Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

što je bilo najodvratnije da je učinilo?

03 vel 2009, 23:08

Ponukana užasom od neki dan kad sam bila u tramvaju sa M i skužila da zubićima skida boju sa metala ispod prozora :strah i to papa, podijelila bih s vama aktualnu top ljestvicu gadosti:

1. lizanje poda u ženskoj tuš kabini na bazenima
2. spomenuto cuclanje tramvaja
3. pijenje vode u kadi :alc

Re: što je bilo najodvratnije da je učinilo?

03 vel 2009, 23:27

oprostite cure ali ja se cudim vama.
di ste vi u to vrijeme? i kako pored vas malci mogu radit te stvari :conf

03 vel 2009, 23:35

milsila sam na ovo
lizanje poda u ženskoj tuš kabini na bazenima

i na wc - pa zakljucaj vrata.
Oprosti - al meni je to ogavno. uostalom meni padaju na pamet svakakve stvari koje se mogu dogodit u wc-u.
a dijete zaigras necim dok kuhas.

03 vel 2009, 23:45

stigne u pol sekunde svašta
ja se okrenula da namjestim temperaturu na tušu i evo ga!!

03 vel 2009, 23:49

ajde mrđi molim te kao da je non stop imaš na oku.
moj je s jedno tri godine fino trljao zube četkom za wc. :roll:
kako veli cookie, u sekundi.
i nije jednom polizao rukohvate i busu i tramvaju :roll:

zato je sad tako lep i jak :lol

04 vel 2009, 10:00

moj je jednom polizao ratkapu na autu. MM je tada bio s njim vani pred zgradom, malo stariji dečkić se toga sjetio i ovaj moj lijepo za njim :roll: Ja sam poludila kad sam čula, ali kaže MM da čim je skužio da nešto izvode je krenuo prema njima, ali ježi ga, dok im je prišao već su čućali i uspjeli liznuti

04 vel 2009, 10:41

Ja se stvarno ne mogu nicega sjetiti (za N.), ali ona je ionako toliko gadljiva - nemamo pojma otkud joj to - da joj je gadno i kad ona sama dva put pije iz iste case vec svaki put mora uzeti cistu :roll:
A M. je pretproslo ljeto na moru stalno grlila wc skoljku (vrata se nisu mogla zakljucati) ali je nikada nismo ulovili kako je npr. lize ili sl. Meni je gadno kad je vidim kako mirise svoje ili mm noge, ali njoj recimo nije :lol

04 vel 2009, 10:57

Sreca, pa vjerovatno nemate zamrzivace sanducare, da vam se djeca zatvore u njih, desava se u tim kriznim sekundama. Ali sigurno imate ves masine, pa se pazite i to se dogadja.
Neka mama pomenu da se krizne stvari desavajhu dok ona kuva, pa bih je pitala da li svo vrijeme kuvanja, mijesa rucak??? ;) Bolje da to radis s vrmena na vrijeme ;)
Mala od mojih prijatelja je uzela dzem iz friza, posla u sobu, otvorila plakar, i svu njihovu robu izmazala tim istim dzemom, sve je to bila "sekunda" :mrgreen: :mrgreen: ali neka prilicno duga dok su mama i tata gledali seriju, poslije zavrsetka iste, cudu su se cudili kako je mala uspjela to sve da uradi za "sekundu" ;)

04 vel 2009, 11:00

azleja dobro zboriš :5

04 vel 2009, 11:08

Azleja :conf

Nemam se baš pohvaliti nekin jako odvartnim epizodama moje djece...al sam sigurna da ih je bilo, bar onih malo manje gadnih.

