Koliko sam čula (a i vidjela na DVD-u) najveća stručnjakinja kod nas je dr. Rade iz Suvaga. Poznajem djevojčicu koja je išla kod nje i nakon nekih 2 godine terapije malena će krenuti u redovan vrtić.
Ja sam pokušala, ali odbili su nas s obrazloženjem da imaju previše djece kojima je potrebna pomoć lakšeg tipa, te da se ne mogu baviti s djecom kao što je moja kći (dijagnoza: zaostajanje u psihomotornom i govornom razvoju). I danas pozvizdim kad se toga sjetim

. No, nisam to napisala da "pljujem" po njima već da se netko ne iznenadi ako ga odbiju.
Na Goljaku je dobila termin svaka dva tjedna, pola sata. Na prvom "satu" je dobila za naučiti pjesmicu o lopti (a tada uopće nije pričala)

, a kada sam vidjela da se to ponavlja, odlučila sam potražiti privatnog logopeda.
Već dvije godine smo kod logopeda u Verbum Sanumu i jako sam zadovoljna.

Za njih smo slučajno saznali. Bilo nam je bitno da znaju raditi s djetetom s PP, a preporuka jedne mame (iz druge ruke) je bila da su više nego super.
Danas moja Viki samostalno slaže kraće rečenice, neke riječi su nerazumljive (ili pogrešno vrijeme, padež, rod), ali sve u svemu napredak je vrlo vidljiv. Uz "klasične" logopedske vježbe, radi(mo) na grafomotorici i ovdje je napredak vidljiv. Vidim da ju prate u razvoju i kontinuirano daju teže zadatke, ali ništa šta ona trenutno ne može.
Financijski je to popriličan izdatak, ali vrijedi svake kune.