Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
03 tra 2006, 19:03
Imate li kakva iskustva sa bioenergetičarima i slično?Konkretno mislim na tipa koji se zove Zoran Bračika i bavi se nekakvim isjeljivanjem preko vjere,božanskim blagoslovom tako nekako. Osobno nisam za to,ali me nagovaraju da odem sa Laurom. Ne zbog vida niti motorike,nego zbog problema sa apetitom. Stvarno ne znam što da mislim o tome. <i></i>
04 tra 2006, 07:42
ha, čuj, ako ima neke reference i ake NE UZIMA NOVAC, ja bih uvijek probala, nemre štetit, a nikada ne znaš <
>Mi smo išli kod Vere Alexander i imali smo zanimljive Denisove reakcije. Pobolljšanja nismo vidjeli.<
>idemo i kod kiropraktičara (povremeno), a zadnji put je komentirao da je Denisov nivo bioenergije nizak i on ga je "napunio". Promjene oko bioenergije nismo vidjeli. <i></i>
04 tra 2006, 16:05
Ma to je sve papi lova.Ako uzima novac sigurno nije od Boga jer Bog daje dar da ga daruješ. Nekad davno sam i ja svog sina vodila u Bibinje kod poznatog iscjeljitelja, zaboravih ime.<
>Satrala i sebe i dite za ništa. Nikola <
><
>Mihael <
><i></i>
04 tra 2006, 16:12
I mi smo vodili Laru kod bioenergičara, ne zbog srca, nego zbog krvarenja u mozgu, koje je on, kako kaže, razgrađivao. Ne znam što bi ti rekla, LArin UZV je bio prilično ružan i za
injavajuć, kad smo nakon par tih seansi išli na kontrolu, rekli su nam da se Lara motorički jako poboljšala (tada je imala 6 mj.) . NAravno da smo mi s njom jako puno i vježbali i da je to imalo ipak najveći učinak. <
><
>Nemogu reč da vjerujem u bioenergiju, ali niti da ne vjerujem, kad je tvoje dijete u pitanju pokušaš sve.<
><
>Ovaj naš nije imao tarifu, on je rekao da njega ljudi daruju onoliko koliko svako može. <i></i>
05 tra 2006, 13:47
Išli smo i mi kod jedne žene u Osijek(nije naplatila)- niti kakve reakcije, niti pomaka kod Lorene...<
>Al sve je to za mene osobno žali bože. Istina, čovjek će u teškim trenucima sve probat, možda ću i ja opet (makar ne vjerujem) Lorena(16.04.2002)<i></i>
05 tra 2006, 14:12
e, do
o si me podsjetila - to spada u trenutke u mom životu koje se nerado sjećam jer me je <
>Bioenergetičarka iz Osijeka, pola sata naplatila 200 kn , a paralelno je hendlala 2 pacijenta + telefon + buljenje u meksičku sapunicu. Bili jednom, al i to je bilo previše <i></i>
05 tra 2006, 17:51
toga se i bojim. sigurno će preporučiti 10-tak tretmana i slično. ne znam,poslat ću čovjeku mail da vidim na čemu sam .<
>Inače,prije koju godinu smo bili kod jedne žene u Sto
eču na nekoliko tretmana.žena kombinira refleksoterapiju(Tako nekako) sa bioenergijom i fizikalnom. Činjenica je da je laura nakon toga počela sjediti,ali ona je već bila blizu pa mislim da bi sigurno tako i tako to krenulo. a i nisu mi se svidjeli neki savjeti (stavljajte ju da hoda,na noge i sl. a laura tad nije bila ni blizu,a još i hipotona,slabih nožica).... <i></i>
13 vel 2007, 15:04
nadicab je napisao/la:e, do
o si me podsjetila - to spada u trenutke u mom životu koje se nerado sjećam jer me je <
>Bioenergetičarka iz Osijeka, pola sata naplatila 200 kn , a paralelno je hendlala 2 pacijenta + telefon + buljenje u meksičku sapunicu. Bili jednom, al i to je bilo previše <i></i>
Ajme kak sam ovo iskopala
Ne mogu izdržati a da se ne nadovežem iako je ova tema odavno prošla.
