Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

nocno (ne)piskenje

08 svi 2009, 09:54

svako malo se sjetim da bih ovo pitala i onda opet zaboravim. :mrgreen:
daklem, zanima me sljedece: u ovoj dobnoj skupini, pogotovo oko 4, 5 godina - koliko dugo spavaju, vodite li ih tijekom noci na piskenje i koliko cesto im se desavaju nezgode?

Liam (4.5 g) u pravilu provodi oko 11, 11.5 sati u krevetu i do op. ga nikad nismo vodili na piskenje jer bi se samo rasplakao, izzivcirao i ne bi nista napravio.
Onda nakon op. smo poceli, da ne bi razmocio savove i uspjeli smo doci do toga da bez urlanja, suza i buke ode i stvarno se popiski.

A nezgode...nekad se desi da se mjesecima ne popiski u krevet, a onda nekad dva, tri puta prakticki zaredom.
Jedino sto smo skuzili je da je veca sansa da ce se popiskiti ako je taj dio bio jako fizicki aktivan pa valjda zaspe ko klada.

Re: nocno (ne)piskenje

08 svi 2009, 10:19

M. ima 4 god. i 3 mj. Spava u prosjeku od 21.30 do 7.30.
Ne budi se tijekom noći za wc a nezgode su mu se prestale odgađati ima cca pola godine (a i to bi se "omaklo" u pravilu kad je bio prehlađen ili nahlađen).

08 svi 2009, 10:24

nema ti pravila. mi smo moju pokušavali voditi piškiti po noći odmah nakon skidanja pelene, no niti jednom nismo uspjeli. a spavala je 10-12 sati u komadu i izdržala. ni danas kad je velika nemoguće ju je probuditi po noći, ne diže se na wc, ali se budila kad joj se od silnog katara povraćalo.

08 svi 2009, 10:24

Bas sam ovih dana tu pisala nesto o tome - N. (4 god. 3 mj.) se nikad nije budila po noci zbog toga, ne budi se ni sada. Dogodi joj se recimo jednom u par mjeseci da se probudi kako bi otisla na wc; nije se upiskila dugo duuuuuugo. Jednostavno izgleda da imamo srece s njom po pitanju toga (lako se razbudi i kasnije tesko zaspi - na mamu :) ).

08 svi 2009, 11:28

Lukasa (5,5 godina) nikada nismo vodili ponoci pisat niti ide sada, spava najmanje 11 sati u komadu. Nezgode se dogode 3X godisnje, u glavnom kad je prehladjen ili kad se navecer naljevao tekucinom.

08 svi 2009, 12:25

T ima 4 god i 4 mj. Ne spava popodne a kad zaspe spava ko klada - možeš ga nosit, prenosit i sl a da niti ne otvori oči. Po noći ga treba dignut - i stavit ga pišit, ona samo čuje "sad se možeš popišit" a ničim drugim ne pokaže da je "prisutan".

08 svi 2009, 13:04

ja ih nisam nikada budila za nocno piskenje. decko se probudi jednom godisnje i ode na wc (sam :klanja ), a cura se dokotura do nas i ja/tata je odvedem (1-2x tjedno). ne palimo svjetlo u wc-u, nego u kupaoni. nastavi spavat nakon toga odmah.

AE,5 i pol godina,digne se sama po noći i ode piškit. Do prije pola godine je obavještavala o tome. Znači dođe,protrese me i kaže "mama,idem piškit",ja kažem dobro,zaspem isti tren,ona se popiša,vrati,i opet me strese,"mama,gotova sam",ja opet dobro,idi spavaj.

super, :lol

08 svi 2009, 20:01

Lora (3 g, 9 mj.) spava od 21 i 30 do 07 i 30, znači 10ak sati. Do prije 6 mjeseci je piškila u krevet kada ju nebismo vodili na "noćno piškenje". Od nedavno po noći odlazi sama na WC.
Dogodi se i pokoja "nezgoda".

