Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

cijepljenje predskolaraca

20 ožu 2009, 13:20

Sigurno ste o ovome pisale ali ne mogu pronaci :conf
Dakle, cijepe li se oni sada (i kada tocno, travanj? svibanj?) s Priorixom ili necim drugim? Nije li ono staro Mo Pa Ru izbaceno zbog nus pojava?
Zvala sam svoju pedijatricu, kaze da je ne moze ona cijepiti vec da to radi skolska medicina Priorixom, a u rujnu jos neko samo Di-Te cijepivo.

Hvala :mah

Re: cijepljenje predskolaraca

20 ožu 2009, 13:21

na sistematskom za prvi razred

21 ožu 2009, 12:27

to znam :) ali s čime? Priorixom?

21 ožu 2009, 12:47

Meni je pedijatrica, već sam ti napisala rekla da odbijem to na sistematskom i da kažem da smo mi cijepljeni Priorixom i da hoćemo da toako ostane.

A prema kalendarcu cijepljenja, na sistematskom za prvi razred je Mo-Pa-Ru (domaće). Evo i link http://www.hzjz.hr/epidemiologija/cijepljenje.htm

Vidim da imaš malo odgovora, valjda će se mame školaraca javiti. :mah

21 ožu 2009, 12:56

sanika, jos nema programa za ovu godinu :dunno i zasad svaki radi po svom. Priorix je uveden umjesto MoPaRua za prvo cjepljenje (ono sa godinu dana), no izgleda da je ostao za predskolarce.

da, trebala bi ih cijepiti skolska medicina prilikom testiranja za upis. Zato ti je najbolje da prvo nazoves njih i raspitas se kakav je njihov stav.
Evo ti popis Lijecnici skolske medicine, potrazi po skoli u koju ce ti curica ici.

Mojeg velikog skolarca je cijepila pedijatrica sa Priorixom (skolska smije cijepiti samo sa onim sto je na programu), skolska nije radila probleme. A planiram isto tako i sa predskolarcem, osim ako i skolska dobije Priorix.

21 ožu 2009, 17:20

vec da to radi skolska medicina Priorixom, a u rujnu jos neko samo Di-Te cijepivo.
da skolska prilikom upisa i pregleda za skolu no NE priorixom nazalost vec moparuom, i nama su rekli da oni ne smiju priorixom ni ako ga sama donesem, isto tako mi je i pedijatar odbio cijepiti priorixom jer kao ne smije. otisli smo u alergovitu i tamo se cijepili priorixom, cijepljenje sa priorixom kosta 150 kn. tako da smo i to rijesili.
sada nas 7.5. ceka jos di te ana.

21 ožu 2009, 22:28

mi smo se isto cjepili Pririxsom kod naseg pedijatra i morlali smo donjeti samo potvrdu o istom u skolsku medicinu
Sanika sve se desava kod upisa,tam dobis upute za sistemacki i u tom periodu trebas cjepiti a najkasnije do polaska djeteta u skolu

22 ožu 2009, 21:49

Hvala cure, e to me zanimalo, sad znam kaj mi je raditi, prvo zvati školsku medicinu a onda opet Paulinu pedijatricu i žicat da je cijepi Priorixom..hvalaaa :mah
Ako me odbije nasa pedijatrica, kaj je to Alergovita?

I sad jedno mozda blesavo pitanje, Mirci ti siugrno znas odgovor :dada kad cjepimo Paulu, jel ona na bilo koji nacin neko vrijeme nakon cijepljenja zarazna za malu bebu?

22 ožu 2009, 22:19

Dakle sad citam vezano uz ovo moje blesavo pitanje...

Zna se da su ostale dvije komponente u cjepivu među najboljima na svijetu, no polemike o tome treba li potisnuti domaće cjepivo uvijek rasplamsava agresivnost soja virusa parotitisa ili mumpsa koji u prosjeku u deset do petnaest slučajeva godišnje u cijepljene djece kao nuspojavu izaziva serozni meningitis lani i u troje roditelja u tzv. horizontalnim prijenosu ali kao blagu kliničku sliku bolesti i, što je najvažnije, nikada nije ostavio posljedica.

Krasno. Definitivno se nece cjepiti s Mo Pa Ru.

Pronasla sam za Alergovitu :mah

26 ožu 2009, 13:59

ja to niš ne kužim s tim cijepljenjem :conf

pretpostavljam da najprije trebam pogledati u knjižicu cijepljenja s čime je cijepljena sa godinu dana, jesam li u pravu ?

