Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

čarolija gong-a

25 lis 2006, 13:32

Ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovu informaciju, ali zeljela bih vas obavijestiti o ovom koncertu humanitarnog karaktera, skupljena sredstva su namijenjena Dramskom studiju slijepih i slabovidnih osoba "Novi život".

Čarolija gonga - majstor gonga Don Conreaux
26. listopada 2006. u 20.00 sati, Hrvatski glazbeni zavod, Gunduliceva 3, Zgb
28. listopada 2006. u 19.30 sati, Dvorana "Vidra", Draskoviceva 80, Zgb

Mi smo bili na individualnom gonganju i klincima se jako svidjelo, fino su se opustili i uzivali. Don puno radi s djecom s pp, posebno s onima ostecenog sluha.
Ovdje mozete malo procitati o gongu:

http://www.tojeto.hr/drumtidam/2006/gong-zagreb.htm
http://www.dwij.org/forum/cerritomni/r4_conreaux.htm

26 lis 2006, 10:19

kolko košta individualni? I jel toga ima redovito?

30 lis 2006, 15:44

Don je otputovao nazad u USA, ali mislim da ce jos dolaziti, javim ti.
A da ce gonganja biti - bit ce, samo da slozim financijsku konstrukciju.

06 stu 2006, 09:38

Evo novosti:

Ovime vas pozivamo da nam se pridružite na radionici s temom:
ZVUČNE KUPKE S GONGOM
- OZDRAVLJUJUĆE SNAGE PLANETARNIH GONGOVA -

Mjesto održavanja: Multikulturalni Centar Jarun, Zagreb, Našička ul. br.1
Vrijeme održavanja: 18.11. 2006. (subota)
Trajanje: 17.00 - 20.00 h
Cijena (donacija): 100,00 kn

Radionicu vodi i svira: Milena Markovska, učenica Dona Conreauxa - najpoznatijeg majstora gonga u svijetu

Potrebno je ponijeti sa sobom prostirku i lagani pokrivač.

Kontakt mob.: 091 89 10 996
095 811 20 63

Ukoliko se dosada niste osobno uvjerili u duboko iskustvo ljekovitosti svetih zvukova kao i mogućnost sviranja gonga i tibetanskih zdjela, sada je pravi trenutak da to učinite. Ako pak jeste, valjalo bi ovo vrijedno iskustvo doživjeti iznova.
Gong je drevni instrument (3500 godina pr.n.e), kojega su iscjelitelji davnih vremena upotrebljavali za liječenje i transformaciju svijesti. Zvuk gonga ne samo da slušamo, već ga i osjećamo unutar tijela: dodiruje našu kožu, mišiće, kosti, tekućine u tijelu, organe i osjetila, sve stanice našeg bića.
Zvuk gonga i tibetanske zdjele svojom sposobnošću kreiranja jakog polja nadtonova, stvarajući zvuk OM - a Univerzuma, budi zvuk izvornog koda našeg energetskog bića, probijajući tjelesne i mentalne blokade, obnavljajući stanice tijela sa smirujućim učinkom, pročišćava i harmonizira osjećaje, povećava radost i samopouzdanje te oslobađa od stresa i strahova.
Zadnja izmjena: faith; 26 sij 2007, 17:26; ukupno mijenjano 1 put/a.

06 stu 2006, 10:42

eto, i opet termin kada mene nema u Zagrebu, grrr

26 sij 2007, 17:24

Evo ponovno ce biti radionica gonga, ovaj put ce voditi Mojca Malek Morya koja je na nasim prostorima najkompetentnija na podrucju rada s gongom i tibetanskim zdjelama. Dolje je link koji posebno preporucam da procitaju mame djece koja ne cuju ili imaju oslabljen sluh. Ja i mm cemo ici na oba dogadjaja pa ako od vas netko odluci ici javite mi se da izmjenimo iskustva.

http://www.tojeto.hr/drumtidam/2007/gong-mojca.htm

Re: čarolija gong-a

29 tra 2009, 15:27

Žena koja se bavi ovim je u udruzi ''Ritam Srca'' Split,Udruga promiće i humanitarni rad s djecom s posebnim potrebama..........http://www.gongovi.com/mm.html

Zvuk gonga usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog
sanjanja. Racionalnost je posao lijeve strane mozga, desna strana je
mjesto kreativne energije i funkcijonira oslobođena racionalnosti. To
je mjesto mašte i intuicije. Zvuk gonga usporava moždane valove i vodi
nas u stanje svjesnog sanjanja.
''Zvuk gonga uspješno djeluje i na autističnu djecu.
S njima se mora raditi postupno, pažljivo kako se nebi uplašili.
Trebaju se pažljivo dovesti na mjesto gdje se osjećaju slobodni.
Njihove moždane stanice se moraju vježbati jer mozak autistične djece
je drugačiji od našeg. Tajna je u tome da se terapija odvija polako i
nakon kratkog vremena autistična djeca i sama će početi svirati gong.
Bit će oporavljeni.''

* probija tjelesne i duševne blokade;
* obnavlja stanice tijela;
* smiruje, pročišćava i harmonizira osjećaje;
* osposobljava za suočenje s životnim izazovima;
* povećava radost i samopuzdanje;
* oslobađa od stresa i strahova;
* uoblažava i preobražava stanja bolesti;
* pročišćava prostore od negativnih energija i identiteta.

