Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 8. dio

09 kol 2016, 09:16

hehe i ja sam :lol još agam jer je sinoć još jedan kakanac pao :lol zato je danas patronažna bila da je izvaže, dobila je samo 70 g u tih 5 dana, kad je jučer pola kile iskakala :lol

uglavnom, htjela sam reći to za mog sinka. on je zapravo u otporu prema školi, iako mi njega ne zapitkujemo puno i ništa ga ne forsiramo, ali on ne želi ništa u tom kontekstu ni pomislit i samo se igra ko da se neće više nikad igrat :lol u biti, problem je taj što je ovo ljeto ispalo kako je ispalo i on se jaaako opustio uz svekije i moju mamu i tetu, baš je ono onako u stilu brigo moja pređi na drugoga, radi samo što on hoće, tj. igra se, ništa više ne pomaže po kući jer je stalno netko tu da uskoči umjesto njega, a njima ne vrijedi govorit da to ne rade, i boli njega dupe za sve i sad kad ja govorim da nešto mora napravit on se ljuti i ne da mu se. a kuži da se s početkom škole to sve mijenja, da će se morat malo strukturirat i sabrat, pa je zapravo u otporu prema obavezama bilo koje vrste, a onda i prema školi.
e sad, velika seka je s druge strane OPSJEDNUTA školom :lol ona si bira torbu, ona im bilježnicu i olovku, "napisala" si je ime na bilježnicu, stalno moju mamu tjera da joj priča o školi, da je ispituje matematiku, da s njom vježba ko da je na tjelesnom, i onda još pita: baka koliko sam dobila? dakle mora i ocjenu dobit. i onda moja mama priča kako to izgleda u školi, kako imaju jedan sat, pa odmor, pa koje predmete imaju i što uče, ovaj se igra i zvrnda da ne čuje (iako ipak čuje), a ova mala upija ko spužva i onda zaključi: baka ja sam sve naučila, ja isto idem u školu.
šta će to bit na jesen ja ne znam, kako ćemo mi njega otpravit u školu, a nju u vrtić :ajme :hahaha
sljedeći tjedan su na selu s mojima i onda imamo 2 tjedna da se uhodamo solo i da se malo stabiliziramo prije početka obaveza. morat ću ih ranije počet dizat ujutro da se prilagode jer su si totalno pomakli bioritam i kasno se dižu i kasno zapsivaju. mislim to je i ok, stvarno su na godišnjem, a i nama se svima nakon godišnjeg teško vratit u normalu, ali zato ćemo malo ta dva tjedna trenirat povratak da im ne bude sve odjednom šok.
eto, sad sam malo olakšala dušu :p

09 kol 2016, 13:41

Latice, super za kakanac :joy! A ovo dvoje starijih ces vec dovest u red kad ostanete sami ;).
Nasa J je danas u Istri, na izletu sa skolom glagoljice :). Jucer je dovrsila i predala zavrsni rad - trebali su prepisati na oblu glagoljicu 4 kitice hrv. himne.

09 kol 2016, 13:47

Ana- svaka joj čast. To je divno :luv

Latice sad kreću obaveze :zub

Majko mila još mi ne ide u glavu

09 kol 2016, 18:05

latice :joy za kakanac
Mi danas opet bili u tvom gradu, bas sam te se sjetila kad smo sjeli u Galiju, hrana im je :liza a uredjenje :5
Moj se isto opustio, nezeli ni da uci slovkanje, a kamoli pisanje :ajme Ali je zato bila sreca kad su mu danas dosle knjige, sav je bio ponosan, a u meni velika tuga :place
O ustajanju nemoram brinuti, i tako se ustajemo u pola 7 :ajme , a spavanje nam u 9
Mm si je uzeo godisnji taj prvi tjedan, vec i planiramo negdje se izvesti da ga pocastimo za prvi dan skole i to solo s njim, nadam se da ce nam uspjeti bez druge dvojice :lol
ana :luv i ja se slazem sa neve. bravo za nju
Cak se i Toni poceo raspitivati kad ce njegov upis u predskolu, jedva ceka, tako da ovu godinu imam i skolarca i predskolarca :luv

10 kol 2016, 11:59

gaga, baš smo mi sinoć tamo šetali uz Dravu - išli na sladoled i obavit Shopping usput ;) ako budete opet dolazili, odite preko onog bijelog pješačkog mosta na drugu obalu Drave prošetat do kukuruznog labirinta, baš je fora. a odmah je iza mosta, ravno stazom i preko nasipa - evo kukuruznog polja. upad je 10 kn za klince, 15 za odrasle, a ispred je malo slamnato igralište!

sutra vodim ekipu popodne na šišanje i onda na brod na girice. u petak mi idu na selo na tjedan dana ;)

