jutro cure,
i moji su danas u vrtiću. malo nadolazimo svi nakon događaja zadnjih dana.
malo ću vam sa sekinog topica kopirat moj francuski event. u petak kad smo napokon završili s poslom, svi su išli za pariz i doma, jedino ja za Korejšu niam imala avion navečer nego tek drugi dan. organizatorica me nagovarala da će mi promijenit rezervaciju za vlak da idem s njima do pariza pa da tamo provedem večer. ne mogu vam ni opisat kako sam sretna da sam odbila. nije mi se dalo mijenjat hotel za jednu noć, a htjela sam malo napokon, nakon dva dana sjedenja na sveučilištu, protegnut noge i vidjet Le Mans. i tako sam ja napokon malo uživala, navečer u sobi nešto čitala, malo surfala, gledam na TV-u sirene, mislim ma neka glupost u Parizu, nisam ni skužila ništa dok me sestra nije probudila u ponoć sva u panici

drugi dan sam bila koma i nije mi se nikako išlo u shopping ni ništa drugo što sam si za to jutro isplanirala, jer vlak za Pariz je bio tek u 11.30, slušaš izraze - zatvorene granice, izvaredno stanje, visok stupanj prijetnje... samo sam se brinula da ne zatvore aerodrome, jako sam se nasekirala, iako da nisam znala što se događa, ne bi nikad po atmosferi na ulicama i aerodromu skužila da se nešto događa...
djeca su me dočekala na aerodoromu, ne mogu vam riječima opisat kako sam se osjećala kad sam ih zagrlila. M je bio šutljiv, nitko mu ništa konkretno nije puno govorio, ali čuo je on vijesti i skužio da se nešto događa. onda smo u autu pričali, zaista ga je svašta brinulo - zašto se to dogodilo, jesu li svi ljudi umrli, jesu li neki samo ozlijeđeni i je li bilo ljudi koji nisu ni umrli ni bili ozlijeđeni. onda se vidno smirio nakon razgovora, odahnuo rekla bih. kasnije mi je te večeri nacrtao avion iz kojeg ispada ogromna bomba koja treba eksplodirat. ispod je nešto našvrljao - ja sam mislila da pokušava pisat pisanim slovima onako kako djeca oponašaju rukopise odraslih. ali mi je objasnio da je to on napisao svoje ime na arapskom
i tak. doma je sve ok, jučer ppodne smo stigli, sve je lijepo okrečeno što je trebalo bit is premljeno, samo smo dio namještaja vratili i sredili ostatak.