Sada je: 02 kol 2026, 23:12.

Generacija 2013. - 10. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013. - 10. dio

PostPostao/la ŠokNaŠok » 11 ožu 2016, 22:33

di je tinica?

mi soliramo doma, mm u kinu. sav presretan odleprsao.
doci ce i moj dan.
danas sam se zadovoljila dugim tusem.

:ajme

ajme kak to zvuci
ajmo ispocetka:
za danas, umjesto kina, me zadovoljilo dugacko tusiranje.
nop. nije to to sto sam htjela reci. zadovoljiti i tus. nemos te dvije rijeci spojiti. odustajm.
:nata
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la ŠokNaŠok » 14 ožu 2016, 08:30

dadilja mi otkazala, juha se kuha, sofija prica s tepihom, mm se sprema za posao, a nika spava. nemrem vjerovati da ju sofijini usklici jos nisu probudili :shock

danas cemo do parka nas tri... za rucak valjda juha i riza s tunom ili nesto tako jednostavno...a imam i sarme u frizeru, mogla bi i to...

joj drzim fige da nam danas nece puhati sibirski vjetar ko jucer :(
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la latica » 14 ožu 2016, 09:51

šok :hahaha nek si se ti otuširala :luv
uživajte danas doma vas tri, vani je grozno vrijeme!

mi smo kod mojih, u subotu smo išli na Mašu i medu i bilo je fenomenalno, stvarno odlično! naplesali smo se, napjevali, ma predivno!

jučer smo cijeli dan bili kod mojih na vikendici. vrijeme je bilo grozno, vjetar, hladno, ali mi smo se super proveli i uspjeli se išetat po šumi i po obližnjem OPG-u, vidjeli koze, ovce, krave, svinje, patke, kokoši i sav popratni asortiman, blatni DO GAVE!! seka je bila jučer malo promukla i evo noćas imala malo temperaturu, sama je pala, ali sad malo kašljuca. naravno da mora tako bit jer ja idem u srijedu na Cipar. vodim je danas privatno kod pedijatra, neću imat mira, da smo doma ne bi je nikud vodila još, ali ovako nemam izbora. kad mene hormoni operu, kraljica panike is back :ajme
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la gaga0305 » 14 ožu 2016, 09:58

sok :hahaha
latice nadam se da nije nista :dada
Moj malac bolje, jos smo danas na ventolinu i onda jos 3 tjedna na flixotidu, i nadam se da ce to zasad biti iza nas :moli
Jos uvijek je opcinjen bratovim rockasom i tortom. Tako ju je slatko gledao da ju je narucio i za voj rodjendan, i redom bakama pricao sta da njemu kupe :hahaha Na kraju je samo rekao "hocu puno pokona" :plavusa
Bome nema nam tinice vec duze vrijeme :conf
Odoh popit kavicu u miru dok se igraju sa drvenom zeljeznicom, a koliko dugo to jos neznam :faca
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Teona » 14 ožu 2016, 10:17

Vikend nam je prošao pun događaja i druženja. Bili na 3 kave/druženja, u subotu popodne išli na Mašu i Medvjeda. Njemu je bilo super, a ja sam još pod dojmom da su mogli malo bolju predstavu za te novce napraviti ( mi smo bili besplatno, a i nije bitno jel se meni svidjela :)
Sinoć sam mu radila garaže za autiće, pa je malo parkirao autiće pa je kasnio on hodao kao po poligonu a ja sam ga ocjenjivala. Složili su im poligon u vrtiču i sada stalno slaže i doma razne stvari i hoda po njima.
Šok, kako ti je dadilja otkazala, samo za danas ili? MOja treba dobiti unuku uskoro i pitala sam je dali će moći i dalje čuvati J., ali, na sreču, rekla da ga neda, da će ga i dalje čuvati tih 2 puta tjedno :joy
Gaga, ljubi Bornu i nadam se da ste sa boleštinama gotovi.
Latice, sretan put
Teona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 14 ožu 2016, 13:38

I L bio s mojom mamom na Masi i medi u subotu, odusevljen! Kad je dosao doma nije stao mi brbljati sto bilo u predstavi. Plus mu je baka kupila veliki balon Mase koji s njim spava, jede :lol

U nedjelju smo cijeli dan bili kod mojih. Ajme kako sam bila sretna da se maknem iz stana, kvarta koji je sve osim za djecu, da ne vidim svekrvu i svekrva. Uglavnom na povratku doma me bas uhvatili hormoni i rasplakala se kak mi je bilo lijepo. Ko ludjakinja.