10 kol 2016, 12:47

meni je jučer propalo kino :(
mm je trebao raditi prvu smjenu (7-19) a kino je u 20
prvo sam pomjerila frizera na četvrtak zbog toga, pa kino stavila navečer. mislila sam s dečkima u kino jer su karte bile za sve 10 kn ali nemam gdje s nikšom. pa sam onda odlučila bar ja u kino.
no on se vratio doma nakon pol sata jer su pogrešno mu javili smjenu
propade kino ali mi je i frka sutra, ja se šišam, tin se šiša, damjan ima terapiju. složila sam sve da mm hendla a on će doći iz noćne :ajme
morat ću zvat sveki
tamo su rođaci iz zg, te čuva unučicu pa mi je koma.

nisam se nešto javljala jer mi nikša radi probleme
mjesecima je lijepo spavao. sad ne da se budi, nego cica i nakon toga plače i nariče za cicom. koju je cicao. više puta. :ajme
probudi svih. a damjan je :lebdi
sve mi se čini ako nastavi još koji dan da ću ga skinuti. pa nek bar plače s razlogom :znoj :ajme

12 kol 2016, 09:19

Ana, kako je maleni? Nadam se da je prvobitni šok prošao :hug

Neve, jel se Nikša ušemio opet? Hoće on krenut u vrtić sad?
Kad ti krećeš radit? Hoće Tin bit u boravku?

Latice, kako tvoj trojac? Ti ostaješ sama s malom kad tvoji odu na selo?

Mi smo opet desetkovani, MM je jučer operiran. Sve je dobro prošlo, sad ćemo vidjet kako će teći oporavak.

Cure su ovaj tjedan išle na Divlje ljeto u ZOO. To je edukativni program zološkog vrta za školarce (Ivonu sam ugurala ;) ). Od ponedjeljka do petka od 8 do 14 borave u zoou uz različite aktivnosti poput čišćenja nastambi, pripreme hrane za životinje, istraživanja... Pravi su mali timaritelji. Ukratko, njih dvije su oduševljene!! A najvažnije od svega je da su vidjele male bebe lavove koji su trenutno glavna atrakcija zooa.

Sljedeći tjedan putuju u Njemačku na deset dana. I onda tjedan dana pripreme i to je to. Ljeto gotovo.
Za školu smo nabavili baš sve, bilježnice, omote, naljepnice, likovni pribor...

12 kol 2016, 09:23

Ana jesi ok?

Srećo :hug oporavak je dug i mogu misliti koliko vam je teško :(
Super za cure. Odlično mi je to

Nikša ide u vrtić gdje i damjan. Ja krećem za 7 na posao. Do škole svaki dan ujutro. Kad krene škola kao i ovih godina sam nagurala sve u pon i čet

12 kol 2016, 10:55

Sreco i ana :hug
Ovo bas lijepo zvuci za zoo. A bome je i poucno
Latice vidjela sam na faceu taj labirint, bome svaka im cast, jedino mi je zao sto je upad popodne a mi budemo ujutro tamo, dobio je Dalu vjezbice sad pred skolu
Mm jzcer kupio biljeznice, sve ok osim sto crtancice nije i sto je uzeo pisanku b :ajme Sad moram popodne opet u shoping

12 kol 2016, 11:56

Gaga, pa mijenjaj te B za A i za crtančice. Al crtančica stvarno treba samo po jedna za svaki predmet jer vrlo brzo pređu na pisanke. E njih treba dosta, brzo se ispišu.
Za matematiku je ona matematika 1 (ili piše 1/2, ovisno o proizvođaču).

Te vježbice koje ste dobili onda doma sami radite?

12 kol 2016, 12:05

To i planiram.
Doma, a jednom tjedno idemo u suvag.
Vec je nekoliko puta prelistao knjige, na nekima je vec i usi napravio.
Jos nam ostao shoping odjece i spremni smo.

12 kol 2016, 12:43

Mi svoje knjige dobijemo tek drugi dan škole tako da je iznenađenje do kraja. Iako ona zna kako to sve ide od seke, x puta je s njom riješavala zadaću ili bar gledala slike u knjigama.

Od odjeće ne trebamo ništa, objema su ormari kao odjeli dječje robe :ajme
Jedino tenisice za tjelesni, a to će si kupiti u outletu u Njemačkoj.

