Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
11 ožu 2011, 23:43
Drage mame,javljam vam se sa svojom problemom.Moja 1.god djevojcica ima probleme sa kakanjem,Svaki cetvrti dan,tvrdo kao kamen,sa puno muke i napora dok to izade,Sve sam probala,zasecerenu kamilicu,mlijeko sa 90%laktoze,kompot od sljiva,sirup od sljive i smokve ali nista nepomaze.Imao je netko od vas takav problem(a vjerujem da je)pa bi vas zamolila da mi kazete nesta sto ja neznam a da moze pomoci mojoj djevojcici?
12 ožu 2011, 00:07
Kod mog deckica se to dogadjalo oko njegovih 10 mjeseci. Ne bi ha to nazvala zatvor Li teško i mucno kakanje svaka 3-4 dana. Ja sam mu pomagala tako da sam nogice svinzte u koljenima pritiskala na tebuscic. Svako kakanje toliko muke i boli i znoja.
I prošlo je samo od sebe s nekih godinu dana

. svašta smo isprobavali i ništa nije mijenjalo stvari.
Nisam bas pomogla ali sam samo došla reci da će proći
14 ožu 2011, 21:46
Napiši nam malo što i kako jede i pije. Kod nas je bio problem nalivanje mlijekom i kakaom.
15 ožu 2011, 17:37
Pa pazim da ne jede krutu i tesku hranu,vise joj dajem supice,mahune itd....Mlijeko joj dajem ono lagano jutro sa 90%laktoze,nista sada nestavljam u njega a dosada sam joj stavljala grisolino ili keksolino i nikada nije bilo problema do unazad mjesec dana.kad joj skuham kamilicu i stavim joj dosta secera bude ajmo reci kao malo bolje,ali nemoze piti tako slatko svaki dan,inace pije caj od komoraca jer ga obozava.Njoj ne pomaze ni kasice od sljiva niti kompot od sljiva,kao sto pomogne u dosta slucajeva,pa sam mislila mozda je netko vec prosao to pa me zanima dali postoji jos nesta da bi joj mogla pomoci. HVALA
15 ožu 2011, 17:47
Mi jesmo to prosli sa Ljubicom, ali nama je zaista pomogao sirup od smokava i sljiva. jesi probala taj sirup?

