Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

rektalna manometrija

19 ožu 2008, 18:31

Dali je netko radio sa djetetom pretragu koja se zove rektalna manometrija. Možete li mi reči nešto o tome :mah

Re: rektalna manometrija

19 ožu 2008, 18:46

Rektalna manometrija mjeri tlak unutar završnog debelog crijeva te može utvrditi poremećaj opuštanja stjenke i odsustvo gibanja crijeva.Ona se radi kod dijagnostike inkontinencije stolice.Čula sam nedavno da je netko to radio pa ću pitat.

19 ožu 2008, 18:56

Sad tek niš ne kužim, zašto traže tu pretragu kad moj sin ima uredne stolice? Dali mu mogu tom pretragom pogoršati stanje sa preponskom kilom? Javi mi sve što saznaš i hvala ti pepita. :3srca

19 ožu 2008, 19:43

M. je radio tu pretragu kada se je sumnjalo da slabo napreduje zbog megakolona. Tom pretragom se je trebao utvrditi tlak u debelom crijevu, kako ti je pepita napisala. M. je imao normalne stolice. Tijekom pretrage se nije bunio niti plakao, na kraju se je pok...
Radi se tako da mu u rektum stave mali balončić koje onda napušu, taj balončić mjeri pritisak, zatim ga ispušu. To napuhivanje i ispuhivanje zraka u balončiću se ponavlja tri puta bez vađenja balona.

19 ožu 2008, 20:44

MaMi a kako ste se pripremali za pretragu, dali ste bili natašte ili sl.?

19 ožu 2008, 22:24

Evo mi smo baš friško obavili tu pretragu. Moj F ima problema s kakanjem, naime on danima zadržava stolicu unatoč svim mogućim "preparatima" tipa portalak, suhe šljive, sjemenke.... i da ne nabrajam. Pretraga ide tako kako je prvotno opisala MaMi. Samu pretragu smo obavili u Klaićevoj, onaj hodnik gdje je kirurgija, u produžetku. Radila nam je dr. Jaklin uz asistenciju sestre i mogu samo reći da je pretraga bila ok, ekipa je vrlo nježna i susretljiva. Kak je moj F naviknut na čepiće, sama sondica s balončićem koju uvode u rektum nije izazvala nikakvu paniku. Pretraga ne traje dugo, nekih 15 min, a dijete mora imati prazna crijeva. Mi smo to riješili večer prije s 1/2 čepića dulcolaxa, čisto da budemo sigurni. Ako se dijete nije očistilo, pretraga se ne može izvršiti - tako mi je bilo rečeno.
Inače, same riječi pohvale, ekipa stručna, brza, susretljiva. :1
Najvažnije je da su nam nalazi bili odmah gotovi i ok. :klanja
Želimo vam dobra iskustva kao što su i naša.

19 ožu 2008, 22:55

Daisy, što ste jeli dan prije i dali se taj čepić može kupiti u ljekarni bez recepta?

22 ožu 2008, 14:14

E sad vidi mene, "na vrijeme" dajem odgovor. Isprike, ova preduskrsna groznica i nas zahvatila. Evo, dan ranije ništa posebno nismo jeli, sve uobičajeno, a navečer 1/2 čepića dulcolaxa. Ja sam kupila na preporuku gastroent. i to ih imaš 6 kom u kutiji, al možeš dati samo 1/2 i to u iznimnim situacijama, znači ne redovito. Za redovitu primjenu koristimo glicerinske. Nakon 15 min. je sve lijepo izašlo van i F mirno zaspao. Pretraga je bila ok. :proljece

24 ožu 2008, 22:24

Nisi zakasnila Daisy, još se nismo uspjeli ni naručiti, hvala na savjetima.

02 svi 2010, 22:15

Moj A treba obaviti ovu pretragu, još se nismo naručili, išla sam osobno-ništa moram nazvat krajem tjedna od 14-15h jer su onda narudžbe, čekam, zovem, nitko se ne javlja osim sekretarice koja kaže :" trenutno nismo u mogućnosti javiti se" sad sam već ljuta :angry .
Može li se to još gdje napraviti osim u klaićevoj?
Odgovori