08 svi 2009, 20:43

M, 4godine manje 15 dana, ide piškit prije spavanja, pa ga mm odvede oko ponoći, kad ja i on idemo spavat, po noći se prekobacuje u naš krevet i ponekad usput svrati piškit...rijetko, doduše.
Imali smo 1 ili 2 nezgode sve skupa otkad se skinuo s pelena.

10 svi 2009, 11:14

moj sin je (bio) nocni pisac, znao se i po 2 puta u krevet popisati. nema sanse da se probudi i ode u wc. mi smo ga redovno vodili u snu na pisanje, on bi obavio, ali to nije bila garancija da se nece i opet popiskiti. pa smo potrazili strucnu pomoc, i doktorica nam je rekla da ga ne stavljamo u snu na pisanje, ni pod razno, jer mozak na taj nacin dobiva informaciju "u redu je piskiti u snu!". pljuc pljuc, to je iza nas.

10 svi 2009, 12:00

hm, vi's, ovo je bas zanimljivo. samo sto L. prije nismo vodili na piskenje, a ipak se znao popiskiti u krevet, pa sad ne znam sta je bolje. :dunno
ja mislim da je kod njega fora u tome sto spava ko klada, a puno pije. on po danu moze satima drzati, zbilja nema problema s tim, cak dapace imas bas dobru kontrolu jer onda zna piskiti po minutu ili cak i vise. :shock:

10 svi 2009, 12:13

od 1 dana kad smo E. skinuli pelenu pa do dana današnjeg (u 7. mjesecu će imat 5 godina) nikad nije išla piškit po noći i nikad se nije upiškila u krevet. spava od 22-23 do 9 ujutro, prije spavanja se popiški i odmah po ustajanju.
isto može dugo trpit i općenito joj je tlaka ako mora u wc jer mora prekinut igru ili nešto. mene to užasno živcira, tako da se desilo više puta da se usred dana svjesno popiški u gaće jer ne može više trpit a neće u wc :roll:

10 svi 2009, 16:57

Probala sam prvih par dana nakon što smo skinuli noćnu pelenu i ništ nismo napravili jer smo ga teško probudili, onda bi urlao i svejedno ne bi piškio. Pa smo ga pustili i znao bi se popiškiti u krevet /tih prvih par mjeseci/ i isprve nije skužio da se popiškio, poslije bi skužio, a onda je skroz prestao piškiti po noći (bilo je u komadu i po 12 sati da nije piškio).

Zadnje dvije godine nam se desilo svega nekoliko nezgoda, ugl. onda kad bi bio bolestan.

Nikad mu nisam branila piti navečer - ako je bio žedan, dobio bi vodu, a ponekad bi popio i po dva dl kad je već bio u krevetu i nisam primijetila da bi se zbog toga što je previše pio popiškio, odn. kad bi pio manje da se ne bi popiškio.

11 svi 2009, 15:00

Došla sam se Bornici zahvaliti na info.
Ja sam se čak do devete godine, ponekada, znala upišati u krevet.
I to bih sanjala da sam na WCu. Joooooooj kolikon sam samo puta, u toj dobi, noću razmišljala jesam li ja sada stvarno na WCu ili to samo sanjam.

Kada smo Loru vodili na noćno piškenje sjetila sam se te svoje "muke" pa sam ju nježno razbušivala i na uho joj šaptala da je sada na WCu, bravo za piškenje i bla bla, kako bi bila svjesna da piški na WC.

11 svi 2009, 22:47

Ja nikada niti jednoga nisam niti jedamput budila po noci i vodila na WC. Nikada nezgoda nismo imali.

jedino na sto pazim (ne vise kod starijeg) je unos tekucine cca 1-1,5h prije spavanja. Neposredno prije lijeganja je obavezan odlazak na wc.

dogodilo se par puta da se ustao na wc po noci, obavio i dosao me obavijestiti o tome, ja promrmljam ok i on odklipse u svoju sobu (ali se ja ipak natjeram dic nakon par min.i odem provjeriti dali se pokrio :mrgreen: )
Odgovori