12 kol 2016, 12:48

evo moji otputovali, sama sam s malom sekom. imam ovaj tjedan za sredit neke stvari, nakuhat i zamrznut par jela, pirpemit si zalihe doma svega, i pripremit se psihički na ona dva tjedna što slijede. ali ok, za sad funkcioniramo, jučer sam ih vodila na šišanje i na večeru u American bar. išla je i mama s nama, iskreno nekad mi je lakše sama nego s njom u takvim aktivnostima :lol mm je došao na večeru taksijem jer ne stanemo svi u auto :ajme
auto nam je zapravo veliki problem jer se na našem modelu kako se pokazalo - a pazi auto ima godinu i pol, ne može na prednjem sjedalu isključit zračni jastuk, tako da sad M sjedi naprijed u boosteru s naslonom, a ja između jajeta i druge sjedalice iza, što je jako teško i za ući i za sjesti. ne znam šta ćemo, iskreno...

srećo, ovo sa zoom mi super zvuči, a bome i njemačka ;) samo vam se ovo s oporavkom od tm oteglo, nadam se da će uskoro biti bolje pa da se vratite na staro :hug

mi knjige nemamo, to dobijemo kad počne škola, samo radne bilježnice, ali velika seka je dobila od moje tete početnicu istu kakvu će on imati i sad su to napali rješavat. ona si je naravno spremila torbu, pernicu i knjige i bilježnice, jer ona je spremna za školu, dakle ona, a on još lebdi u svom svijetu. ali tu početnicu su zajedno rješavali pa mu je bilo jako zanimljivo, sam je to tražio :lol
moramo mu radni stol sastavit i namjestit dok se vrati...

12 kol 2016, 13:07

Latice, znači vas dvije solirate i uživate :luv
A zašto ti moraš sjediti otraga? Ako stanu sve tri sjedalice, šta oni ne mogu sjediti skupa, a ti normalno naprijed. Ja nikad nisam sjedila iza, ni s jednom niti s obje.

12 kol 2016, 13:46

u tome i je štos što ne stanu iza 3 sjedalice :lol imamo BMW x1, iza nema tri prava sjedala i ja moram u sredinu ali se ne mogu normalno naslonit naravno, a jedno dijete naprijed.

ana zaboravila sam pitat kako je sinko? joj sve me presjeklo kad sam čitala :hug ali bitno da je sve ok za sada!!

12 kol 2016, 13:51

Sreco, najvjerojatnije im ne stanu iza sve AS. Zato smo mi kupili novi auto. :hug za muzev oporavak. Super za ZOO i Njem :joy.

Latice, pazi se ti, nemoj se preforsirat.

Neve, kako je s N nocu, ista bolje?

Hvala, cure. Evo sve ok zasad. Tko nije vidio temu, maleni (11 mj) je jucer progutao najtanji legic 0,5x1 cm. Dr ne ocekuje komplikacije, a ja ocekujem roza legic u kakici za koji dan :lebdi. On se normalno ponasa...

12 kol 2016, 14:12

ana nadam se da će sve bit i dalje ok, ma sigurno hoće. to mi je noćna mora da će takonešto progutat, kod nas legići na sve strane, pa male cipelice od beba, užas. zamisli kad vidiš govance, a ono legić unutra :lol
joj mi mame - govance watchers :lol

nego da kažem samo za auto da stvarno ne znam šta ćemo. ovaj nam je na firmu na leasing i dobili smo ga jaaako povoljno, ali s obzirom da je na leasing, a dali smo učešće, mi zapravo za njega sada možemo dobit skoro ništa od učešća jer mu vrijednost naravno pada, a netko mora preuzet leasing. tako da nam se nikako ne isplati prodat ga, ne možemo uzet još jednog na leasing, a privatno da kupimo u ovom trenu nema šanse, osim da ne uđemo u neke kombinacije koje ne bi htjela ako ne moramo. i mislili smobebu naprijed, a ja bi fino stala između njihovih sjedalica iza,a li ovako :ajme :nesvist
ne znam, morat ćemo nešto sigurno uzet, zapravo samo odgađamo neizbježno :ajme jer mi bez auta ne možemo :ajme

12 kol 2016, 14:35

cure gdje vi kupujete stvari za skolu? jesu krenula snizenja? ovih dana cu do splita pa da pogledam. ruksak nam ne treba imamo proslogodisnji,iskoristit cemo ga i za ovu godinu,al pernice,teke i ostalo moram kupiti.

13 kol 2016, 12:09

Legic je vani :joy! Nakon nepuna 2 dana

13 kol 2016, 13:30

Ana2010 je napisao/la:Legic je vani :joy! Nakon nepuna 2 dana

bome ko i za kakanac kod latice i ovdje slijedi jedna parada :joy :joy :joy :joy

15 kol 2016, 14:11

nikša jučer slomio palac
mm ga je nosio i igrao se njime, klasična "gruba igra". nije pao, nije zapeo, nije udario o ništa. samo je zaplakao. mislila sam da je možda opet lakat iskočio ali na hitnoj su me debelo šokirali kad su rekli da je kost palca pukla poprečno. :znoj
sad mi je to pomrsilo planove oko svega
ne znam kako sad vezano za školu, posao, vrtić
možda bolovanje uzmem

čini mi se da mi tinu fale neke stvari za školu ali nikako dokučit koje :ajme
imala sam neki popis, sad ne znam gdje je. :ajme