Isli mi kod iste te bioenergetičarke i to ravno 3 mjeseca po 15xmjesečno pa računaj... Ok s vremenom smo dobili popust 150kn
13 vel 2007, 15:54
Joj, na zadnjoj grupi potpore sam cijelu grupu pitala tko je išao s djetetom na alternativu - i skoro svi smo išli.
A psihologica nam je dala tako zanimljivu paralelu - kada je pričala sa starijim klincima dijabetičarima o tome, oni su rekli da idu na alternativu jer to veseli njihove roditelje
13 vel 2007, 18:29
Bila sam i posetila mnoge. Od cudnih baba pa do navodno registriranih bioenergeticara. Nisam protiv, al do sada nisam videla nekih vidnih rezultata.
14 vel 2007, 09:15
Osobno sam vrlo sumnjicav, u to vjerujem jednako kao i u gatanje preko telefonske zice.
Jedan primjer: prije skoro 20 godina je moj ujac vodio svoju kci radi blagog zamuckivanja nekom tipu u Rijeku koji je lijecio hipnozom. I gle cuda, tamo i skoro cijeli dan poslije nijednom nije zapela prilikom izgovora... nakon toga sve po starom.
Ive
14 vel 2007, 09:41
ja se sicam prije vise od 20 godina da je moja stara isla sa bratom mi u mostar kod nekog poznatog travara i da joj je on dao punu kesu nekog lisca sta mu mora davat da pije kao caj + jaja od ja mislim prepelice + neki posebni med sakupljen od nekog posebnog cvita.
inace sad je vec jedno dvi godine redoviti clan nekog iscjeljivackog drustva bruna groninga tj ode tamo pa puni energiju za sebe i sina ( tamo je sve na bazi energije i samoizljecenja a ona je miljun posto uvjerena u to jer je samoizljecenjem tj tom nekom energijom skinila sama jako puno bradavica, nestale kurje oci sa kojima je imala 30 godina problema i sve jako otecene vene se povukle).
14 vel 2007, 12:12
Kak je ustvari teško nešto generalizirati...dobro ili loše???za ili protiv???...
Mi smo Lucijinih 1,5 god. završili kod te iste bioenergetičarke iz Osijeka...i ne mrem dušu griješiti...odonda je ona doista napravila skok u napretku - do onda je bila ko tijesto...i usprskos i unatoč istovremenog tretiranja dvoje njih i meksičkih sapunica ...možda bi napredak bio i inače u tom razdoblju sam po sebi...NE ZNAM!!!
Ali ono kaj mislim da nam je alternativa dala pozitivno je jedan potpuno kompletan novi pogled na svijet...Neki ljudi dođu ti u nekim trenucima baš takvi kakvi ti trebaju...tvoje je da li ti je netko u tom trenutku potreban, za šta i šta ćeš od njega učiti...i ta Nada u tom trenutku donijela nam je niz informacija i ljudi koji su nas odveli opet na neka sasvim druga mjesta...Neki ljudi koje smo tam upoznali ostali su nam prijatelji za cijeli život...
Kasnije sam sama završila Reiki 2 stupnja i to je doista samopomoć najbolja na svijetu...ali to je životna filozofija...to nisu čarobni štapići...alternativa je pokušaj da nas se počne mijenjati iznutra...ljudi koji nam dođu u život na taj način samo su portali za nešto više - a to je da probamo u sebi samima osvjestiti nešto više od običnog fizičkog preživljavanja....I DA NAM MOŽDA BUDE POMOĆ NA PRILIČNO TEŠKOM PUTU KOJEG IMAMO!!!
U alternativi ima doista svega...zadnje vrijeme mi se čini da se i to polako pretvara u biznis...sve je nabrijano...i ima tržnu cijenu!!!
p.s. Htjela sam reći DA za alternativu ako to osjećate kao potrebu i ako je to dio vas kao ličnosti i ako će vam to donijeti cjelokupnu promjenu života...ALI JE LJEPOTA U TOME ŠTO TO NIKAD NE ZNAŠ KAK BU ISPALO!!!
