Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
12 srp 2009, 10:54
Evo jedno pitanje, znaći iz Siska vam pišem imam djete sa cerebralnom paralizom spastični tip a 1.10 navršava 6 godina, trebala bi krenuti u vrtić predškolu, vrlo je pametna, otvorena, surađuje, ja sam dobila posao prevodioca i to s početkom rada 15.10. plača je više nego odlična. A pošto sam samohrana majka već neko vrijeme moram se zaposliti.
U vrtiću smo odbijene tražim ženu za čuvanje djece a cijena cuvanja moje Nane iznosi 2400 kn paneke ćak traže 2600. Čuvanje bi bilo od 7 do 17 u mojoj kući + hrana svaki dan. Jel to normalno, mislim cijena jel i vas toliko traže?
12 srp 2009, 12:01
http://www.limac.hr/index.html Evo nešto zanimljivo ali to je u zagrebu aplaca se 1500 kn
12 srp 2009, 12:35
jesam li dobro shvatila, zeni koja ti cuva dijete platila bi za desetsatno radno vrijeme 2400 kn i pitas se je li to previse?
12 srp 2009, 13:43
uzevši u obzir dob tvoje djevojčice za nju bi sigurno vrtić bio bolja solucija od čuvalice. ali teško da bi obični vrtići, gradski i privatni, mogli primiti dijete koje ne sjedi i ne govori jer ju je nemoguće adekvatno uključiti u njihov dnevni raspored, ritam, u rad vrtića. u mojem gradu postoji vrtić koji drži udruga roditelja djece sa pp i oni jako lijepo rade sa svojom djecom. možda ima tako nešto i u sisku, raspitaj se.
što se čuvalice tiče, cijena ovisi o nezaposlenosti i primanjima na određenom području tako da je ovo što tebe pitaju jako malo. nedovoljno da se čuvalica prehrani i teško da će za te pare oduševljeno raditi sa djetetom. prije izbora obavezno pitaj kako one zamišljaju svoj radni dan da ne bi bilo koliko para toliko muzike, tj. da malenu samo nahrane i presvuku. i radje plati više nego što traže da se kasnije ne predomisle jer čuvanje i nosanje velikog djeteta koje te za sve treba jako je teško pa da se ne desi da čuvalica naglo da otkaz, ti tražiš drugu, malena se opet treba adaptirati.
12 srp 2009, 18:53
Meni se to svakako ćini previse jer uostalom iskreno rečeno nemam ni mogučnosti toliko da platim,a zena bi uz moje čuvala još dvoje od mojih susjeda, ta djeca su zdrava a moja kuca vrlo prostrano dvorište i dnevni je doslovno prilagoden djeci i od svake od nas trazi 2400 to mi se malo cini previse a ove druge dvije koje su dosle na razgovor su trazile 2600 sutra treba doci jos jedna. A da te dvije su penzionarke i sad kada se sve zbroji 2400 za troe djece je 7200 + njezina penzija

I kad se mi mame pobunile mi smo te nezahvalnice jos nas gospoda izvrijedala.... pa neznam dali vi imate takvih problema???
A ja se opet tješim sutra cemo nas tri ponuditi 1000 po djetetu to je 3000 + njena penzija mislim bilo bi nešto više od moje place, nadamo se da ce zena htjeti.....
12 srp 2009, 19:12
njenu mirovinu nema smisla zbrajati jer joj je ne plaćate vi, jer bi je imala neovisno o čuvanju djece.
što se čuvanja više djece tiče, i tu treba razmisliti jer djeca imaju različite potrebe i navike i teško je sve to uskladiti a da nitko ne bude zakinut.
ja takav posao ne bi uspjela kvalitetno obaviti za nikakve novce, a mislim da sa troje djece adekvatno raditi može samo profesionalna odgajateljica ili majka, penzionerka jako teško.
12 srp 2009, 19:19
eli je napisao/la:njenu mirovinu nema smisla zbrajati jer joj je ne plaćate vi, jer bi je imala neovisno o čuvanju djece.
što se čuvanja više djece tiče, i tu treba razmisliti jer djeca imaju različite potrebe i navike i teško je sve to uskladiti a da nitko ne bude zakinut.
ja takav posao ne bi uspjela kvalitetno obaviti za nikakve novce, a mislim da sa troje djece adekvatno raditi može samo profesionalna odgajateljica ili majka, penzionerka jako teško.
Draga slažem se s tobom, ali kad u vrtićima nema mjesta, a njih tri se već poznau i sada masu puta ostanu s jednom od nas zajedno a po oglasima nalazimo penzionerke koje su do prošlegodine radile u vrtiću ili jaslicama ili pak kao raredne nastavnice. Curice su već sve velike,njih dvije su 5 godina a moja 6. Pa eto tu pomislih neko riješenje.... a vidjet cemo sto bu sutra.... ak ništa ja ću ostati doma s njom jer mi se ne isplati raditi i cijelu plaču dati na čuvanje djeteta.... mislim da je u tom slucaju bolje da sam ja s njom doma....
12 srp 2009, 19:30
držim fige da vam se javi neka odgajateljica penzionerka.
12 srp 2009, 19:49
eli je napisao/la:držim fige da vam se javi neka odgajateljica penzionerka.

