Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Kad smo skinuli pelenu

30 svi 2006, 15:23

Razmisljam nesto o tome sto pisemo na Zmajevima, odvikavanje od pelena. koliko je realno ocekivati da dijete sa godinu i pol, skoro dvije skine pelenu?<
>Ja sam Ajni skinula sa dvije i pol godine, cula sam price da postoje nova saznanje da djeca realno ne mogu skinuti pelenu do te dobi. <
>Mozda sam trebala anketu staviti i na djeca od 3-6 ali evo nas ovdje pa da vidimo.<
><
>Mozda sam trebala staviti jos koju opciju ali svakako ce te komentarisati anketu. skinuli smo pelenu prije drugog rodjendanskinuli smo pelenu prije treceg rodjendanaskinuli smo pelenu nakon treceg rodjendanajos imamo pelenuShow results Bajna 05.01.2002.<
>Kikiriki 07.09.2004.<
><i></i>

Re: Kad smo skinuli pelenu

30 svi 2006, 15:24

Ja glasala naravno prva <
>malo glupo postavi opcije, jer prije treceg rodjendana znaci i mjesec dana i 3 mjeseca... ali razumijete sta je pisac htio da kaze Bajna 05.01.2002.<
>Kikiriki 07.09.2004.<
><i>Edited by: mama yaya at: 30/5/06 15:26<
></i>

30 svi 2006, 15:27

ja glasala da jos uvijek imamo nisi stavila opciju, do skole <i></i>

30 svi 2006, 15:28

Ja sam evo druga.<
>Ja se nešto i ne žurim sa skidanjem pelene. Kao što sam već pisala na Zmajevima, Maška tu i tamo sjedne na tutu, nekad nešto napravi u nju, a nekad samo sjedi. Najčešće sjedi i kad joj se piški ustane i uradi to pored tute. Tumačim to kao da još nije spremna, zato je i ne forsiram. Do škole će valjda naučiti. <
><
><
><
><i>Edited by: masko at: 30/5/06 15:29<
></i>

Kad smo skinuli pelenu

30 svi 2006, 15:29

Kate jos nosi pelene - iako me moji forsiraju da ju obavezno oducim od pelena ovog lita ja sam misljenja da kad dijete samo shvati kad treba kakiti ili piskiti onda je spremno biti bez pelene - teze poput,"kad joj bude mokro u gacicama smetat ce joj pa ce se odviknuti" ne podrzavam niti malo - sto nije lakse prominit pelenu nego prat popisan kauc? <
>Katarina 16.01.2005.<i></i>

30 svi 2006, 15:29

I mi smo jos pelenasi. Moj je potpuno nezainteresiran za WC, tutu. I ne smeta ga nimalo ako je usran ili upisan, mogao bi on tako bivati satima . Na ljeto idemo na prvi pokusaj... <
><
><i></i>

30 svi 2006, 15:37

"mamina maza" je jos uvijek u peleni <
> <i></i>

30 svi 2006, 15:44

2,5 godine <i></i>

30 svi 2006, 15:53

Hmmm , prije drugog rodjendana 0%. Malo obeshra
ujuce za nas Zmajice koje krecemo u odpelenjavanje. <
>Karla, 13.07.2004.<i></i>

30 svi 2006, 15:58

Dva mjeseca prije drugog rođendana. Proces od oko desetak dana. Danas ne bih tako, čekala bih da bude zreliji pa u dva dana! <i></i>

30 svi 2006, 16:14

s 2g i 3 mj. <i></i>

30 svi 2006, 16:14

Quote:Moj je potpuno nezainteresiran za WC, tutu<
><
>potpisujem a i onaj dio da posran i popisan moze biti satima (provjereno ); i mi cemo na ljeto pokusati , al se ne uzrujavam previse i ne dozvoljavam uplitanja tipa pa vec je veliki, a jos ima pelene (baka spike) <i></i>

30 svi 2006, 16:20

Ena je skinula pelenu kad je imala oko 2.5 god Ena, 22. 05. 2003.<i></i>

30 svi 2006, 16:45

prvo dijete s 2,5, drugo s 2 (samo piskenje i to bez nezgoda, s tim da smo kakanje jos svladavali cijelu iducu godinu, ali nismo vracali pelene).<
>trece - 2 godine, odvikavanje bez forsiranja u tijeku (dosadasnji najbolji rezultat: 2 piskenja u tutu u danu ), ali se bas ne nadam
zom napretku (eto, dosli topli dani, pa da pokusamo ) <i></i>

