Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Ruke u ustima

23 ruj 2008, 10:19

Drage moje. Moj Dario vec mjesec dana ne vadi rukice iz usta. Uglavnom drzi dva kaziprsta i zvace ih. 5 nam jos nisu izasle, pa se pitam da li je zbog toga ili je to samo jedna losa navika :dunno

Re: Ruke u ustima

23 ruj 2008, 10:33

ja bi rekla da je navika :dunno

23 ruj 2008, 11:26

Ja bas i ne znam, cini mi se malenim da bi vec imao tako neku ustaljenu naviku,iako je i to moguce.
Gledam po svom malenom i zna biti dana kad su mu rucice konstantno u ustima, ali ja to obicno pripisujem,nelagodi koju mu stvaraju zubici :dunno .
Kad vidis da je stavio rukice u usta, pokusaj ga sa nekom igrackom ili necim zaposliti, skreni mu paznju na nesto drugo,na neku igru sa rukicama, pa ces vidjeti, ako ti smeta i ako mislis da je navika , ovako ces je najprije izbaciti :mah

23 ruj 2008, 11:40

Moja cura je stalno drzala ruke u ustima u zadnjim 20-tak dana i prije 2 dana je izbila prva 5.
Mozda je i kod tvog decka tako

24 ruj 2008, 08:23

Mislim da su zubi!Ista ista prica i s Petrom.Cak nekad kad jede gura hranu malo sa strane i onda zvace.Al njoj tek trojke rastu i ispod njih non-stop drzi kaziprste i trlja. ;)

24 ruj 2008, 13:14

Dario samo drzi kaziprste u ustima, i to bas na mjestu gdje treba da budu 5-ce

29 ruj 2008, 13:17

i joško ima stalno pste u ustima u zadnje vrijeme, ja sam probala, i tamo di trebaju biti 5 je malo natečeno i tvrdo, tako da je lako moguće da je to u pitanju.

12 vel 2009, 13:43

Nama je guranje svega pa i rukicu u usta, trenutno goruci problem... Vec sam umorna od opomominjanja: temoj to u usta, nemoj ono u usta...
Molim Boga da je i to samo faza. Dok je bila mala beba, nismo imali tih problema, nije stavljala u usta nista osim dude varalice, cak ni one grickalice za zubice nije voljela... A SAD! :/

21 vel 2009, 23:16

nama je palac u ustima redovita pojava, a ponekad sam sretna da je samo palac :roll: , a svi su zubi izrasli.

23 vel 2009, 14:46

to je mozda naucio je na cucu i nemoze se naviknuti.Mozda je dugo cuclao pa navika al to ce postepeno nestati,bog

25 vel 2009, 13:00

nama su svi zubi osim zadnjih kutnjaka vani, ali od kada je imao 5 mjeseci srednjak i prstenjak lijeve ruke su nam u ustima. Ali samo kada mu se spava, kada je umoran. Dojila sam ga dugo, pa nikako nije htio dudu, pa čak ni bocu. Morala sam mu davati piti na žličicu dok nije navršio 7 mj. Tek tada je prihvatio bocu. A što se tiče prstiju, radije bi da cucla dudu, jer kako je sada hladno, prstići mu ponekad izgledaju kao da su puni ozeblina.
Odgovori