Sada je: 04 kol 2026, 12:38.

Još pije na bočicu

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Još pije na bočicu

PostPostao/la mama z » 18 vel 2010, 13:36

Znam da već ima sličnih tema ali nisam vidla da ima na Djeca od 3 pa sve do polaska u školu pa sam otvorila novu temu ali ako moderatorice misle da ne treba neka zatvore.
Ovako, N ima 4 godine i 9 mjeseci i još pije na bočicu i to obavezno prije spavanja,u noći dok braco traži bočicu i ujutro prije vrtića,zubići su joj zdravi osim malo karijesa.
Inače sve pije iz čaše preko dana osim mlijeko i čokolino navečer.
Probala sam ju odviknuti i razgovarati s njom da je ona velika ali onda nastupi ljubomora,kako ona ništa ne smije,a braco sve smije itd.
El da ju i dalje pokušam odviknuti ili da ju pustim neka još malo uživa u svojoj bočici?
El ima još netko da im djete tako dugo pije na bočicu?
A vi koji imate mlađe djete i veće koje je prestalo piti na bočicu kako ste uspjeli bez ljubomore to postići?
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Još pije na bočicu

PostPostao/la swenova mama » 18 vel 2010, 16:39

zubići su joj zdravi osim malo karijesa.

odite zubaru. Karijes je bolest, pa ne kuzim kako su zubici zdravi, a ima karijesa. Kad su onda bolesni?

Flasica u kontroliranim uvjetima nije tako strasan problem. Po mojem misljenju. Veci je problem sto je cokolino sladak i iza njega se vjerojatno ne peru zubi. zato nije na odmet ponavljati da se kasice nikad ne daju u flasici. U flasicu ide mlijeko.
onda nastupi ljubomora,kako ona ništa ne smije,a braco sve smije i

sigurna sam da ima i beneficija sto je veca. Nabroji joj beneficije i pitaj hoce li ih se odreci. tako sam ja sa starijim.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mama z » 18 vel 2010, 17:43

Ah,dok sam pisala već sam znala da će biti svakakvih komentara :roll
znam da nije zdravo piti čokolino na flašicu,ali to nije uvijek većinom pije mlijeko,nekad samo čokolino,zubaru idemo redovito,svakih par mjeseci i doktorica joj je očistila zubiće i rekla da su zdravi,ići ćemo opet kroz mjesec-dva.
Mene zanima kako da ju uvjerim da je velika za bočicu,da to prođe što bezbolnije i zanima me kako ste to vi rješili pogotovo oni koji imaju još i mlađe dijete koje ima flašicu.
A ovo za benificije,isprobano pa nastupe suze i ne želi me ni slušati :/
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 19 vel 2010, 00:20

Ah,dok sam pisala već sam znala da će biti svakakvih komentara

:shock pa sta pises ako ne zelis komentare?
Svi znamo da cokoline ne smije u flasicu i da je to jedan od glavnih razloga iskrivljavanja zubi (flasica) i karijesa (cokolino, slatki sokovi, cajevi). ne kuzim.
A i to je kontradiktorno - zdravi zubi, ali ima karijesa.

ovo za benificije,isprobano pa nastupe suze i ne želi me ni slušati

pa en mora te slusati. Ako nece. Mozes joj jednostavno ukinuti beneficiju koju ima. ja sam, recimo, svojem starijem rekla da ok, ako zeli biti mali, ponasat cemo se kao da je mali- mali se ne igraju na kompjutoru, mali imaju pelene, mali ne izabiru crtic, mali se igraju igrackama za male, a ne kartama za velike. Itd. Moj je odmah odustao, tvojoj bih mozda uzela nesto od navedenog.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 19 vel 2010, 00:41

I moj sin je do cetvrte godine pio na flasicu keksolino, frape, jogurte.. Ali neizostavno je prao zube s kaladontom nakon takvog obroka.
Mozes joj jednostavno ukinuti beneficiju koju ima. ja sam, recimo, svojem starijem rekla da ok, ako zeli biti mali, ponasat cemo se kao da je mali- mali se ne igraju na kompjutoru, mali imaju pelene, mali ne izabiru crtic, mali se igraju igrackama za male, a ne kartama za velike. Itd. Moj je odmah odustao, tvojoj bih mozda uzela nesto od navedenog
Odlican savjet!
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Duga » 19 vel 2010, 11:01

El ima još netko da im djete tako dugo pije na bočicu?

Moja curka (4,5 godine) je do prije par dana pila ujutro mlijeko na bočicu.
Do prije 3 mjeseca pila je mlijeko i navečer.
Nakon toga je slijedilo pranje zubića. Svi zubi zdravi i kontrolirani kod stomatologa.
Obzirom da je to kod nas uvijek bilo da se mlijeko popije i odloži bočica (bez igranja, cuclanja, natezanja) - nisam bočicu smatrala nečim oko čega trebam potezati priču, još.
Razlog prestanku je bio što joj je mlijeko izazivalo mučninu jer je bila pod virozom. Inače, da se i opet sjeti popiti mlijeko na bočicu, dala bih joj.
Kod nje je to bio ritual (popiti mlijeko uz crtić ujutro i navečer), ali se i po njoj vidjelo da ju naprosto to prolazi.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la mamma2x » 19 vel 2010, 11:20

Moje obadvije još piju kakao na bočicu i ne vidim u tome neki problem. Piju 2 puta dnevno u jutro kad se probude i poslije popodnevnog spavanja. Ostalo sve piju na čašu. Starija ima 4, 4 god a mlađa 2,6 god. :dada
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 vel 2010, 13:52

Mislim da nije problem sto pije na bocicu, ako svaki put nakon toga opere zubice, pa tek onda zaspi, ali ako zaspi bez pranja zuba, hmm, onda to nikako nije dobro (stagod da je u bocici).

Bocicu ce ostaviti ako puno budete pricali.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ivanaiv » 19 vel 2010, 19:02

I ja imam istih problema,moj J. je pio mlijeko do 1,5 god.poslije nije nista pio iz flasice,dok se nije rodio M.,e onda
su nastale komplikacije,ali ne odmah nego unazad 5 - 6 mj.i sad bi i on pio sve na flasicu,isto vodim borbu s njim.
Razgovor,tipa ti si veliki,ako pijes flasicu ne mozes u vrtic,a ni ne ide u vrtic itd...svasta bude,zubici su ok
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.