Sada je: 12 kol 2026, 00:40.

OCI-NISTAGMUS

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

OCI-NISTAGMUS

PostPostao/la MAJA Skopje » 11 tra 2006, 19:41

Bili smo na kontroli opet kod ocnog lekara.<
>Sirili smo zenice 7 dana i otisli kako bi konacno tacno utvrdili dioptriju.<
>Pitamo oko drzanje glavice u desno. Mislim i kad vezbamo imamo problem glava ide u desno. Doktor kaze da je od ociju. <
>Jovan nosi naocare od malena. Sad imamo cilindar na desnom oku i vecu dioptriju +2,5 na desno i +1,5 na levo. <
>Desno oko je lenjo pa moracemo da zatvaramo levo.<
>Mislim neznam kako cu to izvesti pored ovog celog vjezbanja kojeg radimo za motoriku.<
>Ima i nistagmus. Kaze zato namesta glavu u desno. Sredice se to oko tinejdjerskih godina. Ali glava stalno ide u desno. Drzi on i u sredini i na drugoj strani ali preferira u desno. Pa ga opominjemo stalno ispravi glavicu pa on ispravi. AL onda se opet zaboravi i ode u desno.<
>Ajde nadice ako procitas ovo mozda mi mozes objasniti vise oko ociju??? <i></i>
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: OCI-NISTAGMUS

PostPostao/la MAJA Skopje » 16 stu 2011, 19:24

Podizem topic zbog clanice koja pita za nistagmus. Kao sto vidis ni tada se niko nije javio sa slicnim problemom. Nama su rekli da se to koreguje u tinejdjerskim godinama.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.