Postao/la samma » 08 svi 2011, 11:56
ovako, ne znam odakle da pocnem stvarno. moj mali od rodjenja je imao problema s plućima. mjesec dana je imao kad je dobio upalu pluća i opstruktivni bronhitis. od tad uvijek ima problema s plućima i uvijek kašlje. sad ima 2,5 godine, na flixotide je konstantno od juna prošle godine,od kako sam mu počela s tom terapijom odmorili smo svi od kašlja, bio je stvarno super. s tim da mi je pulmolog predlozio da pocnem smanjivat dnevnu dozu na jednu od aprila,a do tad sam mu davala dvaput dnevno 125 mikrograma. sad je ponovo počeo kašljat i teško diše. uključila sam mu ventolin i vratila flixotide na dvaput dnevno jer mi je i dr tako rekao, ako uključim ventolin i flixotide vraćam na 2x. sjetila sam se da i prošle godine je u maju mjesecu isto ovo sve bilo, i kašalj i otežano disanje. vjerovatno alergija na nešto što sad cvjeta jer imam sve moguće trave oko kuće. ne spavamo ni ja ni on od tog kašlja, ne znam više šta da radim i uključim. ako odem pedici ona odma anb a od tog nema ništa jer dijete uopšte ne djeluje bolesno, i veseo je i jede, sve ok. a kašljat ne prestaje. ako ima neko iskustva s tim molim vas recite kako vi i šta radite jer sam zaista očajna.