30 srp 2008, 22:41
30 srp 2008, 23:47
31 srp 2008, 00:16
31 srp 2008, 09:26
31 srp 2008, 09:27
31 srp 2008, 14:53
)31 srp 2008, 16:22
soma je napisao/la:Cak ni ovdje u Americi ne uzimaju u razmatranje da dijete salju na bilo kakve analize, pa ni na promatranje, dok ne napuni dve ili dve i po
31 srp 2008, 23:36
01 kol 2008, 08:29
01 kol 2008, 08:32
ive3 je napisao/la:ja mislim da vi previse pretjerujete. zena postavila samo pitanje o tome da li je mali malo hiperaktivniji a vi odmah opalili o pervazivnom poremecaju!?
jer ono o cemu ste odmah razvezali i izbombardirali zenu nema smisla ako nije do sada vidjela i druge probleme osim sto mali stalno trckara okolo.

01 kol 2008, 12:23
Ina66 je napisao/la:i pogledajte još jednom prvi post - mališa ima 13,5 mjeseci
01 kol 2008, 12:34
, ali ne treba pretjerivati i zeni koja je navela svoje dvojbe vezano za 13,5 mjesecno dijete (!!!) savjetovati preglede za porozna crijeva, metale i gluten... mozda bi bilo korisnije savjetovati joj koji bi bio prvi korak za napraviti, npr. odvesti dijete djecjem psihologuali odi na razgovor kako ti je šnita savjetovala
postala si na stojbama![]()
01 kol 2008, 12:46
dobro je da idu na pregled.01 kol 2008, 14:07
mamashnita od noje je napisao/la:, ali ne treba pretjerivati i zeni koja je navela svoje dvojbe vezano za 13,5 mjesecno dijete (!!!) savjetovati preglede za porozna crijeva, metale i gluten...
01 kol 2008, 14:34
01 kol 2008, 14:46
01 kol 2008, 17:50
,a njegovo trčanje je normalo i dobro za maminu liniju.01 kol 2008, 22:18
Glori je napisao/la:uvjek to pitannje platit test-ma nije u pitanju plaćanje-već je pitanje postoji li problem uopće?
01 kol 2008, 23:33
01 kol 2008, 23:42
Glori je napisao/la:
pa da trebala bi žena bolje opisat dijete,ali kako ona sama bez stručnjaka može opisat simptome nečega što ne poznaje...
Da, voli se vrtiti u krug, al ne dugo i to on tak pleše.stray_cat je napisao/la:obrati paznju da li je takvo ponasanje prisutno nakon
1)uzimanja odredjene hrane, recimo secera ili hrane na koju ima intoleranciju (kod nas gluten i laktoza uz vec spomenuti secer)-nisam ni radila pretrage za intoleranciju na određenu hranu, a smatram da ne trebam
2) kad je pospan-kad je pospan trlja oči, cvenga i navlači si uho. Nekad postane i još aktivniji
3) kad je umoran-isto kao i pod 2.
4) kad mu se kaka-nikad primjetila čudno ponašanje, jedino kaj se negdje zaustavi i pokaka se
5) kad je gladan-je nervozan i ne zna kaj bi
6) prije nego sto ce se razboliti-cendrav i mazni, hoče samo mene
kod nas se u tim situacijama pojavljuje autisticno ponasanjedefiniraj mi, tj. opiši autistično ponašanje, iako smatram da je J. daleko od toga
kreni eventualno sa testom na peptide da vidis intoleranciju na gluten i casein pa ako tu imate pozitivno razmisli o testu na metale, pogledaj da li mali ima candidu, porozna crijeva-smatram nepotrebnim
u hr i hiperaktivnost i autizam jos uvijek tretiraju kao neuroloski poremecaj i terapija se svodi na cirkusko dresiranje po raznim cemtrima di se pokusavaju zatuci simptomi a niko se ne bavi uzrokom-Dakle, ovo to si gore navela može biti uzrok autizma ili hiperaktivnosti? Pitam jer nemam pojma.
01 kol 2008, 23:51
stray_cat je napisao/la:ma svi mi kojima je instinkt poslao zvono za uzbunu na zalost smo bili u pravu
02 kol 2008, 10:22
miss_no je napisao/la:Na sreću, ja nisam pitala za savijet jer imam osjećaj da bi nešto moglo biti loše. Ja samo pitam da znam di smo. Mišljenje sam dobila od dvije učiteljice koje nisu baš kompetentne govoriti o hiperaktivnom djetetu jer ga u životu nisu vidle, pa sam željela čuti i neka druga razmišljanja.
Nisam paranoična i mislim da je prerano i nadam se nepotrebno dizat paniku.
02 kol 2008, 11:16
miss_no je napisao/la:Voli kamione, aute, al ne tolko vozati ih koliko ih pregledava i u najsitniji detalj. Kotače, prozore, brisače
02 kol 2008, 23:59
03 kol 2008, 00:00
Glori je napisao/la:da li ima normalan kontakt očima (mislim dugotrajan)?
Da, ima normalan i dugotrajan kontakt očima.
moj se isto nije prečesto vrtio,(nije to radio 30 min. već jednom dnevno 5-6 putau krug pa trčkaranje)?
da li se odaziva na svoje ime i pri tom radi očni kontakt?
Da, uvijek.
moj je imao velikke probleme sa snom?
Ne bih rekla da ima probleme sa snom ali nije neki spavač. Malo mu je dosta.
da li ih voli poredati po veličini(moj ovo nije rado),ali ih je isto uvjek pregledavao ,nikako vozio...
Ne, ne reda ih po veličini, nego ih pregledava, pa malo vozi i viče Brrrrmmmm....
moj je volio zatvorit vrata,ne manijakalno otvori zatvori već samo da su zatvorena...
Nisam primjetila. Iako vrata za njega znače izlazak van, pa često lupa po njima i viče Pa-pa. Jedino voli manijakalno lupati vratima ormara i ladica.
ovo kad se igra sa djecom radi ti to isključivo vezano za igračku ili za kontakt i druženje sa djetetom...
Za druženje.
mislim da je dobro da posjetiš neurologa i dječijeg razvojnog psihologa...
03 kol 2008, 00:03
ive3 je napisao/la: meni se iz svega sto si napisala ne svidja to gledanje vanjskih jedinica klima uredjaja.
03 kol 2008, 08:26
miss_no je napisao/la:ive3 je napisao/la: meni se iz svega sto si napisala ne svidja to gledanje vanjskih jedinica klima uredjaja.
Zašto?
Inače, to mu je najinteresantnije.
03 kol 2008, 09:31
miss_no je napisao/la:Totalno sam u bedu...
03 kol 2008, 17:17
03 kol 2008, 17:20
ive3 je napisao/la:a stray_cat mislim da bi bilo vrijeme da ga skines sa sise jer to nije normalno i vise mu cinis stete nego pomoci s time sto ga jos dojis pogotovo sto je dijete autisticnog spektra!