Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

kvarenje zubića

19 tra 2009, 17:51

moja curica ima godinu i dva mjeseca. izašli su joj svi zubići, međutim primjetila sam da su joj dva gornja zubića lagano poprimila smeu boju. je li moguće da su joj se počeli kvariti? dudu varalicu nije htjela nikako ali zato pije puno čaja na bočicu. čula sam da je to glavni uzrok ranog kvarenja zubi.

Re: kvarenje zubića

19 tra 2009, 18:31

Cuj, moj necak ima 3 godine i vec je redovan kod zubara - jedinice i dvojke gore su mu skroz okrnjene. Sve zbog nesretne bocice. Probaj joj dati na casu s kljunom - onim cvrstim, za djecu iznad 12 mjeseci i vodu umjesto caja.
I navecer perite zubice, imas u apoteci paste za tako malu djecu bez fluora, ili samo sa vodom :mah

19 tra 2009, 19:44

Makni bocicu sto prije.
Imam iskustva sa karijesom bocice i vjeruj, kasnije je to ne samo ruzno i bolno nego ima za posljedicu i nepravilno ispadanje i rast novih zuba.
Odvedi dijete zubaru a bocicu makni.
Joj, kad se sjetim :ne.

19 tra 2009, 20:35

vec sam sve probala. ne voli prati zube, umjesto bocice sam joj probala dati varalicu (mislim da bi joj se onda manje kvarili), prihvati je na kratko vrijeme ali onda sve po starom. mislim da ju kod zubara ne bih ni mogla odvesti jer se ona užasno boji doktora (cesto je bila u bolnici i sad se boji svakoga).

19 tra 2009, 20:40

Ako ne moze bez bocice, probaj joj dati nezasladjeni caj ili jos najbolje, obicnu vodu.
Mozda onda sama odustane.
A zubaru ces ju morati voditi. Za pocetak na upoznavanje, kasnije ce ju biti manje strah.
Ako se ne navikne i zapustite taj karijes, tek ce ju onda biti strah, jer ce ju zub boliti.
Znam da je mala i da je s bocicom lakse, ali vjeruj mi, imala sam dvojicu s istim problemom :ne, bolje sto prije prekinite tu naviku.
A zube joj moras prati. Nema ne voli. Ne volim ni ja, pa svejedno perem. ;)

19 tra 2009, 20:44

hvala! od sutra krećemo s borbom za odvikavanje od bočice. :D

11 svi 2009, 23:01

Nemoj odustati u namjeri.Ja sam bacila pred djetetom flašicu u smeće tak da vidi da je nema više i bilo nam je grozno samo prva dva dana ali nismo ništa davali zauzvrat.Samo da velim da je on do godine i pol imao flašicu i da danas nema gornja četri zubića i ima malo poteškoća pri govoru i općenito me strah kada budu ti zubi trebali ići van. :/

11 svi 2009, 23:06

Kako ide? Jeste li izbacili bocicu?
Evo jednog starog topica, mozda pomogne ili te bar utjesi:
viewtopic.php?f=41&t=20104&p=620106&hilit=zubi#p620106

18 svi 2009, 13:43

bocica je jos u uporabi! bili smo kod zubara i dobili smo tabletice fluora koje joj svaku vecer moram stavljati u bocicu s vodom. od sada pije samo vodu. situacija sa zubicima i nije toliko strasna (stigli smo na vrijeme :) ) ali da joj zubici vec sada ispadnu bilo bi velikih problema s izrastanjem novih zubica jer bi joj se zubno meso gnojilo sve dok novi zubi ne bi poceli izlaziti ali je i velika vjerojatnost da bi pravi zubi izrastali nepravilno jer je predug period od ispadanja mlijecnih zubica do rasta pravih.

18 svi 2009, 13:49

Izbaci čaj, nije problem u bočici, ali nek u njoj bude vodica.
Odgovori