Kaj se tice L i parka, hvala curke na komentarima. Je, istina, L je do nedavno bio dijete bez ijednog ispada pa me ocito razmazio. Bit ce to sve ok.

sok sjetila sam se tebe u subotu popodne. L na predstavi, moja sestricna kod mene i mazi se s T, a ja pod duuuuuugim tusem. Moj wellness. Ja bi zakonom svim mamama jednom mjesecno organizirala jednodnevni wellness/frizer/pediker...s tim da netko cuva djecu cijeli dan.
latice drzim fige da M bude ok, tebi sretan put zelim!
gaga super da je bolje micek!!! Joj i moj L poceo pricati o rockasu, kaj hoce i da ce dobiti puno pokjona.
teona kakvu garazu za autice si radila?
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la Teona » 14 ožu 2016, 13:43

sunčeko, radila sam garaže od kutija za cipele, jako jednostavne, naljepljila žuti seletejp da bude cesta, nacrtala parkirna mjesta, jedna je bila na kat, pa sam ispod stavljala role wc papira da stoji na njih, ali ih je on maknuo. Nisam baš vješta, ali za sada nema velike zahtjeve, pa mu je ok sve što mu napravim :)
u kojem si ti kvartu? ja nikako da polovim tko je sve iz Zg :)
moj od kada je bio beba stalno i svugdje plače i negoduje i želi samo samnom biti, pa ja sam iznenadjena kada sve prođe super ;)
Teona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 14 ožu 2016, 14:19

teona super ideja, mogla bi i ja tak napraviti L ;) U Gracanima sam. Cijeli zivot zivjela u samom centru gdje je sve na dlanu, nikad dosadno, brdo sadrzaja i ovdje mi je uf. Imam veliki stan, dvoriste i svjezi zrak. No sve ostalo je nimalo ne za djecu. Nema plocnika normalnog, parkova, sadrzaja. No to su opet moji hormoni poslije poroda gdje mi je ova situacija ocajnija valjda nego kaj je.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la Teona » 14 ožu 2016, 14:28

sunčeko, imaš dvorište...ja sam odrasla u kući i to mi jako fali...
ja sam u zapadni dio grada i radim u centru i jako volim centar, ali tu imamo hrpu igrališta, Jarun nam je blizu, 3 šoping centra u blizini ( bitni su mi zbog sadržaja za klince ne zbog šopinga :)
ja sam mu zimos radila i snjegovića od čarape i još se igra s njima. Pokušavam mu ne kupovati previše igračaka (ali baš i ne uspijevam u tome), pa ih rotiram, sakrijem, pa na neki period izvlačim van, ili ovako nešto napravimo pa se on oduševi :)
Teona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 14 ožu 2016, 19:47

sunčeko ja isto ne bi dvorište mijenjala za centar ;) i kužim te totalno s tim hormonima i plačem. totalno :ajme

ja sam danas vodila malu kod privatnog pedijatra, dakle to je stvarno jedno novo iskustvo u mom životu :dada nije joj ništa, kako nije imala temperaturu cijeli dan do tad, nisu joj ni krv vadili, malo prozirno šmrcka. vesela je, jede i sve, sad je navečer opet malo bila vruća, ali je zaspala, mislim da će je to spasit, nadam se. ali ja sam sad mirna jer imam di odvest dijete kad nismo doma da je netko lijepo pogleda i sigurna sam da se sad nešto novo pojavi da je moji mogu bez beda odvest i da se ne trebam ništa brinut. a to mi je pred put neopisiv osjećaj. neopisiv :lebdi
inače ima 13.5 kg i 98 cm, sad s dvije godine i 10 mjeseci ;)

