Sada je: 04 kol 2026, 01:40.

zabava na zatvorenom, part 2

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

zabava na zatvorenom, part 2

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 13:56

prijedloge za mjesta na kojima možemo provesti vrijeme kad je ružno ili kišno vrijeme,a da nije šoping centar. ne moraju nužno biti mjesta koja su primarno za djecu, može i neko mjesto koje nije dječjeg sadržaja, ali da je beba frendli.

mi zasad išli krenuli jednom na izložbu, neku nedjelju kad je padala kiša. al izložba nije bila beba frendli (svjetlosne instalacije, mrak i labirint) pa smo završili u birtiji. muzeji nedjeljom rade uglavnom od 10 do 13.

ajmo, kišne prijedloge na sunce :D
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Re: zabava na zatvorenom, part 2

PostPostao/la sandram » 24 ruj 2009, 13:58

Valjda u zatvorenom.

Mi smo uglavnom u kuci, pozovemo kojeg frenda ili mi odemo nekome i to je to. Ako bas ne pada onda setamo (po lokvicama). Izbjegavamo shoping centre u velikom luku, a birtije u jos vecem.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 14:07

sandram je napisao/la:Valjda u zatvorenom.

ups. kad pšem sto stvari odjednom :lol
al ja bih baš prijedloge da se maknemo iz kuće...

dakle, muzeji i galerije. dalje? jel ima nekih igraonica?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamainana » 24 ruj 2009, 14:22

malo kišice nas ne može pokolebati za šetnju vani
zar nemate navlačno odijelo i gumenjače
Megi je to najdraže :mrgreen:
a zimi se posebno vidi koliko se rado družimo s prijateljima
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 24 ruj 2009, 14:48

muzeji i galerije su mozda mjesta za nas ali ne i za dijete od godinu i pol. stoga ne treba niti ocekivati da ce biti prilagodjeni za djecu.
mi ne volimo shopping centre pa tako ni nase dijete nema priliku boraviti u istima. max je mercator ili getro.
u kisne dane, za hladnog vremena, mi isto najvise volimo kucna druzenja, djeca su slobodna, mogu trcati , uzivati, igrati se,....
i kao sto je sandra napisala, ako ne pada kisa (snjeg nas ne sprjecava, barem nije proslu zimu, a cesto nije ni kisa :mrgreen: ) onda smo vani, ali to je nezgodnije jer moramo imati rezervnu presvlaku i toplo mjesto u blizini za presvuci se :dada
ovako je i kod nas :
a zimi se posebno vidi koliko se rado družimo s prijateljima
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 14:59

ne tražim ja nešto da nas zabavi, možemo mi pozvat frendove, nije da nam je dosadno doma (iako kod nas doma djeca baš i ne mogu trčati, mali stan)...ali mi volimo landrati okolo...nije vikend vikend ako si doma ili kod nekog doma...a vani pada kiša. možda se vaši klinci daju vozit u kolicima dovoljno dugo, moja bi hodala sama, a nemre baš pokisnut dijete...ali, ajde, hodat bi još i mogla nekako, al ona sjedne di god joj se svidi..
ali stvarno mi je glupo forsirat dijete da šeće po kišurini u kabanici samo zato da ne bih bila doma, radije nađem neku zabavu u zatvorenom. pa nije valjda je šoping centar jedino?!?

muzeji i galeriju su zapravo uglavnom beba frendli i to je sasvim ok riješenje za kišni izlazak. samo smo se mi bili baš, eto, zapikirali za tu izložbu (koju smo nakraju ošli pogledat bez nje poslije) koja nije.
može još i kazalište, za to mi je dorosaur ipak još mrčicu premala, ali za ove 2+ je odlično.

edit: ja stvarno nisam tip za kučna druženja. nikad bila, a to što sam majka i gospođa me očito nije promijenilo. ja bih se smucala samo.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zeezee » 24 ruj 2009, 15:14

meni su kućna druženja s djecom super. oni se zabavljaju međusobno, doma su ili na poznatom terenu, a mi odrasli smo slobodni podružit se malo, ispit koju, dal kavu, dal pivu...
a i M voli kišu, bar je do sada bilo tako. ja stalno ponavljam kako jedva čekam kupiti mu kabanicu i čizme pa da gacamo okolo po lokvama.
igraonice mi nisu nešto, a čini mi se da ti to i ne pitaš, jerbo bi ti htjela da ima i za tebe neke zabave. mislim, moš ti u svoju zabavu,a malu u igraonicu, ali nisam sigurna da bih ju ja pustila tamo samu s animatorima. a ne znam ni jel primaju tak male...
muzeji mi se čine ok, izložbe isto, ako ima i nešto njima zanimljivo, makar i ne razumjeli, samo da im je zanimljivo gledati.posjete dvorcima ili tako nešto (iako, meni se to na neki bljakasti kišni dan uopće ne da)...
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 24 ruj 2009, 15:21

