Sada je: 12 kol 2026, 15:03.

voda u plućima i oko srca još nerođenog djeteta

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

voda u plućima i oko srca još nerođenog djeteta

PostPostao/la Plava » 26 svi 2010, 21:26

dali je netko čuo ili ima iskustva sa ovim problemom..moja nećakinja je trudna 6 mjeseci i sad su joj na uzv otkrili da beba ima vodu oko pluća i da se puni i oko srca....ona je u totalnom šoku....dali netko zna nešto o tome?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: voda u plućima i oko srca još nerođenog djeteta

PostPostao/la danijela81 » 26 svi 2010, 22:29

na odjelu patologije trudnoće, sa mnom u sobi u KBO, ležala je cura čija malecka je imala vodu u trbuhu, isto oko nekih organa, al ne sjećam se točno kojih.
bila je pod stalnim nadzorom, i jedan dan su na temelju lošeg CTGa odlučili napraviti carski, mislim da je bio negdje 34. tjedan trudnoće, termin nam je bio negdje blizu pa se sjećam. kritično za bebu je bilo prvih par dana, doktori nisu davali nikakve prognoze, mama nije znala što će biti. tada sam vidjela bebicu, imala je poveći trbuščić, ostatak tijela malen.
ne znam točno što i kako, ali nešto su bebici ugradili da ode sva ta voda. pratili su UZVom. sjećam se da je mama brinula što bebica pada na težini, dok joj doktori nisu objasnili da je to dobro, znak da voda odlazi.
nakon prvih par dana mami su rekli da će sve biti ok, tako je i bilo. malecka je otpuštena nakon mjesec i pol, kao zdrava. ostale smo neko vrijeme u kontaktu (dok nisam izgubila mob s njezinim brojem, a sad se više ne sjećam kako se prezivala). s maleckom je bilo sve ok, osim hipertonije, zato su vježbali, ali to nije imalo veze s tom vodom.

ne znam je li taj slučaj sličan ovom tvoje nećakinje, ali nadam se će i njoj ishod biti sličan što se tiče vode.
nisam baš puno pomogla, možda se javi netko tko zna više o svemu.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Re: voda u plućima i oko srca još nerođenog djeteta

PostPostao/la swanmia » 03 lip 2010, 22:22

Da li je to povezano sa količinom plodne vode,jer sam negdje čitala da se ovakve stvari znaju desiti ako je višak ili manjak plodne vode... :dunno
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.