Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Recenzije igračaka

09 stu 2015, 15:22

Dobro bi mi došao neki topic gdje bi se mogli raspititvati, dijeliti iskustva, pohvale i pokude oko nekih igračaka :mrgreen

Naime moji klinci već naručuju Božićne poklone. Neki mi izgledaju potpuni promašaj ali voljela bi provjeriti prije nego li ih u poptunosti izbacim s liste.
Pa ako imate iskustva pišite.
ako imate pitanja pišite ;)

Mene zanimaju (za sada)

smart egg - jaje 3D labirint
slika

Max tow truck - onaj neki auto koji vuče teret, vozi naglavačke :roll
slika

Društvena igra Prst istina
slika

Re: Recenzije igračaka

09 stu 2015, 15:34

nikad vidjela ovo što si ti stavila :ajme kako to jaje funkcionira?

ali evo da kažem što je meni baš krasan poklon za predškolce, iako mi je preskup za ovako vrtićke rođendane i sl. dakle to su Kockice pričalice. Moj ih nosi petkom u vrtić umjesto igračke i onda kaže teta da se cijeli dan igraju s tim. baciš kocke i onda moraš složit piču s elementima koji se okrenu:

slika

09 stu 2015, 15:41

čovječe glupiraj se (mi imamo putnu verziju), odlična je igra, bas je zabavna, igramo svi i svima je super :):

slika

09 stu 2015, 15:42

latice, ove kockice mi se jako svidjaju, gdje ih se može nabaviti?

09 stu 2015, 15:44

latice kockice su prekrasne a i igra mi zvuči zanimljivo. Cijena??

Jaje labirint ni sama ne znam kako funkcionira. Meni izgleda bez veze ali moji ga pile :/

Mala Bornica :up tenks za prijedlog

09 stu 2015, 15:49

ja sam ih kupila preko facebook stranice Story teller cubes, koštaju 180 kn ako se ne varam! To je hrvatski dizajn i hrvatski proizvod ;)
evo jedan link na članak o njima:
http://www.journal.hr/drvene-kockice-story-teller-cube-pricaju-pricu/

mala bornica, putna verzija je putna zbog čega? mislim u čemu se razlikuje od obične? i odmah da pitam - to nije ko čovječe ne ljuti se? znam, glupa pitanja postavljam :plavusa

09 stu 2015, 15:56

latica je napisao/la:ja sam ih kupila preko facebook stranice Story teller cubes, koštaju 180 kn ako se ne varam! To je hrvatski dizajn i hrvatski proizvod ;)
evo jedan link na članak o njima:
http://www.journal.hr/drvene-kockice-story-teller-cube-pricaju-pricu/

mala bornica, putna verzija je putna zbog čega? mislim u čemu se razlikuje od obične? i odmah da pitam - to nije ko čovječe ne ljuti se? znam, glupa pitanja postavljam :plavusa

hvala, mislim da ce to biti pod borom :) .

ne postavljas glupa pitanja, nije kao covjece ne ljuti se (meni je to jako dosadno). bacas kockicu i i kreces se po ploci kao i u covjece ne ljuti se, ali imas jednog igraca i samo start i cilj, a putem mozes stati na smajlice pa moras vuci karticu na kojoj pise koji je tvoj zadatak. npr: pravi se da si macka/majmun 10 sekundi i pomakni se 5 polja unazad, budi trener aerobika ostatku igraca, pravi se da si zbunjen, pravi se da nikoga ne poznajes od igraca i upoznaj se s njima, zamijeni komad odjece sa suigracem... fora su zadaci.

putna verzija je sasvim dovoljno velika za normalno igranje ali ne znam po cemu se razlikuje od obicne verzije.

09 stu 2015, 15:56

Mi imamo doma cijelu hrpetinu društvenih igara, ali mnoge nisu zaživjele nikad.
Najviše igraju Life (Igra života) - dobro, moji su malo stariji ali brzo to prođe.:) To je ovo.
slika
Vole i Tupko Lupko, to je blesava igra skroz, sestrična me žicala da joj posudim kad se malo zapije s ekipom da igraju :lol :lol
slika

Monopolly su znali povremeno igrati ali već dugo nisu.