30 svi 2006, 17:02

Mi smo Julica poceli stavlajti na tutu kad je napunio godinu dana i svaki dan nas je pocastio ili pisanjem ili kakanjem ili oboje. Znao je i vise puta na dan piskiti. Sad vise ne zeli ni sjesti pa ga ne forsiram.<
>Neki dan si je sam donio bukalin ali nije htio sjesti. Isto uopce mu ne smeta kad je popisan ili pokakan- jedva ga ulovim da mu zamjenim pelenu. <
><i></i>

30 svi 2006, 17:35

s 21 mjesec dnevnu i dva tjedna kasnije noćnu <
>Ian 9.11.2003.<i></i>

30 svi 2006, 18:22

Mi smo upravo krenuli sa skidanjem pelene prije par dana i prilično do
o nam ide. Oblačim mu gačice, čak i kad idemo van, dogodi mu se da se popiski u gačice, ali rijetko. Spava još uvijek s pelenom i danju i noću <
>Niko 28.01.2004.<
><
><i></i>

30 svi 2006, 20:08

Par dana poslije drugog rodjendana,dnevnu i nakon 15-tak dana i nocnu <
>Na pocetku,prvih 7 dana smo je napominjali non stop,a onda joj se dogodio neki klik i pocela je sama traziti..15-tak dana poslije toga smo skinuli i nocnu,isto prvih nocu smo je dizali da piski,a sad vise ne..ostane suha cijelu noc <
> <
><
>Milana 20.07.2003<i></i>

30 svi 2006, 20:20

Mjesec dana prije drugog rodjendana. Bez pol frke. Nocnu sest mjeseci kasnije kada joj je dojadila i sama krenula u akciju <
> 27.07.2003.<i></i>

30 svi 2006, 20:38

Mi je jos imamo, polako krecemo u fazu skidanja ali sve polako i bez zurbe. <i></i>

30 svi 2006, 21:28

sa 20 mjeseci manje tri dana. prvi dan je piškila svakih deset minuta, drugi i sve daljnje bila je sasvim suha i sama tražila tutu. ako bi joj nudili iz inata nije prihvaćala. noćnu smo skinuli dva tjedna kasnije i imali svakih par mjeseci par nezgoda.<
>Quote:teze poput,"kad joj bude mokro u gacicama smetat ce joj pa ce se odviknuti" ne podrzavam niti malo <
>zašto? na iskustvu se uči. kod nas je ta metoda upalila, a da prije skidanja pelena nije pokazivala niti jedan znak spremnosti.<
> <i></i>

30 svi 2006, 22:00

ja jos nista konkretno nisam probala. budem na ljeto. VII-2004<
><i></i>

30 svi 2006, 23:06

Quote:Mi smo Julica poceli stavlajti na tutu kad je napunio godinu dana i svaki dan nas je pocastio ili pisanjem ili kakanjem ili oboje. Znao je i vise puta na dan piskiti. Sad vise ne zeli ni sjesti pa ga ne forsiram.<
>maslacak potpisujem u potpunosti.Isto kao i kod nas.Lea zanima samo ona prva jutarnja nuzda,a tijekom dana uhvatiti je i sjesti na tutu je umjetnost. Lea 04.01.2005.<i></i>

30 svi 2006, 23:24

S 2 godine i mjesec dana <
>Za rođendan je dobila puno gaćica i kahlicu, to joj se jako dopalo ,objasnili smo joj da su gaćice umjesto pelene ,a jako su joj se svidjele jer su bile šarene , i da se imaju ak se piški i kaka i na kahlicu i to je bilo to ,bez pol frke.Odmah smo skinuli i za dnevno spavanje<
>Do nedavno je imala noću no odkad smo skinuli dnevne i noću je bila suha ,ta pelena je bila naša komocija. <
>KLARA, 01.06.2003.<i>Edited by: teutonija  at: 30/5/06 23:27<
></i>

