Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

OPREZ - opet mamljenje novaca za financiranje liječenja

05 lis 2008, 16:52

Sandučić nam je danas bio prepun s isštampanim uplatnicama (od finog sjajnog papira) za novoosnovanu udrugu GENIUS http://www.uprava.hr/RegistarUdruga/faces/WEB-INF/pages/searchResult.jsp
kao što se može vidjeti, udruga postoji samo 3 mjeseca i već ima sredstva da štampa letke u velikim količinama i još nudi i posao grafičkom operateru
hmmmm, od kuda ima novac?
I koja je to kvalitetna rehabilitacija od 86.800,00 kn :shock:

Re: OPREZ - opet mamljenje novaca za financiranje liječenja

06 lis 2008, 05:33

Nikad čula, ali pitat ćemo.

06 lis 2008, 10:30

da li se zna sta o ovoj udruzi?
UDRUGA ZA POMOĆ U OSTVARENJU SREĆE, MIRA I ZDRAVLJA «PLATHINIA» Stubičke Toplice

Udruga «PLATHINIA» je humanitarna organizacija osnovana u ožujku 2005.g. Lječilište smo modernog tipa za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, ovisnike i druge ugrožene skupine. Volonteri smo i cjelodnevno smo predani skrbi za boljitak pojedinaca i cijelog društva.«PLATHINIA» ima za cilj pomaganje svim ljudima koji žele zdravlje, sreću i mir kako u obitelji tako i njihovoj okolini. Svakodnevno imamo terapije na kojima polaznici dobivaju drukčiji pogled na život i šire ga oko sebe. Pobornici smo života u skladu sa prirodom (očuvanje šume, klime, atmosfere, vode itd.).

Svake godine za djecu od 6-14 god .organiziramo humanitarnu akciju pomoći u zdravlju.

Naše nade imaju ove probleme: oštećenja jetre,slezene,bubrega,srca i pluća.

Radi se sa grupom do 10-tero djece i individualnim pristupom.Terapije su dugotrajne(višegodišnje) i skupe(rad sa jednim djetetom za 1h iznosi 800 kn).

U 2008 .god .imati ćemo 5 takvih grupa,a za ostvarenje plana potrebno je skupiti preko 163000 kn

AKCIJA ZA POMOĆ DJECI JE B E S P L A T N A ! (za roditelje)

Molimo Vas za donaciju da bi naši volonteri uspješno pomogli djeci.

Sa poštovanjem,

Tajnik Udruge

Tomislav Sladić, dipl. ing.

06 kol 2010, 11:03

Mene zanima jedna stvar. Zašto javnost ne može naknadno doznati što je bilo s osobom za koju se donirao novac? Evo ja trenutno tražim informacije o jednom djetetu za koje je naša udruga donirala novac i nigdje ne mogu naći podatke o tome u kojoj je fazi rješavanje problema zbog kojeg se obitelj obratila javnosti za pomoć.
To me prilično zabrinjava, kao i činjenica da o toj udruzi koja je humanitarni akciju organizirala, također nema nikakvih podataka, kao ni o ljudima koji je vode. :/

Animiranje javnosti da se pomogne potrebnima je sjajna stvar, ali ako se to ne radi u potpunoj transparentnosti, od početka do kraja, onda pada sumnja na cijeli projekt. :dunno

06 kol 2010, 19:36

meni je isto nejasno zasto se to ne bi moglo doznati.. :dunno

07 kol 2010, 19:09

jučer mi je u poštanski sandučić došlo pisamce inicijative nova. i onda po internetu pročitam svašta. a kad bi sve akcije u svakom trenutku bile transparentne, puno bi se više moglo pomoći potrebnima. :|
Odgovori