Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: šta je to hiperaktivnost i kako se manifestira

25 sij 2004, 19:07

evo link, super je ovdje objašnjeno, inače je tekst izašao u časopisu Vaše zdravlje hiperaktivnost <
>Jan 13.10.1994. & Nina 17.06.2003.<i></i>

25 sij 2004, 23:51

meni se nekako čini da ovaj topic treba premjestiti, samo - kamo? na Stojbe? Grupe potpore? <i></i>

26 sij 2004, 02:02

Ina, stavi na GP, tamo je već bilo priče o hiperaktivnosti. <

26 sij 2004, 02:06

Meni su za Dinu kad je imao 6mj napisali dijagnozu izrazito hiperaktivan a sad vec i idemo kod defektologice na vjezbe.Kad citam sve te clanke uhvati me ogromna panika i strah da li cu ja to moci? http://www.babiesonline.com/babies/m/maminsin/<i></i>

26 sij 2004, 02:19

Mihaela, na naravno da ćeš moći, cijeli taj defektološki tretman je zahtjevan za klince, ali što ranije počneš, veće su šanse za 100% uspjeh, a vi zbilja rano počinjete !<
>A i klinci i mame i tate se naviknu, sve postane
zo način života...glavna stvar za pomoć kod hiperaktivnosti (iz mog iskustva) je struktura. <

hiperaktivnost

26 sij 2004, 20:49

<
>definitivno Klaićeva ili Centar za psihotraummu u KB Du
ava.<
><
>Učiti je poželjno, ali se nemojte plašiti ili oslanjati na članke u "stručnim" časopisima jer za to treba puno truda i prvenstveno roditeljske samodiscipline. <i></i>

Re: hiperaktivnost

30 sij 2004, 10:47

Danas na Htv 1 u 16 0 je polusatna emisija o hiperaktivnosti, pa bi bilo zgodno pogledati koga zanima <i></i>

Blizanac33

30 sij 2004, 15:37

Koji je povod tvom pitanju ? Sumnjas li na nesto kod svog djeteta ili u svojoj okolini ?<
>Naime, ako opises malo o cemu se radi, mozda bi ti i mogli pomoci iskustvom i informacijom. Ivica 9.8.90<
>Matko 13.5.96<i></i>

Re: Blizanac33

17 vel 2004, 12:32

Cure sad sam vidjela clanak o tome na Pliva Health stranici:<
><
>www.plivahealth.com/<
> <i></i>

ADHD = DRUGACIJA PERSPEKTIVA

25 vel 2004, 18:26

znanje o ADHDu danas ima puno smjernica. cinjenica je da vecina tih smjernica nisu tocne a i samim time nedokazane i bas tim smjernicama se koriste vecina strucnjaka u tom polju. vrlo vazna karakteristika u adhd ljudi je kreativnost sto bude vrlo cesto zaboravljeno. ta djeca i ljudi jednostavno razmisljaju i funkcioniraju na drugaciji nacin i prava pomoc je kad im se pomogne da se fokusiraju na njihove do
e strane a ne na otkljanjanju losih. problem je u okolini koja ih ne shvaca a ne u njima samima.<
><
> <
>EVO LINK GDJE VODECI STRUCNJACI SVIJETA POTVRDUJU OVO STO SAM NAPISAO<
><
>borntoexplore.org/addcre~1.htm<
>borntoexplore.org/addquo~1.htm<
><
>marko<
> <i></i>

OSNIVANJE HRVATSKE UDRUGE ZA ADHD

01 ožu 2004, 23:48

U ovaj cetvrtak (04.03.2004.) u kulturnom centru centra kaptol se odrzava prvi sastanak osnivacke skupstine HRVATSKE UDRUGE za ADHD(Attention Deficit Hyperactivity Disorder/Deficit paznje; Hiperaktivnost). Cilj udruge je pruzanje boljeg zivota djeci i odraslima sa ADHD-om. Molimo sve koji su zainteresirani da dodu na prvi sastanak od 17 - 19 sati. Na sastanku ce se razmjenjivati i formirati ideje o daljnjem radu udruge.<
><
> <
>Za ostale informacije: e-mail: mferek@yahoo.com <
> mob: 091/589 4919 <i></i>

