Sada je: 12 kol 2026, 05:51.

predstava Goljačke djece

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

predstava Goljačke djece

PostPostao/la nadicab » 04 lip 2009, 16:22

jučer je u 18 h bila predstava djece Goljaka i to:
vrtić
1. razred
3. razred
viši razredi - zbor

Vodila je Ana Marija iz 6, razreda.
Bila je prekrasno, ja sam se u jednom trenutku raspalakala diveći se njihovoj snazi, volji i želji :klanja.
Pljeskali smo im na svaki njihov uspjeh, na svaku njihovu izgovorenu riječ :luv
Sav prihod je išao udruzi pasa vodiča.
Bio je Oli i Tia :joy

Jedino što mi je bilo žao vidjeti u kako stolicama djeca loše sjede jer nemaju abduktor i podložak za noge, jer ih nitko ne zna ispravljati i pomoći im na taj način da ne dođe do kontraktura i da djeca lakše kažu bez pretjeranog spazma :(
I po mom kriterijima, samo su jedni blizanci bili pravi kandidati za Goljak; sve ostale ja vidim s asistentima u redovnoj školi.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: predstava Goljačke djece

PostPostao/la Nuna » 04 lip 2009, 23:15

Joj to mi zvuci prekrasno,svaka cast roditeljima i ljudima koji su s njima radili a ponajvise malenim izvodjacima cestitam od srca,stvarno su posebni! :kiss
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 05 lip 2009, 00:46

joj, nadice, kako sve stignete. da, dirljivo je vidjeti borbu djece s posebnim potrebama za svaki korak naprijed. svi mi to zivimo, ali svaki put je dirljivo vidjeti da nismo sami.
inace, za olija i tiu sjedi pet!!!! sigurna sam da su popravili atmosferu!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 05 lip 2009, 05:21

Da, predstava je stvarno bila prekrasna, nevjerovatno je koliko je pozitivne energije bilo na pozornici :kiss :kiss :kiss .
Svi su se toliko trudili, smješili se, vidjelo se da su uživali. A Ana-Marija :klanja , dakle ta djevojka je stvarno specijalna, tako je duhovita i elokventna, sve nas je oduševila. :srca :srca :srca
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la timon » 05 lip 2009, 09:32

Nadica napisa:
"Jedino što mi je bilo žao vidjeti u kako stolicama djeca loše sjede jer nemaju abduktor i podložak za noge, jer ih nitko ne zna ispravljati i pomoći im na taj način da ne dođe do kontraktura i da djeca lakše kažu bez pretjeranog spazma"

Mene je ova rečenica baš pogodila, jer je jako generalna i jer mi prijateljica ima dečke(blizance) u prvom razredu na Goljaku i znam da se maksimalno trudi koliko zna i može( i preko tih granica) da im omogući najbolje moguće, a i ja vidim da oni loše sjede , ali ne znam pomoći - pa si mislim.. pa valjda svi ti stručnjaci na Goljaku znaju..

Tko bi mogao toj djeci pomoći da im se nabave potrebni dodaci za kolica, pa kad oni već skupljaju za druge, da se pomogne i njima?
timon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 05 lip 2009, 11:13

timon, da i ti su blizanci bili na predstavi.
I ne, ne mislim da je moja izjava generalna, nego vrlo konkretna: niti jedno dijete koje je imalo nekih većih teškoća nije ispravno sjedilo.
Ono što treba tim učiteljicama omogućiti jeste - edukacija o pozicioniranju za svako dijete.
Ne znam kako to funkcionira u školi, koliko su oni osvješteni o takvim potrebama jer ovako ispada da tamo gdje bi trebala djeca dobiti najkvalitetniju pažnju (što se pozicioniranja tiče) da dobiju - najlošiju.
Po principu: u postolara šuplje cipele
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.