14 vel 2007, 14:35
Suza, sviđa mi se tvoj pogled
14 vel 2007, 19:40
I ja sam bila kod bioenergičara. Sve sam napisala u DRAGOCJENOM TETETU. Da sada ne ponavljam isto. Bili smo kod puno njih ali samo kod Živka Nobila je bilo velikog napretka u mjesec dana. Neuropedijatrica i neurokirurg nisu mogli vjerovati nalazima. Sve vam tamo piše.
Inače ja vjerujem u bionenergiju kao bioenergiju, ali pomaci su mali i nikada ne znaš od čega su došli.
Nama roditeljima je potrebna nekakva nada, pa se uhvatimo za to i trenutno nam je lakše.
Sjećam se našeg posjeta Međugorju! Koliko nade, koliko vjere da će se baš mome djetetu vratiti zdravlje. Penjući se uz brdo srce mi je lupalo i bila sam uvjerena u čudo. Došavši na mjesto ukazanja sjela sam u žbunje, molila, plakala i čekala. Dugo sam sjedila, suze više nisu išle ali sam imala osećaj da je sav teret s mojih ramena odletio u nebo. Sa neba, nažalost ništa nije došlo. Ipak , došla sam kući, laganija, sa zabetoniranim saznanjem o daljnjem životu mome.
14 vel 2007, 21:35
ja sa mse susretala s bioenergijom i generalno nemam nista protiv ako nekome pomaze,medjutim osobno sam se uvijek jako nelagodno i neugodno osijecala uz takve osobe i kod pokusaja primjene na meni nij ebilo uspijeha a ja sam bila koma.tako da ja osobno nisam za to ali svakako odobravam svaki odlazak ako nekome pomogne
15 vel 2007, 21:25
Mi redovno idemo kod kiroprakticara. Vec neko vrijeme prakticiramo muzikoterapiju gongom i tibetanskim zdjelama. Moji decki su jako senzibilni i muzika im pomaze u opustanju spazma. Reiki (imamo II stupanj) najvise pomaze meni i mm-u da prezivimo ono sto sve moramo proci s dvoje djece s cp-om. Bioenergija siguno pomaze da se i roditelj i dijete osjecaju bolje i pozitivnije ali do sada nisam cula za slucaj da je pomogla djetetu da ostvari neki veliki pomak. Mislim da je dobro sve ono od alternative sto nam pomaze da se osjecamo dobro, i mi kao roditelji i nasa djeca.
23 vel 2007, 15:24
alternativa je pokušaj da nas se počne mijenjati iznutra...ljudi koji nam dođu u život na taj način samo su portali za nešto više - a to je da probamo u sebi samima osvjestiti nešto više od običnog fizičkog preživljavanja
slažem se!
Zbog problema s migrenom susrela sam se s Reikijem (završila prvi stupanj). I pomoglo mi je (pomaže mi i dan danas), ne samo olakšati bolove kad me uhvati napad nego i da drugačije gledam zašto imam migrene.
16 tra 2007, 09:14
nadicab,ako nije problem da te pitam jel ta zenska iz Osijeka Nada B.?Jer znam da ona radi u Zagrebu i Os.a sve ovo sto si napisala mi lici na ono sto sam vidjela kad sam MM-a odvela k njoj.Ja jos uvijek nisam nacisto sto da mislim o cijelom tom dogadjaju.Meni je sama po sebi bioenergija nesto prirodno i vjerujem da se njome moze pomoci ali naravno da nisu svi strucnjaci u tome.I nekako sam ocekivala pozitivniji osjecaj prema njoj,a u biti za cijelog tog tretmana dok je ona "radila" na MM-u,osjecala sam se lose,negativno raspolozeno prema njoj i mislim,ma u stvari znam da mi se nije svidjela,ni ona sama,ni njen princip rada i cudim se zasto jer stvarno nemam predrasuda prema tome svemu i isla sam tamo otvorenog uma,a opet nisam se osjecala dobro.MM,je bio ok,ali on i tak ne komentira bas sve to kad jos nije nacisto sa time sto mu se dogodilo.Nekih reakcija nije bilo osim sto mu se spavalo,al opet,probudila sam ga rano da stignemo na vrijeme u Zg,i on je pola sata lezao njoj u krilu a ona ga je dragala po glavi,pa nije cudno da mu se spavalo.Znam samo da sam nas jedva dopelala doma jer me je pocela strahovito glava boljeti i tjerati me na povracanje,a to mi se vec dugo nije dogodilo.

