Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

JELO PO NOĆI

12 ruj 2010, 15:43

:conf imam dvogodišnju kčer koja još nema svoj red u jelu i spavanju pogotovo po noći. :conf Još uvjek jedan dva put pije bocu po noći.Preko dana nikako da zavoli hranu koja se jede sa žlicom.ŠTA DA RADIM?????????

Re: JELO PO NOĆI

12 ruj 2010, 21:31

jede na bocu po danu? uopće jede na bocu? nisam skužila problem. :/
hrana se ne daje na bocu. Na bocu se daje adaptirano mlijeko/mlijeko i to je to :dunno
al ne dvogodišnjem djetetu. Njoj se daje u čaši.
Jel nije prihvatila nikad žlicu, il i dalje kombinirate s bocom pa preferira bocu?
:dunno

I po noći joj, ako nije gladna, ako se probudi ponudi malo vode u čaši. :dunno

ajd pliz, malo pojasni što vas točno sve muči... :mah

13 ruj 2010, 08:35

Probaj joj po noći davati vodu umjesto hrane. U početku će vjerovatno prosvjedovati ali morate izdržati. Ipak je malo prevelika da još uvijek jede po noći. Nije mi isto jasno kako funkcionira hranjenje po danu pa malo bolje pojasni situaciju. :mah

13 ruj 2010, 09:33

Ima ovdje nešto više:
viewtopic.php?f=49&t=25424&view=unread#p2312170
(zadnje poruke na temi o prehrani 1-3)

13 ruj 2010, 12:34

Pa to vam je tako:oko devet ujutro kad se probude popije bocu mljeka sa keksolinom.Ona ide spat oko pola dva dva i prije toga ja daje neku juhu ili mesni obrok koji se jede sa žlicom jer mi još ima problema sa tvrdom stolicom.Zato inzistiram na juhu.Kad odspava 2,5 3 sata opet traže istu bocu.I više ništa da njoj uguram od normalne hrane.I prije spavanja opet mlijeko.Dajte mi normalan raspored jela i spavanja za njezino doba.HVALA VAMA!!!!

13 ruj 2010, 12:54

kao prvo bi trebala iz bocice mlijeka izbacit keksolino. ako ga vec jede, trebala bi ga obavezno jesti na zlicu. a mlijeko nek pije cisto na bocicu.
a jel jede kakvo voce? ili jogurt?

13 ruj 2010, 13:02

Vrlo jednostavno - ukini bocu, po noći daj samo vodu. Doručak žitarice s mlijekom. Voće. Ručak povrće, meso. Užina jogurt. Večera žitarice s mlijekom. Pogledaj na dohrani tablicu dohrane za 12 mjeseci što sve djeca mogu i smiju i moraju jesti.

13 ruj 2010, 21:26

oksi, dobila si korisne savjete koje samo jos valja primijeniti ;) , a o ostalim stvarima koje te muce o vezi ove teme mozes nastaviti na susjednom topicu o prehrani djece 1-3, kao sto si i pocela.
Ovaj topic zakljucavam. :mah
Tema je zaključana