15 kol 2016, 15:47

Neve, uf :(, :hug. Kako je N? Boli li ga?
Ja cekam da J prodje rodj (sutra) jer ce vjerojatno dobiti i stogod za skolu, a onda cemo nabaviti sto jos treba za skolu... Za neke stvari ce jos valjda reci uciteljica... Sutra imamo djecju proslavu rodj s konjima i animacijom na jahalistu. Tako je gispodicna pozeljela, da vidimo kako ce i to proci. Ponijet cemo grickalice, pice i tortu. A krajem mjeseca nam mali braco ima prvi rodj pa cemo tad pocastiti obitelj i par nasih prijatelja (dio djece ce biti na obje proslave) - ti ce biti zajednicka festa za Jelenin i Jakovljev rodj.

16 kol 2016, 12:51

ana, sretan rođendan velikoj curi :rodj :rodj :rodj bit će vam super na proslavi, sigurna sam :luv
i samo da kažem da sam i ja još neki dan otplesala dance of joy za kakanac legića :luv

neve, vas baš nešto krenulo s ozljedama :hug od moje mali je taman prije ljeta isto tako slomio palac, ima godinu dana dečko, nešto bezveze je pao jer još ne hoda kak treba i malo zaplakao i zaspao i poslije kad se probudio ruka natečena, nije se on nešto ni žalio, ali na hitnoj su rekli da je slomio palac :ajme uz to je siroti za koji dan dobio kozice, možeš mislit još s tim gipsom :ajme
nadam se da je N dobro i da ga ne smeta previše a i da ćete uspjet nekako iskombinirat se s poslom i svime :hug

moji uživaju na selu, zadnja dva dana su bili na bazenima, M sad lijepo bazen prepliva, samo mi je žao što ga ja nisam vidjela.
ja se doma trudim napravit što više sitnica da mi bude lakše kad se vrate jer smo onda dva tjedna sami, pilići i ja, bome ćemo se čeličit. a ova mala seka, puj puj puj, divna je, divna mala mirisna štruca :srca

16 kol 2016, 13:11

Sretan rođendan curi !!!! :rodj jel feštate ana?

Ja nisam naručila knjige
Ne pitaj :drink
Valjda sad jesam :ajme

Nikša je ok
Sinoć budan 22-1. Hoće cicu. Makneš ga - vrišti
Cijelu me izgrizao
Osim toga moram paziti da ne padne. A on je 300 na sat :drink

16 kol 2016, 21:04

Jeleni sretan veliki sedmi :rodj
Jel slavljenica zadovoljna s proslavom? Jesu korisni pokloni?

Neve, kako mali bolesnik? Je li to njemu sad zamotano?

16 kol 2016, 21:08

ima gips. oko zgloba ruke, prsta i malo iznad zgloba. stavila sam mu neku maramu da mu drži

18 kol 2016, 09:14

Pozdrav! Hvala na cestitkama! Rockas je dobro prosao iako nas je neka nepredvidjena lagana kisica povremeno zezala. Zadnjih sat vremena je bilo potpuno vedro, dok su se okusavali u jahanju :joy. Bilo je 11 djece, taman za moj gust. Upoznali su secsa zivotinjama i kako one zive, kako se s njima postupa, igrali su i neke igre, malo se pocastili naravno...
A na dnevnoj bazi doma me ovi moji izludjuju, njurgaju... Jedva cekam da pocne skola/vrtic ;).

18 kol 2016, 15:17

E, da, ona je bila jako zadovoljna proslavom :joy! Ici cemo jos koji put na jahanje...
Dobila je puzzle, 1 drustvenu igru, vodene boje, bojice, bojanke, olovke, 3 boje za tijelo (narucila mojoj sestri), preslatku torbicu, rucnik za plazu, lego kockice...
Legice je istu vecer slozila, a jucer i danas boja o crta po sebi :).

18 kol 2016, 19:59

Odlični pokloni
:joy

Meni je mama kupila dečkima tablete. Ludi su od sreće
Dobiju ih kad nikša spava- zbog toga su manje zadovoljni :hahaha
Eto, došla tehnologija i u moj dom :gace :hahaha

22 kol 2016, 12:09

hej cure,
evo mi se sinoć vratili, danas soliramo - trojac s kormilarom :lol digli smo se rano, sve je išlo glatko, ispekli burekiće, doručkovali, crtali, igrali se, onda je sekica zaspala pa smo skupa pravili ručak i sad trebamo jest i onda odmor. jako su veseli što su doma. a vrijeme nam danas ide na ruku jer je vani hladno pa odmaramo u kući. najavilo nam se brdo ekipe za druženje ovih dana, svi se vratili s mora napokon ;)

ana, tulum mi zvuči odlično :joy
neve, super za tablete!!
Tema je zaključana