teona, ja se s tobom apsolutno slažem da je ta maša i medo preskupa predstava. mislim, nije mi žao kune, ja sam uzela za nas tri dvije karte po 90 kn, njima je bilo predivno, bili smo skroz na vrhu i pola predstave plesali gore iza sjedal i opet sve vidjeli i čuli. ali ja ne kužim da netko ne može napravit takvu predstavu a da nije u Lisinskom i da je ne drži ruski teatar, što god to značilo, jer to je sve bilo snimljeno unaprijed - mislim na ton, dakle ne kužim, šta je tu posebno. osim ako ne mogu licencu dobit :dunno

gaga, drago mi je da je mali dečko bolje :hug
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la sunceko29 » 16 ožu 2016, 19:49

Da u dvoriste ne izadju svekar i svekrva jos bi nekaj i rekla. No opet tu nema apsolutno ničega osim minijaturnog parka i jedne slastičarnice. Tak da hvala no ne hvala. Ja bi normalan pločnik, parkove za klince, aktivnosti prije ili kasnije za oboje. Moj problem je kaj i nisam provozila kak se spada no to sam ljuta na sebe. Svoj auto koji su mi kupili moji imam tak da cim T malo ojača uzimam satove u auto školi i MORAM poceti voziti!!
latice uuuzivaj! M ce biti ok!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la latica » 17 ožu 2016, 14:10

Bokić cure,
evo da vas pozdravim s Cipra. Jedva sam jučer ujutro otišla. Seka je super bila cijeli dan i kako nije popodne htjela odspavat, navečer opet malo dobila temperaturu. Pa onda i po noći, šta da kažem, ja nisam cijelu noć spavala od svojih misli i briga, a u 5 sam se digla da idemo na aerodrom. Ali u biti je ona OK, mene samo brinulo da nisam s njom dok je prehlađena, nikad nisam ne bila s njom u takvim situacijama. Luda mater, ništa drugo. Još mi ona po noći kad sam je probudila za sirup priča šta da joj donesem s puta, pa kaže: ja sam se sad naspavala, ja ne mogu više spavat. Pa smo se mazile i pričale malo. Kaže: zvocesto sunce, cijevi dan nije izaslo :lol Eto šta nju brine po noći, što je cijeli dan ranije kišica padala :lol
Inače, na Cipru je predivno sunčano vrijeme, jedino je otok sam po sebi ružan do bola. Priroda je lijepa, ali arhitektura Bože sačuvaj. Jedva čekam subotu da imam slobodan dan, da mogu cijeli dan landrat uz plažu. Doduše, s druge strane mora je Sirija i Libanon, pa mi baš ni nije neka fora, jučer smo šetali puno, sve divno i bajno, večera, a onda si mislim, 200 kn dalje, rat i užas ...

sunčeko svakako uzimaj dodatne sate i vozi jer će te to preporodit. onda je cijeli grad tvoj, da ne kažem cijeli svijet ;) klince u sjedalice i furaj di hoćeš!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Diana001 » 17 ožu 2016, 23:12

Latice samo ti nama uzivaj i odmori malo, M ce biti super, a ti i tm malo uzivajte sami. Jel imala jos temp ili je to bilo to?
Nikako da ti spomenem, one Nodijal ampule su zakon, spasili smo se. Otkad sam mu ih dala u 12. mj on nijednom nije bio bolestan. Puj puj da ne ureknem. Al evo on je ovaj tjedan jedini iz grupe u vrticu, svi su bolesni, a njemu zanimljivo jer bude sa starijima u grupi.

Sunceko kako nam je T, a L? Vidila sam sliku na whatsappu, slatkis je mali.
Obavezno si uzmi sate i pocni voziti, spasit ces se. Mozete onda na ljeto i vi do nas.

Šok jel ti dadilja dolazi svaki dan ili?

