Sada je: 12 kol 2026, 17:13.

Samo jedno pitanje

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Samo jedno pitanje

PostPostao/la vesela beba » 25 srp 2009, 10:34

Dakle,u 2 mj.sam predala zahtjev za dječjim doplatkom.U peti mjesec je došlo rješenje da imamo pravo na 150 kn.U 6 mj.sam dobila rješenje da sam na neznam kako se točno zove al produženom porodiljnom zbog teškoća u razvoju,i to do 2 god života pa onda produljivat.E da i s ponosom objavljujem da primam punih 2 100kn umjesto prijašnjih 1 600.Međutim jedna poznanica me pitala kako primam tako mal dječji jer bez obzira na primanja imam pravo na 850 kn zbog djetetove dijagnoze.Dakle jeli ja sad trebam s tim rješenjem od hzzo-a da je djete s teškoćama ići na mirovinsko i tražit taj dječji jer po svemu sudeći imam pravo na to?I jeli po svemu sudeći imam pravo na to?
T.2008
L.2010
sjaj u tami
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Samo jedno pitanje

PostPostao/la mamamalelucije » 25 srp 2009, 11:03

u svakom slučaju se isplati probati. nije 850 kn malo
mamamalelucije
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 25 srp 2009, 14:58

da, svakako probaj ponovno predati zahtjev i to odmah i priloži riješenje od hzzo-a.

evo još jedno pitanje u vezi uvečanoga dd-a?
dijete ima več podosta med.dokumentacije ( fizijatar, psiholog,logoped, itd ) , majka neradi ( dakle nema zahtjeva i viještačenja za bolovanje ) da li da onda podnesu zahtjev za uveačni dd ( sa tom med. dokumentacijom ) i tada ih mirovinsko šalje na viještačenje? je tako nekako?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 26 srp 2009, 14:30

ja mislim da bi trebali predati zahtjev za uvecani dd i da bi trebali dobiti..ja sam ga dobivala i kad nisam radila..i imali smo rjesenje od komisije..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 27 srp 2009, 10:09

Ja primam uvećani dječji, vesela bebo, predaj medicinsku dokumentaciju koju imaš i obavezno rješenje od komisije na temelju kojeg si na produljenom porodiljnom. Flipper, za dd ne šalje mirovinsko na vještačenje nego moraš imati nalaz i mišljenje czss (ili po novomvaljda od hzzo-a). Nema veze što mama ne radi. Prima li invalidninu ili onu pomoć za njegu? To se isto dobivalo na temelju onog nalaza i mišljenja od czss. Njima je za taj dd bitno da imaš nalaz od komisije koji potvrđuje da je dijete s težim oštećenjem zdravlja.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vesela beba » 27 srp 2009, 12:50

Ja sam maloprije bila na mirovinskom.Tražili su me samo rješenje od HZZO-a da je djete s teškoćama u razvoju.Predala kopiju uz kopiju rješenja o dj.doplatku i ljbazna teta kaže da mi pravo na max. dječji ide od prvi osmog.E da je sve ovako jednostavno.I rekla mi je da sam mogla predat i bez rješenja od hzzo-a samo s med.dokumentacijom da bi mi se priznalo!
T.2008
L.2010
sjaj u tami
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 28 srp 2009, 19:31

Super!I da, bilo bi lijepo da je sve tako jednostavno.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 11 kol 2009, 10:38

Mammamia je napisao/la:Flipper, za dd ne šalje mirovinsko na vještačenje nego moraš imati nalaz i mišljenje czss (ili po novomvaljda od hzzo-a). Nema veze što mama ne radi. Prima li invalidninu ili onu pomoć za njegu? To se isto dobivalo na temelju onog nalaza i mišljenja od czss. Njima je za taj dd bitno da imaš nalaz od komisije koji potvrđuje da je dijete s težim oštećenjem zdravlja.

lulamae je napisao/la:ja mislim da bi trebali predati zahtjev za uvecani dd i da bi trebali dobiti..ja sam ga dobivala i kad nisam radila..i imali smo rjesenje od komisije..

cure, hvala na odgovorima
kako da osoba dođe do komisije, neradi, neprima invalidninu... ustvari treba od nekuda početi ( hzzo če ju slati na komisiju za bolovanje ako oba roditelja rade) ili ustvari da prvo preda zahtjev za invalidninu... predložiti ču joj da ode u CSS...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 11 kol 2009, 21:57

pa ja mislim da bi trebala poceti od CZSS..traziti vjestacenje radi invalidnine a onda ako to dobije onda preda zahtjev za uvecani dd
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 13 kol 2009, 08:06

hvala Lu, ... cura nema komp i nikuda nebi niti krenula, nitko ju nešalje, niti nezna da možda ima neka prava... uglavnom prenjela sam joj i uputila kako dalje.