mi imamo ona navlačna kišna odjela iz lidla što su koštala 50-tak kn i genijalna su jer se dijete uopće ne smoči, ali to je dobra varijanta ako je samo malo cmoljavo vrijeme
također pratimo i različita događanja okolo što imaš zgodno na mamama i tatama u akciji pod nazivom kamo za vikend
u shopping centre idemo vrlo rijetko (ja se ne sjećam kad smo zadnji put bili makar meni dođe da i koji put odem ali uvijek iskrsne nešto zanimljivije)
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 24 ruj 2009, 15:26

mi se veselimo dinosaurima u travnju u areni premda nekako mislim da ce D jos uvijek biti premali za to.....
igraonice ne volim, znali smo stati u one otvorenog tipa u mercatoru ili getrou ali ako je ijedno starije dijete unutra onda nastane nered jer mu manji smetaju, nemaju razumijevanja za njih , cesto ih znaju gurnuti,.... meni se ne svidjaju.
a igraonice su mislim za djecu od 3+ :dunno i ne ukljucuju roditelje :(
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 15:35

mamainana je napisao/la:također pratimo i različita događanja okolo što imaš zgodno na mamama i tatama u akciji pod nazivom kamo za vikend

e, pa za takve stvari ja pitam! za neka zanimljiva događanja, akcije
ajd, potražit ću tamo, ali čini mi se da su tamo sve izleti na otvoreno..

ma, muzeji su zakon..ionako mi je taj dio zakržljao, zadnji put sam bila na izložbi još kao trudnica..ovak em mi uspijemo nešto pogledat em smo izašli svi skupa van..njoj, naravno, sigurno nije interesantno gledat, štajaznam, talijanski neorealizam, ali zanimljiv joj je prostor, nove stvari, uz malo animacije se i nju može zainteresirati...

igraonice nisam mislila u smislu da ja nju ostavim, mislim da takvog tipa ni ne primaju mlađe od 3, nego neke gdje bismo možda skupa radili nešto kreativno i zanimljivo...
ako negdje, tipa pučko učilište, ima neka manifestacija na kojoj ima i dio za klince da se stave obavijesti, linkovi...
(nedavno smo bili na zege vege festivalu - doduše to je bilo na trgu za lijepog vremena - bila je neka igraonica za klince, oko nekog stola su radili životinjice od gline..moja je još premala da bi išta suvislo izradila, ali presretno je sjedila za stolom s ostalom djecom i muljala tu glinu po rukama, nikad se ne bi odlijepila od tog stola da ju nisam maknula jer su i druga djeca htjela malo...)

obilazak dvorca je stvarno odlična ideja!
evo, sjetila sam se sad, i bazen je jedna mogućnost.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 24 ruj 2009, 15:41

bazen u ZGu ti je tesko izvediv, vjeruj mi.
mi smo isli par puta nedjeljom ujutro u dom sportova, OK je, bude uistinu malo ljudi, sve djeluje jako cisto, iako neopisivo staro i zapusteno, ali ulaz u bazen su iznimno strme skale , jako visok rub, za njih jos uvijek prehladna voda premda pise da je skoro 28, van bazena jako sklisko... termin je do 10sati, premda su nas svaki put pustili da ostanemo do kada zelimo.
utrine su uvijek prekrcane i nije mi prostor za dijete (mozda sam zbog tolikog broja ljudi sumljiva prema cistoci :dunno ) aili par puta sta sam bila tamo nisam bas bila sretna ni zadovoljna...
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 15:50

dakle, nema nijedan bazen za klince koji bi imao termine 'za građanstvo' vikendom? a educarena? samo da nije miljon kuna sat.
ne kužim ovo za strme skale i visok rub...za nas prestrmo ili za njih? mislim, mogu ju ja donjet do bazena i stavit u kolut u bazenu, ne mora ona sama ulazit nit izlazit. jednako tako ju mogu iznijet iz bazena ako je sklisko.

mi smo plivali na mladosti prije i skroz je ok. (ali to nije za klince jer je olimpijski bazen i pliva se u trakama). iako, čini mi se da je bio i neki manji i topliji, trebali bi provjerit..to je bilo nedjeljom od 16 ili 17...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la anlan » 24 ruj 2009, 15:52

ma osim kazališta, kina, muzeja, shopping centara, slastičarni, knjižara s lutkarskim predstavama i igraonica, nema ti niš u zagrebu kad pada kiša.