Rođendan nam je prosao super, K bio prezadovoljan sto mi je i najbitnije.
Sutra je meni rođendan tako da sam jucer i danas cijelo popodne u kolacima, do maloprije sam ih radila.
Sad cu malo u vodoravni polozaj pred tv dok ne zaspem, vjerojatno nekih 5 min.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 18 ožu 2016, 15:11

Budete me podsjetile na te ampule kada L krene u vrtic u 9.mjesecu.
Mi smo puj, puj super! Puno vani, T spava i sunca se, L i ja se ljuljamo, klackamo, spuštamo niz tobogan, igramo skrivača i lovice. Bas vidim koliko mu je to sve falilo sa mnom dok sam bila trbusasta.

Nas "problem" u parku smo riješili razgovorom. Rekla sam mu da se ne mora igrati s bratićem stalno, da zato ima i druge djece. Da se bratic moze igrati s drugom djecom, a i on. Da smo mi hrabar tim (tada mi da 5 :lol) i dodjemo u park i kada su obojica tamo L ga zaobidje i igra se s drugima. Malo je jos "u strahu" no tada si nas hrabri tim da 5, nasmije se i nastavi igrati. Nas nacin smo hb pronašli da se ne boji. No zao mi je malenog bratica koji stalno pita zašto se L ne zeli igrati s njim. Danas smo napredovali jer se bratic nesto rasplakao, L me pitao zašto place i da mu odnesem keks da mu bude bolje :srca

diana sreeeetan ti rockas draga i ovdje!!! :rodj :joy Ti znas kaj ti ja od srca zelim!!
latice bas tak, kad provozim bit ce to druga pjesma ;) !!! Uzivaj draga moja punim plućima! Kazu da iako je Cipar ružnjikav da ima dosta lijepih mjesta za vidjeti! :luv
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la latica » 21 ožu 2016, 09:42

hej cure,
sunčeko super ste vi to riješili s bratićem :luv
diana, drago mi je da ste dobro i da je rođendan dobro prošao :luv

mi smo se jučer popodne vratili s Cipra, subotu sam taman malo opustila se i uživala bez posla i nisam htjela ni mail otvarat, išli smo u jedan drugi gradić i tamo se našli s prijateljem i baš onako šetali, uživali i jeli i jeli i jeli :hahaha ali povratak mi je bio malo naporan, rani let u 6, digli se u 3.30, 3 sata u avionu i onda 4 sata u Beču na aerodromu i još kratki let za zg. braco nas nije čekao na aerodromu jer je imao ekipu kod bake pa se družio, ali seka je došla. bacila mi se u zagrljaj, naslonila glavu na rame i duuugo smo se tako mazile. jako je bila dobra dok me nije bilo - SVAKI DAN je popodne spavala :lol ošišala se, bila u shoppingu, po vani, po igralištima, samo je nekad kažu bracu pitala: M a kad će mama doć :lol hvala Bogu ono je bila zadnja temperaturica i poslije se sve rasčistilo, pretpostavljala sam da će i bit tako, ali eto, bitno da sam se ja nasekirala pred put :ajme sama sam si kriva.

popodne smo išli šetat da ja malo udahnem zraka i nadođem, vrijeme je bilo predivno. i danas je ista najava pa idemo u Trakošćan na izlet, malo gledat vitezove i dvorac, na ručak i šetnju. jer sljedećih dana je kiša, a ću ja iskoristit za posao (iako sam ja na godišnjem ovaj tjedan), ali moram si neke stvari posložit, a oni će malo s mojima okolo. i tak.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la gaga0305 » 21 ožu 2016, 12:57

:mah
mi po cijele dane u pracenju koliko puta piski i pusta vodu. :hahaha sinoc je odlucio da je on jako veliki decko i da moze u wc ici obaviti nuzdu. svako govance je prijavljivo, mislim da su ga i komsije cule :hahaha Sad nam jos ostaje i nocna, ali nju cu kad zatopli, stalno se otkriva pa se bojim da se ne nahladi
sunceko super ste rijesili problem, brzo ce to njega proci
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Diana001 » 21 ožu 2016, 13:51

Latice znači nisi samo radila nego si ipak malo i uživala, tako i treba. Drago mi je da M nije imala više temp. I uživaj i ti malo na godišnjem, ne samo raditi ;)

