Sada je: 02 kol 2026, 00:40.

alergija , vaša iskustva s djecom

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

alergija , vaša iskustva s djecom

PostPostao/la samma » 08 svi 2011, 11:56

ovako, ne znam odakle da pocnem stvarno. moj mali od rodjenja je imao problema s plućima. mjesec dana je imao kad je dobio upalu pluća i opstruktivni bronhitis. od tad uvijek ima problema s plućima i uvijek kašlje. sad ima 2,5 godine, na flixotide je konstantno od juna prošle godine,od kako sam mu počela s tom terapijom odmorili smo svi od kašlja, bio je stvarno super. s tim da mi je pulmolog predlozio da pocnem smanjivat dnevnu dozu na jednu od aprila,a do tad sam mu davala dvaput dnevno 125 mikrograma. sad je ponovo počeo kašljat i teško diše. uključila sam mu ventolin i vratila flixotide na dvaput dnevno jer mi je i dr tako rekao, ako uključim ventolin i flixotide vraćam na 2x. sjetila sam se da i prošle godine je u maju mjesecu isto ovo sve bilo, i kašalj i otežano disanje. vjerovatno alergija na nešto što sad cvjeta jer imam sve moguće trave oko kuće. ne spavamo ni ja ni on od tog kašlja, ne znam više šta da radim i uključim. ako odem pedici ona odma anb a od tog nema ništa jer dijete uopšte ne djeluje bolesno, i veseo je i jede, sve ok. a kašljat ne prestaje. ako ima neko iskustva s tim molim vas recite kako vi i šta radite jer sam zaista očajna.
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: alergija , vaša iskustva s djecom

PostPostao/la justdoit » 08 svi 2011, 12:30

ja bi vam savjetovala odlazak na alergološko testiranje. a bome, i mijenjanje pedijatrice ako ste u mogućnosti.
i ja i moja kćer smo, nažalost, alergičarke. i tek kad smo obavili testiranje, smo se naučili izbjegavati alergene i kontrolirati zdravstveno stanje. a antibiotike izbjegavajte, pogotovo tako bez pretraga. sreću vam želim, :kiss
Lara 13.8.2009.
slika
justdoit
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: alergija , vaša iskustva s djecom

PostPostao/la samma » 08 svi 2011, 13:17

alergo test smo radili, bar na one supstance na koje je moguće, obzirom de je star dvije godine. ništa njie pokazalo tad ali kad smo uradili nalaze Ige seruma-alergijska predispozicija, bio je strašno visok. tako da on jeste alergičan ali još ne mogu ustanovit na šta.
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 41 gostiju.