04 vel 2009, 11:25

ma super mi je što uvijek kad neka forumašica otvori sličnu temu sjate se cure koja imaju turbosavršenu djecu, muževe, nikad nisu frustrirane, sve stignu, savršene su domaćice, žene, majke i imaju seks barem 10 puta tjedno. je rajt!
e, pa ja nisam savršena. trudim se iz petnih žila al' nisam :mrgreen:
i nisam ga imala na oku 24 h dnevno.

mrđi, azleja, vama cure skidam kapu :kiss

04 vel 2009, 11:25

silki je napisao/la:ajde mrđi molim te kao da je non stop imaš na oku.
moj je s jedno tri godine fino trljao zube četkom za wc. :roll:
kako veli cookie, u sekundi.
i nije jednom polizao rukohvate i busu i tramvaju :roll:

zato je sad tako lep i jak :lol

:rolf
jao cetka za wc?!
a ne znam kako samo dodu na te ideje? :conf

a ja sebi nisam mogla doci, u trgovini smo, ona sjedi u kolicima, mi razgledamo, pricamo s njom, najedanput pogledam, ona grize drzac od kolica....ma ffuuujjjjj!
nisam mogla vjerovati, eto i to je sekunda, a drzimo je na oku!
oni si maheri za takve nepodopstine!
jedino je to cega se mogu sjetiti, jer je inace poprilcino hladna na sve novo, da proba, kako hrane, tako i ratkapa, wc cetki itd :mrgreen:

bas jedan dan gledam, ide baka s unukom, gleda na par sekundi izlog u butiku, mala se okrenula i lize li lize ogradu kod stepenica!
i sto ces tu?! :drink
ne moze se sve upratiti.

04 vel 2009, 11:29

meni se isto znalo svašta desiti-ugurao je ruke u wc školjku,lizao pod,ljuljačku,stavio u usta sirovu palentu...-iako sam stalno s njim. mislim ako ja stojim 10m dalje od njega u parku dok dotrčim poliže ljuljačku 64647puta.
meni nije normalno da ja od 0-24 stojim nad njim i pazim da slučajno nebi napravio nešto krivo. žao bi mi ga bilo-ko da vuče prikolicu za sobom koja viče-ne ovo,ne ono :roll:
to je sve napravio jednom,lijepo mu objasnim da je to bljak,ne valja i sl. :mrgreen: ,i sve super.
mislim,to je dijete, od kuda bi on trebao sve to znati.
meni ne smeta ako napravi neku gadost,nepodopštinu,ako shvati u razgovoru da to ne valja.
bolje i to nego da me samo gleda i pita se dali nešto može ili ne.

04 vel 2009, 11:32

OK je to da ima malo manjih odvratnih epizoda kod djece, u tome se slazem.
Moja sestra ih ima cetvoro, jedno drugom do uha, i dok ona hrani jedno, ono drugo jede bubasvabu ili muvu :mrgreen: :lol i tako dalje.
Ali to su bezazlene stvari, da li ce dijete olizati pod, pojesti bubu ili ne znam sta to su koliko toliko ok stvari. Ali da dijete samo odsunja u kupatilo i tamo rajzuje i radi sta mu se svidja to nije u redu.
Znam xxx slucajeva da su se desile gadne stvari u tim "sekundama" nepaznje. Npr., nasa komsinica je posla do wc-a i ostavila dijete od 2,5 godina u dnevnoj sobi pored otvorenog prozora, dijete se popelo i palo sa 3 sprata, i sta ona treba da kaze da je to bila sekunda...
Znam isto da se mama zaprica ili zagleda u nesto dijete joj podleti pod auto...
Ne daj boze nikome takvih sekundi, zato treba vise da obracate paznju na svoju djecu i da su vam stalno na oku, a to sto ce polizati pod je najmanje bitno, ali vodite racuna o sekundama koje zivot znace.

04 vel 2009, 11:38

Ja imam, na žalost definitivno najogavniji primjer.
Čak i ova četka od WC a je čišća.
Dakle, bili smo na gruntu sa starcima, manja cura je imala godinu dana i nije još hodala.
Puzala je...po travnjaku u našem dvorištu.
Ja pričala sa mamom, koračala za njom polako,..uh.
Da ne duljim, našla je sasušeni drek od pesa i stavila ga u usta. :alc
No coment :mase

04 vel 2009, 11:44

:lol ...ajme užas.

