M: Mama, mama, evo nacrtala sam u vrtiću jedan crtež samo za tebe! ja: Divno, nacrtala si mi jednu... dvije kućice! (btw, M. nije baš neki talent za crtanje pa mi treba neko vrijeme da protumačim šta je na crtežu ) M: Ja sam nacrtala jednu kućicu. ja: Aha, ti si nacrtala jednu. A ko je onda nacrtao drugu? M: Ja!
* M. (bira tetkin br. telefona): tri - neznamkojijeovobroj - dva - dva - neznamniovokojijebroj - nula * N.: mama, na kojem broju je ultra? ja: 301 N.: tristajedan? kako se to kuca? 3 ...? M. sta 1
Današnji Tiin Idemo na krštenje u crkvu,neki dan smo bili na jednom pa cura zna proceduru Pita ispred crkve-Mogu ja pjolit juku(proliti Luku koji se krsti) Pa Tia zašto?-pita tata A da idemo bujže papati-odgovara
Pred spavanje citamo knjigu,S.stavi ruku u gace, Ja se pravim da nevidim kad ona na njemacki: Ovo moze da se otvara,kao neka vrata! Ja opet kuliram:sta? Ona: die guzica
danas.. u prodavnici smo i S. traži da kupimo neznamtinija koju po redu igracku. Uvjeravam je da nema smisla stalno kupovati i ona prihvata moje objašnjenje, te će:"mama, ja kad sam u prodavnici, ne mogu odoljeti, dolazim u iskušenje da sve kupim!.....onda me gleda:"šta je to iskušenje?"
Sara se gusi u bureku i onako u predahu: ja kad jedan da ne jedem pitu sa mesom odma me boli stomak.
jucer: mama moram pojesti jednu cokoladu! ja:a zasto bas moras? ona:pa boli me glava. ja:i od cokolade ce te prestati? ona:ja,pojedem jednu ili dvije i neboli me vise.
Šestogodišnjakinja o mršavljenju - G: mama ja znam što je najbolje za potrošiti salo. ja : a što je to najbolje za potrošiti salo?!?! G: rolanje, trčanje, plivanje, hodanje...... ja: aj mi molim te pokaži di je tebi to salo?? G: a što je to salo?
MM mi za doručkom nešto objašnjavao, kako ja nisam kužila , on se baš uživio. I završili mi s time kad čuješ N smireno: -Mama, sjećaš se one ribice jučer što sam je papala a koju ju je dido pekao na gradelama? Ja:- Da, što s njom? - E pa tata je imao isti pogled kao ona!
Sara od prestanka dojenja(sa 20mj prestala)uziva da onako malo drzi ruku na sikama,kad treba zaspati,kad je tuzna... u poslednje vrijeme pricamo kako ce kad beba izade iz maminog stomaka i ona htjeti sise i tako neku vecer pred spavanje:stavi ona ruku meni na grudi i nakon par sekundi izvadi i kaze:ja sam sam velika,ostavicu sise bebi... par sekundi tisina kad skoci i vice: ej mama kad nasa beba bude velika tebi vise netrebaju sise
šetamo moj dječak i ja nekidan našu malu seku i pored nas prođe žena koja je šetala blizance. I ja kažem sinku "vidiš ova posebna kolica, u njima se voze dvije bebe, to su blizanci isto kao x i y (blizanci iz njegovog vrtića), to je tako kad mama odjednom rodi dvije bebe pa ih i u kolicima vozi zajedno" A on na to pita " a jel' onda imala dvije grbe na trbuhu?"