.I za cijelog tog tretmana gledali smo emisiju o kucnim ljubimcima i slusali o macama,cukama,papigicama i t.d.A s tom namjerom nisam dosla.I kad sam ju pitala nesto u svezi MM-a,nisam dobila konkretni odgovor,jer je bila emisija.Da ne spominjem da sam dovukla sve slike CT-a,nalaze u proteklih devet mj.MM-a jedva doslepala do nje i uz to sve vodila maloga sa nama jer ga nije imao tko cuvati.Niti je slike pogledala(a rekla je da ih donesem)niti mi nesto konkretno rekla.Ne trazim obecanja do neba,niti davanja nade,ali nekakvih par rijeci je mogla odvojiti,npr.ja to mogu,ili ne mogu,pokusati cu,vidjet cemo,i eto hvala dovidjenja.A ovako

. Sad kad sve procitam sta sam napisala vidim da u biti nisam uopce zadovoljna koliko god ja to ne htjela priznati i u biti sam izbjegavala odgovore na pitanja o tome kako je bilo,jer izgleda meni to ipak nije bilo dobro.Jednostavno mi to sve nije pasalo...
16 tra 2007, 09:58
DA, TO JE TA, ups velika slova
Ja sam njoj otišla jer mi je kuma rekla da je spasila jednu djevojku iz kome, ali je i kuma dobila dojam da je žena sve jako iskomercijalizirala
16 tra 2007, 10:10
Znaci ipak je,da cula sam za tu curu,ali opet,navidjala sam se ljudi koji kad bi se probudili iz kome i sve je bilo super a MM

.Cula sam i da je radila u Krapinskim t.sa onim sestrama sta ih je auto pokupio al je mama odustala od toga,pitat cu je sutra zasto.Ne znam,jos prije nje sam cula za Dragu Repca,jel ti poznato vise o njemu?
25 svi 2007, 11:05
Cijenjeni,kao majka male kćerkice koju vodim upravo k njemu mogu
Vam ga čista srca preporučiti, ali također Vam savjetujem da je
potrebno vjerovati kada su Vam sumnje najjače. Ne naplaćuje djeci stoga nemojte se bojati za svoj bankovni račun.
Kada idete ovako dugo kao ja kod njega onda postanete svjedokom
ozdravljenja prisutnih koji mu se obraćaju za pomoć. Nemam običaj
ispitivati što je čija boljka no na nekima je oporavak tako očigledan
da biste morali biti bezobrazno slijepi kada to ne biste primjećivali.
Sve informacije o njemu možete pronaći na njegovim stranicama http://www.zoranbracika.com/ .
Što se tiče komentara da to ništa ne vrijedi itd. ... pitala bih te
komentatore kad bi im djeca bila bolesna ili ne daj Bože smrtno
bolesna i kad vide naočigled kako im suvremena medicina ne pomaže, da
li bi i onda digli ruke ili bi se borili pronaći lijek kako god znaju
i umiju?Smatram da ima nešto u staroj izreci : Ako si ne pomogneš sam ni Bog
ti neće pomoći!Želim brz oporavak i sretniji život Vašoj curici,
1stEN
Zadnja izmjena:
1stEn; 16 svi 2008, 00:37; ukupno mijenjano 2 put/a.
28 svi 2007, 00:24
Zasad - ne ,a u budućnosti vjerojatno isto - ne.
Najbolji put ka ozdravljenju je prihvaćanje činjenice da nam je dijete bolesno i da treba sabrane roditelje ... Sve ostalo nije u našim rukama. :juhu
28 svi 2007, 08:41
Sad bi se i ja uvaljala ovdje sa svojim iskustvima kao netko tko razumije kroz sta prolaze roditelji i njihova djeca sa raznim bolestima i ostecenjima ( ponekad ja skicnem na ovaj pdf ;-) ) .