02 ožu 2004, 22:47

ispricavam se kaj bezveze upadam, jako malo znam o temi. Mihaela, zanima me kak su Dini dijagnosticirali hiperaktivnost tak rano, na temelju cega??<
> Vito, 08.01.03<
><i></i>

03 ožu 2004, 12:21

Pa kako puno hodamo kod doktora negdje s 6 mj svi su poceli govoriti da je izrazito hiperaktivan.Prvo pedijatrica,pa neuropedijatrica,pa fizioterapeutkinja koja ga vjezba (ona kaze da je najzivlja beba tamo) pa fizijatrica.U to vrijeme smo se jako mucili s motorikom i imao je operaciju glave pa se nisam mogla tome bas puno posvetiti a i bojala sam se shvatiti preozbiljno.Onda smo poslije operacije imali opet bolnicko lijecenje i gledala ga je druga fizijatrica (nasa je bila na bolovanju) i ona mi je rekla isto ali trazila je odma pregled defektologa i logopeda i sta da ti kazem oni su to definitivno potvrdili pa smo krenuli i na vjezbe kod defektologice.Ja sam jos s njim na preporuku Nadice otisla na ERF tj,savjetovaliste u veslackoj kod pr.Turajlija i ona je rekla da je izrazito hiperaktivan tako da smo i kod nje u tretmanu.Sto se tice samog opisa tesko je to reci osim da je konstantno u pokretu,nema ni sekunde mira,ne zeli sjediti osim kad jede,manje spava,uzasno je radoznao i nepredvidiv.Da si s njim sat vermena kuzila bi tocno sto pricam.Jucer mi je bas bila sestricna s curicom od 9 mj. i vjeruj mi da se kraj druge bebe tek vidi.On se nikad ne zaigra s jednom stvari ni minutu na mjestu,sve mu
zo dojadi...ma hrpu toga... Dino 03.04.2003.<i></i>

hiperaktivnost

03 ožu 2004, 20:19

Po ovome sto ste napisali najvjerovatnije odgovara simptomima ADHD-a. Medutim prije nego uzmete u obzir da obavezno "izljecite" svoje dijete, molio bi Vas, ako ste naravno u mogucnosti, da prisustvujete prvom sastanku ADHD udruge gdje ce biti odrzana kratka prezentacija o tome sto je to sve ADHD. Vjerujem da ce Vam taj sastanak biti od velike koristi.<
>S postovanjem<
>Marko <i></i>

Re: hiperaktivnost

04 ožu 2004, 00:20

Sutra ne mogu doci nikako jer imamo vjezbice popodne ali jako bi volila doci neki drugi put ako ce se jos moci! Dino 03.04.2003.<i></i>

ADHD = DRUGACIJA PERSPEKTIVA

04 ožu 2004, 15:31

Drago mi je da ste se zainteresirali jer uistinu vjerujem da ce Vam kratka prezentacija biti od koristi. Takva prezentacija ce biti isto odrzana i slijedeci tjedan, ali mjesto i vrijeme odrzavanja jos nije poznato. Tako da ce biti na ovom forumu najavljeno nekoliko dana prije kada i gdje ce biti odrzana prezentacija.<
>Srdacan pozdrav,<
>marko <i></i>

Re: ADHD = DRUGACIJA PERSPEKTIVA

04 ožu 2004, 15:39

Marko, drago mi je cuti za ovakva dogadjanja. I do
odosao na forum. Mogu ti sugerirati da se registriras, jer ce ti pracenje foruma biti olaksano. Ivica 9.8.90<
>Matko 13.5.96<i></i>