na ovom linku objave kad ima nešto zanimljivo, pa si ga upamti, evo sad je neki sajam u areni, bojanje bojanke:
http://www.klinfo.hr/
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 24 ruj 2009, 15:55

i dom sportova je u trakama, ali nema puno ljudi pa je OK.
strmo je za spustiti ga u bazen. neznam hocu li pogoditi iti otprilike kad kazem da je pola metra razlika od ruba do bazena? (ali tako da je poviseno sa vanjske strane? ... ma bas sam zakomplicirala ...
uglavnom , nije to nista problem, problem je sto je voda od tih realnih 25-26 hladna i za nas na prvi moment a za njih konstantno, ne moze biti duze od par minuta u bazenu ( a ti si kao i ja navikla na ono uzivanje beba u bazenu od 32 stupnja)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 16:05

anlan je napisao/la:ma osim kazališta, kina, muzeja, shopping centara, slastičarni, knjižara s lutkarskim predstavama i igraonica, nema ti niš u zagrebu kad pada kiša.

baš bez veze
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 24 ruj 2009, 16:08

sa godinu i pol su jos premali da bi za njih bilo nekog sadrzaja, barem organiziranog....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 24 ruj 2009, 16:09

A onda odite u neke toplice za vikend ako vam se to sviđa :). Ja osobno ne volim ni bazene ni toplice, ali sam vodila napokon svoje ljetos jedan dan u SV. Martin i oni bili oduševljeni (je da nas je u sezoni karta koštala oko170 kn za nas četvero ako se ne varam)

Mi ih nismo baš vodali okolo kad su bili mali - prošetali bi po gradu ili bili doma (shoping je MM obavljao do njihove cca 2-3 godine sam ako se dobro sjećam). Obzirom da su njih dvoje bili jako zahtjevni i za ići u goste, a i za primati goste (isto mali stan) nekako smo se krpali dok nisu malo porasli :)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 16:34

Plusic je napisao/la:sa godinu i pol su jos premali da bi za njih bilo nekog sadrzaja, barem organiziranog....

jesu, zato se i raspitujem ovdje za ideje i prijedloge kako skrpati nešto...
zato sam i rekla da ne mora nužno bit sadržaj za dijete, može sadržaj bit i za mamu i tatu, samo da su tehnički uvjeti takvi da dijete može s njima (dakle, klizanje ne dolazi u obzir, recimo)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 24 ruj 2009, 18:38

apsurdno mi je 2godišnje dijete vuči nemampojma Gradski muzej. Nije im zanimljivo i ćao. TO ljudi rade radi sebe, a ne radi djece. I NARAVNO da neće biti "dobra" tamo :)
radije nek ostane s bakom, npr.
U Trešnji, Maloj Sceni...imaš nekoliko predstava za dvogodišnjake, ali idealne predstave su nedjeljom u 12 u Letu u Tkalči. To je baš za malene.
Kupati se možete u toplicama, mi idemo često (mi smo kraj obilaznice pa nam teba jako malo do Tuhelja, npr.), tu je puno čišče nego u Zg, nema puno ljudi, adekvatna je temperatura vode (voda koja služi za bavljenje sportom prehladna je djeci).
U ZG možete u Educarenu.

DIjete od 1,5godinu nema potrebe za uzbudljivim društvenim životom :lol
Najbolje se družiti po doma :dunno

inače, mi idemo vani po svakakvom vremenu, osim po jakom pljusku i jjjjjjaaaaaakom vjetru. Kako kažu Skandinavci: nema lošeg vremena, samo neadekvatne odjeće.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 24 ruj 2009, 18:41

Krumpi mi smo navikle na jaaaaaki vjetar i boravak vani ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 24 ruj 2009, 19:02

Plusic je napisao/la:Krumpi mi smo navikle na jaaaaaki vjetar i boravak vani ;)

:kiss
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 20:19

Krumpirić je napisao/la:apsurdno mi je 2godišnje dijete vuči nemampojma Gradski muzej. Nije im zanimljivo i ćao. TO ljudi rade radi sebe, a ne radi djece.

ja nisam ni postavila ovu temu tako da želim njoj obogatiti društveni život niti se pokušavam prodat da bih išla u muzej zbog nje
išla bih zbog sebe, zbog toga da se maknemo od doma, a navikli smo da nju vučemo svuda sa sobom
ne znam kako vaša djeca, ali moje dijete nije dobro doma, ne može sjedit na jednom mjestu il bavit se jednom aktivnošću dulje od par minuta, pisala sam o tome. kućna druženja joj brzo dosade
njoj su sva nova mjesta zanimljiva, a bila su joj zanimljiva i čudnija mjesta od gradskog muzeja. samo treba uložit vremena i truda i u to da se njoj učini zabavnim.
u svakom slučaju, treba probat, zar ne?