Kao sto mnoge forumasice znaju, ja sam mama u invalidskim kolicima. Stradala na cesti prije 11 godina u svojoj 17 - oj godini zivota. Tada mi je mozak bio na ispasi ( pubertet ) pa kad sam stradala, o svemu je odlucivala mama jer sam ja bila izgubljena.
Kad je medicina rekla svoje, a to je da necu vise nikad hodati, krenulo se sa "alternativcima" ( mama je tako htjela - mame ne odustaju dok ne iscrpe sve mogucnosti! ) . Sta sam ja sve vidjela! Moram odmah reci da su moja iskustva losa po tom pitanju jer nisam dobila nikakve rezultate tim tretmanima, niti sto se tice uklanjanja bolova, spazama, a kamoli da cu za neko vrijeme poceti micati nogama.
Kod te Alexander sam bila. Za mene je to farsa. Ali vjerujem da bilo tko od takvih moze djelovati na mnoge isto kao placebo. Prosla sam kroz ruke i mnogih drugih, bacila novac u vjetar i danas sam i onako tu gdje jesam, gdje bih bila i bez toga

Ali eto, barem imam sada iskustvo pa da na temelju njega netko moze odvagnuti sta ce za sebe odluciti.
A za jednu zenu, koja je od nekuda iz Slavonije, mislim da je netko u postu spominje, je takvu stetu napravila jednoj mojoj prijateljici da to covjek ne moze zaboraviti dok je ziv! Naime, ta djevojka iz Karlovca je oboljela od sarkoma koljena ( zlocudni tumor kostiju ) . Mislim da je to bilo neke dvije godina nakon sto sam ja stradala. I zovu mene ona i njena mama da dodjem jer imaju tu jednu super zenu koja ima dolazi ( po tretmanu uzima 100 kn ) , da je njoj bolje... a mi, sta da radimo, dogovorimo da cemo doci kad ona bude kod njih. Cura sjedi na kaucu, nogu drzi podignutu na stolic, a na koljenu nogometna lopta!!!! Toliko je to bilo veliko! A prokrvljeno, zilice se vide... i znam da ce grozno zvucati ali taj tumor je bio ziv i samo sto nije progovorio! Ja sam to tako strasno emotivno dozivjela. I kazu da kako joj se tumor smanjio nakon nekog vremena s tim tretmanima. Znate koliko? Par milimetara. I to su rekli onak s nevjericom.
Pocela oko mene nesto mlatarat rukama, kao daje svoju energiju i meni tupi kako ce to ici ali tesko... garant bi joj morala kucu poklonit!
Uglavnom, da skratim pricu : ta cura je danas dva metra pod zemljom, zena je od njih izmuzla tisuce i tisuce kuna jer ih je uvjeravala da ce ju izljeciti ( ja cula svojim usima! ) i cura nije dala nogu rezat. Inace bi danas bila ziva.
Znam da ima svakakvih iskustava ali dajte odvagnite. Nikako slijepo vjerovati jer ako nemate bas nnekog izbora strasno je lako prepustiti se tome. Ali medicina je medicina i cuvajte novce za ono sto ona nudi.
Znam da sam oduljila, kome je predugo nece ni citati ali ne bih nocas oka sklopila da ovo nisam napisala, a kad se vec otvorio ovaj topic.
28 svi 2007, 11:59
twinki, hvala što si nam podijelila svoje iskustvo.
Da, mame ne bi bile mame da ne probaju sve - ali ipak i tu treba uključiti zdravi razum
28 svi 2007, 15:51
Da, mame bi stvarno napravile sve za svoju djecu, pa onda cesto i pogrijesimo u tim najboljim namjerama.
Cinjenica je da s alternativnom medicinom treba biti oprezan, bilo da se radi o djeci ili odraslima. Ja vjerujem u alternativnu medicinu ali isto tako, vjerujem da postoje neke granice, uvijek mi je vazna necija pozitivna preporuka ali i ponasanje osobe kojoj odlazim na tretman.