Hvala ti od srca
13 srp 2009, 08:00
Paula.m, moje je mišljenje da, kad bi se radilo o djevojčici od 6 godina bez pp-a, a živiš u Sisku, plaća od 2400 kuna koju traže dotične penzionerke je previše. Obzirom da je djevojčica s pp-om iskreno ne bih se oslanjala na penzionerke (čisto zbog godina) ne znam ni kolika bi im trebala biti neka adekvatna mjesečna plaća. Ne bih se previše oslanjala ni na to da su bivše djelatnice u vrtićima niti u školama; mislim da to zna zavesti jer se ufuramo kako će netko stručan biti s tvojim djetetom dok ti radiš. Ima svega. Mislim da je najbitnije čisto ljudsko srce jer koja uopće od njih ima neka posebna znanja koja bi bila od koristi isključivo tvojoj djevojčici pa da ti to bude dodatni plus za njih?! Ne znam koliko bi ti na kraju bila sretna kad bi ti žena čuvala u tvojoj kući još drugo dvoje djece. Sad to na prvi pogled izgleda idilično (curka bi imala društvo), ali ja ne bih na to pristala jer moraš biti svjesna da ti u kuću time primaš 3 nove osobe koje će najveći dio dana provoditi u tvojoj kući i svako ima svoj red i svoje navike i svaka od mama bi željela da joj dijete dobije ono najbolje - ne znam kako bi ta osoba uspjela to uskladiti na "tvom teritoriju".
Iskreno, na tvom bih mjestu najprije vidjela koje mogućnosti nudi grad i odgovarajuće službe kako bi djevojčica imala što bolju pripremu za školu. Znam da ti je do posla, možeš li posao prevoditelja od kuće obavljati, npr.?
Želim ti od srca da uskoro nađeš rješenje koje će biti najbolje za tebe i tvoje dijete!
13 srp 2009, 08:26
Čuvanje djeteta plaća se 3 000 kuna.
I to jednog, zdravog djeteta. I to za 8 sati čuvanja.
Svaki sat preko plaća se 30 kuna.
Ne kužim kako ti misliš da je 2 400 previše
13 srp 2009, 08:49
Obrati pažnu da paula.m piše da je u Sisku, prema tomu nemojte se stalno povoditi za cijenama koje su u Zagrebu. U Zagrebu je jedna cijena, a u provincijama

druga. Ovdje osobe koje zapošljavaju žene kao kućne pomoćnice (a između ostaloga im i čuvaju dijete ili čak dvoje djece ) plaćaju cca 2500 - 2800kn (meni se npr. javila jedna takva osoba koja je do tada radila kod doc-a u kući i prihvatila bi da ju zaposlim i na crno; preko prijateljice koja radi na Birou sam saznala koliko je tamo bila plaćena i to se poklapalo s onim što mi je gospođa rekla - ja ju nisam zaposlila jer mi nije pasala kao osoba, a i nisam tražila kućnu), a na crno su cijene znatno niže. Ne navodim ih jer joj u principu ne mogu nešto pomoći jer paula ima djevojčicu s pp-om. Info o ženama koje bi čuvale djecu sam znala dobivati i preko Biroa za zapošljavanje.
13 srp 2009, 08:52
OK Duga, ali i ove tvoje cifre premašuju navedenu.
I radi se o djetetu sa pp
13 srp 2009, 08:58
iina, ovdje se radi da o tome da čuvalica traži 3x2400, a to je stvarno dosta, posebno za mame koje imaju zdrave petogodišnjakinje u toj trokombinaciji.
13 srp 2009, 09:23
IINA je napisao/la:OK Duga, ali i ove tvoje cifre premašuju navedenu.
I radi se o djetetu sa pp

Premašuju za cca 100 kuna ako gledaš prvu moju navedenu cifru od 2500 kn (a toliko je dobivala osoba koju sam već gore spomenula, a bila je prijavljena).
2800 kn je cifra kad je osoba prijavljena i čuva dijete koje je još u pelenama (tu dižu cijenu).
Zato sam u svakom postu
i naglasila, obzirom da se radi o djetetu s pp-om teško je reći koja je realna cijena za plaćanje žene koja bi radila na crno na području na kojem žive.