osim toga, nama je kruskica dosla kao laksativ
15 ožu 2011, 18:34
sada sam joj uzela taj sirup od sljiva i smokava ali pije 5dana i opet je u nedjelju imala tvrdu stolicu,neznam dali treba duze da se to regulira.sada jedva cekam da vidim kakva ce joj biti slijedeca stolica,ali svejedno hvala vam
15 ožu 2011, 18:36
jos da pitam koliko dugo se smije davati taj sirup?ovaj sto sam ja kupila je malo drugaciji nego ovaj sto ste mi vi prikazali ali isto na bazi sljiva i smokava
16 ožu 2011, 04:50
Moguće je da joj je mlijeko teško probavljivo. Pokušajte zamijeniti mlijeko nečim drugim (rižino, sojino), a ako voli neka jede čim više jogurta i raznih mliječnih proizvoda s probioticima. U apoteci možeš dobiti probiotike za djecu npr BioGaia. Po našem iskustvu zatvor je bio povezan i s porušenom bakterijskom crijevnom florom što bi trebali probiotici regulirati. Ove jako slatke stvari pogoduju razvoju raznih gljivica što isto nije baš dobro.
16 ožu 2011, 20:06
ma nebih rekla da je od mlijeka,jer je pila bebivitu pa je imala problema sa stolicom,a ovo mlijeko koristi 3tjedana,u svakom slucaju hvala vam,sutra budem odmah kupila taj probiotik za djecu.
17 ožu 2011, 10:00
Još uvijek čekam da napišeš što jedete, raspored obroka, namirnice, količine. Imam 14 mjesečno dijete i kakica mu je sve samo ne tvrda.
17 ožu 2011, 12:44
Nama se pokazao odlican austrijski sirup na bazi sljive i smokve.
Moja smizla je jela sve sto je na "kasiku", variva, zitarice, nije voljela, a ni sada ne voli, przeno, suho. Nama su rekli da moze biti nasljedno.
Ja imam problema od kad znam za sebe. Gotovo da mi nista ne pomaze.
17 ožu 2011, 19:07
sto jeede?za dorucak zitarice ili mlijecni obroci,rucak juhice,povrce(osim krompira i mrkve)to kazu nije dobro jesti zbog tvrde stolice.poslije podne dam opet nesta od jogurtica sa zitaricama ili samo,nekada vocke-kompot od sljiva,kruske,vecera da tako kazem(jer ide u 7 sati spavati za noc)popije mlijeko,otprilike tako nekad nesta dodam ili izmjenim ovisi koliko mi se najede za rucak,uglavnom nedajem joj nista sto bi je ztvaralo.Prije sam joj znala dati keksica,jela je griz i sve sto bebe mogu i nikada nije imala problema eto do sada.Neznam sta se odjednom dogodilo,samo mi je zao sto se mora patiti,evo od nedjelje nije imala stolicu i vjerujem da ce biti veceras i da ce biti jako bolno a ja neznam kako joj pomoci osim sto joj masiram stomacic i drzim joj nogice skvrcene prema stomaku.
18 ožu 2011, 10:17
Mi smo jednom kod proktologa dobili savjet da se naprave čepići od maslaca - veličine običnih čepića - i to se stavi u guzu prije kakanja da malo podmaže izlaženje tvrde kakice. Pokušaj stavljati malu na kahlicu svaki dan u isto vrijeme npr poslije ručka (ili kad već znaš da je obično kakala prije pojave tvrde stolice), daj joj neke igračkice, časopise za trgati, stavi crtić, sjedi kraj nje, možda se opusti i pokaka. Treba uspostaviti naviku svakodnevnog kakanja, moguće je da ona stiska i zadržava jer se boji bolnog kakanja. Naša N bi dobila žmarce po cijelom tijelu koliko joj se kakalo a ona je zadržavala.
Također je moguće da ima glistice, tako je nama rekla naša dr da znaju izazvat zatvor. Možete odnijeti kakicu na analizu, ako ima glistice dobit će neki sirupić i to je to.
18 ožu 2011, 11:02
Možda ne pije dovoljno. To se nama znalo događati pa je dr. rekla da samo povećamo unos tekućine i onda je sve bilo ok.
18 ožu 2011, 11:38
Moja N je s oko godinu pol imala strašne probleme sa stolicom,nije kakala po 5 -7 dana i onda je to bilo par kuglica i gotovo,čak je došlo do te mjere da je jednostavno odbijala kakati,rekla je ja neću i gotovo koliko ju je boljelo,sve smo probali jogurte,sirupe i došli do toga da su nas poslali u zg specijalistici i ona joj je masirala trbuh i dala portalak koji je pila više od 2 godine svakodnevno i to po 2 dcl a povremeno i više

ali to je bio jedini način jer ona ima lijena crijeva,tako kažu,i dalje moram paziti šta jede i rjetko kad ima normalnu stolicu,ja velim da kaka ko mala koza,bonbone

,sad se mogu tome i nasmijati ali onda mi bome nije bilo smješno.
Ja bih se na tvom mjestu obratila doktoru i pitaj za portalak,vjeruj mi pomaže i ne stavar ovisnost
18 ožu 2011, 21:47
Ma mame hvalam vam puno na savjetima,samo da nadodam da sam to spomenula svojoj dr a ona meni veli da samo kuham kamilicu i da jako posecerim,jednom sam to probala,bilo je nesta bolje ali nemogu joj stalno davati tako jako slatko,koliko sam ja nju skuzila to je normalno i da ce to proci.I ja se nadam da hoce ali ja njoj zelim pomoci sada dok se ona pati a ne samo cekati da to prode.Tako da mi ostajete samo vi sa svojom savjetima
08 tra 2011, 20:35
mozda je problem rijesen al evo i moj komentar za sve nove koje citaju ovo...
ovo je i moje prvo javljanje ikad jer znam kako je grozan problem...
moj sin ima problem od rodjenja sa tvrdom stolicom...
kamilica sa secerom, caj ovaj caj onaj, sljiva sok, sljiva kasica, voce ovo voce ono....sve smo probali...mnoge stvari pomazu, nemogu reci da ne pomazu..al ja nisam mogla da prihvatim da dijete non stop pije nesto za stolicu...
i nakon izvjesnog vremena i raznih pokusaja - ono sto je pravo pomoglo je VODA. naravno svaki dan zavisi sta jede, al ako vodu ne pije - uzalud sve.
jos je bitno da ima priliku kakati... kad smo na putovanjima, kad puno sjedi i nema kada da se 'zaigra i kaka' i plus jede suhlju hranu ... kad dodje vrijeme da kaka i on i ja placemo:(
summary-naravno, bitno je da jede raznoliko i sto cesce ono sto otvara (razno voce itd), da pije puno vode (ne sokova!), i da se krece tj da ima priliku da se nadje u poslu:)