... uz forum se puno brže može doči do info iz prve ruke i valika je pomoč u svakom pogledu :klanja
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vesela beba » 10 ruj 2009, 18:47

Neznam gdje na forumu da postavim ovo pitanje,pa ću ovdje di sam već pisala da ne otvaram novi,možda doživim uspjeh ;)
Dakle,budući da nisam imala pravo na porodiljni sa biroa jer nigdje nisam bila zavedene godinu dana,jedna moja prija me prijavila da radim kao pomoćna radnica u trafici kojoj ona vodi knjige.E sada,od 14.07 ja sam na njezi djeteta ili kako se to već zove nisam sigurna.Ali moja prija je ovih dana našla bolji posao i tu dala otkaz.Sada,zanima me,budući da joj ne želim radit neugodnosti kad mi je već učinila uslugu,ako ona mene odjavi imam li ja pravo biti na njezi dok dam na birou?ili da tražim negdje drugo se prijavit?Znam da su neki novi zakoni o tome al nemam pojma pod šta spadam...
Jesam ovo fino spetljala :D
Unaprijed hvala na odgovorima!!!
T.2008
L.2010
sjaj u tami
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 10 ruj 2009, 18:53

ja sam isto na njezi doma i pitala sam nešto slično (budući mi je firma bila u komi i bojala sam se da se ne zatvori). I dobila odgovor da je ovaj dio njege za dijete s težim oštećenjem (ili kako se već zove) vezano uz radni odnos... Možda da provjeriš na HZZOu (ne moraš se predstaviti, samo na info broj pitaš informativno), al mislim da bi trebala bit u radnom odnosu. Jedino ne znam kako to ide s mijenjanjem radnog mjesta dok si doma na njegi :conf
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mammamia » 11 ruj 2009, 13:34

Da, i ja sam bila u strahu da će mi se firma zatvoriti pa mi je soc. radnica pitala pravnicu i rekla da se onda moram prijaviti negdje drugdje, jer taj dopust za njegu je vezan za radni odnos, tj. daju ga da mame (ili tate) koje su radile, a sad moraju ostat doma radi njege djeteta ne osjete prevelik financijski gubitak, tj. da ne budu primorane vratit se na posao bar dok dijete ne pođe u školu ili dok mu se stanje ne poboljša. E jesam ga sad spetljala, ali se nadam da si shvatila. Samo mame koje su u radnom odnosu imaju pravo na taj dopust za njegu, ako se radni odnos prekine, prekida se i to pravo. Ne znam jesu li to što mijenjali, ali koliko ja znam, nisu.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 11 ruj 2009, 13:49

da,to pravo vrijedi samo dok si negdje zaposlena..a sto se tice mijenjanja posla,ne znam kako to ide..da li ti prekidaju taj dopusta za njegu djeteta pa ga opet otvaraju ili sto..onda bi ga,pretpostavljam,trebali ponovo otvoritima koliko sam skuzila negdje,u ovo vrijeme to sad rade malo teze-zbog recesije..ne odlucuju se bas da daju taj dopust samo tako..tak da se bojim da li bi i meni uopce produzili dopust do 8.god. jer imam samo do 7.g.
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 12 ruj 2009, 08:40

I mi imamo do 7 godine koji nam ističe sada u 2 mjesecu i sada skupljanje nalaza i predati zahtjev za produženje do 8 godine... i nadati se....
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vesela beba » 13 ruj 2009, 10:36

lulamae je napisao/la:to pravo vrijedi samo dok si negdje zaposlena..a sto se tice mijenjanja posla,ne znam kako to ide..da li ti prekidaju taj dopusta za njegu djeteta pa ga opet otvaraju ili

Zvala Hzzo,nažalost to njega se veže uz radni odnos.Ako se "zaposlim" drugdje s tim da samo prebacim dokumente bez otkaznih rokova i sl.onda nemoram nanovo ništa predavat samo promjenit zdravstvenu knjižicu,njima je itako bitan jedino br.računa na koji jadni moraju uplaćivat :angry
T.2008
L.2010
sjaj u tami
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.