inače, mi idemo vani po svakakvom vremenu, osim po jakom pljusku i jjjjjjaaaaaakom vjetru

ma, ja ne pričam o tome da se na prvu kap kiše treba zatvorit doma nit mislim da će me hladnoća pojest i da na prvi znak jeseni treba tražiti neku aktivnost u zatvorenom prostoru. samo smo se te jedne nedavne nedjelje našli u situaciji da je vani padala prilična kiša, a MM je postavio pitanje kamo bismo mogli ići da je zatvoreno, a da nije šoping centar. pa smo se oboje našli s velikim upitnicima iznad glave. a za kino il kazalište još nije. pa sad ja pitam ovdje kamo se u takvim slučajevima može ići.
nekad će se otić kod nekog doma, nekad će se nekog pozvat k sebi, a nekad bi nekamo otišao..e sad, kamo, a da nije vražji šoping centar?

ok, nekad ćeš otić i u vražji šoping centar, ali odbijam vjerovati da nema zatvorene aktivnosti osim šoping centra i kućnog druženja. što fali obilasku dvorca ili odlasku u muzej? ili na neki sajam na zatvorenom, gdje će moža biti i kakav program za djecu?

iako, baš me zanima što radite s djecom koja hodaju i igrali bi se po kiši vani? idete u park?
jer da se ona vozi u kolicima dok mi šećemo - taj film ja ne bum gledala
Zadnja izmjena: frrr; 24 ruj 2009, 20:23; ukupno mijenjano 1 put/a.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 24 ruj 2009, 20:23

znam frrr, ali računaj na to da će tamo biti nemoguća-jer će joj biti jako dosadno

čizme, kabanica i vani
ili radimo gluposti doma
ili idemo kod prijatelja
ili oni dodju kod nas...

neznam, nama radni dan tako brzo prodje, da ne stignem previše mislit, a vikend je druga pjesma.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 20:24

joj, pa za vikend i pitam, mislila sam da je to jasno samo po sebi!

edit: krumpi, al kaj radi vani u čizmama i kabanici? hoda?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 24 ruj 2009, 20:29

:oops:
vikendom možeš u taj Let, stvarno je okej. Ali to je samo pola sata.
Nama je super u Tuhelju, ako ti se da potegneš do termi Olimia, tamo je još bolje.
Onda imaš seoska domaćinstva, to je ono pola unutra/pola vani, malo popapate, pozdravite životinjice...
možete svratit u knjižnicu i tamo potrošit sat vremena (u profilu isto, npr)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la frrr » 24 ruj 2009, 20:36

ma, i pola sata je okej, nije da je problem višak vremena pa ne znamo što bi sa sobom..nego, ono, da nešto bude baš izlazak, kužiš?
da se spremimo, izađemo iz kuće, doživimo/vidimo nešto novo pa vratimo doma.
ono što je nekad i obična šetnja po gradu, kad je vrijeme za šetnju.

znaš kak ti se nekad ne da presvuć iz trenirke i izać od doma pa pozovoše nekog da dođe k tebi na druženje..e, jednako tako ima dana kad ti se baš ide nekamo, ne da bit doma...a vani, recimo, pljušti..pa se pitaš kamo možeš, a da nije šoping centar i da može dijete s tobom

evo, knjižnica - super
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 24 ruj 2009, 20:44

u profil megastoru možeš pit kavu dok ona lista slikovnice. child friendly je i toplo.
nego, Marin obožava gacat po lokvicama, to sva djeca obožavaju. :mrgreen:

Razumijem te.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 08:30

Krumpirić je napisao/la::oops:
Onda imaš seoska domaćinstva, to je ono pola unutra/pola vani, malo popapate, pozdravite životinjice...

ovo nije bas neki izbor za kisu, hladne dane i sve one uvjete koji sprjecavaju grad, park, maksimir, bundek,...
dvorci takodjer nisu izbor za kisne dane jer vecina ukljucuje setnju do dvorca :dunno
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 25 ruj 2009, 09:13

nismo u Londonu :mrgreen: , nema toliko strašno kišnih dana :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 09:16

pa onda nije niti problem naci aktivnosti na otvorenome, pogotovo ne za dijete od godinu i pol kojeg i bacanje kamencica na Bundeku/trcanje po maksimiru ili jarunu/posjet zoo vrtu,... zabavlja vise nego obilazak dvoraca :dunno
Plusic
Sveta krava

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.