Sada je: 14 kol 2026, 00:54.

IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

PostPostao/la Lidija » 26 lip 2009, 22:04

Manje smo na netu, ali novosti uvijek ima :mah
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

PostPostao/la nadicab » 28 lip 2009, 21:25

jutro je započelo s grand malom, 2 sata bez ikakvog kontakta, zvala hitnu, odveli ga na Rebro, odradili CT, povraćao, pospan ...
sumnja na pumpicu koja je popodne ipak proradila. Sada je na promatranju na Rebru, sutra ide na eeg, dodali mu i fenić pored Trileptala ... Sve u svemu, povijest se ponavlja :nevise
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la noddy » 28 lip 2009, 22:53

Ajoj...
baš mi je žao što su vam školski praznici tako počeli.Držite se ,
noddy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 28 lip 2009, 23:32

ma, nadice, ovo mi je pretuzno. denisu velika pusa, a tebi :hug
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 29 lip 2009, 06:39

Grli Denisa da sve ovo izdrži :kiss , tebi :hug , javi nam kako je danas
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lea.marijela » 29 lip 2009, 07:03

Totalno sam u šoku upravo iz razloga što smo se u subotu navečer vidjeli i pozdravila sam ga, bio je tako sretan i veseo :shock:
Držite se - mora biti ok!
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 29 lip 2009, 09:04

Joj neznam što reći osim da smo u mislima svama i da se nadam da će ovo ludilo više stati. I ja sam više luda jer moje djete već deset dana je u nekoj čudnoj fazi ni oka sklopit po noći a onda po danu to pokušava nadoknaditi, ali ni to mu nije dovoljno. Ja sam više u fazi nervnog sloma ne mogu više mislim psihički više jer na ono fizički više ne mislim.Ja više pametna nisam ako ga nepustim da nešto odspava po danu onda nije ustanju niš napravit jedva pojede a vježbanje je na guranje, kad ga pustim onda prespava obroke, ma dajte ljudi neki pametan savjet što činiti, jer vidim da ni on jadan a ni mi više ne možemo.Znam sigurno da vas je nekolicina imala tih problema.Ja nisam za nikakva medikamentozna liječenja jer nije ni neuro, nju kad pitam ona kaže mogu vam samo malo dati normabel ali on kao u principu može spavat čim može spojit dugo da spava po danu, e taj normabel je sranje da izvinete probali e onda je tek u banani djete. Umrtvi ga skroz.Ja predpostavljam da je došlo do poremećaja ciklusa spavanja kroz sve što je on prošao do sad prije svega mislim na primarno zdravstveno, molim Vas stoga jedan pametan savjet što činiti bilabi Vam iskreno zahvalna
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 29 lip 2009, 13:09

Denisu i njegovoj mami želim puno snage. :ljubav

I ja bih rado savjet o spavanju jer moje dijete je noću budno 2-3 sata tri godine zaredom. I ja se rušim s nogu, danju hodam kao zombi, sve manje sam koncentirana na išta, nisam u stanju s njim odraditi niti sve rehabilitacije. Hranom nastojim nadoknaditi to što ne spavam i pretvaram se u kuglu.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kolberg » 29 lip 2009, 14:01

nadicab drzte se :ljubav
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tonka.M » 29 lip 2009, 14:43

joj nadice koji horor :hug

dršte se :hug
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 29 lip 2009, 21:21

na naše inzistiranje pušteni na spavanje kući. Sutra još razgovor s neuropedijatrom i kvat smo do slijedeće epizode :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 29 lip 2009, 23:16

Nadice.. ..
....
:hug
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 30 lip 2009, 19:36

Znači bez obzira na stanje nitko se i dalje ne usudi dirati u shunt - jesam li ja to dobro povezala?
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la la_luna » 30 lip 2009, 20:41

mi smo imali jednu dugu fazu problema sa spavanjem...horor cisti po citavu noc preumoran a ne moze zaspati po danu sav slomljen zaspi par sati al en moze nadoknaditi...i mi i mali smo bili na rubu sloma zivaca jos pored toga on je smrsao i posto osijetljiv na svaki virus...kod nas je na kraju skontano da ima manjak melatonina hormona koji je zaduzen za noc/dan faze i spavanje...od kad dobiva melatonin svi smo mirni a sto je najvaznije mali je dobro i napokon nema podocnjake do zemlje...dajemo smo po potrebi i to najmanju dozu al ipak pomaze...
la_luna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 30 lip 2009, 21:36

nadice :hug :hug
a savjet za spavanje stvarno nemam..zao mi je...mogu misliti koliko je iscrpljujuce..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 01 srp 2009, 09:19

jučer se situacija dramatično pogoršala , bio je bez svijesti preko pola sata, CT je pokazao da je komora još i uža ...
Čekamo današnju odluku konzilija
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la DomiMama » 01 srp 2009, 09:33

nadice - :( :hug
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 01 srp 2009, 10:51

Nadice a što reći osim da smo uz Vas i istinski se nadamo da će biti dobro.
La Luna i mi smo počeli sa melatoninom pa ćemo vidjeti a da li mi možeš reći da li je odmah počelo djelovat.Mo smo postepeno počeli uvodit dok nedođemo do pune doze koja je tri miligrama.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 01 srp 2009, 11:45

