Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2014. - 8. dio

22 ruj 2016, 11:08

Zara kava? :)

22 ruj 2016, 11:33

I ja bi jednu kavu ali nemam auto ovih dana :lebdi

22 ruj 2016, 14:06

Ako budemo ja dođem u Zd ;)

22 ruj 2016, 14:25

ako biti negdje blizu ja bih mogla. osim subote kad sam cijeli dan na predavanju.
http://vczd.org/vijest-277-poziv_na_radionicu_kako_pomoci_i_ohrabriti_djecu_sa_komunikacijskim_i_govornim_teskocama.html
samo je prebačeno s svečane na kampus kod relje

22 ruj 2016, 14:52

Opa! Jel to kava i druzenje neko na vidiku? :naughty

22 ruj 2016, 15:25

Mi idemo svi i pas u dijabeticki kamp.Ja vam nemam pojma gdi je sto,ali hostel je na Boriku.Napisem ime kad dode muz s papirima.
Mogle bi u nedjelju popodne,jer su petak i subota jaaaaako natrpani radionicama.
Javim.se sutra kad se smjestimo.
Ne znam kome je sto daleko ;)

22 ruj 2016, 15:33

Svima je Borik daleko ali nije greda ako se dogovorimo. Nevi je cak i najbliže jer u baš u Zadru ali ne može pješke do tamo jer je skroz na spurotnom dijelu grada, mi smo ionako van grada. U svakom slučaju auto nam treba.

Ako ste za, pucajte prijedloge.

22 ruj 2016, 17:08

I meni je svejedno gdje ćemo jer ionako moramo doći do Zd autom.
A nedjelja mi paše jer u subotu trgamo :lol

23 ruj 2016, 15:15

Neve stavila bi ja rado slike ali ne znam i ne mogu sa mobitela
Ivy super za alergotest da je neg na km

Jao ples za dvogodisnjake , mogu mislit show, i ja bi svoju voli plesat , mrdati guzim
Ali kod nas nema nista takvo :/

Zara koji probiotik koristite ??
A koju ploču za crtanje imate ( gledala sam neke vas za kupit ne znam koju bi )
Nemam vise puno mjesta u kuci za igracke :D

Ja sam ispala luda mama jer...kupujem djetetu skarice, plastelin, vodene, flomastere
Sve je to opasno za dvogodisnjake :ajme
Ovo ce pojest, isarat ce ti zidove, flomasteri su otrovni , škarama ce iskopat oko , porezat ce se
Daj joj bojice to je za nju ...bla bla bla

Moja se ne zna igrat sa malim stvarima sve stavlja u usta , dam makarone da kuha ona se skoro udavila, pravili smo neku igricu sa slamkama okrenem se minut " mama mama ja jedem slamke " puna usta hej :ajme
Pa sta bi bilo da joj dam cepove ??
Das joj vodu ? Moja bi zalila odmah tv
Moja je Maša iz crtica :D

23 ruj 2016, 15:18

suncica77 je napisao/la:Neve stavila bi ja rado slike ali ne znam i ne mogu sa mobitela

nije teško, samo malo prakse
ja sve preko moba radim

imaš tu kako- http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=11&t=54755

23 ruj 2016, 15:20

Moja je jos uvijek ovdje najniža izgleda
11 i nesto kg
87 cm

Koliko im treba da nauče sa škarama , moja drzi sa dvi ruke i ne zna sta ce s njima

23 ruj 2016, 15:26

evo primjeri motoričkih vještina za djecu po dobi
http://www.sportskizivot.com/index.php/sample-sites/za-roditelje-i-odgajatelje/item/59-krupne-i-fine-motoricke-aktivnosti-za-djecu-jaslicke-dobi-do-3-godine

