Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
15 kol 2009, 14:33
.......točnije muči me odlazak na wc u školi.Tamo koliko znam najčešće fali wc papira kojim bi si mogla moja novopečena pkolarka obložiti dasku da sjedne i piški,a mislim da je još preniska da piški na stoječki(probat ćemo doma)
Kak vi to rješavate ??? Obično vani ,u kafiću ili ju ja držim ili obložimo na debelo dasku...užasavam se tih javnih wc-a
15 kol 2009, 16:32
u nasoj su skoli wc-i neuredni.
ali, ja imam decke koje sam istrenirala da diraju sto manje i brzo peru ruke. opet, tko ce ga znati da li me slusaju kad ih ne gledam

.
wc skoljke u nasoj skoli su male ( ne kao u vrticu, ali manje puno od standardne ), ne znam je li tako svugdje, ali ako je, curka bi mogla nauciti ne sjesti na nju.
wc papira nikad nema

, ali decki u torbi imaju ono putno pakiranje dm-ovih vlaznih maramica za wc. opet, nisam sigurna da ih koriste, u cijeloj godini su samo jedan paketic potrosili

.
16 kol 2009, 08:12
Isto ih pokusavam izbjegavati, ali desi se da ih nemrmeo izbjeci.
Ako vidim da je wc uredan i cist, onda samo prebrisem dasku. Inace pobrisem pa stavim papir na dasku. Jako pazim da ne diraju nista.
16 kol 2009, 08:35
Brišemo i složimo papir. S malcem je lako ali isto pazim da ne "položi" pišu na wc dasku

Neka uvijek ima mali pak vlažnih maramica + obične papirnate. Šta budeš manje razmišljala o tome, bit će ti lakše
16 kol 2009, 11:22
Ja svojim učenicima govorim nek nose vlažne maramice sa sobom u wc.
16 kol 2009, 11:28
ivy i moja mala sad kreče u 1 razred i stalno me muči taj wc kako če ona sama jel i ja njoj obložim s papirom dasku i stavim je ili je držim užasavam se javnih wc jer ja nevolim nigdje da ide na wc al ajd djetetu dokaži
bojim se da če kad sjeda rukom dirat dasku

al vidim da nisam jedina
16 kol 2009, 12:37
Moji se isto užasavaju tih šk. WC-a, idu jedino kad moraju.
16 kol 2009, 12:43
dok nisu narasle da mogu stajati iznad wca, držala sam ih a one su stale nogama na dasku
u školi nisu išle na wc dok nisu mogle stajati iznad wca
17 kol 2009, 09:36
Luantro pa kaj im nikada nije bila sila??????
17 kol 2009, 10:03
Aaaa da se pridružim klubu... kad smo skupa, isto imam mjere sa brisanjem, papirima, nediranjem ničega...
A u autu (još uvijek) imam putnu kahlicu, pa ako je wc koma - uvijek imamo plan B.
Škola? Mislim da tu nema puno pomoći - ona će sjesti na dasku garant. Ako će svaki put oblagat paprinatim maramicama - trebat će joj min. 1-2 paketa dnevno (boravak)

Iskreno, wc u školi nisam ni vidjela (još)
Imat će sa sobom vlažne i pap. maramice, vodu spušta, ruke pere - i onda po ovome što kaže sj:
Šta budeš manje razmišljala o tome, bit će ti lakše
plus puuuno sreće da nešto ne pobere
17 kol 2009, 10:17
Ivy26 je napisao/la:Luantro pa kaj im nikada nije bila sila??????
je, ali nisu htjele ici
prije sam po njih dolazila oko 13 sati
17 kol 2009, 12:32
Zadržavanje stolice i mokraće je vrlo štetno. Bolje je djecu naučiti da se sami pobrinu za kakve-takve uvjete, ili da nose sa sobom maramice, i da peru ruke. A na prljave wc-ove u školi bih se žalila kao roditelj. Kod nas je sve čisto, u cijeloj školi, znači može se. Zato i postoje čistačice.
17 kol 2009, 13:08
Hajdi o čistačicama bi se dalo pričati
17 kol 2009, 13:09
Znam Ivy, zato se moraju roditelji buniti i biti glasni i bezobrazni.
17 kol 2009, 16:43
nasi su wc-i koma, kaze J da su stalno prljavi i zatrpani papirom koji klinci bacaju po podu. Deckima je svakako lakse za pisanje, a iz skole nakon boravka s vrata ulijece na wc doma jer nema sanse d ide kkati tamo. Isto sam mu stavila paketic vlaznog papira, ali mislim da je to njima tlaka nositi u ruci iz razreda do wc-a, mozda i sram da ne gledaju svi kroz hodnik kuda idu
24 kol 2009, 21:19
Zato sam ja uvijek bila za dobre stare čučavce koliko god izgledali fuj, mislim da je to bolje rješenje za ženski rod. Imam djevojčicu i muka mi je od tih javnih toaleta, lako je bilo kad je skroz malena držati ju iznad i balansirati, sad je to već koma. Na putu za more zlo mi je bilo kad je trebala veliku nuždu obaviti na jednoj benzinskoj. Sva sreća pa sam kao sanitarna inspekcija sve prebrisavala, a da ništa ne dirnem, nju od početka treniram da ništa ne pipka okolo i na kraju stavila jedno četiri sloja onog papira za oblaganje daske iz Millera. Naravno, da na kraju ništa nije obavila, sva se jadna stisla. Za školu me isto već frka hvata.
24 kol 2009, 21:53
ajajaj ja sam to nekako otklonila jer nema pomoci... zaboravi i ruke oprat a kamoli obloziti wc i sl. a piskit mora svaki cas jer ima bolestan mjehur
sad si me sjetila toga opet...najradije bi joj dala one maramice za wc cistiti al me strah da se ne obrise pak s tim
mi nikad ne pisamo u javnim wcima ,jos uvijek pisamo po grmlju
25 kol 2009, 10:22
Hm, da. I meni je kao maloj bilo gadno ici u skolski wc, pa sam trpjela. Zato sam ja imala hronican zatvor do faksa.
Isto mislim da je najbolje nauciti ih da nose vlazne maramice, obrisu dasku, posloze papir i tako obave posao. Poslije obavzno pranje ruku. Ako ih se moze nauciti. Moja isto pazi, ali joj se omakne da dodirne dasku, pa se meni kosa na glavi digne. I ja strepim od skole. Valjda je naucim do tad.
25 kol 2009, 19:30
hm potaknuta ovim topicom , probali smo pisanje iz zraka i dobro je, dovoljno smo visoki za to, malo dodiruju potkoljenicama skoljku ali bolje i to neg sjesti

dobro je , sad samo da ne zaboravi na djelu
26 kol 2009, 09:49
probali smo pisanje iz zraka i dobro je
cijelog života upražnjujem ovaj stil a la startni položaj Janice Kostelić