Fora je još i Tantrix, to i ja volim igrati:
slika

Sve ostale su plesale samo jedno ljeto. :whew

09 stu 2015, 16:00

Barbi je napisao/la:
Vole i Tupko Lupko, to je blesava igra skroz, sestrična me žicala da joj posudim kad se malo zapije s ekipom da igraju :lol :lol

:hahaha :hahaha :hahaha možda bi trebale topic i za tu vrstu igara, ne samo za djecu :lol

09 stu 2015, 16:10

odlican topic
snow :zivili

ovo jaje sam i ja gledala, ali izgleda mi glupo...mozda netko ima
meni je uvijek bilo fora oblo...jel im to zanimljivo?

moj obicno narucuje divlje igracke, trenutno je b.daman u igri
a ja guram drustvene igre :mrgreen

10 stu 2015, 10:58

Moj J. ima to jaje labirint. Kupili smo ga u Algoritmu (čitaj kupovali smo poklon za nekoga i onda je ugledao šareno jaje i morali smo kupiti tu čudnu stvar). Ono, fora je dan-dva. Funkcionira tako da kroz gornji otvor staviš štapić (koji dobiješ s jajem) i onda ga voziš kroz te tunele unutar jaja dok ga ne izvadiš na drugoj strani. Mislim da je J. brže od mene savladao taj labirint :lol Uglavnom, nije loše, ali nije dugotrajna zabava (osim kad ga povremeno ugleda na polici, pa se sjeti da bi se poigrao, onda ga jednom prođe i gotovo).

Ove drvene kocke su mi baš lijepe, ali ne znam da li bi se moji igrali s njima... Preskupo za ekperimentiranje. Ali dobila sam dobru ideju, mogla bi napraviti kartice sa slikama pa neka izvlače i slažu priču. :liza Kod mog uvijek prolazi lego :roll Imam punu sobu lego igračaka. Izlaze mi na uši. Sad su hit Bionicle.
Zadnja izmjena: morena; 10 stu 2015, 11:10; ukupno mijenjano 1 put/a.

10 stu 2015, 11:06

Hvala morena :zivili

ZM pričaj mi. narudžbe su uvijek koma, na društvene igre frknu nosom ali na kraju se s njima najviše igraju.
ovim manjima je sada in guess who?

veći je za rođ dobio monopoly i 5 sekundi. stalno su na repertoaru :dada

10 stu 2015, 11:13

Barbi, di se tantrix moze kupiti kod nas?

To smo jednom igrali kod nekoga i bilo nam je jako zgodno. Skroz sam zaboravila na to.

Kod nas se cesto igra Ligretto (no mislim da je 8+), Super 5 (ovo vec moze i Toma sa 6) i Trivial Persuit (vazno je da je verzija za djecu i za odrasle, sa odvojenim pitanjima). Moja je svasta naucila iz tog Trivial Pursuit-a. I naravno UNO uvijek.

10 stu 2015, 12:37

MMačak, u Masarykovoj, gle:
http://www.rank-star.com/company/a-ha-pametne-igracke/41
Da, Uno je čest i kod nas, a i Trivial Pursuit isto, na to sam zaboravila.

edit: popravila link
Zadnja izmjena: Barbi; 10 stu 2015, 13:55; ukupno mijenjano 1 put/a.

10 stu 2015, 12:52

Baš mi je zanimljiva tema, iako nemam nešto za prilog.

M. još nema 4 godine i najradije se igra kuhinjicom koju joj je tata napravio.
Probali smo čovječe ne ljuti se, memory, domino, ali ništa ne pali.
Crni Petar joj je fora, ali ne kuži, jedino uvijek želi dobiti Petra.

Ima li neka jednostavna društvena igra za sasvim male?

10 stu 2015, 13:51

nama je dok su bili mlađi hit igra bila Pogodi tko sam?
znam da postoji verzija za mlađe i starije; ovu za mlađe su moji igrali prije 4 god. i jako ih je zabavljalo :)

10 stu 2015, 14:04

mama njonji je napisao/la:nama je dok su bili mlađi hit igra bila Pogodi tko sam?
znam da postoji verzija za mlađe i starije; ovu za mlađe su moji igrali prije 4 god. i jako ih je zabavljalo :)

To je ova guess who? koju sam navela.
ona je za negdje 5 godina bi rekla.
S 3-4 godine od durštvenih igara prolazi memori. moj trogodišnjak voli i pika slika (to su oni čavlići u boji koji se pikaju u podlogu). Voli i kuhinju i dućan i doktora, te neke igre uloga