24 ruj 2016, 06:47

Pozdrav, zenice, mamice.
Kod nas le ludo da ludje ne može biti. Nisam sve ni pročitala, nemam kad.
Mm i ja radimo od 15.8., kod mene na poslu uvode promjene da boli glava od svega. Trenutno, mm na putovanju u Rim, ja sama sa J. Plus trudnoća plus posao.
Tantrumi svedeni na minimum, nemam pojma kako, valjda shvatio da mu ne prolazi. Ustajanje po noći nam je normalno, makar dvaput tjedno, inače u 6 ustaje(ne treba mi alarm za posao).
Jede sve, meso najviše, voće ako je domaće, svježe ubrano sa grane, inače neće. Kupina je preko ljeta pojeo tonu i pol. Lubenica je, po njegovom mišljenju, hrana za svinje.
Sve može, ali kosu ne prati ni pod razno.
Ja još deset tjedana i drva beba u kući - ajme meni mila majko.

24 ruj 2016, 21:22

ja sam danas bila na radionici je bila na temu: Kako pomoći i ohrabriti djecu sa komunikacijskim i govornim teškoćama.
Radionicu su održali Renata Rade, Zorana Dedić te Dragomila Lelas.
određena je za djecu od 2-5g. bilo je od roditelja, do odgojitelja i rehabilitatora, pedagoga
ne mogu reć da sam čula nešto novo ali sam s guštom poslušala sve i dobila malo elana za dalje.

vidjela sam neke poznate, i neke virtualn poznate, ali se nisu javili. valjda im je bed il što.

komentirala s damjanomovom logopedicom sve (sjedila je do mene), nasmijale smo se masu na neke stvari, komentirale damjana u kontekstu pa nikšu... i tako.

kad smo kod govora nikša je sad u rečenicama
određuje u koji wc želi ići (ja ide u drugi vete), koje voće želi (ja neće jabuka, ja oće banana), pa čak i cicu bira (ovo nije moja cica, druga je moja) :hahaha

danas je imao proljev. nadam se da neće i sutra

naš auto će biti gotov u ponedjeljak a novi ovaj tjedan
bez auta ko bez noge :gaah

25 ruj 2016, 00:13

Cure mislim da nista od kave nazalost.....Jaaaako nam je krcat program,a puno nam je toga korisno za cuti i odraditi.
Jedino moram priznat da me se nutricionisti nisu bas dojmili,vidjet cu jos predavanje sutra.A planirala sam se i u Zgb.naruciti vezano uz Teninu klopu.
Recimo ovakve akcije su nam totalno koma,jer osim dorucka,ona nista ne jede od ponudenog.Puni pansion imamo.Uzmem ja njoj nesto ,ali to je uh.....Ne kuzim sto je u pozadini tog nejela....
Ne znam uopce kome se obratiti za pomoc i ima li smisla.
S druge strane tu klinci klopaju slatkace,a ona voce,suho voce orasaste....ali fali joj konkretnih obroka.
Suncica waya probiotik ,iako mislim da je to sve isto.
Sto se tice aktivnosti Tena se ok igra.Vodu nema kam proliti(tv je na zidu)osim po podu.
Sa skarama je seprtljava,ali naucit ce ;)
Ona opcenito voli sve ponudeno.
Objasnis joj sto moze,sto ne.Usvojit ce ;)
Plocu imamo iz ikee.S jedne stane za krede,s druge flomici,a i papir na roli ide na nju.
Tena voli i one pisi/brisi ploce -ima raznih velicina.

25 ruj 2016, 06:12

Zara nadam se da će danas biti bolje s nutricionistima :hug

25 ruj 2016, 14:21

A steta ali sto je tu je. Ne sekiraj se. Mozda bude neki drugi put prilike.

25 ruj 2016, 16:55

Zara pretpostavljala sam da ce vam biti sve isprogramirano...drugi put :dada
I mene to jelo brine na momente, iako sam se pomirila sa tim da je takva i imam identicna iskustva i sa starijom.
Ali prije je bar pojela jogurta u koji bi joj svasta ubacila i zblendala, i voce i sjemenke.
Sad nece ni to...povrce nikakvo, ali bas nikakvo. Nekidan sam joj pomfri frigala da uz meso bar par komada pojede...ma nema sanse.
Jede meso sve i ribu ( nju obozava).
Danas je ujutro jela kruh, maslac i med. Za rucak ribu (podlanicu i tunu) sa gradela i malo kruha koji je umakala u maslinovo. I sad za veceru ce ili jaje ili griz, pulu mozda.
Izmedu rijetko jede, jedan keks ili cokolade kockicu. Nudila sam joj grozda, pa bananu, i strudel...nista. :dunno
I tako uvijek, nije da je ponekad. Pa se brinem i ja lagano...