Ja u subotu pozvala malo prijateljice na kavu i kolače i K mi zakuri 39, u nedjelju dobio i osip po stopalima i malo po rukama, na nepcu mu nekakve crvene točke i čini mi se i koju aftu dobio. Čekamo sad popodne doktoricu da počne raditi, ali mislim da je ona virusna usta, šake, stopala, jer ih je pola u vrtiću zaraženo s tim. Najgore mi je što ne može jesti, gladan je, a boli ga pa nakon svake žlice plače pa onda pita još. I noćas se budio i plakao u bunilu vikao da neće ručak, bolilo ga miša maloga.

gaga bravo za odvikavanje :joy
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diana001 » 22 ožu 2016, 10:03

Bili smo jučer kod pedice, izgleda da je streptokok, dobio je klavocin i napravili smo briseve pa dok čekamo nalaz da pije antibiotik da mu bar malo bude bolje. Osip mu je po cijelim rukama i nogama, na stopalima su krenuli i mjehurići nekakvi. I još se noćas mrvica i ispovraćao. Nadam se da će mu sad biti malo bolje od antibiotika.
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la latica » 22 ožu 2016, 10:52

kako mu je danas diana? njega kad uhvati baš ga uhvati, ali šta da radiš. nadam se da će antibiotik brzo djelovati pa da će bit bolje mišić mali :hug grozno ih je gledat kad im je loše.

mi smo se jučer super proveli, seka je gledala u dvorcu gdje su spavale princeze i gdje su pile čaj, njoj je to bilo najljepše :lol bratac je bio opčinjen oružarnicom. onda smo išli na ručak, baš smo uživali poslije šetnje i razgledavanja i na kraju malo u shopping u onaj outlet. i ja starijem kupim neku košuljicu i pita me teta - a šta seki, kažem ja: seka ima svega, a kaže Marta: ali mala seka nema :srca ona ljudi na sve misli, pa i na malu seku :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la sunceko29 » 22 ožu 2016, 22:58

diana kako je micek?
latice vidim da bas uzivate, tako treba! Kak M vec brine za seku :le

Mi se veselimo Uskrsu i bojanju jaja. L i ja se opremili s milijun naljepnica, boja :lol Od klope ove godine necu bas si dati puno truda. Raditi cu šunku u kruhu i francusku. Biti cemo i kod mojih i kod mm-ovih tak da štrajkam s nakuhavanjem.

Rezervirala sam igraonicu L za rockas. U ovoj je navala pa sam se požurila iako imamo jos dosta do rodjendana. Za klince igraonica, a drugi dan kod nas rostilj za obitelj, kumove.. Nakon slavlja idemo na more 3 tjedna. Poslije cemo jos s mojima 3 tjedna pa s mm-om nadam se 10-ak dana i onda jos ostajemo mjesec dana s mojom sestricnom. Znate mene i more, napokon duuuuugo ljeto!!! :)

U subotu smo bili na šišanju L (premedeni je!) i ja kod frizera (napokon bez izrasta!)! Kasnije kod mojih na rucku pa ostatak dana uzivali u gradu. Napokon dosla na svoje!!!!
Otvorili smo posjete za T pa svako malo imamo goste... Svaki dan smo puno vani, T spava, L uziva..
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la gaga0305 » 27 ožu 2016, 08:38

Diana kako ste?
Mi nikako na zelenu granu od bronhitisa :ajme Dobio ga opet nakon tjedan i pol, pa dr kaze ako nadtavi ide na testiranja. Sad mu je dala i neke melarth granule uz ventolin i flixotid, plus antibiotik za svaki slucaj posto je produzeni vikend. U zadnjih mjesec dana samo izlazim doktorima, jedva cekam da dodje lijepi vrijeme da uzivamo punim plucima

Sretan Uskrs vama i vasim najmilijima :kiss
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Diana001 » 27 ožu 2016, 08:49

gaga dobro je sad, ipak je bio samo onaj virus usta, šake, stopala i evo skoro skroz mu je prošlo, ostalo mu samo par krastica po rukama još.
A joj kako ga stalno hvata taj bronhitis, možda bi bilo dobro da odete na testiranja pa vidite što ga izaziva. Mi smo dobili termin 08.04. za testiranja.