29 tra 2009, 16:42

Pepita da li znaš na koji način Milena promiče humanitarni rad s djecom s pp? Da li nešto ima organizirano u Splitu?

Idemo ovaj vikend na radionicu u Split i jedva čekam ponovno uživanje u zvukovima gongova cijelu noć :joy .
Vi koje ste iz Splita, imat ćete prekrasan koncert (čini mi se na glavnom trgu ali nisam ziher) u nedjelju, svirat će naš master iz USA i njegovi učenici.

Moja djeca uživaju već 3 godine u blagotvornom zvuku gonga i ono što sam primjetila je da ih stvarno opušta i smiruje tako da sviramo što je češće moguće. Kad krenu u školu pokušat ću organizirati grupu djece kojoj ću svirati.
Uglavnom, ljudi se začude kako djeca uživaju u zvuku gonga, koji je zapravo jako glasan ali nije neugodan.

29 tra 2009, 17:40

Ja sam već odavno rekla da ću ih nazvati pa ništa-budem sad....

U nedjelju navečer 03.05.2009, u povijesnoj jezgri
Splita će se održati koncert „Čarolija Gonga“ na kojemu
nastupiti Don Conreaux. Gongovi i ostala glazbala će
„pjevati“ svoju skladbu duše, ljubavi i mira. Svi učesnici
vikend seminara dobit će certifikat o učestvovanju.

a trening će se održati 1. i 2. svibnja 2009.g.
kao vikend seminar u zvjezdarnici u Zvjezdanom Selu na
Mosoru....više http://www.gongovi.com/r&s.html#obavjest_1

faith-da li plačate radionice i koliko? ...ako budem mogla dođem i ja u nedjelju pogledati

...nisam mogla sad naći broj telefona ali sam im poslala mail

29 tra 2009, 17:59

Ma naravno da se radionice plačaju, već sam u zadnjih par godina poprilično love ispalila za te radionice, nije mi žao, svaki put se osjećam stvarno odlično poslije tih gong kupki, a ova cjelonoćna je nešto najposebnije što sam doživjela...
Ak ti treba Milenin telefonski broj budem ti ga poslala na pm.

29 tra 2009, 18:09

može,pošalji mi broj...........mislim da će mojoj curi to odgovarati jer i u snoezelen sobi gušta ležati na klupicama na koje je spojena linija i pusti se određena glazba s nekim bubnjanjem ,pa klupice onda vibriraju itd. a doma baš voli slušati Tai Chi cd

29 tra 2009, 20:31

Evo poslala sam ti pm, baš me zanima kak će se to razviti kod vas.
Ako tvojoj curki tako pašu vibracije onda bi joj se sigurno svidjele i tibetanske zdjele, moji dečki apsolutno uživaju kad im radim masažu. One se stavljaju direktno na tijelo i djeci je to jako ugodno (naravno, i nama odraslima :mrgreen: ), samo da vidiš kako guštaju. Možeš Milenu i za zdjele pitat, nisam sigurna da li ona radi masaže, ja sam obavila edukaciju u Sloveniji.

29 tra 2009, 21:41

faith,ako možeš malo o toj masaži i zdjelama...........moja voli masaže a broj jedan je trenutno masaža nogu u masažeru za noge ali moraju biti uključeni i mjehurići i vibra a dama za to vrijeme lista Story i još naruči da joj se donese sokić

30 tra 2009, 06:47

Masaža tibetanskim zdjelama je vrlo nježna zvučna masaža, tibetanska zdjela se položi na tijelo, zdjelu se zasvira s batićem i onda se polako miče po tijelu. To je vrlo ugodno jer vibracija zdjele duboko ulazi u tijelo, vrlo je nježno tako da je svima pravi užitak. Moji dečki sami stalno traže da ih "pozdjelam" kako oni kažu. Takva masaža opušta i um i tijelo, mojim dečkima smanji spazam i nekako se bolje osjećaju nakon toga.

30 tra 2009, 21:40

odlicno zvuci! pa gdje se to moze probati? i mogu li se te tibetanske zdjele zamijeniti s necim pristupacnijim? ;)

01 svi 2009, 04:56

Lu, bit će ti koncert gongova u Zagrebu, čini mi se da je 15.5. u kazalištu Vidra, provjerit ću kad se vratim. Bili smo prije par mjeseci i bilo je odlično, čak su neki ljudi doveli i malu bebu koja se prvo malo uplašila zvuka i onda je zaćorila ko top :mrgreen: . I ja to volim napraviti kad slušam gongove ali nije bilo zgodno da i ja zaćorim tamo ;) .
Tibetanske zdjele se nebi smjele zamjeniti s nečim drugim jer one imaju posebnu vibraciju (ima jeftinijih zdjela ali kod njih zvuk dugo ne traje), ti i A možete slobodno isprobati zdjele kod mene, dogovorit ćemo se.

01 svi 2009, 08:31

Je .

15 Petak KONCERT DONA CONREAUXA - Vidra

03 svi 2009, 19:46

odlicno!hvala!
Odgovori