10 stu 2015, 14:31

Mi smo isto ovu igru Pogodi tko? igrali i dok je J. bio mlađi, s tim da smo ju morali prilagoditi u nedostatku jedne ploče i dijela sličica :hahaha S obzirom da je to igra koju smo valjda dobile ja i sestre dok smo bile mlađe, do danas je nestalo pola slikica i jedna ploča, pa smo na preostalu ploču nekako skombinirali slikice da sva mjesta budu popunjena (sad se neki ljudi ponavljaju, a neki su zuvijek nestali, ali nema veze). Ali mislim da je to onda jednostavnije za igru - oboje gledate istu ploču, prvo ja zamislim jednog čovjeka, a on postavlja pitanja, a sukladno odgovorima zatvara slikice dok ne dođe do riješenja (ako zapne, ja gledam i mogu pomoći). Onda se mijenjamo, on zamisli nekog, a ja postavljam pitanja. Definitivno u toj varijanti može i za mlađu djecu. Doduše, nema onog efekta natjecanja, ali njemu je svejedno bilo zanimljivo.

10 stu 2015, 14:46

Memory i puzzle za do 4 godine. I liječnička torbica, sve smo plišance izliječili u to doba ;)

Koristite vrijeme dok su društvene igre to stvarno (na pločama), poslije pređu na virtualne :roll i time ne baš društvene. Okupljanju niže-osnovaca sam jedva uspjela predložiti npr. Trivial Persuit, Monopoly nekad je prošao, i jedna igra s brodovima po Jadranu. Kod nas doma se sve spomenuto zna zavrtiti, a još i Milijunaš nekad, i ona neka s 5 sekundi. Pictionary isto, makar nitko od nas ne crta dobro :p

Za u vožnji imam negdje hrpu fora kartica, a neke od ideja na njima:

Fortunately-Unfortunately
This game helps teach kids to look at the bright side of things in a silly way. For example, you say, "Unfortunately, there's a tiger in the car." Your son says, "Fortunately, he doesn't eat boys." Your daughter says, "Unfortunately, he's looking at me and licking his lips." You say, "Fortunately, I brought along my tiger-jaw-clamper." And so on, alternating between fortunate and unfortunate things. An added bonus - it's a real hoot to hear a 2-year-old use the word "unfortunately"!

I Spy
Look around and pick an object you can see either in the car or along the road. Then give others a clue such as, "I spy with my little eye... something green.", or "I spy with my little eye .. something brown and furry" Continue to give more clues until they can guess what it is.

10 stu 2015, 14:54

snowwhite je napisao/la:To je ova guess who? koju sam navela.
ona je za negdje 5 godina bi rekla.

ne, nisam mislila na tu... imamo i nju, al ona je ipak za malo starije od 4 god.

ova se zove Pogodi tko si? Smeđa veća kutija... Pogađaju se jednostavni predmeti, životinje, hrana... Znam da su moji bili cca 3 g. kad su to s lakoćom kužili.

U ovoj Guess who? pogađaju samo osobe na temelju postavljenih pitanja o opisu.

10 stu 2015, 14:57

Pogodi tko si je ono kad na plastični obruč oko glave natakneš predmet koji si ti pa onda pogađaš na temelju pitanja na koji suigrači odgovaraju sa da i ne?
Imamo i to.
A imamo i Guess who. :lol :lol :lol
I da, moji su to već prerasli i jedno i drugo.

10 stu 2015, 15:13

ali evo da kažem što je meni baš krasan poklon za predškolce, iako mi je preskup za ovako vrtićke rođendane i sl. dakle to su Kockice pričalice. Moj ih nosi petkom u vrtić umjesto igračke i onda kaže teta da se cijeli dan igraju s tim. baciš kocke i onda moraš složit piču s elementima koji se okrenu:

Nesto slicno za skolarce bi bio Pricosvijet 1 i 2 http://www.mvinfo.hr/knjiga/6556/pricos ... rata-maste Moja starija je citave romane pisala pomocu tih karata.