Ali uspoređivati pad sa 3 kata i sl. sa ovim trenucima nepažnje (amo reći bezazlenim) mi je :/

04 vel 2009, 11:55

ja ću opet reći da smo mi umalo izgubili dijete, kad je palo mmu s ramena, doslovno od znoja iskliznuo iz ruku, s visine 2metra, na beton, na glavu... malo starije forumašice i moje proljetnice znaju kako je sve to skupa bilo prestrašno , a mm je hiperpažljiv...valjda najpažljiviji tata na svijetu. :place i dijete do 3.godine praktički na sekundu nismo ispuštali iz vida, dok su druga djeca već sama bila u kadi dok se kupaju, sama se igrala u sobi, a neka se sama igrala vani uz nadzor kroz prozor...Marin je uvijek bio s nekim od nas i u centru pažnje...
tako da, umjesto da smo tada zakočili, mi smo odlučili olabavit, ne da se igra sam vani, al da se igra npr..sam u sobi, jer tako je to u životu, kad ne očekuješ....strefi te. Zbilja više ne vidim korist u našem ondašnjem preprepretjerranom nadzoru. :(

04 vel 2009, 12:01

di ste vi u to vrijeme? i kako pored vas malci mogu radit te stvari

pola sekunde je dovoljno.

- sa godinu dana bi se sjela nasred ceste i zubima probala skinuti cipelu sa nogice. naravno da bi polizala pola džona.
- u mlađoj jasličkoj teta ju je ulovila kako se umiva, sa isplaženim jezikom kako bebe inače rade, vodom iz wc-a
- najnajgore mi je bilo kad sam je upozorila da ne dira pozadinu kioska jer po njoj pijanci pišaju :/ , a ona iz inata sa osmjehom poliže kiosk.

04 vel 2009, 12:05

meni je mama pričala kad sam bila maaala, bile smo na balkonu,ona je prčkala oko ruža,a ja sam ugledala fiiinog,veeelikog,slinavog puža :mrgreen: i strpala ga u usta. mama je potrčala ali nikako da mi otvori usta dok ga nisam progutala,fuuuuj. di mi je bila pamet :lol

04 vel 2009, 12:11

L. je gadljiv kao Oljina N. tako da se stvarno ne sjecam da je on nesto grozno napravio, ali K. :ne
njemu sve zivo ide u usta, ima tu sklonost lizanju stvari tako da njega malo vise gledamo kad smo vani. Na srecu jos nije imao priliku nesto turbo odvratno napraviti kao neki vasi, ali pod redovno lize i gricka soping kolica, precke u autobusima i sl. :roll:

04 vel 2009, 12:16

Pojela je odvratnog crnog kukca.Koji nije bio tako mali.Dok smo sjedile u dvoristu,ja sam bila s njom.Al u trenu hop-dok sam ja skocila,uspjela sam ga samo pola isceprkat iz njenih usta.

04 vel 2009, 12:18

Ništa gadnije od ljubljena stakla na izlogu nam se nije do sad dešavalo.

Ali sam se sjetila par epizoda iz svog djetinjstva. Jednom sam se na selu u poljskom WC-u okliznula i upala mi je klompa unutra, a onda sam ja uhvatila da muljam rukom do lakta i da je tražim kroz... jelte, govna. A jednom sam sa drugaricom našla na livadi brabonjke pa smo ih stavile u čaše od jogurta misleći da je to kafa u zrnu, nalile vodom i pile :kavica