Sveki mi je bila 3-4 dana kod nas čuvala ga pa smo mi došli malo kod njih za vikend, a već su me naživcirali da sam poželila da smo nas troje ostali doma sami, al ajde Karlo se veseli puno a i podružit ćemo se malo s prijateljima i tako.

Sretan Uskrs vam svima želim!
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la latica » 27 ožu 2016, 20:19

drage moje sretan Uskrs!!!
mi smo upravo stigli kući, malo raspakirala i malo se izvalila na kauč! pod mi, mislim mm i ja, djeca su naime ostala kod svekija po putu, nisu u vlastitu kuću ni ušli i tamo i spavaju. jadni, stalno doma pa im valjda dosadilo :lol čovječe, koji su to likovi! danas smo se poslije doručka i otvaranja poklona išli prošetat, predivan dan, sunčan i topao, mi se sredili i idemo do lunaparka i sekica mi tresne na nos ispred mene i sva se izgrebe :ajme imala je ruke u džepovima i kako je nešto zapela, tres na koljena i onda na lice jer se nije uspjela na dlanove dočekat. nije strašno, samo je malo izgruvana, ali mene presjeklo, blago rečeno :ajme

lijepo je biti doma, nisam bila puna 2 tjedna! ovaj tjedan ima posla za nadoknadit, a imaju i klinci svojih obaveza. ali polako, nije posao zec :lol

i da dodam da sam bila u petak na 3D ultrazvuku. mala seka je super, ima već 500 g, sve je u najboljem redu hvala Bogu i sad se jedino prepiremo oko imena :lol

diana, drago mi je da je frajer bolje, gaga tebi još jedan :hug i nadam se da će i B biti bolje uskoro!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ŠokNaŠok » 28 ožu 2016, 08:42

sretan uskrs cure!

gaga, diana, testiranje?- to ih testiraju da nisu alergicni na nesto ili o cem se radi?
ljubite bebace :kiss

mene grlo ubija, nika zakurila, sofija puze i nalazi hrpu sitnih stvari. moram se opet istrenirati da ju trebam paziti.. zaboravi covjek kad mu djeca 'narastu' koji je to posao imati baby on the go u kuci :D

sunceko, divno vas je za citati :le
ti si se oporavila?

netko me pitao za dadilju- dolazi pon i ut od 9-13h. jos je dva dana kod bake, al morat cu nesto promjeniti.

toliko losih navika jr pokupila kod bake da smo mm i ja van sebe- trazi nagradu za sve (tamo je princip potpupljivanja cokoladom na najjace), govori recenice tipa 'nika bila dobra, nika mozegledati crtic?' wtf?!?
oce jesti pred tvom, oce da ju se hrani, pregovara za wc, za spavanje ma za sve! bas sve ono sto mi nismo htjeli u odgoju :(
jedva cekam 9 mje da krene u vrtic pa da vise se smanji taj bakin utjecaj :basnecu

inace je zena fakat ok, al ne zna odgajati bez ucjena i potkupljivanja i onda ja poludim!
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la latica » 29 ožu 2016, 09:23

šok, kak ste danas? nadam se bolje :luv

moja cura danas povratak u realnost, zapravo svi mi. malo je koju suzu pustila jutros u vrtiću iako je šla s bratom u grupu, ali vjerujem da će se brzo opet naviknut. jučer smo cijeli dan bili s prijateljima, ona se igra s tim velikim dečkima ko da je njihovo godište, baš mi je smiješno bilo gledat ih. danas imamo nadoknadu engleskog, sad će nas te nadoknade satrat za njih oboje :ajme

šok, moja sveki ima sličan pristup. kad je znala djeci reći, ono kad dođe kod nas i oni s neće s njom igrat ili se nešto rasplaču, a ona njima: onda ti baka neće više doć kad me ne voliš, eeeee došlo mi je da si kosu počupam :ajme i sve je bilo tako - ako nešto bude dobro dobiješ slatkiš ili nagradu, ako se rasplačeš - pa nemoj plakat ko mali, ježim se od tih izjava...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la gaga0305 » 29 ožu 2016, 21:08