30 svi 2006, 23:31

Mi smo u akciji već neka tri tjedna i nijedan incident još nismo imali što se kakice tiče. Ali pi-pi je potrajalo i još uvijek traje. Sve rjeđe se dogodi da joj pobjegne i ovo:<
><
>Quote:ako bi joj nudili iz inata nije prihvaćala.<
><
>je i kod nas očito bio slučaj. Dva dana joj ništa ne nudim, nego sama traži i puno je uspješnija.<
><
>I ja sam čitala o tome da su djeca spremna u prosjeku tek oko 2,5 godine, ali to je samo prosjek, kao što je i motorički i psihološki razvoj individualan.<
>Mene su i tete u Haninom vrtiću uvjerile da krenemo sa odvikavanjem, jer kažu da Hana traži na wc svaki put kad vidi da je netko od druge djece na wc-u.<
><
>Mi apsolutno preko dana više ne nosimo pelenu, čula sam da kombiniranje pelena i gaćica jako zbunjuje djecu i otežava proces, a noćnu joj još uvijek stavim, premda ne znam zašto, jer je već mjesecima suha.<
><
>U četvrtak kreće u vrtić nakon mjesec dana, pa se silno nadam da nas to neće unazaditi, jer sam uvjerena da ćemo prolaziti opetovano prilagođavanje. <
>Hana 03.08.04.<
><
><i></i>

31 svi 2006, 11:27

3 godine i 2 mjeseca,jos uvijek imamo nocnu....pokusavamo se rijesiti ali ne ide ...ujutro je josu uvijek puna-prepuna!<
><
><
>A sto se tice vremena skidanja ,iskreno mislim da je to do djeteta,probali smo prvo ljeto na moru..nikakvog efekta ..pa drugo ...jos gore...zacarani krug skidaj/vracaj mislim da sam samo pravila jos vecu z
ku u njegovoj glavi. <i></i>

Fran

31 svi 2006, 11:41

Fran je skinuo pelenu dnevnu točno na njegov 2. rođendan. Nočnu sam mu mislila ostaviti još do ovog ljeta no sam je odlučio da je više ne želi imati prije dva mjeseca. Dakle, dnevna sa 2 godine a nočna sa 2,8 mjeseci. <i></i>

Re: Fran

31 svi 2006, 15:14

Dakle, Mi je skinula pelenu jedno mjesec dana nakon 3. rođendana.<
><
>A ovo sve pišem zapravo zato da po x-ti put kažem kako nikad nije kasno i kako ne treba forsirati (govorili su to i meni, ali ja sam mislila drugačije ) Ja jesam forsirala (bilo me je frka najviše zbog kakanja) i zapravo sam grubo griješila.<
><
>I kad je njoj kliknulo - sve se riješilu u 2 dana, i dnevna i noćna, sa vrlo malo nezgoda. Mislim da je kasnije skidanje pelena čak možda i "kvalitetnije" jer je dijete zrelije i lakše mu je vladati fiziološkim potrebama.<
><
>Tako da sa Ma nikamo ne žurim, ne pada mi na pamet bilo što poduzimati dok on sam ne pokaže da je došlo vrijeme i za to.<
>Do škole će ju skinut. Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i></i>

31 svi 2006, 16:12

jos siki - pa jos i pelenasi- prava pravcata beba <
><
>znaci, 2 godine 8 mjeseci - nesto pokusavamo, malo u tutu, puno oko tute<
><
>
aco, 2 godine i 2 mjeseca - ostavio se doslovno u JEDAN DAN, rekla mu od danas piskis tu, on uredno dolazio i sve obavljao u tutu, od tada NI JEDAN JEDINI PUT nije piskio van tute <
><
><
> <
><i></i>

31 svi 2006, 21:58

Ajme sany kako to do
o zvuci <
>Moja necakinja je skinula dnevnu pelenu sa 2 god i 2 mj,isto tako doslovno preko noci.Jedan dan je htjela piskiti u skoljku,drugi dan u tutu,treci dan se upiskila u gacice i bila ljuta jer je mokra.Od tada cim osjeti da joj se piski odmah pocne vikati
zo,
zo.Isto su je prije pokusavali stavljati na tutu,ali nije pokazivala nikakvo zanimanje. Lea 04.01.2005.<i></i>
Odgovori