Sada je: 14 kol 2026, 22:49.

prve 3 su još važnije - nastavak

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

prve 3 su još važnije - nastavak

PostPostao/la nadicab » 11 sij 2010, 15:19

prenosim s unicef.hr
KAD NAS ISKLJUČUJETE, NAŠ SVIJET SE SMANJUJE
Zagreb, 04. siječnja 2010.
Tom je porukom na veleplakatima širom Hrvatske UNICEF zajedno sa svojim prvim partnerom T-Hrvatskim Telekomom nastavio akciju "Prve 3 su još važnije!" za potporu djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.
Cilj je akcije podići svijest o pravima djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji koje se često osjećaju isključeno. Roditelji su tako svakodnevno suočeni s izbjegavanjem integracije djece s teškoćama u dnevne predškolske i školske programe, nerazumijevanje, izostanak suosjećanja i interesa okoline za potrebe djece s teškoćama u razvoju.
Dosada su zahvaljujući ovoj akciji djelatnici svih rodilišta u Hrvatskoj imali prilike biti na edukacijama o boljoj komunikaciji s roditeljima u prvim danima kada se uspostavlja dijagnoza o razvojnim rizicima, a vrlo uskoro će se pokrenuti i prva internetska stranica koja će povezivati vodeće domaće stručnjake s roditeljima djece s teškoćama u razvoju iz cijele zemlje.
Upravo je to jedan od servisa koji jako nedostaje jer se roditelji često žale na manjak informacija o specifičnostima teškoće djeteta, mogućnostima rane intervencije i liječenja, rehabilitacije i pravima. Tijekom 2010. godine, akcija će se nastaviti edukacijom patronažnih sestara koje mogu pomoći roditeljima da u prvim mjesecima djeteta dobiju bolju skrb i potporu.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: prve 3 su još važnije - nastavak

PostPostao/la faith » 11 sij 2010, 16:48

Nadam se uspješnoj akciji :-)
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 11 sij 2010, 17:00

Lijepo je vidjeti da se nešto događa, pa u budućnosti....možda bude lakše i roditeljima i djeci s pp.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la juhu-juhu » 12 sij 2010, 15:22

Nadam se da će to sve uroditi plodom
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 12 sij 2010, 19:02

vidjela sam nove plakate :joy dragi se nasalio kako su nas zamijenili s novim :mrgreen
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.