Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

D vitamin i skoro 2godišnjaci

24 pro 2008, 10:06

Da li ga dajete svojim bebačima ??? Moj miš ima 20 mj,uskoro 21 i baš si mislim trebam li mu davati još D vitamin i ove zime

Re: D vitamin i skoro 2godišnjaci

24 pro 2008, 10:21

Kod nas preporučuju d vitamin do treće godine u mjesecima koji imaju slovo R po 3 kapi. :mah

24 pro 2008, 10:41

:xmah
Samo ti njemu daj ne može mu naškoditi, ja sam svom davala do malo prije trečeg ročkasa :xwave

24 pro 2008, 11:49

...moj će Tonac sad 2,5g i još mu nije do kraja fontanela srasla (jedva skužiš pod prstima taj dio koji je mrvicu mekaniji od drugog) ..pedijatrica kaže da mu dajem zimi 3 kapi d vitamina i da se to sad preporuča do 3. godine jer je kao i preventiva za rahitis...

24 pro 2008, 11:58

Martin je upravo navršio 3. godinu, ali i ovu zimu mu dajem D vitamin.
Dokica nam je to preporučila još dok je Paula bila mala (da nastavimo preko zime do 2-3 godine), a sad s obzirom da je naš štrumf u "mini" kategoriji s nepunih 12 kg :roll: - D vitamin nam je sad pod obavezno...

Paula je isto pila do 3. godine

24 pro 2008, 12:09

Ivy, vidi ovaj stari topic:
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... n#p1026138
:mah

24 pro 2008, 14:03

..nisam napomenula da sam ja Toniju redovno davala d vitamin do prvog rođendana, a onda sam prestala, no prije par mjeseci sam pitala pedijatricu jeli ok to što mu još skroz nije fontanela se zatvorila, ona pogledala rekla da je sve ok al da mogu opet dati po tri kapi d vitamina i to samo u zimskom periodu...

30 pro 2008, 15:54

mi smo ga pili cijelu prvu godinu i zapravo malo duze - do kraja zime, a pedica je rekla do 3. rockasa, ali samo 12., 1. i 2. mjesec.
jel se te kapi smiju stavit u neku tekucinu?

30 pro 2008, 21:55

Mi smo počeli opet s prvim danom zime(kalendarski).Pa ćemo do proljeća,po 4 kapi. :xmah

12 sij 2009, 23:08

Ima li tko među vama tko svojoj bebi nije davao te kapi?

12 sij 2009, 23:14

olja je napisao/la:Ivy, vidi ovaj stari topic:
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... n#p1026138
:mah

Marymommy, ovdje se javilo par cura koje nisu svojoj djeci davale A/D vitamin(e) ili su ga davale s vremena na vrijeme.
Osobno, starijoj curi sam davala do njenih cca godinu i pol, mladjoj mnogo krace i ne redovito.

12 sij 2009, 23:20

Ja nisam. Dala sam joj svega par puta.

Tj jesam u rijetkim danima zime kada nos nismo pomolili van, a i onda bih najcesce zaboravila. Kako su te kapi zamjena za 15 minuta izlozenosti suncevom svijetlu, mislim da smo i vise nego akumulirali.
Jednostavno, imam averziju od umjetnih vitamina( i bilo cega takvog), a sto bih trebala njoj davati.

Jos su i misljenja podjeljena, a gje su podjeljena, ne planiram riskirati.

13 sij 2009, 00:34

moj sin ima skoro 9 mj i pije D3 vitamin :proljece

13 sij 2009, 00:38

Ja sam N davala redovito do negdje 2 godine.D ima 6 mjeseci i redovito ga pije po 4 kapi.

13 sij 2009, 10:39

Mi smo davali samo dok je bio mali, i one prve zime 2006/2007. Otad više ne :dunno Pedica nikad ništa nije spomenula :dunno
Sada mu preko zime uzmem one multivitamine (u sirupu, od child care-a čini mi se) i to mu ponekad dajem, kad vidim da ga lovi prehladica.
Zdrav je, pu pu da ne ureknem :D

13 sij 2009, 11:48

Nikola ima 20 mjeseci i dajem mu po dvije kapi svaki dan, a s obzirom da imamo i starijeg brata od 5 godina dajemo i njemu. Davati ću im do kraja proljeća.

10 kol 2009, 16:01

Nama je pedijatar rekao baš o tim kapima da se "obavezno" mora davati djeci do 3 godine (par kapi dnevno),ali samo kad nema sunca vani tj. zimski i hladni periodi.
Baš sam ga bila pitala za te kapi prošli puta na pregledu pa mi je ukratko objasnio, a meni je dobrodošla informacija za daljnji razvoj djece.
:babby :pise :liza :daj5
Odgovori