Nadice šaljem vibre da izdržite i vi i Denis i da konačno nešto riješe sa tom pumpicom da se Denis ne muči :hug

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 01 srp 2009, 14:53

denisu i vama saljemo zagraljaje i pozitivne vibre!!!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la la_luna » 01 srp 2009, 15:27

I mi smo poceli sa 1 mg i fala bogu nismo morali povecavati dozu jer mu je to dovoljno..kod nas je odmah djelovalo dajem mu jedno pola sata prije spavanja i onda gledam da je smiren da lakse zaspi...jedino sta moze biti to je i kod nas bilo da je dijete vec isprepadano od toga da nece spavati pa da mu se tesko opustiti da lakse zaspi znam da je moga jednu noc pravo iznenadilo kako je brzo zaspao da se na kratko probudio i cudno me pogledao kao ono sta je sad pa ovo i onda je zaspao ko mala beba...
nadice stvarno mi je zao zbog malog :( ...nadam se da ce se ubrzo poboljsati situacija ...puno snage zelim i tebi i Denisu..
la_luna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la breg » 01 srp 2009, 17:47

Šaljem pozitivne vibre
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la MaMi » 01 srp 2009, 19:03

Nadice i Denis :hug
abegi i la_luna - tko vam je prepisao melatonin?
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zoila » 01 srp 2009, 20:46

ajme nadice :hug
vibrice saljem Denisu :hug :hug

i nespavalicama :grligrli
Viva el Će!
Zoila
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 01 srp 2009, 23:55

danas je situacija još i gora jer se ne smije dignuti iz ležećeg položaja da ne izgubi kontakt s nama. SVi se slažu da je u pitanju pumpica, ali pojma nemam što se čeka ...
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 01 srp 2009, 23:59

pa, dobro nadice, kako to sve izdrzis. ja na puno manje stvari pucam, ali ova neizvjesnost, ne ide mi u glavu.
vibram za denisa i sve vas :mah
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 02 srp 2009, 06:37

Došla sam vidjeti ima li kakvih novosti :hug , nadam se da ćete danas dobiti neke suvisle odgovore i plan za akciju, držite se, ljubi Denisa :kiss

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 02 srp 2009, 12:27

Nadice držte se i nadam se da će konačno krenuti sa rješavanjem tog problema, pusa velikoj hrabrici.
La_luna meni su tablete od tri miligrama, ja sam dobila savjet prvo jedna četvrtina pa jedna polovina pa probat sa cijelom, neznam što reći.Ne znam koje tebi to propisao garant neuo i gdje si ga nabavila tj možeš malo reći kako izgleda tvoj melatonin.Nama je prepisala kućna neuropedjatrica koja je nažalost u Sarajevu i tamo radi na klinici ona je meni već dugo to preporučavala ali sve sam nekako to pokušavala regulirat raznim načinima ali nije išlo.Puno zd problema gdje primjećujem kod mog klinca da se djelimično i radi disanja radi uskih prolaza budi, jer diše na usta i to ga muči i niz drugih problema, ali valjda će upalit. Nešto se pokrenulo ali još je rano puno smo van nekog ritma tri godine točnije pa tako mislim da će to sve skupa duže i potrajati.Moja neuro kaže da ima ga i u obliku sirupa a kako je u Sarajevu bilo samo u obliku tbl sam to uzela.Mami ja bih ti savjetovala da pitaš malo neuro svoju da ti to malo propiše, puknućeš totalke a ko će onda sa klincem,a možd bi se Matej malo i smirio kad bi kvalitetno odspavao.Mislim da vrijedi pokušati nemamo što izgubiti.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la la_luna » 02 srp 2009, 12:51

Ja sam u Njemackoj zato stvarno ne znam kod koga da pitate za recept, nama ga je dao privatni doktor kod kojeg moj mali ide na vise manje sve terapije u vezi sa njegovim problemom...nasa sreca je i u tome sto je moj sin fizicki zdrav, ali mogu reci da je jos duze potrajala ta faza sa nespavanjem moglo je biti svasta jer je stvarno na svaku sitnicu bio osijetljiv...nas Melatonin je isto u kapsulama od po 1mg ja ih mjesam i kasikici sa malo meda (mijesam ih cackalicom :mrgreen: ) proizvodjac je Vital Cell Life a narucuje se preko Canaverde...abegi jestel provjerili da mali nema polipe pa da zbog toga dise na usta (izvini ako zvucim naivno al to je kod mnoge djece problem)...mami i ja ti predlazem da pokusas jer ne mozes nista zeznuti sem sa sebi a sto je posebno vazno malom das mogucnost da se odmori kako treba...

Joj Nadice mislim citavno vrijeme na vas...nedajte se...
la_luna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 02 srp 2009, 13:33

la_luna dobro si me to pitala u vezi polipa jer smo i mi isto to mislili ali nisu.Mi smo rođeni kao nedonošče i još uz to blizanac tako da je u nutra po riječima ORL bili na Rebru na kraju da su problemi jedino u uskim prolazima kao i otečenoj nosnici koja će se regulirat kako bude veći ali tu je još i cerebralna koja svoje prste ima u tome
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.