Ploca iz Ikee je i nama super. I veliki je koriste i ona stalno crta nesto.
Sad joj je fora govoriti kad joj nesto ne pase " ma pusti me na miru" :zub

25 ruj 2016, 19:41

Zara pitam za probiotik jer nama nije isto sve , od waye ima strašan zatvor
Zavidim na ikei mi smo daleko od zg

Jelo , hrana postali smo na vi
Voljela je voce( jabuke npr) sada ni cut
Jedino banana prolazi uvijek. Šljiva može proc
Povrće je obožavala ( tikvice , mrkvicu ) sada ni cut
Meso nije nikad voljela , jos uvijek ako skuzi samo pljune
Jaja je jela pa smo dobili zabranu sada kad može nece nikako
Jedino ribu hoce
Pa sta da tom djetetu kuham ???
Makarone sa abc sirom može jesti svaki dan

25 ruj 2016, 22:58

Pitanje za mame koje imaju curice
Kako održavate higijenu kod njih ?
Kupamo se svaki dan ali kako ne nosi pelenu nekako je postalo teze za održavati
Često joj je dole crveno, od cega ne znam
Možda od gaćica , možda je nazuljaju ?

Cime je brisati ,mazati
Nakupi se bijelog , valjda od kreme pa to jedino blaznicama skinem a ne voli bas to brisanje pa place pa kontam boli li je sta,
Bas ne znam kako održavati dole kad ne da da je brisem
Mislim je odvesti Dr zbog tog crvenila , sve je bilo ok dok je imala pelenu

P.s mazete li djecu kremama koja nemaju pelenu ?

26 ruj 2016, 09:44

Kupamo se mozda jednom tjedno za gust ali je otusiram prije spavanja. Isto cistim dolje blaznicama i vodom i namazam sudocrem tanko, kad vidim da je crveno.
Inace nakon nuzde (velike) koristimo vlazne koje se mogu bacati u wc.

26 ruj 2016, 14:23

ne razumijem zasto se crveni sada a nije nikad dok je imala pelenu, namazem plimikol nekad nekad jgl kremom, onda to sutradan jedva skinem blaznicama , skori se,

26 ruj 2016, 15:57

Suncica si ziher da je od waya?Da ti se nije poklopilo s necim?Probiotici bi trebali regulirati probavu....Ja kad sam pitala koje da uzmem rekle su mi i gastro i nefro da je svejedno-tad je bila mala jos.Nisam puno ni proucavala razlike medu pojedinim probioticima.Njoj je biogia isto stimala.
Znam da ima vip i omnibiotic panda-oni su puno skuplji-zasto ne znam.
Sonja ma i ja danima mislim ok takva je,al onda me zdrma.Moja meso uopce ne jede.Ona nece probat masu tog.Gadi joj se.MA joj.
Neve ne znam sto bih ti rekla za nutricioniste,nebi ti se svidjeli ;)
Sto se tice higijene priznajem da su mi curice kompliciranije od decki.Moja se tusira svako vecer,prestali se kupati nakon urinarnih i jos ju ujutro i nakon tusiranha operem vodom i blazinicama.
Mazem ako joj je crvena guza,ali sudockrem mi se sav zavuce onda da.A rekla nam je dr.da se njima i oko malih usmina nakuplja i da to treba isto dobro ocistiti.A bas je nezgodno.
Sunci vidjet ces jel bolje ili gore za dan,dva?A bas joj je unutra crveno?

26 ruj 2016, 20:51

Moja je baš "mesarica", mesa i ribe hoće uvijek, nisu to neke kolicine ali hoće. Srećom oboje imamo domaće.

