Joj Morena, koje veselje

ali barem kad to odradite, onda ste mirni s kozicama jel... zadnje vrijeme sam po parkićima baš dosta djece s kozicama vidjela, baš tako mali do 2 godine... roditelji rekli da im je iznenađujuće dobro prošlo, jer baš me zanimalo kako to izguraju s tako manjom djecom, koliko su razumni ili nerazumni u toj dobi...
Ma ja ni ne pomišljam na skidanje pelene prije ljeta. Kod njega su baš svi znakovi totalne nespremnosti, pa bi to bilo teško forsiranje... recimo nikad se ne budi suh, bude zapišan maksimalnom jutarnja pelena se može cijedit. Isto nema šanse da bi sjeo na tutu ili wc, kategorički odbija. Najviše me živcira što nekad na presvlačenju pišulinac pokazuje da bi se mogao popiškiti haha, i pitam ga, ma ne, ne, i ne. Nudim wc, kadu, lavabo, ma što god hoće....i baš kao da mu je neugodno što uopće pitam. I onda ga pitam što bi piškio samo u pelenu, DA!!! A ja ono, super, sad će bit mokar cijelu noć a još nije ni legao... i boli ga briga što je mokar ili pokakan. A sve kuži, dijelove tijela, što se gdje radi, guza, kakanje, piškenje, čak i prdac napravi namjerno kad ga pitamo
Ovih dana napokon primjećujem veliki napredak u govoru. Dosad je bio na svom malom rasponu od par riječi koje je usvojio s 15 mjeseci. I otad skoro ni makac, svega možda par novih. Nema šanse da bi ponavljao za nama, još se ljutio što ga pitamo. I evo kako je navršio 22 mjeseca počeo ponavljati, jučer smo pola sata krepavali od smijeha jer je bio totalno raspoložen, obožava izvodit predstave i kad mu se svi smijemo. Jest da je recimo maca-daca, zid-did, zeko-geko itd..... ali neku kaže i točno, ovca, meso... ili kažem mu reci nož, on kaže kruh i gestikulira rezanje

ne moram ni spominjati da je ujo iskoristio dobre trenutke da ga nauči da kaže guzica i govno

.... dobro je lako za to, samo da ga ne bi psovke učio jer to nam nije fora.