nego u jednom manjem gradu, 2 h vlakom od pariza. u parizu sam bila samo na aerodromu. i nisam imala vremena za shopping. u petak kad smo napokon završili s poslom, svi su išli za pariz i doma, jedino ja za Korejšu niam imala avion navečer nego tek drugi dan. organizatorica me nagovarala da će mi promijenit rezervaciju za vlak da idem s njima do pariza pa da tamo provedem večer. ne mogu ti ni opisat kako sam sretna da sam odbila. nije mi se dalo mijenjat hotel za jednu noć, a htjela sam malo napokon, nakon dva dana sjedenja na sveučilištu, protegnut noge i vidjet Le Mans. i tako sam ja napokon malo uživala, navečer u sobi nešto čitala, malo surfala, gledam na TV-u sirene, mislim ma neka glupost u Parizu, nisam ni skužila ništa dok me sestra nije probudila u ponoć sva u panici :ajme kupila sam djeci igračke, to je prvo što napravim čim dobijem slobodno i par komada odjeće - seki neku jaknicu na sniženju, onako ležerno dok sam šetala tu večer po gradu. drugi dan sam bila koma i nije mi se nikako išlo u shopping, slušaš izraze - zatovrene granice, izvarednos tanje, visok stupanj prijetnje... samo sam se brinula da ne zatvore aerodrome, jako sam se nasekirala, iako da nisam znala što se događa, ne bi nikad po atmosferi na ulicama i aerodromu skužila da se nešto događa...

imam ja još vremena za poklone, ja i tako ne kupujem ne znam što. klincima oko nas svima neku sitnicu, slikovnicu ili tako nešto, a najbližoj rodbini isto uvijek nađem nešto što im odgovara,a li uglavnom ništa veliko. seka je rekla da hoće Mašu s toboganom, a braco že isto tako nešto - možda neku igru društvenu i gotovo.
Tema je zaključana