Sudocrem je gust ali ako i je crveno s njim joj odmah prode tako da ne brinem.

27 ruj 2016, 09:33

Jeste od waye sigurno , i nisam jedini slučaj
Sada imam skoro cijelu bočicu doma i bojim se dati

Moja ne jede salame nikakve a ni jaja nažalost vise mi je muka od namaza i kruha iliti musli sa jogurtom svaki jutro isto pa meni je dosadilo gledat a njoj vidi isto jesti
Sta vi dajete ?
A za ručak opet nece meso pa muke vise sa kuhanjem
Jos uvijek odvojeno kuham iako ne želim ali ona ne voli jesti sto mi jedemo

Jutros nije crveno dole , kažem nekad se crveni nekad nije
I iako sam sama žensko nije lako održavati higijenu kod cura

27 ruj 2016, 15:45

Ako si sigurna da je od waya zasto uopce razmisljas dati ju?
Tena doruckuje najcesce voce sa ili bez zitarica /jogurta/biljnog mlijeka smiksano u smoothie,muffine,pohani kruh,peceno jaje,omlet sa abc sirom,pecivo i abc,nekad griz ili cornflakes,zgance s vrhnjem,palacinke.
Salamu ne nudim,domaci spek nece.
Rucak najcesce odvojeno i to je muka.Osim juhe,popecaka s tikvicama,pecenog krumpira i batata.
Osim nabrojanog jos voli krekere,chia pudinge,svo orasasto i suho voce.Zlevanku,proju,kiflice,pitu s jabukama....
Ukratko jaja,voce,krusasto :D.
I za mito i korupciju grcki jogurt.
Voli i homemade cokse,gumene bonkase....a jela bi i kupovno sam kad uhvati priliku ;)

27 ruj 2016, 17:47

Za dorucak obicno kruh sa maslacem/abc sir/ med/ marmeladu od visnje (nasu :) ).
Ili jogurt sa ili bez kruha, griz, pulu...
Ručak jede što i mi tj. glavno jelo a prilog i salatu ništa.
Večeru kako kad, nekad kuhamo, obično brzinski...jaja na sve nacine, pohani kruh, pulu sa jogurtom, griz...Vrtimo isto stalno. Od salame zna jesti kuhanu sunku ili nas prsut ( on joj je slan pa minimalno uzme). Voli i tvrde sireve pa gricka. Hrenovke i pastete nije, osim od tune i to voli.
Kazem jedino voće je prestala odjednom i neznam kako da joj uvalim.
Ovo ljeto sam miksala i u kalupe za sladoled i jela je par puta ali ni to vise nece. Povrce nikakvo :shock

27 ruj 2016, 19:16

Našla sam joj krpelja na nozi maleckog maloprije :strah
Izvadila , pospricala octenseptom

29 ruj 2016, 16:53

kako je noga sunči? jel ima što na njoj?

bok cure
novi auto je tu
jutros sam vozila
sve mi je ok osim što nemam osjećaj gdje mi je koji dio auta
prije sam mogla proć kroz iglene uši a sad nemam pojma gdje mi je guzica gdje bok :lol
nikša je u as u sredini. fala bogu se sam penje u nju pa nema frke

30 ruj 2016, 18:26

Joj Sunci, jel sve ok?
Prati da se ne pojavi crveni krug tu. Bas ovaj mjesec cujem za dvoje odraslih i troje djece iz mog kruga poznanika koji su dobili lajmsku bolest od krpelja. Doduse Zgb i jest kriticna zona za te zarazene krpelje.

Mi lijecimo prvu vrticku bolestinu. Dakle, 3 tjedna, taman se adaptirao i hop. Kasalj, nos i temperatura. Evo vec 6 dan i on i ja u komadima. Vec smo dva puta bili kod pedijatrice al krv kaze viroza i nema nekih sumnjivih skripaca u plucima. A naravno da je mm na putu cijeli tjedan dok se to odvija. U komadima sam, sta od febre, sta od nespavanja :nesvist
Tema je zaključana