26 ožu 2009, 21:48

Baš danas razmišljam o tome.
Sutra zovem pedijatricu i pitat ću je može li cijepiti M Priorixom jer smo se cijepili njime.

26 ožu 2009, 23:48

evo baš gledam iskaznicu imunizacije i jedino što vidim je da je preko Di-Te-Per dopisano Infanrix

pod Mo-Ru-Pa mi piše 12.9.2003. , jel to ovo što ne želite nego želite Priorix-om :conf

27 ožu 2009, 00:07

a sad meni objasnite zašto ne?

ja neznam ništa o tome :oops: samo znam da ima cjepljenje

27 ožu 2009, 10:08

L. isto stoji datum 22.09.2003 Mo-Ru-Pa. Sad prije škole bi trebao se opet s tim cijepiti ili mogu tražiti Priorix?

27 ožu 2009, 10:30

Zvala sam doktoricu školske medicine. Oni cijepe Mo-Pa-Ru.
Rekla je da nema problema, da se mi možemo cjepiti Priorixom kod svoje pedijatrice, cijepljenje se upiše u cijepnu karticu i to je dovoljno.
Zvala sam i našu pedijatricu i rekla je da dođemo sljedeći tjedan na cijepljenje.

27 ožu 2009, 10:59

tak je rekla i naša nama. tako da ćemo mi za koji tjedan s Paulom kod njene pedijatrice. a kaj to nije žalosno, ukinu za male a naši su kao veliki :ne

27 ožu 2009, 11:04

sonjaV, prirox se mora kupiti i dogovoriti cijepljenje sa pedijatrom jer lijecnik skolske medicine smije cijepiti dijete samo sa cjepivom iz Programa cijepljenja, a to je MoPaRu.
Vec je dosta stranica ispisano o tom cjepivu, a mozete i malo pretraziti forum ako vas zanimaju detalji. Ukratko - nije sigurno jer moze imati gadne nuspojave, a i moguce je i da odrasle osobe u konaktu sa djetetom obole. Tj. ovo sto je Sanika kvotala :mah

27 ožu 2009, 11:09

a što ako je prvi put cijepljeno MoPaRo ?

27 ožu 2009, 11:14

Ok., hvala.
I isto pitanje kao Lastavica?
Može se docijepiti Priorixom iako je sa godinu dijete cijepljeno MoPaRu-om?

27 ožu 2009, 11:15

da, mozes cijepiti Priorixom bez obzira cime je prije cijepljeno :mah

27 ožu 2009, 12:33

Hvala

27 ožu 2009, 12:46

hvala Mirci, pitat ću pedijatricu što ona o tome misli

28 ožu 2009, 23:32

Moji su do sada cijepljeni Priorixom, tako da ce se i ovaj put Fran kod svoje pedijatrice cijepiti Priorixom i to ce mu se upisati u knjizicu cjepljenja pa cemo to samo dati na uvid skolskoj doktorici. Provjerila isto i sa skolskom doktoricom (Kristof u Runjaninovoj) i sa nasom pedijatricom i obje rekle da moze tako!

29 ožu 2009, 09:14

Ajme, a ja danas sanjala kako pričam sa dr. i pitam je dali se L. može cijepiti s P. i objašnjavam...a sve mi čudno jer dok. drugačije izgleda u snu.
Al je pristala i rekla da nema problema :mrgreen:

29 ožu 2009, 20:38

Matilda kod koga si ti ?? sad i mene muči :conf

30 ožu 2009, 00:09

naša ped je dr. Došen.
a pregled je kod doc prezime je s Č, ne znam točno (piše na papiru).

30 ožu 2009, 09:29

što se tiče cijepljenja još uvijek ne znam što ću :conf , malo sam tražila po Internetu i ne znam koliko mi uopće imamo informacijama o nuspojavama Priorix-a

30 ožu 2009, 09:33

Užas užasa

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/15 ... HCR-a.html

30 ožu 2009, 10:00

Priorix je od Glaxo smith klinea http://www.glaxosmithkline.hr/druge-kontaktirajte.html.
Oni su ok, odnosno cjepiva su im u redu.

30 ožu 2009, 11:52

Jutros je ped. od frendice rekla da se svi cijepe sa Priorixom, da MoPaRu-a više nema???
Moju ped. još nisam dobila.
Odgovori