Mislim da je najopasnije kad ti netko tvrdi da lijeci sve i da sa svime ima iskustva.
29 svi 2007, 09:31
Draga faith,
Bračika nam je odmah rekao da ne liječi on i da se njega ne pita. Ukoliko ne vidimo nakon trećeg tretmana nikakove reakcije od nje, da nam nažalost neće moći pomoći. Nema iskustva sa svim bolestima kao što to nema niti jedan liječnik no bez nalaza mu se ne možete ni pojaviti. Na kćerkinu sreću očekivane reakcije su se desile, pa smo nastavili sa tretmanom. Ono što mogu reći i uvijek govorim je ono u što sam se uvjerila tj. iz iskustva. Nakon svih događaja prema kojem je moje dijete gluho na jedno i nagluho 70% na drugo uho, nije im jasno kako je moguće da ima tako dobar glas, da izgovara am-papati, mmmm-žedna, buba, mama i beba sa značenjem. Brrrrr i trrrrr su sad rekli da to rade sva djeca neovisno o gluhoći no prije su govorili kako gluha djeca ne mogu proizvoditi artikulirane glasove. A kako biva starija sve više različitih glasova ispušta no nikako tata, pa je tata malko tužan iako je za Uskrs par puta rekla tata no odonda je opet zašutjela.Na sve to Bračika mi je rekao cit.: Vaše dijete je možda i zdravo, prema tim aparatima ne možemo biti sigurni jer kako kažu i doktori ti aparati nisu mjerodavni, a opet možda smo joj pomogli.
Zadnji test prema kojem su odlučili dati joj slušne aparatiće odvijao se ovako:
uđe mama u box sa bebom i stavi je na krilo, a teta koja sjedi nasuprot staklene stijene pušta pišteće zvukove sa lijeve i desne strane. Tamo su pak postavili zvučnike i iznad njih TV. E sad, pravilna upotreba tog testa je da dijete sjedi 45 minuta i svaki put kad nešto čuje digne ruku. Naravno u ovom testu je sve subjektivno za bebu. Komentar uz ponovno isti nalaz bio je da je dijete bilo nemirno za vrijeme testa.
Svatko u svemu mora biti oprezan i ni to onda nije sto posto sigurno. Ono što znam je da on ne daje lijekove, ali ni osjećaj lažne nade. To me nekad i ubije, ali bolje tako nego da mi laže. Sve u svemu ja sam još u iščekivanju, a vjeru pokušavam ojačati. Drage mame, kako god bilo vi ste te koje moraju imati snage za sve grozne nedaće ali samo zato jer ste vi jedine koje to mogu prebroditi!
Puno sreće i ljubavi vam želim i nemojte se predati depri...
1stEN
Zadnja izmjena:
1stEn; 16 svi 2008, 00:43; ukupno mijenjano 4 put/a.
07 lip 2007, 18:11
Mojoj su curici u Suvagu odredili mikro i makro vježbice i prognozirali - crnjaka pošto je - reagirala na zvukove kao da joj je sto topova opalilo u blizini glave.
Ništa nismo radili - osim tih mikro i makro vježbica i molitvi - običnih ,svakodnevnih malih roditeljskih onako iz srca za to svoje dijete !
Kad smo stigli na Suvag nakon 6 mjeseci nisu znali šta smo uradili sa djetetom !Nalaz je bio ok a djevojčica je počela obraćat pažnju na zvukove koji su joj u početku bili jako bolni pa je začepala uši.
Danas sama stavlja slušalice na uši i sluša - između ostalog dalmatinske klape - hehehe
16 lip 2007, 16:38
Pitanje, najvažnije, je u što polažemo svoju vjeru.
Molitva, a ne bioenergija.
Pouzdanje u Boga, a ne u čovjeka.
Job, a ne Šimun Mag.
18 lip 2007, 09:53
i Isus je bio cijenjen iscjeljitelj i imao je veliku bioenergiju zar ne? On jemogao raditi čuda u ime Boga