Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
26 svi 2009, 00:34
i/ili dojile, al zapravo me više zanima za ove bebe koje su na adaptiranom jer nekako mi se čini da prije prelaze na kravlje
ovo nisam zamislila kao topik za raspravu ili pitanja kad treba, što i kako s kravljim mlijekom, toga već ima i na dohrani i na adaptiranom, zanima me statistika, iskustva
ja sam nekako mislila naći sredinu između godine (što mi se činilo prerano) i 3 godine (što mi se činilo pretjerano) pa ju prebacit na kravlje skroz sa 2. al ima dana kad mi se to čini nekako prerano.

, u odnosu na doru meni kravlje mlijeko nekako djeluje kao otrov, kao da sad moram odlučit da joj dajem nešto loše
26 svi 2009, 07:55
Prva
Između dvije i tri. I to neuspješno.
Starija ga je prihvatila sa četiri, do tada je pila jogurt, manja je
navršila četiri i još je na AD. Kravlje neće.
Al negdje sa dvije i pol sam joj počela nuditi.
26 svi 2009, 08:12
Nika je pila adaptirano do nekih godinu i pol. Kravlje mlijeko je odlično prihvatila i sada sa svoje 3,3 godine popije u prosjeku 700 ml mlijeka (3 puta dnevno po 1 šalicu od oko cca 250 ml mlijeka).
26 svi 2009, 08:15
Sa skoro 3g, s tim da je još dojio. Ali više ga ne pije jer sumnjamo na alergiju, znat ćemo za par dana kad idemo na testiranje.
26 svi 2009, 08:18
Nisam više sigurna, negdje oko 18. mjeseca. S time da on još uvijek doji (uskoro puni 22 mjeseca) pa ni ne forsiram da ga puno pije i skroz smo preskočili adaptirano.
Hoće ga popiti i samog, i s malo razmućene čokolade, stavljam ga u kašice...nikad nikakve reakcije.
26 svi 2009, 08:19
M. ima 18 mjeseci i na adaptiranom smo. Gucnuo je neki dan iz mm-ove šalice kravlje mlijeko i to ono Lagano jutro i s takvim gađenjem je sve ispljuvao van, još nisam vidjela da mu se nešto tako gadi....tak da ne znam kak bu nam išao prelazak, ali ga još ni ne planiram tako skoro, s obzirom da i ovog mlijeka kojeg, kao, voli pije jako malo.....
26 svi 2009, 08:20
Uh, meni to mlijeko Lagano jutro isto nije fino, najblaže rečeno.
26 svi 2009, 08:22
Nikina mama je napisao/la:Uh, meni to mlijeko Lagano jutro isto nije fino, najblaže rečeno.
...da, nekak je slatkasto, čudno...
26 svi 2009, 08:27
Između druge i treće. (adaptirano nikad, nakon predstanka dojenja sojino, rižino, zobeno - al što bi rekle forumašice - to su napitci a ne mlijeko

)
26 svi 2009, 10:36
moja zvjerkica ima 18 mjeseci i jos je na adaptiranom jer joj se ne svidja kravlje a ponudila sam joj prije nekih par mjeseci. pije jogurt pa kontam i da je ne treba forsirati
26 svi 2009, 13:05
Mi smo prestali piti adaptirano negdje iza drugog rodendana. Ispočetka je nekako prihvatio, ali sad uopće ne želi; čim malo otpije kaze; to nije dobro. Ne znam sto da radim, pije dosta jogurta, ali to nije dovoljno. Da li da se vratim na adaptirano?
26 svi 2009, 13:15
mi smo na kravlje presli sa 15 mj, bez ikakvih problema. i dalje ga pije i obozava.
u odnosu na doru meni kravlje mlijeko nekako djeluje kao otrov
ako je za tebe kravlje mlijeko otrov, onda ga nemoj uopce uvoditi.

edit: stisnila sam opciju br dva, a trebala sam br 1
26 svi 2009, 13:24
MM je neki dan pio mlijeko, dao Danteu gutljaj i ovaj ga je sretno popio i trazio jos.
ali bez obzira na to, adaptirano cu mu davati do daljnjeg......
(premda ce u zadnje vrijeme radije popit sve drugo osim adaptiranog

)
26 svi 2009, 16:26
Sa 14 mjeseci. prestao dojiti, adaptirano nije htio nikada ni okusiti, kravlje je odmah prihvatio.
27 svi 2009, 00:41
IvaV je napisao/la:ako je za tebe kravlje mlijeko otrov, onda ga nemoj uopce uvoditi.

