pišem da ljudi koji će tek doći vide i drugu stranu medalje...jer se svesrdno nadam da neće potrošit toliko vremena kao ja na proučavanje navedenog,ali ako se pak odluče krenuti neka ipak što više znaju...
priča o "navlakuši"...
donese neki dan mm. nova predavanja sa DAN-a, mislim se što će mi to ali ćirnem.
kad smo krenuli dijeta je lječila ,i ulje,pa TMG,pa DMG,pa B6,pa B12 ,pa fali vitamin C itd(oko 40 proizvoda sad ih je 130)...
.pa u prvom điru je bilo 6mj dijete.ako na valja skidaj se,pa 12mj. pa 3 godina....sad je nova fora 5god...
pa testovi intolerancije super stvar,ali eto sad novih problema ako nisi intolerantan na blitvu i krumpir(posebno),možda si na to kad je skupa (stvara se nova kemija)
,pa detox.(nemože ovdje stat šta sve detoksira),ali sad je problem jedino se može dokazat biopsiom(šaćemo sad davat na analizu i tkivo mozga),pa kandida,pa virusi ,o bakterijama da ne pričam,kolesterol(bio bum tema,a sad ga jedva spominju),a ima i "novih spoznaja"...
tada (prije tri godine)bilo je 9 dijeta,a sad nemožeš ih pobrojat...
pa treba filter zraka,pa vode,pa promjeni cijevi u stanu,pa nesmiš živjet kraj trefostanice,kraj željeznice i prije spavanja digni sklopku(jer ometa rad moždanih valova
)preko dana može sklopka gore...i naletim na predavanje o početcima -dijte sa celijakiom skinuli sa glutena i nestalo"autistično ponašanje" 1992g--i hajdemo svi na FG,a djevojčica sa kandidom (malo duža priča),ali vidljiva je bila ispod noktiju...
pa ta cureća crijeva -tko bi to preživio????(sva sreća da dijeca nemaju sve ove bolesti,jer sigurno to nitko nebi preživio)....
pa je tomatis bio 3 bloka(prije "rađanja") -narastao na Bog te pita koliko...
i nakraju naletim koliko ta djeca imaju drugih terapija:20 sati ABA,5 sati logopeda,5 sati senzo-motorike,muziko terapija 3sata....
i na kraju ove parodije----ne tvrdim da nema djece kojoj nešto od alternative ne pomaže,ali nisu svi kandidati za dijetu---uredna stolica i ishrana- zašto ulaziti u to....ako u obitelji ima alergija ili celijakije,dijabetes naravno da treba obratit pažnju na to...

govoran)...