Sada je: 05 kol 2026, 01:11.

Lupanje glavom

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Lupanje glavom

PostPostao/la Svrco » 21 sij 2010, 11:19

Već sam vjerojatno dosadna na svojim Jesenjacima sa kukanjem o Jurinom lupanju glavom o pod kad se ljuti. Kako me to sve više brine postavit ću i ovdje pitanje.

Naime, kad se ljuti jednostavno legne na pod i bam - kresne čelom o pod. Lupi dovoljno jako da je u par navrata imao šljivu posred čela. To radi već par mjeseci, a prije je grizao iz istih pobuda. Pokušala sam mu odvratiti pažnju nečim drugim, primit ga u danom trenu, objašnjavati mu, ignorirat ga - ništa ne pomaže.

Inače je veseljak, brblja, igra se, jede, spava, ali kad se radi nečeg razljuti reagira tako.

Ima li neko slična iskustva?
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Lupanje glavom

PostPostao/la mrava » 21 sij 2010, 13:00

Moj Hrvoje isto lupa glavom i to, kad je na našem bračnom krevetu, ustane se, uhvati za ogradu kreveta i lupa čelom o zid, jednom sam skužila i da liže zid :strah , a ujutro kad se probudi, priča, veseli se, skače po kinderbetu i onda nakon svega počne lupati glavom o kinderbet. Ma užas, ja mu isto odvlačim pažnju pa prestane. Ali zašto to kinderi rade?! :dunno
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Mama Mia28 » 21 sij 2010, 13:22

Mene moj lupa glavom o moju glavu,MM također.Ponekad kad ga držim na rukama zgrabi me za uši i dum,dum,dum pa lijepo oboje imamo crvena ćela.
Zašto to radi :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 21 sij 2010, 13:25

Evo još jedne koja ima isti problem kad se hahar razljuti. Zid ili pod,kod nema veze. Bitno je da se može glavicom udariti. I pritom vrištati. Ne znam kako da reagiram. Ignorirati ili?
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pokahontas » 22 sij 2010, 13:01

I mi imamo sličan problem. Moja L. se lupa predmetima i ručicama po glavi (mm i mene također). To joj dođe više iz čistog mira, izgleda da to doživljava kao igru. Ali ako uzme tvrđi predmet zna se dobro opaliti. Kad je ljuta baci se na pod, udre glavicom na moju cipelu i tuli.
Mamin mali miš-28+5 tjedan, 990 grama, 36 cm
16.10.2008.
slika
pokahontas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kerry » 22 sij 2010, 13:40

I moj E. isto to radi i to već jaaako dugo, ,sigurno nekih 6-8 mjeseci i stalno se nadamo da bude ga prošla ta "faza", ali nikak...
Kad vidim da mu je "pun kufer" svega onda ga probam zabaviti nečim smirujućim, opuštajućim, zanimljivim...bilo čim da zaboravi na to kaj ga ljuti,tak da spriječim to lupanje, ali ima dana kad lupa za svaku sitnicu,pa niti nemožeš predvidjeti...Ako reagiram na to i vičem "ne to raditi" i slično on lupa još jače i više, jer kuži da me "dira" , pa sam jednom kad je lupil rekla "ajde, lupi!! Lupi još jače! Jače!!" i on me pogledal i otišl se igrati :dunno Koji put to upali, a koji put ne...
A zakaj to rade? :dunno Ja skužim da to radi kad mu nekaj ne paše, kad mu je previše doživljaja, informacija i češće kad je bolestan i razdražljiv, ali zakaj tu ljutnju iskazuje tak, a ne drugačije nemam pojma...
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Marin » 22 sij 2010, 14:04

Marin je isto to radio, Lele za sad lupa ručicama po podu ili grize. Prošlo je, ko i sve faze. Tako sam ja to sebi objasnila. Mislim da je problem u tome što se oni neznaju nositi sa svojim osjećajima i frustracijama, a neznaju još ni govoriti da bi ih mogli izbaciti i objasniti nam o čem se radi. Marina bi uvijek digla, zagrlila i objašnjavala mu kako ga to boli. Pokušala skrenuti pažnju, plesala, pjevala, probala ga smiriti.... Nije uvijek upalilo. Ali je s vremenom prestalo....
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.