04 ožu 2004, 19:23

Mihaela, hvala !<
>mi smo u hamburgu i nemamo bas kontakta s puno djece, pa ne mogu usporediti Viteka i njegovu aktivnost. to i nije ono kaj me
ine, jer i njegovi "vrsnjaci" na forumu su svi zivi i zvrkasti i jako aktivni. ono kaj me malo
ine je da se on ne moze skoncentrirati na nekaj dulje od par minuta, tj, pocne nekaj raditi i zacas ostavlja to, kolko god se zainteresiral, ostavlja ko da nije to ni radil, i krece raditi nekaj cist drugo. <
>cesto mu uopce ne mogu skrenuti paznju na sebe ili nekaj, mogu ga 15 minuta zvati, on se ne bude okrenul prema meni.<
>spava jako malo, 8 sati prek noci je maximum, nakon toga on se budi i nema sanse da dalje spava. prek dana odspava max 2 sata, znaci, spava malo.<
>kad jede, moze sjediti par minuta, nakon toga se mora dignuti, jednostavno ne moze vise sjediti, makar je jos gladan.<
>no, sad sam se ja raspricala. nekak sam mislila da je puno male djece takva, pa da se hiperaktivnost moze dijagnosticirati tek kasnije. ak budem sumnjala, moram se znaci o
atiti specijalistu.<
>hvala!<
> <
> Vito, 08.01.03<
><i></i>

04 ožu 2004, 23:05

Pa dosta toga sto si opisala vuce ali ja ti to stvarno ne znam ocijeniti.Meni napr. ljudi vele da tak mala beba nemra biti hiperaktivna a onda kad provedu s njim koji sat promjene pricu...Ja isto ne bi znala sama to primjetiti jer se ne druzimo toliko s vrsnjacima a svima se njihove bebe cine zivahne.Meni su rekli da se hiperaktivnost moze dijagnosticirati i u dojenackoj dobi jer isto bas nisam puno u pocetku bas vjerovala.Inace moj ti je savjet da se konzultiras s pedijatricom pa nek ona vidi dali treba sta dalje.Ja kontaktiram savjetovaliste i oni me tamo upucuju kako da se ponasam u nekim situacijama s njim ali jos smo na pocecima mada se osjecam puno sigurnije kad se imam kome o
atiti i posavjetovati se kad nisam sigurna sta raditi (npr.kod ispada bijesa,kod postavljanja granica i popustanja itd...)Prije sam naprimjer mislila da imam najtvrdoglaviju i najneposlusniju bebu na svijetu (na momente) a sad na to gledam drukcije...Sad sam se totalno raspisala i sve je nepovezano pa opce ne znam dal si me kaj skuzila.... Dino 03.04.2003.<i></i>

04 ožu 2004, 23:52

Hiperaktivnost je onak malo širok pojam, po mom mišljenju...postoji ADHD, ADD...da sad ne petljam, dijagnostika je dosta zeznuta, koliko sam ja vidjela i stručnjaci često daju jednom djetetu različite dijagnoze, puno češće nego što će ti to npr. dva kirurga ili interniste napravit...<
> <

06 ožu 2004, 21:17

Mi ne radimo nikakve vjezbe nego mu napr. uvijek dajem samo po jednu igracku jer se s vise izgubi i vise je bitno moje ponasanje i postupanje s njim.Ne smijem ga tretirati ko zlocestog i nikad reagirati na njega glasno i agresivno na bilo koji nacin.Kada mu nesto
anim moram mu odvratiti paznju na nesto drugo i moram ga puno hvaliti i ohra
ivati kada napravi nesto do
o.Takoder u drugu ruku ne smijem popustati i nesto mu jednom dati a onda drugi put
aniti.E da jako je vazno da dijete ima sto vise rutine,zanaci dizanje,spavanje,papanje i igranje u otprilike isto doba dana sto meni bas i ne uspijeva jer mi se sve rastepe s razlicitim odlascima kod dok. i na vjezbice ali trudim se.Ima jos dosta toga ali ne mogu se sve odma sjetiti.Takoder kazu da ga ne smijem sputavati i tjerati da npr sjedi i igra se i druge stvari kaj rade druga djeca nego ga pustiti da se krece koliko hoce. Dino 03.04.2003.<i></i>

09 ožu 2004, 17:26

Mihaela, puno ti hvala! <
>drzite se i pusa preslatkom frajeru Dineku !<
> Vito, 08.01.03<
><i></i>

prezentacija - STO JE TO ADHD?