ma nije za mene kr. mlijeko otrov nego mi tako djeluje, ona mi nekako djeluje još premalo i prebebasto za 'odraslo' mlijeko, čisto subjektivan dojam
27 svi 2009, 08:43
Pa nemoj joj još davati kravlje. Jeste mala. Mi sad počinjemo, sa 18 mjeseci, i ponekad popije bočicu, ponekad danima ne, ali uglavnom ga dam kad ga sama traži. Inače, počela je "piti" mlijeko sa prestankom dojenja, sa 17 mjeseci.
27 svi 2009, 08:45
Maroje ima 2g i još smo na adaptiranom...navodno šta duže to bolje....
27 svi 2009, 09:42
Julija29 je napisao/la:Pa nemoj joj još davati kravlje. Jeste mala.
nisam ni mislila sad i ne pitam za sad.
zanima me kad su drugi, ne pitam za savjet što da ja učinim
27 svi 2009, 12:01
Joj, sto si ti nervozna!
Ovo
Pa nemoj joj još davati kravlje. Jeste mala
sam se nadovezala na tvoje
ona mi nekako djeluje još premalo i prebebasto za 'odraslo' mlijeko
, oprosti molim te sto sam se drznula davati ti savjete...
'bem ti selo...
27 svi 2009, 15:10
adaptirano mlijeko je - kravlje mlijeko. samo je adaptirano za bebe. pa mi nije bas jasno to s otrovom
ja sam svome starijem dala obicno kravlje mlijeko nakon prestanka dojenja, cca 15 mjeseci. dobio je straaasan proljev, pa najprije neko vrijeme nije uopce pio mlijeko, a onda smo mu postupno poceli davati kravlje, ali adaptirano. i to je pio do cca 3 godine. bilo koje neadaptirano mu je donedavno izazivalo proljev. odnedavno pije kozje, od kravljeg dobije reakciju na kozi.
27 svi 2009, 15:14
E. sam dala oko druge godine, tako planiram i s A. ako ne bude još uvijek prikačen
27 svi 2009, 15:16
Starijoj ponudila nesto nakon 1. rodjendana (par mj. po prestanku dojenja) i ona s odusevljenjem prihvatila. Obozava ga piti.
Mladjoj nisam ni nudila dok god je dojila (a dojila je do prije par mjeseci, tj. cca 2.5 god.

), osim ako bi uzela malo od seke ali ga nikad ne bi popila s gustom. Ni sad ga nece - nema nikakvih reakcija, jednostavno izgleda kao da joj se gadi. I ne nudim joj ga vise uopce.
27 svi 2009, 15:23
Isidora je sisala 13 meseci,onda je islo adaptirano mleko do dve godine i sa dve kravlje.Ona jako voli mleko i svako je rado pila i nijedan prelaz nije bio problematican.
27 svi 2009, 16:36
Masha je napisao/la:Sa 14 mjeseci. prestao dojiti, adaptirano nije htio nikada ni okusiti, kravlje je odmah prihvatio.
Ovako nesto....mozda koji mesec kasnije!
27 svi 2009, 17:11
s obje kad su prestale dojiti - starija sa 16,5, a mlađa s 19,5 mjeseci
starijoj sam pokušavala davati adaptirano - nije htjela, s mlađom nisam htjela niti probati
27 svi 2009, 18:54
A gdje je opcija u anketi - nikad

(šala mala)
Naime ja osobno ne pijem kravlje mlijeko i tako nisam ga bas nudila svom djetetu. Sa 15 mjeseci kad je prestao dojiti davala sam mu sojino, sa 2 godine sam probala kravlje al je dobio prolijev. Odustala sam. Trenutno smije popiti čašu kravljeg dnevno a da nema reakciju, inace se zavrsava i povracanjem. Stalno smo na sojinom. Ako na neki nacin imas averziju prema mlijeku ukljuci ga sto kasnije.
27 svi 2009, 20:23
frrr, ne moraš ništa uvoditi. samo slušaj nju. onda kad prestane odbijati adaptirano, počni uvoditi kravlje. nije važno jel sa 18 mjeseci, dvije ili dvije i pol. ona je dovoljno velika da papa i jogurt i kravlji sir...stoga nema potebe da ju požuruješ. ona će ti sama reći i pokazati.
aprpopo osjećaja spram vlastitog djeteta i prelaska na kravlje, tako sam se i ja osjećala. kravlje je puno antibiotika. ja sam odugovlačila koliko sam mogla. bio je nešto stariji od godinu i pol, kad je počeo odbijati adaptirano. pa sam ga pokušavala zavarati. na svakakve načine. to naše prepucavanje trajalo je mjesec, dva. nakon toga mlijeko nije htio nikako. snalazili smo se na druge načine. kravlje je baš počeo piti nakon drugog rođendana.
29 svi 2009, 09:06
oboje sa nekig 13-14 mjeseci postepeno kako smo se odvikavali od dojenja.Vrlo brzo pustili cicu i počeli piti obično mlijeko i sve 5
29 svi 2009, 13:03
pitanjac: ako netko od vas nije želio uvoditi kravlje, a dojenje je prestalo biti opcija, a uz to bembo odbija adaptirano...jeste li možda probali s onim adaptiranim za veće klince s okusima, vanilija i još nešto? ako da, kako to prolazi? moj adaptirano obično neće ni primirisati, niti jednu kašicu u kojoj ga ima ne želi...jel mi bolje uvesti obično mlijeko ili ići na ove 'okusne' varijante? napominjem da nije baš ljubitelj niti jogurta i sl, to mliječno nam je baš problem
29 svi 2009, 19:23
olja je napisao/la:Mladjoj nisam ni nudila dok god je dojila (a dojila je do prije par mjeseci, tj. cca 2.5 god.

), osim ako bi uzela malo od seke ali ga nikad ne bi popila s gustom. Ni sad ga nece - nema nikakvih reakcija, jednostavno izgleda kao da joj se gadi. I ne nudim joj ga vise uopce.
Slično je kod nas,samo što je uzimao od mene, a ne od seke
Ali mene brine što nam sada zna proći dan, a da on ne popije ili pojede ništa mlijećnog,ako taj dana u vrtiću nema na meniu.
On uglavnom kod kuće jede jedan kuhani obrok ( nama ručak,a njemu to dođe nešto kao večera ) i teško mi je u to uklopiti uvijek nešto mliječno,a mlijeko i jogurt neće piti. Popije možda po dva gutljaja.
Tek smo prije tri tjedna prestali dojiti,pa mi još za sada nije tako strašno,ali ne znam šta ću napraviti ako se to nastavi.