04 vel 2009, 12:22

aaaaa, Ninaaaaa, pulse :lol
mislim, meni su precke od kolica u ducanu pod normalno - to mi vise nije odvratno, navikne se covek :lol
ok, bez zezanja, ovo o cemu krumpi pise, i ona prica o padanju s 3. kata - to su opasne situacije u kojima se manje-vise, vecina nas nadje kad-tad :dunno
i to ne zbog toga sto smo nemarni, bezobrazni ili samozivi roditelji - jednostavno se greske dogadjaju i za najstrasnije scenarije je ponekad zaista potrebno pola sekunde. meni je, recimo, M. na dva koraka ispred mene, dok sam je netremice gledala, pala i umalo probusila celo, odrala nos. ispred mene.
mislila sam da je tema topica ono sto je nase dijete napravilo, a da je nama odvratno, tj. sta sve njihovim malim, radoznalim glavicama moze biti zanimljivo i sta im sve moze pasti na pamet da urade.
kao sto je npr. grickanje noktiju na nogama :lol

04 vel 2009, 12:28

jest, ja sam samo htjela reći da se ne sudi roditeljima kojima se dogadja nešto tako olako, jer kad nisi bio tu.... :/

04 vel 2009, 13:03

sto se takvih nesreca tice, ja sam i sama bila uvjerena da ako dijete pazis - nista se ne moze dogoditi, dok L. nije imao par mjeseci, a ja cula pricu (mozda cak ovdje :da?) tipa mama i tata na katu, beba s njima, svaki misli da ga drugi gleda, a dijete ravno na stenge.
i moze se desiti, a da nijedan od roditelja nije nemaran, ni blizu.

04 vel 2009, 15:01

ja ne smijem ostaviti kantu za smeće nadohvat ruke. ona mu je :1 , stalno traži priliku da je otvori i istražuje što ima u njoj. to mi je najgadljivije, jer samo zamišljam koliko bakterija ima u kanti i prostoru oko nje. Zato je najčešće dignem na mašinu za suđe da je ne može dosegnuti.
znalo se par puta desiti da se muva oko wc školjke dok ja nešto perem, pa mu upadne u školjku nešto, a on posegne da će golom rukom po to :shock:
maloprije je došao i polizao jezikom ekran tv-a :shock: :conf (tv je skroz nisko)
dok je bio manji gušt mu je bio gisti ručku od kolica u dućanu, pa smo znali njega nositi u rukama i gurati kolica da ih ne može dosegnuti.
dešavalo se u prirodi da uzme brabonjak od ovce ili sl. i krene da će u usta :shock:

i tako... mogu ja stoput ovako :shock: , ali on u sekundi napravi glupost :ne

04 vel 2009, 15:04

Živimo na selu i imamo voćnjak sa uredno pošišanim travnjakom. Marin je imao oko 1,5 godina kada ga je moja mama posjela na travu, a nakon nekog vremena je skužila da on šakicom i prstićima jedne ruke nešto gnječi, nešto tamno i mekano, jer mu kao tijesto ide među prstiće. Kada je skužila želudac joj se okrenuo: posjela ga je drito pokraj friškog psećeg dreka s kojim se on tako lijepo zabavljao!
Jednom je u parku našao i strpao u usta čik (zgašeni) od cigarete!!!

Nikola još nije imao takvih bisera, ali mislim da njegovih 5 minuta tek dolazi!

p.s. Najogavnija stvar za koju sam ikada čula je ta da je moj dobar prijatelj kao školarac skidao tuđe stare žvake ispod školskih klupa i žvakao ih! :shock:

04 vel 2009, 15:29

ručka od šoping kolica je i meni bila trn u oku :roll: , ali svega par puta ;) .
inače nemamo baš nekih ogavnih epizoda osim što n. jednostavnog svakog kukca, muhu i sl. ima potrebu uloviti s dva prstića i promatrati, pa je tako jednom meni donijela osu i pitala me šta je to, primila ju je za krila, naravno da sam :strah , ali osa je nije upikla :klanja
i da, kad mi koja počne lizati čašicu od jogurta prije nego uspijem otvoriti dobijem slom živaca.

04 vel 2009, 15:34

O olja, jedna forumašica je napisala da to radi, tak da nije da odraslima ne padne napamet :)

04 vel 2009, 16:19

mislis na nokte? ma, znam da ima toga :)
samo je meni i vise nego gadno :)
Odgovori