10 ožu 2004, 17:02

Obavjestavam Vas da ce se u SRIJEDU (17.03.2004.) u 19 sati odrzati sastanak osnivacke skupstine Hrvatske Udruge za ADHD u SUVAGU. Preporucam svima koji su zainteresirani ili vezani uz ADHD problematiku da dodu jer ce biti odrzana prezentacija "Sto je to ADHD?". Prezentacija ce na slikovit i jednostavan nacin predociti sve pozitivne i negativne strane ADHD-a koji cine temelj za daljnje pruzanje pomoci djeci i odraslima sa ADHD-om. Stoga smatram da ce svima koji su zainteresirani ova prezentacija biti od pomoci.<
> <
>Srdacan pozdrav,<
>Marko <i></i>

info

08 tra 2004, 00:27

procitala sam kakve probleme imate s djetetom i mislim da bi se trebali javiti specijalisti.ja imam djevojčicu 5,5 godina sa istim problemom .ako vam mogu kako pomoći slobodno mi pišite.bok <i></i>

03 lip 2004, 18:28

Mihaela, hvala kaj si se raspisala i sve sam skuzila.<
>kak velite, spomenula bum sve slijedeci put kod pedijatrice pa da cujem. cure, a dal mi mozete samo kratko spomenuti kak se "lijeci" hiperaktivnost (u sirem smislu) u ovoj dobi? mislim, kakve vjezbe...<
> i !<
> Vito, 08.01.03<
><i>Edited by: prviputmama  at: 3/6/04 18:29<
></i>

šta je to hiperaktivnost i kako se manifestira

01 sij 2006, 16:10

možda netko zna nešto više <i></i>

06 sij 2012, 12:59

mali ima 7 mj i od rodenja ne spava kako treba niti ima bilo kakav raspored u pitanju bilo cega.poceo je sjediti sa 5mj samostalno sa 5.5mj a sa 6 mj se vec podigao na noge.sad je u hodalici.nema koncentracije za ista pa ni za jelo.stalno je u pokretu i stalno nesto dira pa cak i 2 stvari istodobno ali vrlo kratko.pusti pa krene dalje po nesto 2.ni pelenu ne mogu promijenit na miru a da se ne okrece i vristina.rijetko kada je miran.na spavanje ga stavljam oko 21h s tim da je prethodno bio budan 3h.stalno se budi.nekad nakon 30min nekad nakon 2h.preko dana ima 1 spavanje prije podne od 1h i 2 spavanja po podne isto po 1h.da li mi je dijete hiperaktivno ili je nesto 2. u pitanju???

07 sij 2012, 01:32

takva je bila m oja najstarija kcerka kod koje su s 4 godine starosti ustanovili da je darovita.
Iako postoje darovita djeca s ADD-om i to je dosta zaguljena kombinacija.
ADD se dijagnosticira sa sigurnoscu tek u dobi od 6-7 godina. Do tada nije lose da malo procitas literaturu i da ipak s djetetom vjezbas produljivanje koncentracije.

07 sij 2012, 12:33

vidjet cu kak ce se razvijati.mama mi kaze da je takav bio i moj brat i da je vrlo rano prohodao itd ali nije hiper...brat se smirio kada je krenuo u skolu.mozda je stvarno samo divlje zivahan ;)

07 sij 2012, 12:36

da definitivno cemo vjezbat konc. a i surfanje po netu mi nece skoditi..hvala :)
Odgovori