Da sok, na testiranja za alergije. Kaze ako se nastavi i u ljetnim mjesecima da je alergija okidac.
Pluca cista, nastavak terapije flixotidima i melarthom do 6. mjeseca
Sok :grli za sveki
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la ŠokNaŠok » 29 ožu 2016, 21:33

latice, da upravo ta vrsta komunikacije :roll
za ponorit.
jučer su bili kod nas i dok je nika jela, ova se sjedne pokraj nje i počme joj govoriti- uzmi ovaj komadić, pomakni ovako, daj ja ću, ajde još ovo... ajme mislim daj sjaši! djete nema mira niti dok jede. stalno nešto. ma. više nema smisla trošiti riječi :ajme

gaga :hug

nika je puno bolje hB. dnas je odspavala 2h :shock
a sofija i ja šmrkave i ja promukla...
al proći će.
nije strašno...

ćaos žene. odoh gledati seriju s mužem :zivili
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la sunceko29 » 30 ožu 2016, 14:03

Bok curke i sretan Uskrs s zakasnjenjem!
Stalno smo u movingu ovih dana pa nisam stigla pisati. Fino klopali, uzivali u obiteljskim atmosferama. Puno smo vani. Danas bas mm popodne ce sloziti L njegov trampolin u dvoristu. Prosle godine je bio totalni hit.

Jucer ujutro smo bili s T provjeriti joj sluh i super je! :joy Ona je medena, stvarno se stalno smjeska, mazi. Necu dva puta reci no po noci super spava. Po danu malo manje no logicno je jer ima starijeg brata koji je poprilicno glasan :lol . Najbolje odspava po danu vani. Navecer zna imati kratko vecernje nervoze. Bilo me strah kolika no ovo plakanje traje kratko i brzo se smiri i zaspe. Nezgodno je jedino kaj je obicno u vrijeme kad L ide spavati. Mm je preuzeo njegovo kupanje. Ja mu prije dam veceru, poslije kupanja pročitam 2 slikovnice i pomazimo se. Obicno na pola uspavljivanja se T pocne plakati pa on sam kaze da idem seki dati ciku i da mu gore posaljem tatu ;) ... Ogroman uspjeh je kaj uspije zaspati i s mm i to relativno brzo. Prije nije htio cuti za nikoga osim mene.

Ispadi su jos uvijek tu no jako je on dobro svjestan zakaj divlja. Uvijek kad se smiri mi kaze zakaj se razljutio i uvijek je neki njemu realan razlog (npr. htio je da ga mama okupa, htio je nesto sam, a tata mu nije dao, strgali su mu se legici i sl). S puno, puno razgovora i strpljenja imam osjecaj da su rjedji napadaji bijesa. Place se, zna zavristati, nije da tuče no ko da lagano nas odgurne i kaze odi, odi i pokazuje prstićem ko da zeli da odemo. No znam da samo treba zagrljaj i tako se smiri. Mantram si da nece trajati ta faza zauvijek.

Dobila sam od frendice puno robice za T, medena mi je kad je obucem u neke ženske stvarčice! Hihihihihi, napokon sam dosla na rihtanje curice. Iako su ovo tek počeci s baby kombinezonima..

Kaj se tice svekrve znate moj trenutni stav i state of mind tak da necu nista komentirati i samo suosjećam!
sok glavno da ste bolje!
latice rastop za 3D :le Ajoj, nek je samo ogrebotina. L je od jednog jedinog poštenog pada na facu kod frendova kad je imao godinu i pol u uspomenu dobio ožiljak na usnici (vise ko da mu je kuglica nasred usnice. Mm se zeza da ce jednog dana curke mu ljubiti tu kuglicu! A ja ko prava mater kazem da nece jos jako, jako skoro :hahaha )

Inače smo dobili nase profi fotke. Cure moje, preeeeedivne su! :srca
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la latica » 30 ožu 2016, 14:50

sunčeko tako te lijepo pročitati :luv bude se to s uspavljivanjem stalno mijenjalo, ne brini, doći će i to na svoje da se oni poslože i usklade!
blago vam se za trampolin!

kod nas je vrijeme predivno i napokon je jučer došao dan da ih iz vrtića samo proslijedim u dvorište dok završim ručak :lol tražili su kornija, kopali i uživali na suncu. ja pitam jel neće netko pomoći mami rezat tikvice, kaže seka: nama je to doooosadno :lol danas kosimo travu popodne!