11 stu 2015, 01:22

Za 4g je mojima jako fora bilo Od Habe Obstgarten ilitiga Voćnjak. Tu se u biti igra da su svi skupa protiv vrane, tako da ne gubi dijete samo, nego eventualnoo cijela grupa.

slika

Najstariji (sad će 7) je sad u Playmobil zaronio i tu ima želje (kupio si je sad sam školu jer je prodao neke igračke koje ne koristi, a za rođendan si želi školski autobus, za Božić daljinski za istoga), srednja (4,5g) želi kuću za lutke (isto od playmobila, ima već neki "transportni" dvorac drveni sa namještajem s kojim se rado igra), i uvijek aktualne lutke. Najmlađa (2g) je isto u lutkama, plastelinu (blaženi play-doh), kuhinjici nekad.

11 stu 2015, 09:02

Diami :kiss baš sam htjela predložiti da stavite godine djece za nas kojima su djeca narasla pa smo zaboravile šta im je kad fora, a ovo su super ideje za poklone. :)

11 stu 2015, 09:51

Barbi je napisao/la:MMačak, u Masarykovoj, gle:
http://www.rank-star.com/company/a-ha-pametne-igracke/41
Da, Uno je čest i kod nas, a i Trivial Pursuit isto, na to sam zaboravila.

edit: popravila link

mislim da se taj dućan zatvorio.
evo gledam njihov FB https://www.facebook.com/AHAigracke/timeline
21 November 2014 ·

Uskoro ćemo imati udomljavanje ovih predivnih šarenih igračaka koje su nam ostale nakon zatvaranja dućana u Masarykovoj po super cijenama .

ako je to to.

11 stu 2015, 10:09

Koje su društvene igre za cca 10-12 godina stare klince?
thnx

Ima li neka jednostavna društvena igra za sasvim male?

Premala ti je ona za društvene, eventualno da neke puzzle slažete ili memory karte (prilagođene brojem i veličinom tim malenima).

Inače, meni su društvene čisti sf i muka :lol , Uno jedino probavim, a Monopoly sam sakrila da me se ne tlači više, zato bih neku igricu da se iskupim :nata da može s društvom igrati. Doduše, moja je uvijek bila u legićima, tu sam bogatstvo ostavila :lol.
Zadnja izmjena: Duga; 11 stu 2015, 10:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

11 stu 2015, 10:22

kod nas su u djiru sljedece (uz najnoviju covjece glupiraj se o kojoj sam fore vec pisala):

- RUMIKUB (koliko se sjecam moj srednji sin je to igrao i prije skole):

slika

- LABIRINT (od nizih razreda na dalje, barem kod nas, prije ju nismo imali :lol):

slika

- MAKE AND BRAKE (to je fora, to voli i cetverogodisnjak, prilagodjavamo pravila):

slika

- LOOPING LOUIE (cetverogodisnjak jako voli):

slika

srednji sin jako voli monopoly, ali dugo traje pa rijetko igramo. ove gore navedene igre ne traju dugo pa su zato super :). imamo puno drustvenih igara, ove najcesce vadimo :).

11 stu 2015, 10:35

Potica je napisao/la:Diami :kiss baš sam htjela predložiti da stavite godine djece za nas kojima su djeca narasla pa smo zaboravile šta im je kad fora, a ovo su super ideje za poklone. :)

super topić, i ja pratim, al nikako da ovo prokomentiram...
ja uglavnom pojma nemam šta postoji na tržištu pa se ovdje educiram :mrgreen

mužu sam već dala zadatak da napravi drvene kocke ;)

Ja imam trogodišnjaka pa samo da ponovim šta su cure već pisale, da su i njemu sada aktualne puzzle, memory, plastelin, i ona kutija sa ribicama koje peca (morat ću obnovit znanje o lepljenju sličica :zub ) i naravno lego i autići (vatrogasci, hitna pomoć i policija, nešto je čarobno u toj sireni :mrgreen )

11 stu 2015, 10:56

Moji (13 i 10) su cijelo ljeto igrali kombinaciju Life-a, Cluedo ili Tromino.
S tim da je Tromino jedno vrijeme bio apsolutni hit :) i igrali smo i mi sa njima ili samo mi sa frendovima.

Za malo mlađe je Make n´Break i danas znaju zaigrati, te 5 sekundi (samo su pitanja sto puta prošli pa im nije napeto više)

11 stu 2015, 11:57

Moji (13 i 10) su cijelo ljeto igrali kombinaciju Life-a, Cluedo ili Tromino.

Life je nešto kao monopoly ili ne?!
Cluedo - nešto kao igra detektiva?
Tromino - gugl mi ništa ne izbacuje.
Odgovori