šok, ja moram samo još ispričat kak je moja sveki s tim hranjenjem bila naporna kad se naš prvorođeni rodio, i sad je, ali ipak mrvicu manje. dakle ona nije mogla shvatiti da ja ne dam da se dijete hrani, nego da hoću da sam jede, a on je uvijek kod njih sjedio između nas dvije jer je to nekako bilo najzgodnije za hranilicu postavit. dakle ona je sjedila u niskom startu pokraj njega i čim mu komadić padne s vilice ili spusti vilicu ili žlicu evo je. ja sam valjda nebrojeno puta rekla da ga ne hrani, da ga pusti da sam jede. na kraju sam ga preselila na drugu stranu pokraj sebe. dakle, ona je onda svaki put umjesto da sjedi i jede, došla i stajala pokraj njega i čekala ko zapeta puška da on spusti vilicu da ona uhvati. jel možeš to zamislit, da svi sjedimo i jedemo, a ona stoji pokraj njega?!?! kad bi joj rekla da ga ne hrani, kaže, pa ne hranim ga samo mu stavljam na vilicu - dakle morala mu je nabost između zalogaja :ajme eeeeeee, kad se toga sjetim, pa to stvarno nije ni za prepričavat :lebdi :lol

zaboravila sam reći za ultrazvuk kako je seka gledala sliku male seke onako ozbiljno proučavajći i bez komentara. onda se igra pa se opet vrati i gleda. i ništa nije rekla. nego je tu včer navečer u krevetu rekla: mama ja ne bi da mala seka bude ljigava kad se rodi :lol mislim, nama je to super slika, ali ona kuži da to nije uobičajena slika i nikako joj nije bilo jasno. pnda smo pričali da će seka bit ko i sve druge bebe kad se rodi, da je to samo slika mutna jer je u trbuhu mrak i tako ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 01 tra 2016, 08:34

Evo i mene da se malo javim :mase
Vidim da se boleštinama nazire kraj i držim fige da je to sad to ;)
Kod nas ništa novoga, stalno smo u nekom speedu, dosta putujemo pa spajamo vikende, od Lošinja, Zadra, Splita,...
Fran je bio na Katschbergu na skijači, u školi nije bio punih mjesec dana krenuo ovaj tjedan...
Ančica odradila sve u Suvagu, dobila dijagnozu bilingvizam i sad sam dobila "vježbe" doma kako da dalje radim s njom.
Moram priznati da mi je to i super zabavno jer ona jako lijepo sudjeluje u tome svemu.
Igra se zove "Kako se kaže"... i onda bitno je da ona sama naglasi na engleskom ili hrvatskom...
Primjerice...kako se na engleskom kaže sunce - sun, kako se na hrvatskom kaže sea - more...
Tak da ona počne raditi razlike između ta dva jezika...imenujemo apsolutno sve od ceste, školjki, hrane, odjeće, životinja...
Ponekad izvali tak nekaj smiješno...kako se na hrvatskom kaže pig - ona veli prasek :lol
Sad smo svi u rođendanu...fešta je drugi vikend, za ročkas smo joj kupili novi bicikli i naravno pripadajuću kacigu tako da sad bicikliramo svako popodne :joy
https://www.fahrradgigant.de/media/cata ... 041-01.jpg
http://www.dsg.hr/slike/velike/1768slika.jpg
Naručila sam tortu od kartona za vrtić: https://www.facebook.com/ViK.kreativna. ... =3&theater
Ovaj vikend dečki su u Dalmaciji na turniri pa mi dvije soliramo, moramo kupiti slatkiše za svaku šnitu...
Sva je u haljinicama i onda govori "Vidi me kako sam ti slatka" :luv Prava mala damica
A izgleda ozbiljno ko prava lutka iz izloga...kosica joj je narasla ali joj se ne kuži jer joj sva ide u loknice :luv
E da vagala sam se ima 14 kila :joy
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.